pašnekutė, smagios rogės
Labai sudomino brandinamas šveicariškas riešutų pyragas. Galėtumėt pasidalinti receptu?
Ir dar, koks meduolinių žvaigždučių eglutės pagrindas?
Ačiū
Šiemetiniai maniškiai imbieriniai eglutės žaisliukai:
Šveicariško riešutų pyrago receptą jau radau.
QUOTE(yerena @ 2015 12 29, 11:59)
Šveicariško riešutų pyrago receptą jau radau.
ir as atejau sio pyrago receptuko ieskoti
Aš šįmet kepiau šveicarišką riešutų pyragą, bet kažką negerai padariau, karamelė nesusitingo, prapjovus pyragą, visa lėkštė pribėgo karamelės. Pačio pyrago skonis patiko.
QUOTE(AJIRA @ 2015 12 29, 15:33)
ir as atejau sio pyrago receptuko ieskoti
Radau temoje, buvo kalba apie šitą šveicarišką riešutų pyragą
Kepsiu.
Dėkui už pagyras
Jūsiškiai "žaisliukai" irgi laaabai fainuoliški
1. Neturiu kada ieškoti originalaus šaltinio, dedu, ką nusikopinau. Manau, tų receptų gali būti ne vienas variantas
350 g miltų
200 g cukraus
250 g atšaldyto sviesto arba margarino,
1 kiaušinio,
žiupsnelio druskos.
Įdarui:
300 g graikiškų riešutų
200 g cukraus
100 g grietinėlės
3 šaukštų medaus
Aptepimui:
1 kiaušinio trynio
1 šaukšto pieno arba grietinėlės
Miltus suberti į didelį platų dubenį ir sudėti gabaliukais sukapotą sviestą. Ant viršaus suberti 200 g cukraus, žiupsnelį druskos. Į vidurį įmušti kiaušinį. Viską kapoti dideliu plačiu peiliu, paskui greitai rankomis suminkyti kietą trapią tešlą.
Tešlą suvynioti į plėvelę ir maždaug 1 valandai padėti šaltai.
Sukapoti riešutus. Keptuvėje ant vidutinės ugnies iki gelsvumo apgruzdinti cukrų, suberti susmulkintus riešutus ir dar truputį pakepinti. Tada supilti grietinėlę ir medų, mišinį užvirinti.
Masei užvirus keptuvę greitai nukelti nuo ugnies ir gautą masę ataušinti.
Orkaitę įkaitinti iki 200° C. Kepimo skardą išteptiriebalais arba iškloti folija. Ant plonai miltais pabarstytos lentos iškočioti 3 - 4 mm storio trapios tešlos lakštą, iš kurio išpjauti 30 cm skersmens skritulį. Juo iškloti paruoštą kepimo skardą
O, dar gali būti, kad karamelė skysta, gal nelaikėt savaitę? Per laiką gal susigeria...
2. Eglutės pagrindą sulipinau taip pat iš meduolinės tešlos 4 didelių trikampių. Vidun pridėjau popsiukų burbuliukų, kuriuos mirkinau šokolade ir taip kroviau ir lipinau. Tokia su paslaptimi eglė
Jūsiškiai "žaisliukai" irgi laaabai fainuoliški
QUOTE(yerena @ 2015 12 29, 12:07)
pašnekutė, smagios rogės
1. Labai sudomino brandinamas šveicariškas riešutų pyragas. Galėtumėt pasidalinti receptu?
2. Ir dar, koks meduolinių žvaigždučių eglutės pagrindas?
Ačiū
Šiemetiniai maniškiai imbieriniai eglutės žaisliukai:
1. Labai sudomino brandinamas šveicariškas riešutų pyragas. Galėtumėt pasidalinti receptu?
2. Ir dar, koks meduolinių žvaigždučių eglutės pagrindas?
Ačiū
Šiemetiniai maniškiai imbieriniai eglutės žaisliukai:
1. Neturiu kada ieškoti originalaus šaltinio, dedu, ką nusikopinau. Manau, tų receptų gali būti ne vienas variantas
350 g miltų
200 g cukraus
250 g atšaldyto sviesto arba margarino,
1 kiaušinio,
žiupsnelio druskos.
