Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(bevardė @ 2015 07 10, 10:34)
Tai jei veikas moka gerai įkvėpti ne tarpinės, tai jos ir nereikia. Va maniškis niekiap neišmoksta. Su Ventolinu bandėm mokintis, bet matau, kad neįkvepia tiek kiek ir kaip reikia, tai F visada duodu per tarpinę, man ramu, kad tada vaikas gauna visą dozę.

mes 22 d pas pulmo važiuosim gal jis pamokins be tarpinės sukvėpuoti, nors realiai man vaikas ir per tarpine ne visada normaliai kvepuoja (paviršutiniškai) priminti reikia kad įkvėpk giliau

tik kad patogiau kai mažas inchaliatorius, atsimenu miegodavom su puske, kuri astma sirgo paaugle, tai nakti atsibunda paima iš po pagalvės vaistų, pasipurškia ir ant kito šono toliau miega...

o dabar mano mažiukas ateina naktį ir prašo, mama papuršk vaistų, negaliu miegot.
( džiaugiuos bent tuo, kad jau pats sugeba suprasti ko jam reikia, nes vistiek auga ir į svečius jau vienas važiuoja, pasilieka, norisi, kad mokėtu kontroliuot bent minimaliai ligą)
Atsakyti
Siandien buvom pas alergologe, uzklausiau del astmos sunkumo nustatymo. Kadangi gyvenom be pastoviu hormonu, buvo diagnozuota lengva forma ir dabar su vaistais tas pats. Alergologe paaiskino, kad astmos sunkumas salygojamas vaistu paros doze, jei virs 250mg paroje-jau vidutine forma. Ir atsizvelgiama i spirometrijos tyrimo rezultatus. Sunaus palaikomoji doze 200mg Flexotide paroje, todel lengva dominuojantis astmos forma
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaudi: 16 liepos 2015 - 19:08
Labas visoms,
Noriu paklausti, ar bandėt vasarai nutraukti flixotidą? Ar kai tokia vasara - nerizikavot?
Atšalo oras ir mums vėl paūmėjimas. Taip laukiu šilumos.
Ačiū
Atsakyti
Sveikos,

mes gerai gyvenam, tik sūnui sunkiua, ens jis refliuksą turi, bet gal ir dėl BA, bet or pernai rugpjūtis sudėtingesnis mums buvo.

Neseniai pas pulmo lankėmes ir jis pasakė, kad jam ne Ba o refliuksas provokuoja naktinius kosulius, o aš net ventolino prieš miega duodavau, nes frutin nesuveikė, bet vakar dar iki einant miegot ( val iki miego) sudaviau frutin ir kaip ir be problemu apsiėjom...

--

kokia nemalonia situacija apturėjau santarišėse pas pulomo. Mes 2014 12 mėn buvom pas pulmo su siuntimų, ji patikino, kad kita siuntimą iš šeimos gyd po metų pristatytue, tai aš ramiai 2015 liepos mėn važiuoju pas pulmo, bet jau ne pas savo, nes talono negavau, nueinu į registratūra ir man sako, kad mes nedispanterizuoti ir mums kaskart reikia siuntimo doh.gif griūk negyvas...tai dar gerai, kad gydytojas be siuntimo priėmė ir pakonsultavo, nors jam buvo sudėtinga, nes mes šiaip pas kitą gyd einam doh.gif
Atsakyti
mes kazkaip vis su protarpiais bandaom nutraukti F, bet tik pasigauna sloga ir vel turim jo imtis. doh.gif

praejom reabilitacija, tikiuosi gausim palaiminima i sanatorija, rezervavus esu 18tai dienai.
Atsakyti
QUOTE(kristinuv @ 2015 08 02, 07:59)
Labas visoms,
Noriu paklausti, ar bandėt vasarai nutraukti flixotidą?

Bandom kiekvieną vasarą nutraukt. Anksčiau mėnesį - pusantro pavykdavo. Šią be flixotido gal tik 1,5 savaitės ištraukė. Prasideda cypimai ir nors tu ką.
Atsakyti
O jums lengvai skiria sanatoriją? Aš kiek buvau pas gyd, ta pati daina - nėr lėšų ir viskas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jurguze @ 2015 08 11, 20:51)
O jums lengvai skiria sanatoriją? Aš kiek buvau pas gyd, ta pati daina - nėr lėšų ir viskas doh.gif

Jei turite J.45 , tai priklauso kartą metuose...mes šiemet dar nebuvom...buvom prie jūros . Maudomės ežere...lankomės baseine...bandom grūdintis... be vaistų pakolkas tfu tfu tfu..
Atsakyti
QUOTE(agne_ja @ 2015 08 11, 22:22)
Jei turite J.45 , tai priklauso kartą metuose...mes šiemet dar nebuvom...buvom prie jūros . Maudomės ežere...lankomės baseine...bandom grūdintis... be vaistų pakolkas tfu tfu tfu..

Žinau, kad priklauso ax.gif Ir pulmonologė prašius tai, tačiau kiek einu pas savo gyd ar reabilotologę, sako, nėr lėšų ir viskas
Atsakyti
QUOTE(jurguze @ 2015 08 12, 06:48)
Žinau,  kad priklauso ax.gif Ir pulmonologė prašius tai, tačiau kiek einu pas savo gyd ar reabilotologę, sako, nėr lėšų ir viskas

Bandykite raštu kreipti "aukščiau", sunku ką ir patarti nežinant visos situacijos, mes iš Trakų r. , tai nebuvo problemų gauti..niekad nesakė, kad nėra lėšų...gal priklauso dar, ar dažnai sergate...juk jūsų gydytoja turi rekomenduoti...bandykite, sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurguze @ 2015 08 11, 21:51)

kad lengvai skiria nepasakyčiau, ilga daina....

QUOTE(agne_ja @ 2015 08 12, 10:43)
Bandykite raštu kreipti "aukščiau", sunku ką ir patarti nežinant visos situacijos, mes iš Trakų r. , tai nebuvo problemų gauti..niekad nesakė, kad nėra lėšų...gal priklauso dar, ar dažnai sergate...juk jūsų gydytoja turi rekomenduoti...bandykite, sėkmės 4u.gif

nu kad priklauso tai priklauso, bet per poliklinika niekada nesu gavus, mūsų šeimos gyd Trakuose irgi jai guldo į ligoninę sako, būtinai prašyk sanatorijos, nes iš poliklinikos siusti sunku
pernai irgi per ligoninę važiavom
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2015 08 12, 09:49)
kad lengvai skiria nepasakyčiau, ilga daina....
nu kad priklauso tai priklauso, bet per poliklinika niekada nesu gavus, mūsų šeimos gyd Trakuose irgi jai guldo į ligoninę sako, būtinai prašyk sanatorijos, nes iš poliklinikos siusti sunku
pernai irgi per ligoninę važiavom

na, mes tai paskutinius du kartus per polikliniką vykom, Lentvario smile.gif...šiemet tai kažkaip visai nenoriu į sanatoriją...virusų žiauriai bijau... ax.gif
Atsakyti