Įkraunama...
Įkraunama...

Jėzuitų gimnazija

Labai aciu uz informacija. Tie socialiniai nelygumai tai ir dabar klaseje dideli, bet kazkaip vaikai graziai bendrauja. Gal dar galetumete kazka patarti kaip isivertinti, ar realu yra istoti. Maniskiui kitais metais butu aktualu. Kazkur sm buvau radusi jau gerokai pasenusi testo pavyzdi, kazin ar jis labai toli nuo dabartines realybes? Kokio dalyko uzduotys sunkiausios? Kiek laiko trunka egzaminas?
Atsakyti
QUOTE(aistukas @ 2016 05 13, 16:25)
Labai aciu uz informacija. Tie socialiniai nelygumai tai ir dabar klaseje dideli, bet kazkaip vaikai  graziai bendrauja. Gal dar galetumete kazka patarti kaip isivertinti, ar realu yra istoti. Maniskiui kitais metais butu aktualu. Kazkur sm buvau radusi jau gerokai pasenusi testo pavyzdi, kazin ar jis labai toli nuo dabartines realybes? Kokio dalyko uzduotys sunkiausios? Kiek laiko trunka egzaminas?

Gal bus šviežiau rašiųsių, nes mano prisiminimai jau dviejų metų senumo tongue.gif
Testas berods buvo 1 val.
Ruošėmės irgi turėdamos berods 2 senų testų variantus - visada būna kažkas panašaus - viena literatūrinė istorija, apjungianti lietuvių, matematikos, anglų ir tikybos užduotis. Man atrodo visos vienodo sunkumo ir svorio...
Kaip save įsivertinti?...žiūrėti į savo vaiką biggrin.gif - jei lengvai dabar tvarkosi su mokslais, reiškia viskas puiku - stokite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aistukas @ 2016 05 13, 17:25)
Labai aciu uz informacija. Tie socialiniai nelygumai tai ir dabar klaseje dideli, bet kazkaip vaikai  graziai bendrauja. Gal dar galetumete kazka patarti kaip isivertinti, ar realu yra istoti. Maniskiui kitais metais butu aktualu. Kazkur sm buvau radusi jau gerokai pasenusi testo pavyzdi, kazin ar jis labai toli nuo dabartines realybes? Kokio dalyko uzduotys sunkiausios? Kiek laiko trunka egzaminas?

Pirmas patarimas: testas. Bent jau aš tuo 2006m jėzuitų testu patikrinau savo vaiką, baigusį 3-čiąją klasę .
Daviau lygiai 1 valandą ir pati patikrinau klaidas. Jau tada spėjo padaryti viską laiku- šitas rodiklis man parodė, kad tempas jo geras. Įvertinusi, kad jis beveik be klaidų įveikė lietuvių ir matematikos dalis, pamačiau, kad silpniausia jo pusė- tikyba, o anglų vidutiniškai. Bet tikyba labai pagerėjo, nes ketvirtoj klasėj ruošėsi Pirmai Komunijai. Dėl anglų- ketvirtoj klasėj lankė dar vieną papildomą pamoką mokykloje. To užteko. Bet čia mūsų atveju. Kiekvienas atvejis yra labai skirtingas. Vieni jums gali sakyt- nereikėjo jokių korepetitorių, o kiti sakys- ėmėm visus keturis. Spręsit JŪS pagal SAVO vaiką.
Jei matysit, kad jūsų vaikui viską atlikti per valandą yra žiauriai viskas per sunku arba milijonai klaidų- darykit išvadas.
Antras patarimas- konsultuokitės su mokytoja. Bent jau mūsų mokytoja tikrai kai kuriuos "skraidančius" tėvelius pasodino ant žemės ir paprašė neperspausti vaikų kankinant su papildomom pamokom.
Trečias patarimas- jei jau nuspręndėt stoti- skatinkit vaiką dalyvauti konkursuose: tinka Kengūros, pradinukų olimpiados. Tai kažkiek psichologiškai užgrūdina vaiką, jis nebebijo būti testuojamas, be to ir parodo vaiko žinių lygį kažkiek bei palygina jį su kitais.
Ketvirtas patarimas- nepasitikėti vien tuo, kad jis "klasėj geriausias".Labai gali būti, kad klasė silpnoka arba testų tempas mažas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo snickers: 15 gegužės 2016 - 21:28
Dekoju uz atsakyma, labai panasiai ir as pati galvoju, darau arba ruosiuosi padryti. 4u.gif
Man tik idomu, ar tas testas nera labai jau nutoles nuo dabartines realybes? Vis tik jis jau gana senas. Bet aisku, sunku suzinoti, gi vaikai nieko su savimi turbut neissinesa po testo, tik, jei yra anksciau ta internetini varianta dare, galetu subjektyviai juos palyginti.
Atsakyti
Sveiki,
Aš tik galiu paantrinti, kad pusmečiui praėjus labai pasijuto, kurie vaikai su korepetitorių pagalba įstojo. Todėl tėvams tikrai reiktų pagalvot, ar verta savo vaikui ten primygtinai siūlyti stoti, kad nebūtų vėliau tik kankynė ir pačiam vaikui, ir tėvams.
Kaip ir visose mokyklose, taip ir šioj yra visokių kabliukų, bet iš esmės, mes patenkinti.
O štai labai meniškas kūrybingas pažįstamų vaikas keis mokyklą.