Įdarui:
300 g graikiškų riešutų
200 g cukraus
100 g grietinėlės
3 šaukštų medaus
Aptepimui:
1 kiaušinio trynio
1 šaukšto pieno arba grietinėlės
Miltus suberti į didelį platų dubenį ir sudėti gabaliukais sukapotą sviestą. Ant viršaus suberti 200 g cukraus, žiupsnelį druskos. Į vidurį įmušti kiaušinį. Viską kapoti dideliu plačiu peiliu, paskui greitai rankomis suminkyti kietą trapią tešlą.
Tešlą suvynioti į plėvelę ir maždaug 1 valandai padėti šaltai.
Sukapoti riešutus. Keptuvėje ant vidutinės ugnies iki gelsvumo apgruzdinti cukrų, suberti susmulkintus riešutus ir dar truputį pakepinti. Tada supilti grietinėlę ir medų, mišinį užvirinti.
Masei užvirus keptuvę greitai nukelti nuo ugnies ir gautą masę ataušinti.
Orkaitę įkaitinti iki 200° C. Kepimo skardą išteptiriebalais arba iškloti folija. Ant plonai miltais pabarstytos lentos iškočioti 3 - 4 mm storio trapios tešlos lakštą, iš kurio išpjauti 30 cm skersmens skritulį. Juo iškloti paruoštą kepimo skardą
O, dar gali būti, kad karamelė skysta, gal nelaikėt savaitę? Per laiką gal susigeria...
2. Eglutės pagrindą sulipinau taip pat iš meduolinės tešlos 4 didelių trikampių. Vidun pridėjau popsiukų burbuliukų, kuriuos mirkinau šokolade ir taip kroviau ir lipinau. Tokia su paslaptimi eglė
QUOTE(yerena @ 2015 12 29, 15:37)
kepsiu ir as , nezinau kodel bet isivaizdavau, kad jis brandinamas brendyje
Sita "sveicariska" kepu jau n metu. Jis mums labai patinka. Kepu pagal recepta, kur yerena idejo nuoroda.
Spurgita gal per daug grietineles ipylet? Ar gerai isiskaitet i recepta, tiklsiau i autores komentara? Visuomet gaminau tiksliai pagal recepta, viskas budavo skanu, bet ta karamele budavo kietoka, lengvai traski, o siemet uzsinorejau minkstesnes karameles, tai ipyliau daugiau grietineles ir gavosi nuostabiai pats tas, ne kieta, bet ir ne beganti mase, o vos minksta.
Cituoju autores pastaba prie komentaru: "O įdaro kietumas priklauso nuo grietinėlės ir cukraus proporcijų - jei skysčiau, mažiau sustings, jei tirščiau - daugiau. Aš pati šįmet per skystą padariau - karamelė liko minkšta. Labai skanu, tik paimti nepatogu".
Spurgita gal per daug grietineles ipylet? Ar gerai isiskaitet i recepta, tiklsiau i autores komentara? Visuomet gaminau tiksliai pagal recepta, viskas budavo skanu, bet ta karamele budavo kietoka, lengvai traski, o siemet uzsinorejau minkstesnes karameles, tai ipyliau daugiau grietineles ir gavosi nuostabiai pats tas, ne kieta, bet ir ne beganti mase, o vos minksta.
Cituoju autores pastaba prie komentaru: "O įdaro kietumas priklauso nuo grietinėlės ir cukraus proporcijų - jei skysčiau, mažiau sustings, jei tirščiau - daugiau. Aš pati šįmet per skystą padariau - karamelė liko minkšta. Labai skanu, tik paimti nepatogu".
QUOTE(Renata123 @ 2015 12 29, 20:16)
Sita "sveicariska" kepu jau n metu. Jis mums labai patinka. Kepu pagal recepta, kur yerena idejo nuoroda.
