Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(SunEyes @ 2016 02 18, 22:05)
Reikes pasiklausti pulmonologes del Seritide. O sitas vaistas neturi kokio daznai pasitaikancio salutinio poveikio? T.y. kuris maziau kenkia, ar Seritide as Flixotide?

Seretid'as turi tą pačią veikliąja medžiagą kaip ir Flixotid'as - Flutikazoną (Fluticasonum), tik skirtumas, kad Seretid'as turi papildomai dar ir ilgai veikiantį plečiantį vaistą - Salmeterolum, dėl kurio geriau veikia/pasisavina Flutikazonas.
Atsakyti
QUOTE(agne_ja @ 2016 02 18, 12:45)
vat ir man baisu, pulmonologė patarė skiepyti, bet... doh.gif

Mūsų pulmonologė patarė skiepus atidėt
Atsakyti
Galvoju pirkt inhaliatorių. Kokius jūs turite? ax.gif
Atsakyti
O kokio dairotės?

Iš esmes, pradžiai apsisprendžiate dėl inhaliatoriaus veikimo principo. Tuomet, kaip pažengusi liga (kokio sunkumo, jei kalbame konkrečiai apie astmą), o tada jau kokią sumą galite sau leisti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo janna: 20 vasario 2016 - 15:46
QUOTE(janna @ 2016 02 20, 16:41)
O kokio dairotės?

Iš esmes, pradžiai apsisprendžiate dėl inhaliatoriaus veikimo principo. Tuomet, kaip pažengusi liga (kokio sunkumo, jei kalbame konkrečiai apie astmą), o tada jau kokią sumą galite sau leisti  4u.gif

Maniškiui - sunkios formos astma. Inhaliatoriui galiu skirti iki 100eur. Net neįsivaizduoju kokį pirkt. Pulmonologė liepė namie turėt
Atsakyti
QUOTE(jurguze @ 2016 02 20, 18:45)
Maniškiui - sunkios formos astma. Inhaliatoriui galiu skirti iki 100eur. Net neįsivaizduoju kokį pirkt. Pulmonologė liepė namie turėt
Sveiki
turim Omron'ą jau penkerius metus, neįsivaizduojam be jo savo gyvenimo su mano astmiukais. Pas mus toks http://www.hiperfarm...0876-63a8b29234
pas mane jis beveik kasdien dirba (namie trys su astma), tai norėjosi kad daiktas tarnautu gerai ir ilgiau smile.gif visgi yra skirtumas tarp naudojamu ligoninėse ir namuose ne šiaip sau (o tokius ligoninės ir turi). Mano sesė pirko tokį http://www.hiperfarm...1577-63a8b29234 , tai jis irgi geras, mažiukas, lengvas (mūsų tai sveria paliginus su šituo) , t.p. naudojasi ir džiaugiasi smile.gif Visą komplektacija jų vienoda, tai kad žiūrėkit kuris jums labiau patinka ir imkit, nesukit sau galvos, nes Omron inhaliatoriai save užrekomendavo, o ir prireikus/pametus kokios detalės, visada nupirksit mirksiukas.gif
Jei jus norit gulinčiam (mažiukui) naudot, tai jums reikia tokio, beveik begarsis http://www.hiperfarm...air-ne-u22.html
Atsakyti
QUOTE(jurguze @ 2016 02 19, 19:46)
Mūsų pulmonologė patarė skiepus atidėt

O kodėl patarė atidėt? Dėl gripo?
Atsakyti
QUOTE(agne_ja @ 2016 02 22, 14:10)
O kodėl patarė atidėt? Dėl gripo?

Nes maniškiui žiemą paūmėja AD, o pavasarį 2 mėn neina į lauką dėl alerginės astmos ir šienligės. Pulmonologė sakė, kad skiepai dar labiau paaštrins situaciją ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jurguze @ 2016 02 20, 18:45)

Tuomet jūsų atveju reiktų kad kuo smulkesnės dispersijos būtų išskaidomas tirpalo "lašas". Šiaip "plika" akim jis visas vienodas, bet anot gamintojų, ligoniukas "lašo" smulkumo/stambumo skirtumą jaučia. Ir kuo sunkesnės formos liga, tuo jis turėtų būti smulkesnis.

