Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(janna @ 2014 12 04, 10:22)
Parašiau į AŽ

Užmečiau akį į lenkiškus tinklapius. Orientacinė kaina 28 tab.pakuoės apie 25 zlotus.

Pirkau šią savaitę, tai kaina 35,99 zl berods....grubiai 30 Lt skaičiuoju. ax.gif
Atsakyti
sveikos,
buvom pas reabilitologe, gavom vibracinius masazus, kvepavimo mankstele ir sildyma auksto daznio bangom ar kazka panasaus.
suprantu, kad cia tik pasekmiu gydymas.

Dalyte, gal galite pakomentuoti, kas yra lengva eiga ir kas vidutine. pati net nezinau kokia musiske.
o Jus pas Kli man ta vi ci ene vaikstot?

Su vyresniu vaiku ji irgi mus gyde, o su maziuku kazkaip i poliklinika vaikstau, labai jau eiles pas ja, bet gal rimtai uzsiregistruoti konsultacijai.
Tik as galvoju, o kaip ji reguliuoja vaistus, jei vaziuojat tik viena du kart per metus?

Ir Bevarde kaip supratau tik karta i metus vaziuoja. Tai pacios jau viska suprantat 4u.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinuv: 04 gruodžio 2014 - 23:20
Sveikos,
Mano dukra obstrukciniu bronchitu turetoja. Pagaliau gavome bent tarpine kompensuojama ventolinui ir flix(-kazkokiam). Tokia:
http://www.efarma.lt...r_vaikams_1.jpg

Ar gerai supratau, kaip ja naudot: ipurski, lauki 10 sekundziu ir giliai ikvepi? Taip?

Antras klausimas, galvoju gal savo lesom, nelaukiant kol gydytojai paskirs, kreiptis kur nors vibraciniam masazui... Kur Vilniuje gerai daro?

Norisi kazkaip issisukti nuo tu antibiotiku... Nes menesi gydom gydom ta bronchita be antibu o ant galo visvien juos gaunam sad.gif
Atsakyti
QUOTE(shimmer @ 2014 12 03, 13:17)
rasykite asmeniskai.jei domina.

labai ačiū už pasiūlymą. susimeistravom iš dviejų mineralinio buteliukų. mirksiukas.gif

QUOTE(-Anna- @ 2014 12 05, 22:46)
Ar gerai supratau, kaip ja naudot: ipurski, lauki 10 sekundziu ir giliai ikvepi? Taip?

mums buvo paaiškinta taip. kvepuojant per tarpinę: suplaki buteliuką, įpurški, suskaičiuoji iki dešimt, ir šeši gilus įkvėpimai įkvepiant per burną, iškvepiant per nosį. ir taip du kartus.

vibro masažą aš darau pati. Zepter`is turi štai tokį masažuoklį.
Pasiklausinėkite artimųjų rate, gal kas turi tokį aparatą ir gali paskolinti mirksiukas.gif

Dar yra toks pratimas, kuris gal ir nepakeistų paties vibromasažo bet fizioterapijoje labai dažnai naudojamas. Guldote vaiką pilvu į apačia ant didelio kamuolio (arba surandant jam atmainą), vaikas turėtu tuo metu būti išsižiojęs ir sakyti, tarkim "a-a-a-a", o Jus tuo metu lengvai stuksenate rankomis nugaros srityje.
Atsakyti
QUOTE(kristinuv @ 2014 12 04, 22:43)
Ir Bevarde kaip supratau tik karta i metus vaziuoja. Tai pacios jau viska suprantat 4u.gif

Taip važiuoju tik kartą metuose, nes taip privalu, kad šeimos gydytoja ir toliau galėtų išrašinėti F kompensuojamą pagal pulmonologo rekomendacijas. Kadangi su astma situacija stabili, kontroliuojama, tai ir nera reikalo pas pulmonologą važiuoti. Jei bus poreikis ateityje, važiuosim, niekur nesidėsim.
Atsakyti
QUOTE(kristinuv @ 2014 12 04, 23:43)

Dalyte, gal galite pakomentuoti, kas yra lengva eiga ir kas vidutine. pati net nezinau kokia musiske.
o Jus pas Kli man ta vi ci ene vaikstot?

