Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 90 laida

QUOTE(giluze @ 2014 12 12, 10:30)
Pradėjau skaityti jo trilogiją Q, ir grąžinau knygą į biblioteką, nes kažkam jos baisiai reikėjo. Paimsiu vėl.  bigsmile.gif

Nu va,šitoj trilogijoj visko ir pilna.Su kaupu biggrin.gif Nors man visose Murakamio knygose,kiek skaičiau,yra to smurto.Pvz.Paukščio kronikose lupa žmogui odą,Kafka pakrantėje,tas paralelinis Nakana žudo, o atsakomybę sukrauna penkiolikmečiui į galvą ,Norvegų girioj ...ten aplamai vieni savižudžiai.
QUOTE(klopedija @ 2014 12 12, 17:42)
Tada kyla daug klausimų: ir kodėl mes skaitom Haufo, Grimų, lietuvių liaudies pasakas? Kodėl skaitom detektyvus? Ten taip pat pilna mėšlo.

Tai dėl manęs,kaip ir viskas aišku,kodėl jis man patinka.Mano tamsioji pusė tris ketvirtadalius mano asmenybės sudaro.Negerietė aš ax.gif
Ketvirta naktis nuo tos Q trilogijos neatsitraukiu.Kol kas man geriausia iš jo visų skaitytų knygų wub.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 12 12, 20:04)
Tai dėl manęs,kaip ir viskas aišku,kodėl jis man patinka.
Ketvirta naktis nuo tos Q trilogijos neatsitraukiu.Kol kas man geriausia iš jo visų skaitytų knygų  wub.gif

o aš Murakamio dar vis nepasiryžau skaityt biggrin.gif Sakai, patinka tau? Gal ir man galų gale susipažint? ..
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 12 12, 22:12)
o aš Murakamio dar vis nepasiryžau skaityt  biggrin.gif  Sakai, patinka tau?  Gal ir man galų gale susipažint? ..

Imk tą trilogiją 1Q84 pradžiai.Mažiau kliedesių,daugiau veiksmo,į detektyvą panašu kažkiek,šiaip užkabina,kas ir kaip toliau bus ax.gif Nes kokio Prisukamo paukščio haliucinacijos gali ir nepatikt schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2014 12 11, 22:33)
Helianta, as pamenu nakti maitindama skaitydavau blush2.gif nes dukra iki 1-2 nakies nemiegodavo, valgydavo kas valanda po valanda doh.gif

labai pažįstama patirtis - kaip tu galvoji, kodėl aš vasarą (ypač naktimis) daug skaičiau? mirksiukas.gif

QUOTE(groovy @ 2014 12 12, 00:48)
Mano geidaraštis baisiai trumpas šiemet blush2.gif Net nežinau, ar Maximoj bus. Jei Seneliui kils problem, tegu parašo fėjai, sugalvosiu dar ką nors blush2.gif
Agnė Gilytė "Spintologija"

Aš irgi apie šitą galvojau, bet sustabdė viena mintis - ar mes savo geidaraščiams turime kokią orientacinę kainą? seniau lyg preliminariai apsitardavome.
Susidariau įspūdį, kad dauguma surašytų knygų apie 30 Lt kainuoja.
O "Spintologija" apie 50 Lt gausis, tai nesinorėjo 'nuskausminti' Kalėdų Senelio g.gif

QUOTE(adija5 @ 2014 12 12, 02:23)
Negi taip visoms ir patinka Murakami ?Tada smalsu,kuo būtent?Kad kiekviena skaitytoja jo rašytines holiucinacijas supranta,taip kaip nori suprast,o jei nesupranta,tai vis tiek įsivaizduoja,kad supranta ,taip ,kaip patinka suprast?/Čia šiek tiek perdirbau  Klopedijos seną postą iš snobo temos,persiprašau autorės iš karto  ax.gif /.Juk jo knygose krūvos smurto,savižudybių ,žmogžudysčių,pedofilijos ir visokių kitokių iškrypimų ,kad realiai su tuo susidūrusios gyvenime ar net išgirdusios žiniose bent dešimtadalį,jau piktintumėtės nuo dūšios.O jo knygose tai,kas gyvenime šlykštu ir smerktina,patampa kažkokiais išsivadavimais,dorybėm,nušvitimais... user posted image

