QUOTE(Rutele_S @ 2014 12 09, 15:19)
Siaip tai klausdama pagal koki recepta turejau minty recepto sudeti bei eiga. O kad sakot "cia pagal vyro mociutes recepta" tai man nei silta nei salta net bsk nervas ima net erzina ,raso turiu recepta bet neduosiu
Tai as nezinau ar butent jus toks meduolis domina.
O receptas toks:
Reikia:
* 6 kiausiniai;
* 300 gr. sviesto;
* 8 kaupini v. saukstai medaus (galima ir daugiau deti, skaniau);
* 1 pok. meduoliu prieskoniu (buna Rimi pirkti, jeigu neklystu pok. 20 gr.)
* apie 500-600 gr. miltu
* 1 saukstelis sodos nugesintos actu arba grietine
* 2 arb. sauksteliai cinamono
* 1 puodelis cukraus
Gaminimo eiga:
sviesta istirpinti ant silpnos ugnies, deti medu, pilti cukru ir 2 arb. saukstelius cinamono. viska gerai ismaisyti, kad gautusi vientisa mase ir nukelti nuo ugnies, uzvirti ar virti nereikia. Padeti vesiai, kad atsaltu. Per ta laika atskirti kiausiniu trynius nuo baltymo. Trynius isplakti ir supilti i paruosta mase. tada deti nugesinta soda. Ir pilti standziai isplaktus kiausiniu baltymus. Kitame inde sumaisyti miltus su 1 pok. meduoliu prieskoniu. Ir po truputeli pilti miltus. Mase gaunasi skystoka. Nepadaryti labai tristos, tada ir meduolis bus kietas.
Kepti apie 180 laipsniu temperaturoje apie 40-45 min. P.s. as inda iskloju folija, paskui labai gerai nusiima nuo meduolio ir indas svarus lieka. As issikepu ji net ir pries kelias dienas. Kad jis butu minkstesnis laikyti ji uzdengus arba krepselyje, bus visada minkstas.
Gal suprantamai paaiskinau, tikiuosi nieko nepamirsau :-)