Kepiau ir aš savaitgalį šveicarišką riešutų pyragą. Skanus jis man, nors ir saldus.
Merginos, karta ragavau labai skanu kaledini pyraga - minksta, stora, tamsiai rudos spalvos (greiciausiai nuo medaus, kaip as suprantu ), kvepianti prieskoniais. Gal kas turit recepta? Nusibodo jau kieti meduoliukai, siemet noreciau minksto kvepiancio meduolio . Likciau labai dekinga uz isbandyta receptuka ;)
Papildyta:
aha, kur gi ne... Iškepiau dvi partijas pagal pageidavimus. Ir dar mąstau apie pora riešutinių
Aš kepu pagal šį. Išsisaugojau iš interneto, autorystės nieku gyvu nesisavinu
http://www.moteris.l...s.d?id=66509132
Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas. Brandinamas kelias savaites
Turintieji kantrybės laukti niekada nenusiviia - kuo pyragas brandesnis, tuo jis skanesnis. Jis pirmas dingsta nuo švenčių stalo.
Reikės:
250 ml brendžio,
1 apelsino, jo sulčių ir žievelės,
apie 1 kg 300 g įvairių džiovintų vaisių ir riešutų (razinų, spanguolių, abrikosų, slyvų, razinų, migdolų ar kt.),
250 g kambario temperatūros sviesto,
250 g rudojo cukraus,
2 v. š. auksaspalvio sirupo arba medaus,
4 kiaušinių,
275 g miltų,
2 a. š. kepimo miltelių,
2 a. š. cinamono,
2 a. š. malto imbiero,
2 a. š. malto kardamono,
1,2 a. š. maltų gvazdikėlių.
Kaip gaminti:
* Džiovintus vaisius supjaustome gabalėliais, sumaišome su riešutais ir užpilame brendžiu. Laikome kambario temperatūroje maždaug parą.
* Orkaitę įkaitinti iki 170°C. Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi, šonus ištepame sviestu.
* Iki kambario temperatūros atšildytą sviestą išsukame su cukrumi iki purumo, supilame sirupą ar medų.
* Išplakame kiaušinius. Po truputį juos pilame į sviesto masę. Ten pat įtarkuojame apelsino žievelę.
* Miltus sumaišome su kepimo milteliais, prieskoniais ir sumaišome su sviesto mase. Viską gerai išmaišome.
* Išspaudžiame aplesino sultis ir supilame į džiovintus vaisius ir juos įmaišome į tešlą.
* Viską supilame į kepimo formą, išlyginame. Viršų uždengiame folija.
* Orkaitės temperatūrą sumažiname iki 150°C ir kepame apie 40-60 min., kol patikrinus pagaliuku, tešla nebesivelia.
* Iškepusį pyragą išimame iš orkaitės ir ataušiname ant grotelių. Paskui suvyniojame į kepimo popierių arba foliją, įdedame į maišelį ir brandiname kambario temperatūroje, sausoje vietoje. Brandinimas trunka 2-4 sav. Kartkartėmis pyragą galima palaistyti brendžiu.
QUOTE(pašnekutė @ 2016 11 21, 21:06)
Nusibodo Gal prie riešutinio pasiliksiu. Nors tas brandinamas tuo ir geras, kad iš anksto galima pasiruošt, o po to tik dovanoji, dovanoji ir galvos nebesuki
aha, kur gi ne... Iškepiau dvi partijas pagal pageidavimus. Ir dar mąstau apie pora riešutinių
QUOTE(keistuole @ 2016 11 22, 09:36)
o galit receptą įmest, gal ir buvo jau, bet jei nesunku įmeskit, nebereiks knistis po temą
Aš kepu pagal šį. Išsisaugojau iš interneto, autorystės nieku gyvu nesisavinu
http://www.moteris.l...s.d?id=66509132
Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas. Brandinamas kelias savaites
Turintieji kantrybės laukti niekada nenusiviia - kuo pyragas brandesnis, tuo jis skanesnis. Jis pirmas dingsta nuo švenčių stalo.
