SU NAUJAIS 2016 METAIS
Vėl artėja Kalėdų kepinių sezonas.. Merginos, turiu klausimą dėl vaisių pyrago-kepu jį ne pirmąkart, tik šiemet bus pirmas kartas kepti ne didelėje formoje, o keliose mažose pailgose, kur dažnai keksai kepami. Gal kas esate taip kepę ir galit bent apytiksliai pasakyti, kiek laiko tokie mažiukai pyragai kepa?Labai ačiū
QUOTE(bolsiaka @ 2016 10 27, 11:22)
Vėl artėja Kalėdų kepinių sezonas.. ...
Nu kas čia pasakys... Priklauso nuo orkaitės ir formų dydžio. Tiksliausiai jums "pasakys" senas geras medinis pagaliukas
Tradiciškai manasis Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas jau pašautas orkaitėn. Visada stengiuosi išsikepti pirmosiomis lapkričio dienomis. O tada jau ramiai laukti Kalėdų...
Papildyta:
Aš mažesniąsias kepu 1,5-2 val. O didelėms pilnai pakanka 2.5 val. (prie 160-140 laipsnių).
Papildyta:
QUOTE(bolsiaka @ 2016 10 27, 10:22)
Vėl artėja Kalėdų kepinių sezonas.. Merginos, turiu klausimą dėl vaisių pyrago-kepu jį ne pirmąkart, tik šiemet bus pirmas kartas kepti ne didelėje formoje, o keliose mažose pailgose, kur dažnai keksai kepami. Gal kas esate taip kepę ir galit bent apytiksliai pasakyti, kiek laiko tokie mažiukai pyragai kepa?Labai ačiū
Aš mažesniąsias kepu 1,5-2 val. O didelėms pilnai pakanka 2.5 val. (prie 160-140 laipsnių).
Siandien ir as pradedu Kalediniu kepiniu sezona... pradedu nuo dziovintu vaisiu pyrago
Šįmet vėl žadu kepti Šveicarišką riešutų pyragą. Nors pernai šiek tiek nepavyko, bet skonis buvo liuks.
QUOTE(Spurgita @ 2016 11 16, 11:04)
Šįmet vėl žadu kepti Šveicarišką riešutų pyragą. Nors pernai šiek tiek nepavyko, bet skonis buvo liuks.
del ko nepavyko
Kepu standartinėj slikoninėj kepimo formoj, nežinau tikslaus aukščio gal kokie 3-4 cm?
QUOTE(Spurgita @ 2016 11 16, 16:16)
<p>Kepu standartinėj slikoninėj kepimo formoj, nežinau tikslaus aukščio gal kokie 3-4 cm?
</p>
</p>
Tarto ziedas pas mane 2 cm aukscio, turbut reik pabandyt ir tada bus aisku..
iskepiau brandinta kaledini vaisini pyraga... kiek kepu netelpu i brendzio normas, vien brandinimui sunaudoju 0.5 l., o dar slakstymui, tai 0,75 l. susinaudos. O kiek jus sunaudojate?
QUOTE(AJIRA @ 2016 11 21, 11:36)
iskepiau brandinta kaledini vaisini pyraga... kiek kepu netelpu i brendzio normas, vien brandinimui sunaudoju 0.5 l., o dar slakstymui, tai 0,75 l. susinaudos. O kiek jus sunaudojate?
nešlakstau jo parą laiko mirkau vaisius, tada kepu pyragą mirkymui sunaudoju kažkur 1,5stiklinės dar nuo vaisių kiekio priklauso, bet iki 0,5l spėju kepsiu savaitgalį