Spurgita gal per daug grietineles ipylet? Ar gerai isiskaitet i recepta, tiklsiau i autores komentara? Visuomet gaminau tiksliai pagal recepta, viskas budavo skanu, bet ta karamele budavo kietoka, lengvai traski, o siemet uzsinorejau minkstesnes karameles, tai ipyliau daugiau grietineles ir gavosi nuostabiai pats tas, ne kieta, bet ir ne beganti mase, o vos minksta.
Cituoju autores pastaba prie komentaru: "O įdaro kietumas priklauso nuo grietinėlės ir cukraus proporcijų - jei skysčiau, mažiau sustings, jei tirščiau - daugiau. Aš pati šįmet per skystą padariau - karamelė liko minkšta. Labai skanu, tik paimti nepatogu".
Spurgita gal per daug grietineles ipylet? Ar gerai isiskaitet i recepta, tiklsiau i autores komentara? Visuomet gaminau tiksliai pagal recepta, viskas budavo skanu, bet ta karamele budavo kietoka, lengvai traski, o siemet uzsinorejau minkstesnes karameles, tai ipyliau daugiau grietineles ir gavosi nuostabiai pats tas, ne kieta, bet ir ne beganti mase, o vos minksta.
Cituoju autores pastaba prie komentaru: "O įdaro kietumas priklauso nuo grietinėlės ir cukraus proporcijų - jei skysčiau, mažiau sustings, jei tirščiau - daugiau. Aš pati šįmet per skystą padariau - karamelė liko minkšta. Labai skanu, tik paimti nepatogu".
Tikriausiai čia ir bus bėda, nes grietinėlės šiek tiek daugiau įpyliau, nepaskaičiau iki galo ir nepaglvojau, kad taip bus. Nesvarbu, pyrago vis tiek nebėr, visas suvalgytas. O brandinau jį apie 2 savaites, tai patys skaniausi gabalėliai buvo paskutiniai Ačiū už pastebėjimus, kitą kartą atidžiau proporcijų laikysiuosi.
Kepiau ir aš tą šveicarišką pyragą, viską dariau pagal receptą, kepiau ~40 min 180 laipsnių temp., bet pyragas išėjo kietas, kaip perdegęs ką dariau netaip?
_Only_, viskas priklauso nuo orkaitės galimybių ir pasirinkto kepimo režimo.
Iškepiau šį pyragą- tešlą dariau iš 350 g miltų, o įdarą dvigubinau ir vėliau dar įbėriau riešutų, nes karamelės buvo per daug. Iš tokio kiekio gavau du pyragus 26 cm skersmens formose ir 8 krepšiukus 7 cm skersmens.
Laikas nurodytas labai teisingai- 40 min 200 C temperatūroje (kepiau įjungus ventiliatorių), krepšiukus išėmiau anksčiau. Karamelė po šio laiko buvo Rududu spalvos, po 2 dienų pjaustant pyragas buvo nei per kietas, nei per minkštas. Ir tikrai vertas dėmesio.
Bent jau mano pastebėjimas- riešutai būna traškūs, jei prieš įmaišant yra apskrudinami. Vieną pyrago įdarą gardinau cinamonu, o kitą, originalaus skonio, pabarsčiau druskos kristalais. Pyrago su druska skonis- fantastiškas
Iškepiau šį pyragą- tešlą dariau iš 350 g miltų, o įdarą dvigubinau ir vėliau dar įbėriau riešutų, nes karamelės buvo per daug. Iš tokio kiekio gavau du pyragus 26 cm skersmens formose ir 8 krepšiukus 7 cm skersmens.
Laikas nurodytas labai teisingai- 40 min 200 C temperatūroje (kepiau įjungus ventiliatorių), krepšiukus išėmiau anksčiau. Karamelė po šio laiko buvo Rududu spalvos, po 2 dienų pjaustant pyragas buvo nei per kietas, nei per minkštas. Ir tikrai vertas dėmesio.
Bent jau mano pastebėjimas- riešutai būna traškūs, jei prieš įmaišant yra apskrudinami. Vieną pyrago įdarą gardinau cinamonu, o kitą, originalaus skonio, pabarsčiau druskos kristalais. Pyrago su druska skonis- fantastiškas