Su papildais "neužsižaidžiam". Šiuo klausimu esu labai atsargi. Lašišų aliejų pagal poreikį vartojam, bet ir tai tik dėl to, kad nevalgoma žuvis.
Kiek kosuliui, tiek bendram imunitetui stiprinti ir profilaktikai labai tinkamas jau paminėtas putinas. Nuo savęs pridursiu, jog jis labiau rekomenduojamas esant sausam kosuliui.
Puiki priemonė bruknės ir spanguolės. Jas galima tiesiog sutrinti su cukrumi ar medumi (kaip daugiau patinka ar tinka) ir užpilti šiltu vandeniu. Leisti truputi pastovėti, kad vanduo ištrauktų veikliąsias medžiagas. Gausis morsas. Gerti šiltu.
Kažkada (nes dabar tiesiog nerandu) darydavau "uogienę" iš erškėtuogių. Išsivalydavau stambias uogas nuo plaušelių ir sėklų. Užpildavau nedideliu kiekiu cukraus. Palaikydavau per naktį ir po to pakaitindavau orkaitėje. Tuomet į iškaitintus stiklainius ir atvėsinus į šaldytuvą. Po šaukštelį kasdien. Puiki profilaktinė priemonė.
Jei nesate alergiški riešutams ir medui, galima išbandyti ir tokį variantą - lygiomis dalimis (pagal svorį): kedro riešutai, graikiniai riešutai, džiovintos datulės, abrikosai, slyvos ir razinos (galima ir spanguolių džiovintų) - sumalame per mėsmalę, įdedame kelis šaukštus medaus, viską gera išmaišome ir į stiklinį indą. Laikome šaldytuve. Po šaukštelį kasdien, priklausomai nuo amžiaus didinam arba mažinam, bet nedaugiau kaip po valgomąjį šaukštą. Gauname mikroelementu " bombą". Gerai būtų kad džiovinti vaisiai nebūtų mirkyti cukruje.