Reikės:
250 ml brendžio,
1 apelsino, jo sulčių ir žievelės,
apie 1 kg 300 g įvairių džiovintų vaisių ir riešutų (razinų, spanguolių, abrikosų, slyvų, razinų, migdolų ar kt.),
250 g kambario temperatūros sviesto,
250 g rudojo cukraus,
2 v. š. auksaspalvio sirupo arba medaus,
4 kiaušinių,
275 g miltų,
2 a. š. kepimo miltelių,
2 a. š. cinamono,
2 a. š. malto imbiero,
2 a. š. malto kardamono,
1,2 a. š. maltų gvazdikėlių.
Kaip gaminti:
* Džiovintus vaisius supjaustome gabalėliais, sumaišome su riešutais ir užpilame brendžiu. Laikome kambario temperatūroje maždaug parą.
* Orkaitę įkaitinti iki 170°C. Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi, šonus ištepame sviestu.
* Iki kambario temperatūros atšildytą sviestą išsukame su cukrumi iki purumo, supilame sirupą ar medų.
* Išplakame kiaušinius. Po truputį juos pilame į sviesto masę. Ten pat įtarkuojame apelsino žievelę.
* Miltus sumaišome su kepimo milteliais, prieskoniais ir sumaišome su sviesto mase. Viską gerai išmaišome.
* Išspaudžiame aplesino sultis ir supilame į džiovintus vaisius ir juos įmaišome į tešlą.
* Viską supilame į kepimo formą, išlyginame. Viršų uždengiame folija.
* Orkaitės temperatūrą sumažiname iki 150°C ir kepame apie 40-60 min., kol patikrinus pagaliuku, tešla nebesivelia.
* Iškepusį pyragą išimame iš orkaitės ir ataušiname ant grotelių. Paskui suvyniojame į kepimo popierių arba foliją, įdedame į maišelį ir brandiname kambario temperatūroje, sausoje vietoje. Brandinimas trunka 2-4 sav. Kartkartėmis pyragą galima palaistyti brendžiu.
QUOTE(AJIRA @ 2016 11 16, 10:07)
del ko nepavyko
Karamelė per skysta gavosi, išbėgo. Bet skoniui įtakos neturėjo.
Ir aš vakar sukonstravau dar porą šveicariškų brandinamų riešutinių pyragų Ko ne geriausia dovana Kalėdoms O dar žinant, kad serganti močiutė tuos riešutus po truputį 2 sav lukšteno Prisidėt mat norėjo Ech...
kaip uzkvipo skaniais pyragais
Pasnekute, o kaledini brandinta pyraga as irgi pagal si recenta kepu... tik del del laiko...ka tik 40-60 min kepate?
Pasnekute, o kaledini brandinta pyraga as irgi pagal si recenta kepu... tik del del laiko...ka tik 40-60 min kepate?
Aš džiovintų vaisių pyragą kepu apie 4 val
QUOTE(likta @ 2016 12 19, 09:57)
Aš džiovintų vaisių pyragą kepu apie 4 val
o as 2,5 val
QUOTE(AJIRA @ 2016 12 19, 11:23)
kaip uzkvipo skaniais pyragais
Pasnekute, o kaledini brandinta pyraga as irgi pagal si recenta kepu... tik del del laiko...ka tik 40-60 min kepate?
Pasnekute, o kaledini brandinta pyraga as irgi pagal si recenta kepu... tik del del laiko...ka tik 40-60 min kepate?
Nežiūriu visai laiko, o kepu kol iškepa. Kadangi mano orkaitė iš praeito tūkstantmečio. Bet dar ištikimai tarnauja
QUOTE(pašnekutė @ 2016 12 19, 16:33)
Nežiūriu visai laiko, o kepu kol iškepa. Kadangi mano orkaitė iš praeito tūkstantmečio. Bet dar ištikimai tarnauja
Aisku kiekviena orkaite savaip kepa