Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai - 14 tema

Kepiau ir aš savaitgalį šveicarišką riešutų pyragą. :) Skanus jis man, nors ir saldus.

Atsakyti
Merginos, karta ragavau labai skanu kaledini pyraga - minksta, stora, tamsiai rudos spalvos (greiciausiai nuo medaus, kaip as suprantu hmm.gif ), kvepianti prieskoniais. Gal kas turit recepta? Nusibodo jau kieti meduoliukai, siemet noreciau minksto kvepiancio meduolio wub.gif . Likciau labai dekinga uz isbandyta receptuka ;)
Atsakyti
Papildyta:
QUOTE(pašnekutė @ 2016 11 21, 21:06)
Nusibodo  rolleyes.gif  Gal prie riešutinio pasiliksiu. Nors tas brandinamas tuo ir geras, kad iš anksto galima pasiruošt, o po to tik dovanoji, dovanoji ir galvos nebesuki  biggrin.gif

aha, kur gi ne... biggrin.gif Iškepiau dvi partijas pagal pageidavimus. Ir dar mąstau apie pora riešutinių biggrin.gif

QUOTE(keistuole @ 2016 11 22, 09:36)
o galit receptą įmest, gal ir buvo jau, bet jei nesunku įmeskit, nebereiks knistis po temą


Aš kepu pagal šį. Išsisaugojau iš interneto, autorystės nieku gyvu nesisavinu 4u.gif
http://www.moteris.l...s.d?id=66509132
Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas. Brandinamas kelias savaites
Turintieji kantrybės laukti niekada nenusiviia - kuo pyragas brandesnis, tuo jis skanesnis. Jis pirmas dingsta nuo švenčių stalo.

Reikės:
250 ml brendžio,
1 apelsino, jo sulčių ir žievelės,
apie 1 kg 300 g įvairių džiovintų vaisių ir riešutų (razinų, spanguolių, abrikosų, slyvų, razinų, migdolų ar kt.),
250 g kambario temperatūros sviesto,
250 g rudojo cukraus,
2 v. š. auksaspalvio sirupo arba medaus,
4 kiaušinių,
275 g miltų,
2 a. š. kepimo miltelių,
2 a. š. cinamono,
2 a. š. malto imbiero,
2 a. š. malto kardamono,
1,2 a. š. maltų gvazdikėlių.
Kaip gaminti:
* Džiovintus vaisius supjaustome gabalėliais, sumaišome su riešutais ir užpilame brendžiu. Laikome kambario temperatūroje maždaug parą.
* Orkaitę įkaitinti iki 170°C. Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi, šonus ištepame sviestu.
* Iki kambario temperatūros atšildytą sviestą išsukame su cukrumi iki purumo, supilame sirupą ar medų.
* Išplakame kiaušinius. Po truputį juos pilame į sviesto masę. Ten pat įtarkuojame apelsino žievelę.
* Miltus sumaišome su kepimo milteliais, prieskoniais ir sumaišome su sviesto mase. Viską gerai išmaišome.
* Išspaudžiame aplesino sultis ir supilame į džiovintus vaisius ir juos įmaišome į tešlą.
* Viską supilame į kepimo formą, išlyginame. Viršų uždengiame folija.
* Orkaitės temperatūrą sumažiname iki 150°C ir kepame apie 40-60 min., kol patikrinus pagaliuku, tešla nebesivelia.
* Iškepusį pyragą išimame iš orkaitės ir ataušiname ant grotelių. Paskui suvyniojame į kepimo popierių arba foliją, įdedame į maišelį ir brandiname kambario temperatūroje, sausoje vietoje. Brandinimas trunka 2-4 sav. Kartkartėmis pyragą galima palaistyti brendžiu.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 10 gruodžio 2016 - 09:27
QUOTE(AJIRA @ 2016 11 16, 10:07)
del ko nepavyko bigsmile.gif

Karamelė per skysta gavosi, išbėgo. Bet skoniui įtakos neturėjo. smile.gif
Atsakyti
Riesutinis, vaisinau airius, visi liko suzaveti.

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Brandintas vaisių pyragas

vartotojo įkelta nuotrauka

Meduolinės eglutės


vartotojo įkelta nuotrauka


Atsakyti
Ir aš vakar sukonstravau dar porą šveicariškų brandinamų riešutinių pyragų tongue.gif Ko ne geriausia dovana Kalėdoms ax.gif O dar žinant, kad serganti močiutė tuos riešutus po truputį 2 sav lukšteno wub.gif Prisidėt mat norėjo wub.gif Ech...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 19 gruodžio 2016 - 07:39
kaip uzkvipo skaniais pyragais wub.gif

Pasnekute, o kaledini brandinta pyraga as irgi pagal si recenta kepu... tik del del laiko...ka tik 40-60 min kepate?
Atsakyti
Aš džiovintų vaisių pyragą kepu apie 4 val
Atsakyti
QUOTE(likta @ 2016 12 19, 09:57)
Aš džiovintų vaisių pyragą  kepu apie 4 val

o as 2,5 val bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2016 12 19, 11:23)
kaip uzkvipo skaniais pyragais wub.gif

Pasnekute, o kaledini brandinta pyraga  as irgi pagal si recenta kepu... tik del del laiko...ka tik 40-60 min kepate?

Nežiūriu visai laiko, o kepu kol iškepa. Kadangi mano orkaitė iš praeito tūkstantmečio. Bet dar ištikimai tarnauja
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2016 12 19, 16:33)
Nežiūriu visai laiko, o kepu kol iškepa. Kadangi mano orkaitė iš praeito tūkstantmečio. Bet dar ištikimai tarnauja

Aisku 4u.gif kiekviena orkaite savaip kepa
Atsakyti