Su vyresniu vaiku ji irgi mus gyde, o su maziuku kazkaip i poliklinika vaikstau, labai jau eiles pas ja, bet gal rimtai uzsiregistruoti konsultacijai.
Tik as galvoju, o kaip ji reguliuoja vaistus, jei vaziuojat tik viena du kart per metus?

kad sūnui lengva eiga pasakė įvertinus spidometriją ( reikia pasakyti, kad nuo paskutinio vizito kuomet vertino eigą , pasikeitė tai, kad adenoidas operuoti, GERL gidytas)
kokia eiga parašo gydytoja, pas jus irgi atsakyme turėtu būti
o dukrytei visutinio sunkumo, pas ja nuolat girdi, kad kvepavimas šiurkštus, nors ir nėra paūmėjimo. Man tos ryškus požymis, kad yra paūmėjimas, kai tenka ventolina kvepuoti, nes spazmai stiprus būna. Tai sunui tikrai retai gal 2-3 kart metuose būna, o mergytei ir 4-5

taip, mes dar pas šią gydytoja, nes kito pasirinkimo, kaip ir neturim, mūsų poliklinikoje pulmo nėra. O šį gyd dirba ir ligoninėje, mums anksčiau dažnokai tekdavo ir ligoninėje gulėti, tai toks sisteminis gydymas gaunasi, nes visą laika ta pati gydytoja. Ir šiaip ne visi ligonines išrašai yra poliklinikos kortelėje, bet rimtesnius epizodus iš ligoninės gydytoja pati prisimena.
iki šiol mes 3-4 kart važiuodavom, kartais įsiterpdavo ligoninė, ten irgi pakonsultuodavo. Tai vaistų plano tiems 3 mėn gydytoja nesudaro, tik įvertina eiga, pasako kaip elgtis, vienokiais ar kitokiais atvejais. Aš jau ir pati vaistus sureguliuoju, tai vis rečiau važinėjam, šįkart pusmetį nebuvom, dabar kokį kova važiuosim pas alergologus ir pas ją.

QUOTE(-Anna- @ 2014 12 05, 23:46)

Antras klausimas, galvoju gal savo lesom, nelaukiant kol gydytojai paskirs, kreiptis kur nors vibraciniam masazui... Kur Vilniuje gerai daro?

teisingai, aš tai žiūriu, kad gilus tie įkvėpimai būtu, kad efektyviau būtu, ne burnoje nusėstu, o plaučiuose

----
prakalbus apie masažus,prisiminiau, kaip Abromiškese buvom, tai jie ten vibro liemenę turi, vaikams labai patikdavo. O seselė sakė, kad kitą karta tą liemenė netgi efektyvesnė, nei masažas būna. Nes tarkim mano 4m mergyte sučiaupdavo lūpas ir jokių aaa oooo nesakydavo, net paprašyta, nors gretutineme stale brolį masažuodavo, tas visada sąžiningai visus garsus leido, bet įkvėpimo sesei dėl to neatsirado
Atsakyti
Ta vibro liemenė skirta ir sergantiems cistine fibroze, Ji žymiai efektingiau už vibromasažą.

Per tarminę kvėpuojama taip: supurtomas vaistų flakonėlis, įstatomas į jam skirtą angą, tarpinė priglaudžiama prie vaiko veiduko ir daromas vienas įpurškimas, tada laukiama kol vaikas min 6 kartus giliai įkvėps, aš laukiu ir iki 10 įkvėpimų, jei reikia antro įpurškimo, pav. Ventoliną naudojant, tada po tų 6- 10 įkvėpimų papurškiama antrą kartą ir vėl skaičiuojami vaiko įkvėpimai, galima tarsi kvėpuoti giliai kartu, vaikutis jus pamėgdžios ir giliau įtrauk vaistus.
Maniškis nors didelis bet vaistus vartoja per tarpinę, nes per vieną kartą viską įkvėpti tiesiai iš šlakonėlio nesugeba, o man gaila vaistų taip švaistyti. Tik aš jam nuėmiau kaukę, kad vaikas nekvėpuotų per nosį o burnytę apžiojęs tarpinęs galą įtrauktų vaistus per burnytę, tada giliau įtraukt išeina ir gal nosytė nuo hormono mažiau pasižeidžia, nes F manau irgi susijęs su plonėjančia nosies gleivine ir kraujagyslių sienelėm ko pasekoje nuo GERL tuoj prasideda kraujavimas iš nosies.
Atsakyti
O jus man dar pasakykit, jums priepuoliai uzeina dusimo ar kosulio. Mano dukros situacija tokia, kad kolkas jai diagnozuoja obstrukcinius bronchitus. As laaaabai bijau kad nedasiridentu iki astmos. Na ji kai tik suserga, as kuo besiimciau jai visvien iki obstukcinio issirituliuoja. Visus kartus gyd skyria antibus. Sikart pasakiau NE, bandom be ju, nes kraujas rodo virusa. Tai mums skirtas ikvepti ventolinas ir flixotide po 2 kartus ir monkasta. Nu tai ka, 3 sav kosti. Diena minkstai, karkalai ten atkosejimi bet pabaigos kosuliui nera. Atrodo kad ten tu karkalu nuolat yra ir bus. Is tu 3 sav, jau 2 sav uzeina naktiniai kosulio priepuoliai plius mazai ka nuveikia o kvepuoja lyg trosa prabego katik. Nakti kosti Tai sausai tai slapiai. Tai nepaisant to, kad ventolinas skirtas tik 2kart, nakti dar karta supurskiu. Nes kitaip nenurimsta tas kosulys ilgai.
Treciadieni einam vel pas pediatre. Tai sake jei girdesis svilpimas tai gausim antibus... Kas idomiausia, kai kosuliui buvo ousantros sav pulmonologe sake kad tai ne obstrukcinis, o svilpia nes tiesiog pas vaikus taip buna, spazmuoja bronchus, hmm. Pediatre su pulmonologe kitaip diagnozuoja liga iseina?
Anyway taip iseina, kad as tu obstrukciniu bronchitu niekad be antibu neisgydysiu??? Tiesiog kiek cia galima delsti su tuo kosuliu, kad ko rimciau neivaryciau vaikui. Nes man 3 sav atrodo daug jau...
O kaip su darzeliais, leidziate vaikus kai pas jus jie kosti taip? Nes as laikau tas 3 sav namie (i lauka ir visur einame).
Atsakyti
Mano supratimu, tai obstrukcija kai šiurkštus, švilpiantis kvepavimas yra. Mūsų atveju būna ir tie šiurkštumai ir kosuliai spazminiai, kai neišsikosto. O tas dusimas man tai žodis, kaip iš filmo, arba įsivaizdavimas kaip iš filmo, taip ūmai niekas nesidaro.

