Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai - 14 tema

QUOTE(Rutele_S @ 2014 12 09, 15:19)
Siaip tai klausdama pagal koki recepta turejau minty recepto sudeti bei eiga. O kad sakot "cia pagal vyro mociutes recepta" tai man nei silta nei salta wink.gif net bsk nervas ima biggrin.gif net erzina ,raso turiu recepta bet neduosiu smile.gif smile.gif



Tai as nezinau ar butent jus toks meduolis domina.

O receptas toks:

Reikia:
* 6 kiausiniai;
* 300 gr. sviesto;
* 8 kaupini v. saukstai medaus (galima ir daugiau deti, skaniau);
* 1 pok. meduoliu prieskoniu (buna Rimi pirkti, jeigu neklystu pok. 20 gr.)
* apie 500-600 gr. miltu
* 1 saukstelis sodos nugesintos actu arba grietine
* 2 arb. sauksteliai cinamono
* 1 puodelis cukraus

Gaminimo eiga:

sviesta istirpinti ant silpnos ugnies, deti medu, pilti cukru ir 2 arb. saukstelius cinamono. viska gerai ismaisyti, kad gautusi vientisa mase ir nukelti nuo ugnies, uzvirti ar virti nereikia. Padeti vesiai, kad atsaltu. Per ta laika atskirti kiausiniu trynius nuo baltymo. Trynius isplakti ir supilti i paruosta mase. tada deti nugesinta soda. Ir pilti standziai isplaktus kiausiniu baltymus. Kitame inde sumaisyti miltus su 1 pok. meduoliu prieskoniu. Ir po truputeli pilti miltus. Mase gaunasi skystoka. Nepadaryti labai tristos, tada ir meduolis bus kietas.
Kepti apie 180 laipsniu temperaturoje apie 40-45 min. P.s. as inda iskloju folija, paskui labai gerai nusiima nuo meduolio ir indas svarus lieka. As issikepu ji net ir pries kelias dienas. Kad jis butu minkstesnis laikyti ji uzdengus arba krepselyje, bus visada minkstas.

Gal suprantamai paaiskinau, tikiuosi nieko nepamirsau :-)
Atsakyti
QUOTE(Svajone_25 @ 2014 12 09, 13:33)
Tai as nezinau ar butent jus toks meduolis domina.

O receptas toks:

Reikia:
* 6 kiausiniai;
* 300 gr. sviesto;
* 8 kaupini v. saukstai medaus (galima ir daugiau deti, skaniau);
* 1 pok. meduoliu prieskoniu (buna Rimi pirkti, jeigu neklystu pok. 20 gr.)
* apie 500-600  gr. miltu
* 1 saukstelis sodos nugesintos actu arba grietine
* 2 arb. sauksteliai cinamono
* 1 puodelis cukraus

Gaminimo eiga:

sviesta istirpinti ant silpnos ugnies, deti medu, pilti cukru ir 2 arb. saukstelius cinamono. viska gerai ismaisyti, kad gautusi vientisa mase ir nukelti nuo ugnies, uzvirti ar virti nereikia. Padeti vesiai, kad atsaltu. Per ta laika atskirti kiausiniu trynius nuo baltymo. Trynius isplakti ir supilti i paruosta mase. tada deti nugesinta soda. Ir pilti standziai isplaktus kiausiniu baltymus. Kitame inde sumaisyti miltus su 1 pok. meduoliu prieskoniu. Ir po truputeli pilti miltus. Mase gaunasi skystoka. Nepadaryti labai tristos, tada ir meduolis bus kietas.
Kepti apie 180 laipsniu temperaturoje apie 40-45 min. P.s. as inda iskloju folija, paskui labai gerai nusiima nuo meduolio ir indas svarus lieka. As issikepu ji net ir pries kelias dienas. Kad jis butu minkstesnis laikyti ji uzdengus arba krepselyje, bus visada minkstas.

Gal suprantamai paaiskinau, tikiuosi nieko nepamirsau :-)

Kiek panašiai gramų būtų 1 puodelis cukraus? blush2.gif
Atsakyti
apie 225gr smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NiuniaX: 09 gruodžio 2014 - 16:04
QUOTE(NiuniaX @ 2014 12 09, 15:03)
apie 225gr  smile.gif

aciuks.gif
Atsakyti
Šiemet kepiau ir brandintos tešlos meduolius, ir dar pagal kažkokį rastą internete. Tai galiu pasakyt, kad cypsiuko meduoliai yra skaniausi. Daugiau nebedarysiu eksperimentų rolleyes.gif
Gal kas kepėt brandintos tešlos? Įdomu, ar galėjo tešla sugęsti per tą laiką, nes man kvapas tai įdomus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutele_S @ 2014 12 09, 13:25)
O pagal koki kepat recepta kad tikrai minksti but ? Bet tuos minkstus jauciu reik pries pat sventes kept o ne dabar ?