Prieš "n" metų, kaip tik kompresoriniai inhaliatoriai atsirado mūsų rinkoje, jie buvo pritaikyti inhaliuoti tirpalus vandens (spirito) pagrindu ir jokiais būdais ne aliejinius. Dabar gal juos ir patobulino. Tad priklausomai nuo to, kokius vaistus naudosit (koks tirpalo pagrindas) besirenkant prietaisą pasidomėkit jo techninėmis galimybėmis.

Visų kompresorinių inhaliatorių veikimo principas vienodas. Kaina skiriasi priklausomai nuo gamintojo vardo, aparato komplektacijos ir aparato techninių galimybių.

Esu naudojusi kiek Omron, tiek Microlife. Skirtumo didelio nepastebėjau. Ir vienas ir kitas tarnauja jau antrą dešimtmetį (vienas mano, kitas pas draugus).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo janna: 23 vasario 2016 - 12:52
Laba visoms. Gal padėsite atsakyti į šiuos klausimus:
Norėjau pasiteirauti, kokia imunoterapijos (nuo dulkių erkučių) kaina - vieno kurso ir viso gydymo? Kiek trunka kursas?
Kiek maždaug kursų reikia?
Nuo kokio amžiaus galima pradėti?
Labai jums dėkui
Atsakyti
Sveikos mamos mirksiukas.gif Mano mergaite turi misria ba , tai del inchaliatoriaus ,musu pulmunologe liepe juo naudotis kuo maziau ,kazka aiskino apie plauciu aptingima
..Noriu dar jusu nuomones :siandien ryte baigesi fliksotide (zinau kalta ,nesuziurejau ir neissirasiau anksciau ) nuvaziavau I priimamaji vaiku sk .ir paprasiau ,kad israsytu nes reiks vakarui ir kitam rytui ,o seimos gyd .dirbs pirmadieni po piet ,ir man budejusi gyd .ju nerase ,nors knyguteje jie rasomi nuolat ,ir galejo kortele issikelti ten yra yrasai ,kad turim b a ,gyd pasake ,kad gali israsyti tik antibijotikus ,dar sako gal turit prednizolono kur nors, ji sugerkit ir nereikes fliksotido blink.gif As suprantu ,kad mes butume isgyvene iki kitos dienos ,bet ar as klystu ,kad gyd pasielge nekompetetingai ? Vaistineje pardave be recepto tai nera kazkoks baisus vaistas kur grieztai tik su receptu

Atsakyti
QUOTE(oksaniuksxxx @ 2016 03 06, 21:32)
Sveikos mamos mirksiukas.gif  Mano mergaite turi misria ba , tai del inchaliatoriaus ,musu pulmunologe liepe juo naudotis kuo maziau ,kazka aiskino apie plauciu aptingima
..Noriu dar jusu nuomones :siandien ryte baigesi fliksotide (zinau kalta ,nesuziurejau ir neissirasiau anksciau ) nuvaziavau I priimamaji vaiku sk .ir paprasiau ,kad israsytu nes reiks vakarui ir kitam rytui ,o seimos gyd .dirbs pirmadieni po piet ,ir man budejusi gyd .ju nerase ,nors knyguteje jie rasomi nuolat ,ir galejo kortele issikelti ten yra yrasai ,kad turim b a ,gyd pasake ,kad gali israsyti tik antibijotikus ,dar sako gal turit prednizolono kur nors, ji sugerkit ir nereikes fliksotido  blink.gif As suprantu ,kad mes butume isgyvene iki kitos dienos ,bet ar as klystu ,kad gyd pasielge nekompetetingai ? Vaistineje pardave be recepto tai nera kazkoks baisus vaistas kur grieztai tik su receptu

Jei neklystu, priimamajame negali išrašyt kompensuojamų vaistų, nebent tik paprastą receptą mirksiukas.gif
Atsakyti