Nesupykit, bet man kažkaip keistai skamba jūsų žinutės. Jei vaikui neveikia gydytojo skiriami vaistai, o ypatingai hormonai, tai joks gydytojas nenumos ranka ir nepasakys, kad vaikas tai išaugs. Tokiems vaikams koreguojamas gydymas, keičiami vaistai ar jų dozės.
QUOTE(Taniush22 @ 2015 02 02, 10:43)
Sveikos mamytes.
Ir mūsų mažoji serga bronchine astma. jai 2m. pradėjo sirgt nuo 3 mėn.
jau nežinau ką ir daryti
atrodo kad viska išmėginom (Ventolina ir Fliksotida ir Rabunimila..ir t.t.) bet nekas nepadeda...jau nežinau ką ir daryt ..prašau labai labai patarkite???? Nes tikrai išprotesiu....
kaip sustiprint vaiko imunitėta???kaip pašalint ta prakeiktą lyga???kaip padėt vaikui?
jau nežinau ką ir daryti
atrodo kad viska išmėginom (Ventolina ir Fliksotida ir Rabunimila..ir t.t.) bet nekas nepadeda...jau nežinau ką ir daryt ..prašau labai labai patarkite???? Nes tikrai išprotesiu....
kaip sustiprint vaiko imunitėta???kaip pašalint ta prakeiktą lyga???kaip padėt vaikui?
Na tos ligos nepasalinsi pas mane abu vaikai serga asma ir daug kitu tai sunui 8metai ji uzmiega kazkurem laikui.ka daktarai sako nesiuncia pas imunulogus?bandykit su pulmonologu konsultuotis nes nebuvo mum taip kad padetu
QUOTE(Taniush22 @ 2015 02 02, 09:43)
Sveikos mamytes.
jau nežinau ką ir daryti
jau nežinau ką ir daryti
Eikite pas kitus gydytojus. Turit atrasti tinkamą gydymą. Galbūt netinkamos dozės vaistų, nenuoseklus gydymas. Astma ne tokia liga, kad protarpiais būtų gydoma. Reikalinga nuolatinė kontrolė, tinkamas pastovus gydymas. Tik tada galima tikėtis išaugimo.
Kas dėl F ir papildomų vaistų. Mums vieno paties F neužtenka, kaip ir vienos montelukastos. Nuolat vartojant abu, super veikia. 1.5 m. Be pertraukos vartojame F, būdavo ir su juo paūmėjimų. Nuo praėjusios žiemos nuolat dar ir montelukastą geriam. Ir, tfu tfu tfu, jau daugiau nei pusmetį neturėjome nei vieno paūmėjimo, nors per tą laiką sirgome nemažai. Taigi, tinkamai parinktas gydymas leidžia kontroliuoti astmą, didesnė tikimybė ją išaugti ir padeda išvengti leidžiamų hormonų, kurie tik tragiškai nusilpnina imunitetą. O tada jau vėl liga po ligos.
Bandėm mažinti F, deja, nesėkmingai. Nuėmiau po vieną įpurškimą ir po 2 sav. Prasidėjo kosuliai. Buvo atvejis ir su besibaigiančiu flakonu, purkšdavo nepilną dozę, nepastebėjau. Ir ką, po savaitės baisiausiai naktim kosėti pradėjo. Žodžiu neįsivaizduoju kada galėsim nutraukti kažkuriuos vaistus. Nes pavasarį ir vasarą, kada įprastai visi nutraukinėja F vartojimą, mes negalim, nes mažiui tada pats alergijos pikas. Kitais sezonais dėl virusų.
Kas dėl imuniteto stiprinimo, visų pirma tinkama mityba, visų alergenų išvengimas (jei esat alergiški), ir, mūsų atveju pasiteisinęs dalykas, tai prevenar skiepai. Aišku nuomonių kontraversiškų pasipils, bet kalbu iš savo patirties. Per metus laiko buvau pasigavusi 3 skirtingas bjaurias bakterijas (plaučių uždegimas, angina, sinusitas-šias ligas sukėlė). Tekdavo antibijotikus gerti po 3 savaites. Visus kartus nuo manęs užsikrėtė ir vyras, nors jo imunitetas visad stiprus buvo. Tuo tarpu mažius nei karto neužsikrėtė, nes yra skiepytas nuo šių bakterijų, nors šiaip mažiuko imunitetas nekoks. Mažius serga daug, bet eilinėm virusinėm ligom, nieko rimto. Taigi, aš ir pati pasveikusi keliausiu revakcinuoti pneumo skiepo, kuris ~8 metus man puikiai veikė.
Ačiū, Bevarde. Aš maniau, kad tartephedrilis plečia plaučius.
