Aš pasakysiu ir kodėl paklausiau :rolleyes:Esmė tame, kad mano dukra (baigusi eilinę, neypatingą progimnaziją), dabar po baigtų 8 kl. įstojo ne tik į M. Biržiškos, bet ir išlaikė egzaminą į VJG I gimnazijos (9 kl). Nieko specialiai nesiruošė, ėjo tik norėdama 'pabandyti' save ir gavosi kas gavosi. Aišku laukia pokalbis, bet jau dabar labai svarstom ką reiktų daryti, jei praeitume ir pokalbį. VJG, jei tikėti reitingais, daug stipresnė mokykla (ką dukra pajuto ir iš stojamojo egzamino), tad vienąvertus galimybės kokybiškam išsilavinimui gal irgi daug didesnės nei kitur, bet man kaip mamai ir neramu ar 'pakels' tą krūvį (nes kas įstoja nuo 5 kl, tai jau turi įdirbį būtent VJG), o gal vilksis visiškoj uodegoj, gyvens nuolatiniam strese, viskam samdysim repetitorius. Baisi dilema ką nuspręsti 'jeigu'. Juolab pamačiau M. Biržiškos gim-joj VJG auklėtinius, kurie ten apsisprendė mokytis ir pasidarė įdomios priežastys. Suprantu, kad čia tik spėlionės, individualu, bet žmonės kalbasi vieni su kitais, gal tas priežastis ir realias sužino...
Tik žinau viena kas man ypatingai svarbu - patyčių suvaldymas (t.y. koks mokinių tarpusavio bendravimas ir kaip bus (ne)toleruojamos, bet kokios patyčių formos...)