As taip pat turiu recepta meduolio, tokio kaip Svajone_25 nuotrauka idejo.
Recepta radau internete, noutraukos taip pat is interneto.

Meduolis (pyragas)

Gavosi labai skani, poreta, minkstute, nors ir pasninkine.
Ka as pakeiciau procese... persluoksniavau meduoli riesutais, bet nesumaisiau su tesla.
Prieskonius ir kakava sumaisiau atskirame dubenelyje, pripilus silto skyscio. Man pasirode, kad butent taip galima „pabegti“ nuo ivairiu gumuliuku maisant tesla.

1 st. cukraus pudros, 1 st. vandens, 2 v.s. medaus, 1 a.s. sodos, 0,5 a.s. kep. milteliu, 2 v.s. kakavos arba kavos, po 0,5 st. razinu, riesutu, aliejaus ir bet kokio dzemo. Po ziupsni gvazdikeliu, cinamono, koriandro, miltai.

I dubeni ipilti cukru, vandeni ir alieju, truputi pasildyti ir prideti medu. Ismaisyti, kad cukrus ir medus istirptu. I atvesusi skysti iberti soda, kakava arba kava, prieskonius ir labai gerai ismaisyti, kad neliktu gumuliuku. Prideti riesutus, razinas ir miltus su kep. milteliais. Miltu reikia tiek, kad tesla butu panasi i tirsta grietine.
Kepti formoje, isklotoje kep. popieriumi arba isteptoje sviestu ir apibarstytais miltais. 200 C, 30 – 35 min.
Atvesusi meduoli perpjauti horozontaliai ir pertepti medumi arba dzemu.

user posted imageuser posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renata123: 09 gruodžio 2014 - 20:02
Va. Aciu. Pabandysiu. O sitas receptas meduoliukams forminiams nelabai ? Skysta tesla iseina trbt.
Atsakyti
QUOTE(Rutele_S @ 2014 12 09, 21:30)
Va. Aciu. Pabandysiu. O sitas receptas meduoliukams forminiams nelabai ? Skysta tesla iseina trbt.

Sio recepto dar neisbandziau, kaip minejau, radau ji internete. Jei pritruks laiko tortui, tai butinai Kaledoms kepsiu si meduoli.
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2014 12 03, 17:53)
gal turit recepta sausainiu, kur ivairuom formom galima "ispjauti", tik, kad nebutu medaus, imbiero ir visko is egzotikos. Na, kuo paprastesnio recepto  ax.gif



Sveiki,
Turiu labai lengva, greita sausainių receptuką. Mano šeimynai patinka smile.gif
3 kiausiniai, 150 gr. minkšto sviesto, 200 gr. cukraus, 1 šaukštelis vanilinio cukraus, 1 šaukštelis kepimo miltelių, apie 500 gr. miltų ( arba kiek tešla paims), cukraus pudros pabarstymui..

Minkštą sviestą sutrinti (gerai) su cukrumi, vaniliniu cukrumi (galima ir mikseriu). Po to įdėti kiausinius, vėl išmaišome. Miltus kartu su kepimo milteliais prasijuoti ir dedam i tešlą. Skanaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(makro @ 2014 12 11, 13:08)
Sveiki,
Turiu labai lengva, greita sausainių receptuką. Mano šeimynai patinka smile.gif
3 kiausiniai, 150 gr. minkšto sviesto, 200 gr. cukraus, 1 šaukštelis vanilinio cukraus, 1 šaukštelis kepimo miltelių, apie 500 gr. miltų ( arba kiek tešla paims), cukraus pudros pabarstymui..

Minkštą sviestą sutrinti (gerai) su cukrumi, vaniliniu cukrumi (galima ir mikseriu). Po to įdėti kiausinius, vėl išmaišome. Miltus kartu su kepimo milteliais prasijuoti ir dedam i tešlą. Skanaus smile.gif

4u.gif aciu, isbandysiu
Atsakyti
user posted image
Cypsiuko meduoliai,pabandziau papuost su mase,visai patiko ir greitai gaunasi ir neblogai atrodo
Atsakyti
QUOTE(poniajurate @ 2014 12 12, 22:31)
user posted image
Cypsiuko meduoliai,pabandziau papuost su mase,visai patiko ir greitai gaunasi ir neblogai atrodo



OMG kaip grazu bigsmile.gif
Kokia cia mase?
Atsakyti