Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai - 14 tema

Sveikos. Kelis metus meduoliuku skepiau pagal cipciuko recepteli. Man gaunasi traskus. Net ir dezutej su obuoliu. nepasakyciau kad suminksteja. Kazin, ka darau ne taip, arba rekomenduokit kita koki receptuka, tikrai minkstu meduoliuku 4u.gif ne visi megsta ir ikanda tuos kietus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutele_S @ 2014 12 07, 16:09)
Sveikos. Kelis metus meduoliuku skepiau pagal cipciuko recepteli. Man gaunasi traskus. Net ir dezutej su obuoliu. nepasakyciau kad suminksteja. Kazin, ka darau ne taip, arba rekomenduokit kita koki receptuka, tikrai minkstu meduoliuku 4u.gif  ne visi megsta ir ikanda tuos kietus  biggrin.gif



vakar kepiau pagal si recepta:
200g.cukraus,
200g.medaus,
200g.grietines,
200g. sviesto-as dejau taukus, nes neturejau sviesto
1 kiausinis,
4 kiausiniu tryniai,
30 g.kepimo milteliu
prieskoniu meduoliams,
apie 800 g miltu

taukus istirpinau,sudejau medu, cukru,kiausinius, viska ismaisiau,tada
i grietine kepimo miltelius,viska sumaisyt, det prieskonius ir miltus. 1 val tesla palaikyt saldytuve ir kept.
Gavosi superniai meduoliai. Dabar visad kepsiu tik su taukais-irpigiau,ir labai skanus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(NiuniaX @ 2014 12 06, 18:57)
Sveikutes merginos as su klausimu kepiau vakar pora pyragu riesutu o kaip juos laikyti tiesiog spintelej isuktus i folija? smile.gif

As tai i folija ir dar i maisa, siandien apziurejau rolleyes.gif o kvepia skaniai wub.gif
Atsakyti
Kepiau pagal šį receptą, iš SM, labai patiko (jei kiek storesni-skaniai minkšti):
Reikia:
Meduoliukams:
• 1 stiklinė cukraus
• 3 kiaušiniai
• 3 v.šaukštai medaus
• 50 gr. sviesto
• 3 a.šaukšteliai sodos
• 2 v.šaukštai grietinės
• prieskoniai (gvazdikėliai, cinamonas, imbieras, kardamonas)
• miltai tiek, kiek reikia, kad galima būtų išminkyti tešlą.
Sviestą, medų ir prieskonius ištirpinti ir truputį pakaitinti ir palikti kad atvėstų. Kiaušinius išplakti su cukrum, sudėti nugesintą sodą (sodą dažniausiai gesinu užpylus šiek tiek acto), grietinę ir sumaišyti su atvėsinta medaus mase. Vėl visą dubenį (jei metalinis) arba puodą dėti ant silpnos ugnies ir po trupti pilti išsijotus miltus (miltai turi užsiplikyti), viską gerai maišyti, kad neprisviltų. Miltų dėti tiek, kad lengvai būtų galima maišyti (kad neprisviltų tešla), po to nuimti nuo ugnies ir suberti likusius miltus (tiek, kad būtų galima formuoti meduoliukus, tešla turi būti neperskysta, kad neliptų prie rankų, nei per kieta, kad netrūkinėtų kočiojant) atvėsinti masę, iškočioti ir formuoti norimos formos meduoliukus, sudėti į popieriumi ištiestą skardelę (ar miltais pabarstytą) ir kepti 180 – 200 temp. kol gražiai paruduos (P.S. kepa greitai)
Atsakyti
QUOTE(bartukas @ 2014 12 07, 20:48)
vakar  kepiau pagal si recepta:
200g.cukraus,
200g.medaus,
200g.grietines,
200g. sviesto-as dejau taukus, nes neturejau sviesto
1 kiausinis,
4 kiausiniu tryniai,
30 g.kepimo milteliu
prieskoniu meduoliams,
apie 800 g miltu

taukus istirpinau,sudejau medu, cukru,kiausinius, viska ismaisiau,tada 
i grietine kepimo miltelius,viska sumaisyt, det prieskonius ir miltus. 1 val tesla palaikyt saldytuve ir kept.
Gavosi superniai meduoliai. Dabar visad kepsiu tik su taukais-irpigiau,ir labai skanus thumbup.gif

O kiek bletu meduoliuku gavosi ? Ar ne kieti ne traskus ?
Atsakyti
QUOTE(Rutele_S @ 2014 12 07, 16:09)
Sveikos. Kelis metus meduoliuku skepiau pagal cipciuko recepteli. Man gaunasi traskus. Net ir dezutej su obuoliu. nepasakyciau kad suminksteja. Kazin, ka darau ne taip, arba rekomenduokit kita koki receptuka, tikrai minkstu meduoliuku 4u.gif  ne visi megsta ir ikanda tuos kietus  biggrin.gif

man irgi pagal ta recepta traskus, bet man jie patinka tokie biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bartukas @ 2014 12 07, 19:48)
vakar  kepiau pagal si recepta:
200g.cukraus,
200g.medaus,
200g.grietines,
200g. sviesto-as dejau taukus, nes neturejau sviesto
1 kiausinis,
4 kiausiniu tryniai,
30 g.kepimo milteliu
prieskoniu meduoliams,
apie 800 g miltu

taukus istirpinau,sudejau medu, cukru,kiausinius, viska ismaisiau,tada 
i grietine kepimo miltelius,viska sumaisyt, det prieskonius ir miltus. 1 val tesla palaikyt saldytuve ir kept.
Gavosi superniai meduoliai. Dabar visad kepsiu tik su taukais-irpigiau,ir labai skanus thumbup.gif

vakar užsimaišiau šitą tešlą ir įdėjus į šaldytuvą užmigau blush2.gif Kaži jei šiandien vakatre iškepčiau, nebus per ilgai laikyta šaldytuve g.gif
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2014 12 09, 11:20)
vakar užsimaišiau šitą tešlą ir įdėjus į šaldytuvą užmigau  blush2.gif  Kaži jei šiandien vakatre iškepčiau, nebus per ilgai laikyta  šaldytuve g.gif

bus tik geresnė mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikutes na man meduoliai tai tik minksti turi buti biggrin.gif juk tai meduolis ne sausainis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(NiuniaX @ 2014 12 09, 14:12)
sveikutes na man meduoliai tai tik minksti turi buti  biggrin.gif juk tai meduolis ne sausainis smile.gif

O pagal koki kepat recepta kad tikrai minksti but ? Bet tuos minkstus jauciu reik pries pat sventes kept o ne dabar ?
Atsakyti
QUOTE(Rutele_S @ 2014 12 09, 14:25)
O pagal koki kepat recepta kad tikrai minksti but ? Bet tuos minkstus jauciu reik pries pat sventes kept o ne dabar ?


As kepu mazdaug toki meduoli. Gaunasi labai minkstas ir skanus. Cia pagal vyro mociutes recepta. :-)
Atsakyti
QUOTE(Svajone_25 @ 2014 12 09, 14:58)
As kepu mazdaug toki meduoli. Gaunasi labai minkstas ir skanus. Cia pagal vyro mociutes recepta. :-)

Siaip tai klausdama pagal koki recepta turejau minty recepto sudeti bei eiga. O kad sakot "cia pagal vyro mociutes recepta" tai man nei silta nei salta wink.gif net bsk nervas ima biggrin.gif net erzina ,raso turiu recepta bet neduosiu smile.gif smile.gif
Atsakyti