Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(bevardė @ 2015 01 06, 15:49)
Žiemos periodu ir ankstyvą pavasarį vaikams, kuriems diagnozuota BA, nerekomenduojama nutraukti Flexotide vartojimo, tik esant išimtinai idealiai vaiko būklei galima jį mažinti, bet nutraukti nereikėtų, nes atsinaujinęs paūmėjimas būtų sunkiau suvaldomas. Šiltuoju metu laiku galima "žaisti" bet dabar geriau neeksperimentuoti wink.gif

O kaip patarkit vasara elgtis?Nes praeita vasara visa isbuvom be pypkes iki dabar...
Atsakyti
Tikėtina, kad ir vėl vasarą galėsit būti be vaistų. Maniškis irgi nuo gegužės iki spalio mėn be vaistų išbuvo. Tiesiog šiltuoju metu vaikus rečiau vargina virusiniai susirgimai nei žiemą. Kartais medikai nerekomenduoja vaistus nutraukti pavasarį, bet čia tiems kurie alergiški tarkim daugeliui žiedadulkių.
Atsakyti
Sveiki,

Jungiames ir mes i jusu gretas..

Siandien buvom konsultuotis su treciuoju savo stebukleliu, kuriam 2 menesiai ir jam liepe stebet, nes itaria BA.

Pirmas vaikiukas 10 metu ir mergaite 4 metu turi sia diagnoze...

Gydytoja patare vyresniajam pabandyt imunoterapija, nes jis labiausiai alergiskas dulkiu erkutei
Mes sveciuose niekad negalim miegot, nes prasideda baisi sloga, paskui ir kosulys

Gal kas bandot si gydyma ir galit pakomentuot?
Atsakyti
QUOTE(iloiva26 @ 2015 01 08, 11:50)
Sveiki,

Jungiames ir mes i jusu gretas..

Siandien buvom konsultuotis su treciuoju savo stebukleliu, kuriam 2 menesiai ir jam liepe stebet, nes itaria BA.

Ka del maziuko pasake? Man aktualu nes 8 men sunui gydau obstrukcija, bet tik ventolino gert skyre. Nuo antrad geria, bet uzeina visvien kosulio priepuoliai miegant ir nemiegant. Tai galvoju, ka dar tokiems gali skirt. Rytoj i santarus varom, nes vyresnelei prie obstrukcinio dar sloga su akiu puliavimais dasidejo ir po sav tempa va uzkylo.. Tai speju jau bus bakterija kokia. Tai abudu ir vezu parodyt.

Bet as merginos jau isprotesiu su tais obstrukciniais :/ kodel man nesigauna juos greit pagydyt, ir imuosi laiku lyg, ir salia cheminiu preparatu liaudies medicina naudoju.
Bet jei butu alerginiu pagrindu tai ir i darza neeinant ji butu, o tai 3 metus vaikas nesirgo o tik isejo ir prasidejo.
Va maziukas ropoti pradejo, kilimu turim, reiktu jam padaryt gal tyrima alergijai nes is kur jis susirgo tai neaisku, pirmiau uz sese tad ne nuo jos tikrai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Anna-: 08 sausio 2015 - 17:05
Šiaip jei kosulys pereina į obstrukcinį bronchitą dar nebūtinai bus BA. Tieisog vaiko kvėpavimo sistema jautresnė.
Jūsų vaikui jau 8 mėn, manau būtų tikslingiau gydytojos prašyti inhaliuojamo Ventolino o ne geriamo. Geriamas nėra toks veiksmingas, beto norit gauti teigiamų rezultatų reikia nemažai jo gerti, o tai veikia labai širdelę. Todėl tkrai rekomenduočiau prašyti gydytojos išrašyti Ventolino inhalerį ir jį purkšti jei ne per spec tarpinę, o per eilinį kad ir tuščią jogurto indelį kurio dugne išpjauta skylutė inhaliatoriui įstatyti.
Atsakyti
turiu dukrai ta tarpine, o maziukui tiesiog prideti prie nosies/burnos ir laikyti kuri laika? smile.gif nes jis tai neikveps giliai kaip paauges vaikas
Atsakyti
O kokią tarpinę turite? Su kauke? Ar tieisog apžiojamą?
Atsakyti
Maziuka isgydem Ventolin(purskiamu) ir vandens , druskos garais..
Pulmonologe dare alergijos testa dulkiu erkutems, paraudo , tai liepe stebet kas toliau darysis, kaip sirgsim.
Va siandien vel uzsikisus nosyte , ziuresim kas toliau:(

Vyresniajam labai rekomendavo imunoterapija. Mes l. jau alergiski dulkiu erkutem. Vaistuku visai jokiu nevartojom nuo balandzio, o dabar , kai atostogos, i lauka neiseina, prasidejo baisi sloga , raudonos akys ciaudulys... simptomus nuima Loratin puse tabletes ir flixotide pradejoim inchaliuot, nes jau kosulys sausas vis girdet....

