QUOTE(Twixx @ 2015 12 19, 09:35)
Receptuka,please
Prasom. tik pagal sita man miltu daugokai buvo, maziau sudejau. Tai iskart nesudekit visu, palaipsniui, kad nebutu per kieta tesla. Ir gerokai saldoki, nes dziovinti vaisiai saldus, tai as cukraus dedu kiek maziau
385 g miltų
½ a. š. druskos
170 g sviesto
200 g cukraus
2 v. š. citrinų sulčių
1 citrinos tarkuota žievelė
½ a. š. citrinų aliejaus (arba 1 a. š. citrinų ekstrakto)
½ puodelio smulkiai supjaustytų džiovintų spanguolių
½ puodelio smulkiai sukapotų skrudintų pistacijų
½ puodelio smulkiai supjaustyto minkšto imbiero cukruje
Mikseriu išplakti minkštą kambario temperatūros sviestą su cukrumi iki purios baltos masės. Sudėti citrinos žievelę, supilti citrinų sultis ir citrinų ekstraktą, išmaišyti. Suberti spanguoles, pistacijas, imbierą ir tolygiai įmaišyti į sviesto masę. Suberti miltus, persijotus su druska, ir nedideliu greičiu trumpai maišyti, kol gausis tešla.
Iš tešlos suformuokime ritinį (5 cm skersmens), suvynioti i maistinę plevelę ir patalpinkime šaldytuve, kad sustingtų. (Bent porai valandų, bet geriau per naktį). Išimkime iš šaldytuvo sausainių tešlą ir supjaustykime griežinėliais.
Kepti 175C iš abiejų pusių apie 10 min, prižiūrėti, nes jie neturi būti įprastos geltonos spalvos, turi išlikti šviesūs.