Tai jei mano vaikui likę karkalai, bet jam sunkiai sekasi iškosėti, lyg neatlimpa toks jausmas. Tai gal jis tiktų. Nutraukiau jį, nes maniau, kad plečia. gal vėl paduoti? Ir pažiūrėt.
Duodu stodalį, ožkos pieną pradėjau bandyt, pskaičius, kad jis tinka prie BA. Arbatas.
Matyt reikia masažiukų dar padaryt irgi
Papildyta:
Taniusha, mūsų pulmo irgi sako, gal išaugsite...
Ir nediuok Dieve paklausti dar vieno klausymo.
Tik čia drąsiai klausinėju:-) ir dėkoju už atsakymus.
Kai kas bando homeopatus. Daug kam nepadeda.
Mums anykštietis vienais metais buvo labai padėjęs. Gal tai tik sutapimas.
Tai jei mano vaikui likę karkalai, bet jam sunkiai sekasi iškosėti, lyg neatlimpa toks jausmas. Tai gal jis tiktų. Nutraukiau jį, nes maniau, kad plečia. gal vėl paduoti? Ir pažiūrėt.
Duodu stodalį, ožkos pieną pradėjau bandyt, pskaičius, kad jis tinka prie BA. Arbatas.
Matyt reikia masažiukų dar padaryt irgi
Papildyta:
Taniusha, mūsų pulmo irgi sako, gal išaugsite...
Ir nediuok Dieve paklausti dar vieno klausymo.
Tik čia drąsiai klausinėju:-) ir dėkoju už atsakymus.
Kai kas bando homeopatus. Daug kam nepadeda.
Mums anykštietis vienais metais buvo labai padėjęs. Gal tai tik sutapimas.
Kristinuv, su ožkos pienu atsargiai. Čia mitas kad jis tinka alergiškiems. Jis tinka tiems kas netoleruoja karvės pieno, bet jei yra rimta alergija, tada tik blogiau gali būt. Taip kad bandyk, bet atsargiai. Aplamai kai yra karkalai pieno produktai nelabai rekomenduojami, ypač šilti, nes jie skatina gleivių išsiskyrimą.
Tartaphedril gal bereikalo nutraukei, juk jei netinka maniškiui tai nereiškia, kad tavo vaikui netiks, homeopatija labai individualus dalykas. Stebėk kaip keičiasi vaiko kosulys ar jis lengvėja ar kaip tik sunkėja, va tada ir spręsi duoti tuos lašiukus ar ne.
Tartaphedril gal bereikalo nutraukei, juk jei netinka maniškiui tai nereiškia, kad tavo vaikui netiks, homeopatija labai individualus dalykas. Stebėk kaip keičiasi vaiko kosulys ar jis lengvėja ar kaip tik sunkėja, va tada ir spręsi duoti tuos lašiukus ar ne.
Labas rytas,
mums karkalus iškosėti padėjo masažas, 6 kartus padarė masažistė, buvom pas daktarę, tai jau nieko negirdėjo kaip ir sveikas vaikas, purškiam dar F ryte ir vakare, kitą savaitę gal jau mažinsim, ir paliksim tik po 1 kartą....dar druskų kambary buvom porą kartų.
o diagnozę mums parašė pneumonija, nepatikslinta.
tai man čia kažkoks "briedas"
Atsisakiau pirminės reabilitacijos, labai daug sergančių, o ir važinėti reikėtų į Trakų ligoninę, kur bacilų gausybė...vienu žodžiu....su daržu irgi stabdom..jau trečia savaitė namie...
Būkit visi sveiki
mums karkalus iškosėti padėjo masažas, 6 kartus padarė masažistė, buvom pas daktarę, tai jau nieko negirdėjo kaip ir sveikas vaikas, purškiam dar F ryte ir vakare, kitą savaitę gal jau mažinsim, ir paliksim tik po 1 kartą....dar druskų kambary buvom porą kartų.
o diagnozę mums parašė pneumonija, nepatikslinta.
tai man čia kažkoks "briedas"
Atsisakiau pirminės reabilitacijos, labai daug sergančių, o ir važinėti reikėtų į Trakų ligoninę, kur bacilų gausybė...vienu žodžiu....su daržu irgi stabdom..jau trečia savaitė namie...
Būkit visi sveiki
Sveikos. Mano dukra praktiskai istisai serga nuo gruodzio vidurio (
Dabar puliuoja akytes,sloga,koseja, plauciuose siurkstumas, gerkle raudona. Geriam antibiotikus. I akytes lasinu Tobrex. Purskiam Ventolina. Ar verta kartu homeopatiniu duot? Turiu tik Coryzalia ir Bufo6.(rupuzes istrauka). Ir Euphorbium i nosi?
Jau tos ligos mane varo i nevilty, mamos, kaip jus istveriat??? Tokiais momentais as dziaugiuos, kad turiu tik viena vaika.
Vis ieskau priezasciu kodel ji tiek serga ir nerandu.