Va čia mūsų mintys apie Murakamį ir jo knygas
(tiesa, senokai atnaujinta jau svetainė, trūksta savanorių ax.gif )
Aš pirmą skaičiau "Avies medžioklę" - nepatiko, "ne mano". Antroji (skaičiau po ilgos pertraukos) - "Negailestinga stebuklų šalis ir Pasaulio galas", sužavėjo. Dar skaičiau "Norvegų girią", vėl visai kitokia, stereotipiškai japoniška dėl tų savižudybių.
Tris perskaičiau, ir taip nesupratau, ar yra toks dalykas, kaip "tipinis Murakamis" - man visos trys labai skirtingos, jei nežinočiau autoriaus, nepagalvočiau, kad tas pats rašė.
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2014 12 13, 00:45)
Susidariau įspūdį, kad dauguma surašytų knygų apie 30 Lt kainuoja.
O "Spintologija" apie 50 Lt gausis, tai nesinorėjo 'nuskausminti' Kalėdų Senelio g.gif

Ankstesniais metais apie 40 būdavo, pirkau ir pati virš 40 Lt dovaną, esu mačius tą knygą už 42 su centais, jei būtų nuolaida... Bet Maximoj nebus turbūt... Gal tada tuoj tikrai ką nors parašysiu kitko dar... Nes gal šiais metais tikrai visos mažesnėm kainom užsiprašė blush2.gif

Tuoj aš...

Ačiū fėjai!
Atsakyti

su nuolaida būtų ~35lt, pats tas, bet tik tiek kad jos maxėj nėra....
Atsakyti
Dar smagu būtų gauti Saulėtos virtuvės saldumynų knygą (https://www.knygos.lt/lt/knygos/sauletos-virtuves-saldumynu-knyga/) blush2.gif
Atsakyti
ar mes savo geidaraščiams turime kokią orientacinę kainą? seniau lyg preliminariai apsitardavome.
Na, būdavo visokių... Ateidavo kokia klopedija ir užgeidaudavo Erlicko. doh.gif Šiemet klopedija nuosaikesnė, nes Erickas nieko neišleido. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2014 12 12, 17:42)
o pamotę-raganą - Gyvūnų TAT.  doh.gif

Superinė mintis, Klopedija - dar niekada nesvarčiau apie gyvūnų apsaugą senose pasakose biggrin.gif

o juk pas Haufą smurto ir saugiau yra - šiaip tai kiekvienoje pasakoje g.gif

"Prisukamas paukštis" man ilgokai "ant smegenų gulėjo" - ne tiek dėl žiaurumo, bet ir dėl to, kad nacių ar komunistų žiaurumai eskaluojami, o japonų - ne. Per toli jie mums, ar ką? ir kas tie mongolai iš viso? biggrin.gif jau ne be kartais, o nuolat ateina mintis, kad pasaulyje daugybė lygesnių už lygius... Smagu, kad jis nepabijojo/nepasigėdijo apie šavo šalies karinę invaziją rašyti, nors... gerai atsimenu, kad tekste Japonija buvo įtraukta į karą, ne pati sugalvojo kariauti biggrin.gif
Atsakyti
Atsiprašau, kad vėluoju su savo sąrašiuku. Savaitgaliais kažkaip rankos neprieina įsijungt kompiuterį.
Ir iš kur jūs atkasat tokių dėmėsio vertų knygų? Aš net nepastebiu, kad tokias išleidžia... Gerai kad jūs esat smile.gif

Visai norėtinos paskaityti būtų:

A.Davidson "Chimera" https://www.knygos.l...knygos/chimera/
J.Wolkers "Turkiški saldumynai" https://www.knygos.l...ski-saldumynai/
J.Skablauskaitė "Žiežulės" https://www.knygos.l...nygos/ziezules/
K.Antarova "Du gyvenimai" https://www.knygos.l...s/du-gyvenimai/
Atsakyti
Kas is vilnieciu turit ir galit paskolinti "Du gyvenimai", ten storis toks, kad biblioteka man jauciu neisduotu ilgam laikui blush2.gif jei ji is viso bibliotekoj yra unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2014 12 15, 13:38)
Kas is vilnieciu turit ir galit paskolinti "Du gyvenimai", ten storis toks, kad biblioteka man jauciu neisduotu ilgam laikui blush2.gif jei ji is viso bibliotekoj yra unsure.gif

ax.gif

Knyga ir formato nemažo, ir popierius l. plonas ("laikraštinis") ir šriftas tankus, smulkus. Pan./ kaip būna prieš daug metų leistos knygos. 1294 puslapiai viso.

Jeigu kas turit Šventą Raštą α-Ω ir galit palyginti, tai storis toks pats ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasma: 15 gruodžio 2014 - 13:50