Anna, o jūsų mergaitė alergiška? tirta dėl to?
mums visai neseniai, buvo panaši situacija,nuolatinis kosulis, spazmai naktį. gydem, kaip jus monkasta, fexotidas ir ventolinas, tik ta dozė kelias dienas buvo Ventolino didesnė ir nuo alergijos vaistų daviau.
Jai skiriasi pulmo ir pediatrė nuomone pasitikėčiau pulmo, kuri specializuojasi ir gydo iškirtinai plaučių ligas

kai auginau sūnų, jam nuolat pediatrė duodavo antibams receptą, nes ilgaiplaučiai švilpdavo, su laikų, tik nustatė,, kad jam yra alergija, astma
Atsakyti
Tyreme, nealergiska :/
Atsakyti
QUOTE(-Anna- @ 2014 12 08, 16:58)
O jus man dar pasakykit, jums priepuoliai uzeina dusimo ar kosulio.

Ir tokie ir tokie wink.gif

Obstrukcija yra vadinamas tas girdimas švilpesio garsas iškvepiant, tai ir yra dusulys, vaikas dūsta jam sunku iškvėpti orą, nebūtinai tai bus akivaizdu kai vaikas tikrai gaudo orą mėlsta ir pam, būtent tas švilpesys- obstrukcija- ir parodo kad vaikui yra dusulys, tai lydi ir kosulys, nes kosulys yra apsauginė kvėpavimo takų reakcija.

Ventoliną esant obstrukcijai būtina naudoti 4 kartus paroje po du įpurškimus, kitaip tai vaiko kankinimas, nes Ventolino du įpurškimai veikia apie 4 val, kartais ir dar trumpiau, priklausomai nuo ligos ūmumo. Esant reikalui Ventoliną purkšdavau ir 5 kartus paroje, karatis po pirmų dviejų įpurškimų praeidavo 20 min ir dar kartą įpurkšdavau. Labai gerai yra naudotis el inhaliatoriumi, inhaliuoti paprastą vandenuką (nerekomenduočiau jūsų atveju jokio ambroksolio, pav Brontex). dar šalia viso gydymo galima pabandyti vaistinėje įsigyto Phosphor homacord homeopatinių lašiukų, juos dozuoti pagal vaiko metus ir duoti kas 15 min pirmas dvi val po to dar pora valandų kas pusvalandį o po to kas valandą. Šie lašiukai irgi padeda nuo obstrukcijos.

Obstrukcijas dažniausiai sukelia virusai ar alergenai ir jos negydomos antibiotikais. Bronchine astma ar obstrukciniu bronchitu (tai praktiškai viena ir ta pati liga kalbant apie vaikų atvejus, o ne suaugusiųjų) sergantiems antibiotikai gali būti skiriami išimtinai tik tada kai kraujo tyrimai rodo bakterinės kilmės susirgimą arba plaučių nuotrauka rodo uždegimą, kitų atveju antibiotikai padarys meškos paslaugą, dar labiau numuš vaiko imunitetą ir vaikas įsisuks į užburtą ligų ratą.
Atsakyti
Bevarde, labai viskas protingai surasyta. Aciu.
Bet tai jei ta obstrukcija jau virs 3 sav nepraeina ir kosti tai kaip cia elgtis? Tiesiog toliau neleist vaiko i darza ir purkst ventolina su flixotidu kol kazkada nurims kosulys? Kaip tas vaikas turi gyventi tomis savaitemis, eiti i lauka, darzeli, svecius ir t.t?
Rytoj i Santarus vaziuojam, issamiau gal istirs, daugiau daktaru nuomoniu turesiu. Siandien druskos kambary buvome, atvaiksciosim kiek reikia, gal pagelbes kazkiek
Atsakyti