Jau metus turim astmos diagnoze, si gruodi pulmo bande viska suverst alerginei slogai.
Bet jei butu alergija, kodel tada vasara neserga?
Pavasari isoperavom adenoidus, rudeni kiek lengviau sirgo, bet tik ziema ateina ir prasideda istisiniai sirgimai
Lygiai du metus isbuvom be antibu, vakar pradejom gert. Crb tyrimo nedare, gyd. Pasiuke antibus, as nesuavejojau, turiu maza vilti, gal jie kiek pades, gal kokia bacila buvo viduj.
Nezinau kur kreiptis. Gal galit parekomenduot gera pulmo Kaune ir alergologa-imunologa?
Rupjuti darem rankos durio meginius. Tai rode alergija tik berziniu medziu misiniui. Nors namie turim pelesi, bet jam neparode.
IeG darytas pries metus nieko neparode.
Turim refliuksa, jau pastebejau kas nelabai tinka.
Apskritai mergaite nevalgi.
Itariu ir kirminus, zadu duot Vermokso kai sustipres, niekad neesu davus.
Dabar puliuoja akytes,sloga,koseja, plauciuose siurkstumas, gerkle raudona. Geriam antibiotikus. I akytes lasinu Tobrex. Purskiam Ventolina. Ar verta kartu homeopatiniu duot? Turiu tik Coryzalia ir Bufo6.(rupuzes istrauka). Ir Euphorbium i nosi?
Jau tos ligos mane varo i nevilty, mamos, kaip jus istveriat??? Tokiais momentais as dziaugiuos, kad turiu tik viena vaika.
Vis ieskau priezasciu kodel ji tiek serga ir nerandu.
Jau metus turim astmos diagnoze, si gruodi pulmo bande viska suverst alerginei slogai.
Bet jei butu alergija, kodel tada vasara neserga?
Pavasari isoperavom adenoidus, rudeni kiek lengviau sirgo, bet tik ziema ateina ir prasideda istisiniai sirgimai
Lygiai du metus isbuvom be antibu, vakar pradejom gert. Crb tyrimo nedare, gyd. Pasiuke antibus, as nesuavejojau, turiu maza vilti, gal jie kiek pades, gal kokia bacila buvo viduj.
Nezinau kur kreiptis. Gal galit parekomenduot gera pulmo Kaune ir alergologa-imunologa?
Rupjuti darem rankos durio meginius. Tai rode alergija tik berziniu medziu misiniui. Nors namie turim pelesi, bet jam neparode.
IeG darytas pries metus nieko neparode.
Turim refliuksa, jau pastebejau kas nelabai tinka.
Apskritai mergaite nevalgi.
Itariu ir kirminus, zadu duot Vermokso kai sustipres, niekad neesu davus.
QUOTE(Kategoriška @ 2015 02 03, 11:05)
Nors namie turim pelesi, bet jam neparode.
Žmonių, nejautrių pelėsiui, nėra. Tai nuodas numeris vienas veikiantis ne tik kvėpavimo takus bet ir aplamai imunitetą.
Kad ir kaip buvo skaudu, kad ir kokio gėrio teko atsisakyti, bet buto su pelėsiu atsikratėm. Jau geriau gyvensiu ne po savo stogu, bet be šio nuodo draugijos.
QUOTE(bevardė @ 2015 02 03, 14:34)
Žmonių, nejautrių pelėsiui, nėra. Tai nuodas numeris vienas veikiantis ne tik kvėpavimo takus bet ir aplamai imunitetą.
Kad ir kaip buvo skaudu, kad ir kokio gėrio teko atsisakyti, bet buto su pelėsiu atsikratėm. Jau geriau gyvensiu ne po savo stogu, bet be šio nuodo draugijos.
Sveikos,
mes tą patį darome, ieškome intensyviai sau kito namo ar buto. nes jau ir aš dusti pradėjau, o pelėsio neina išgyvendinti
ryt man darys nuotraukas, kas per velnias yra, bet įtariu, kad alergija nuo pelėsio ar kažkas butui
QUOTE(bevardė @ 2015 02 03, 13:34)
As zinau, kad negerai. Bet ne visi gali kita buta nusipirkt.
QUOTE(Kategoriška @ 2015 02 03, 20:08)
As zinau, kad negerai. Bet ne visi gali kita buta nusipirkt.
Pritariu jum.mano abu berniukai serga asma ir alergiski pelesiui.namas senas plius deges tai tektu nugriaut ir pastatyt nauja.seis laikais ne visi turi is ko ir kaip;)
Aš suprantu, kad neina pakeisti, bet kai paskaičiuoji, kiek per mėnesį isleidziame vaistam gaunasi apie 300 lt jei nedaugiau, tai verkiant mums reikia kito. Nes amžinas sirgimas varo i kapus