Naudojam flixotide su pertraukom nuo 3 metuku. Ir po 500 mlg. per para teko naudot flixotide. Ir prednizolona ligoninej gave ...

Gydytoja imunoterapija labai jau isgyre, bet vistik noretusi isgirst atsliepimu gal kas naudojat???
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2015 01 09, 13:43)
O kokią tarpinę turite? Su kauke? Ar tieisog apžiojamą?

Su kauke
Atsakyti
Merginos, ar normalu kad savaite kankinames su naktiniais kosuliais (priepuoliai, kosti po 5-10 minuciu 2-3 kartus per nakti), nors nuo pat pradziu purskiam ventolina ir flixotida? (Monkasta nueme mum, claritinu pabande pakeist). Kai uzeina priepuoliai kartais ipurskiu ventolino bet nereaguoja visai. Siandien jau pradejo skustis krutines skausmu kai kosti.
Man toks vaizdas kad neveikia sikart tie vaistai...
Atsakyti
Pasikonsultuokit dėl GERL su loristu ar garstroenterologu. Tarpinę su kauke priglauskit prie vaiko veidelio ir papurškit, bei laukit kol vaikas kokius 6-10 kartų įkvėps, tada antrą kartą papurkškit. Inhaliuojamas ventolinas 100 kartų geriau ir veiksmingiau nei geriamas, beto vis mažiau širdelę įtakoja.
Atsakyti
Labas mergytės, surašiau didžiausią postą apie imuno terapiją ir viskas dingo doh.gif
bandau vėl. ax.gif buvau vėl nuvažiavus pasikonsultuoti dėl šios terapijos. Nes buvau nusprendus pradėti ir pakui apėmė panika, kad pati bruksiu vaikui alergeną.
Tai kažkaip apramino mane. ir bent jau neišjuokė,,,
sakė verta bandyti vien dėl to, kad neprisidėtų augant dar ir kitos alergijos kitiems alergenams. aš klausiau, gal geriau vasarą pradėti, na tai sutiko su manim, kad vasarą tiesiog mažiau alergenų, bet, sako, jei astma kontroliuojama, tai galima pradėti ir dabar. Šaltuoju periodu reikia pradėti, jei tai alergija žiedadulkėms ar žolėms. Mūsų dulkių erkėms. aš jau būčiau pradėjus, bet kažkaip išlindo kažkokia lyg sloga, bet lyg tokia giluminė, nevarvanti. puoliau euforbiom lašiukus duoti, tai po paros nepablogėjo, maniau jau pralįsim šį kartą, bet kitą dieną išlindo kosuliukas ir naktį jau švokštimas. Ryte važiavom į Santariškes ir gavom dexametazono aštuonis mg. Ieškojau aš tų dozių, bet vienkartinių neradau, man atrodo čia jau arklinė dozė, ar ne?
Nes šiandien buvom pas pulmo, tai ji nustebus, kad taip greitai išsikapstėm. tikriausiai kai tokios dozės, tai kas ir belieka...

Bet keisčiausia, kad kai nutraukėm FL, tris savaites nebuvo jokio kosuliuko ir va į ką išvirto atrodo mažytė slogytė...

Pulmo vėl liepė grąžinti FL nors trim savaitėm.
Bet kiek skaitau, tai čia dauguma FL vartoja ilgai ar net nuolat.
Mūsų pulmo sako, kad mažiems vaikams nesinori ilgai skirti, kai nustoja kosėti, ji ir rekomenduoja mažinti per savaitę ir nutraukti.

Dabar iš vis galvoju, jei jau vaikas gavo tookią hormonų dozę, vis tiek kvėpuoti FL?
Labai kažkokie mums sunkūs šie metai.

ir kartu kažkaip keistai, anksčiau būdavo pradeda kosėti naktim, ar ir dieną pakosti, o dabar jokio kosulio, gražu , ramu, ir kai tik pasigaunam kokį virusiuką, iškart pereiną į baisų paūmėjimą.

geriam singulairą, ir paūmėjimą vis tiek apturėjom reiškia jis mums neveikia?

dar tiesa, pirkom lenkijoje singulairą, tai vienoje vaistinėje mokėjom normalią kainą, apie dvidešimt penkis lt, o kitoje vaistinėje dešimt zlotų lygiai tokia pati pakuotė.
vaistine super Pharm ul. Marszalkowska dvidešimt aštuoni a
gal kokią kompensaciją pritaikė...
Atsakyti