Testas tarp kitko gan panašus buvo į esantį pasibandymams, kaip supratau. Svarbu pasitreniruoti, kas tai yra. Ir viską daryti pakankamai greitai. Nes mūsiškio buvęs klasiokas, tikrai gabus vaikas, neįstojo, nes net iki paskutinės testo dalies nepriėjo, per ilgai prie pirmųjų užtruko.

O šiaip tai supratau, kad yra korepetitorių, kurie tikrai neįtikėtinai puikiai paruošia net labai vidutiniškai besimokančius vaikus.
Ir yra tėvų, kurie net nenustoja jų samdyti. Ypač matematikai.
Atsakyti
Sveiki visi 4u.gif Įstojome į VJG I gimnazijos klasę. Iš kart iškilo klausimas: kaip su uniformų nešiojimu? Ar labai griežta tvarka? Maniškis jau prieš marškinius raukosi, bet uniforminės kelnės - visiškas peilis biggrin.gif Galbūt pabendravus su mokyklos administracija galima rasti kažkokių kompromisų? Juk uniformų nešiojimo idėja, jei gerai suprantu, yra neleisti vaikams išsiskirti... O jei vietoj tamsiai mėlynų kostiuminių kelnių bus tokios pat spalvos džinsai? Ar įmanoma tokia išeitis? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Limit @ 2016 05 16, 18:03)
O šiaip tai supratau, kad yra korepetitorių, kurie tikrai neįtikėtinai puikiai paruošia net labai vidutiniškai besimokančius vaikus.

Ir aš tokią išvadą padariau. Iš mūsų aplinkos yra neįstojusių tikrai gabių vaikų, kurie (kurių tėvai) tikėjo, pasitikėjo savo jėgomis, o nepažįstu nei vieno įstojusio, kuris nesimokė pas korepetitorius.
Atsakyti
QUOTE(Čičipo @ 2016 06 08, 21:33)
Sveiki visi 4u.gif Įstojome į VJG I gimnazijos klasę. Iš kart iškilo klausimas: kaip su uniformų nešiojimu? Ar labai griežta tvarka? Maniškis jau prieš marškinius raukosi, bet uniforminės kelnės - visiškas peilis biggrin.gif Galbūt pabendravus su mokyklos administracija galima rasti kažkokių kompromisų? Juk uniformų nešiojimo idėja, jei gerai suprantu, yra neleisti vaikams išsiskirti... O jei vietoj tamsiai mėlynų kostiuminių kelnių bus tokios pat spalvos džinsai? Ar įmanoma tokia išeitis? 4u.gif

Tikrai ne biggrin.gif jezuituose siuo klausimu grieztai mirksiukas.gif
Atsakyti

Galiu tik paguosti, kad kartą per mėnesį vyksta skalbadieniai, tuomet gali eiti apsirengęs kaip nori. Tą dieną nejaukiai jaučiasi tie, kurie ateina su uniformomis. O visomis kitomis dienomis tvarka griežta.
Atsakyti
Sveiki, gal galite rekomenduoti gerą matematikos korepetitorių? į AZ. Ir gal kas turi ir gali atsiųsti testukų pavyzdžius, būsimiems penktokams? Mokyklos puslapyje jų nebeliko. Is anksto dekoju. 4u.gif
Atsakyti
Juk uniformų nešiojimo idėja, jei gerai suprantu, yra neleisti vaikams išsiskirti...

VJG uniformų idėja yra suteikti prasmę ne išorei, o vidui, ir ši nuostata yra svarbi. Vienintelis dalykas, kuriam galima nusižengti, yra marškinių spalva. Taisyklėse nurodyta (bent jau kai aš žiūrėjau paskutinį kartą) balta ir žydra, bet tinka visos pastelinės spalvos. Sėkmės jūsų gimnazistui 4u.gif
Atsakyti

O gal kas galite pasufleruoti, kur nupirkti mergaitiškas uniformines kelnes? nes tos kur siulomos parduotuveje mums netina - labai plačios.........
Atsakyti