Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai - 14 tema

QUOTE(Twixx @ 2015 12 19, 09:35)
Receptuka,please  bigsmile.gif

Prasom. tik pagal sita man miltu daugokai buvo, maziau sudejau. Tai iskart nesudekit visu, palaipsniui, kad nebutu per kieta tesla. Ir gerokai saldoki, nes dziovinti vaisiai saldus, tai as cukraus dedu kiek maziau

385 g miltų
½ a. š. druskos
170 g sviesto
200 g cukraus
2 v. š. citrinų sulčių
1 citrinos tarkuota žievelė
½ a. š. citrinų aliejaus (arba 1 a. š. citrinų ekstrakto)
½ puodelio smulkiai supjaustytų džiovintų spanguolių
½ puodelio smulkiai sukapotų skrudintų pistacijų
½ puodelio smulkiai supjaustyto minkšto imbiero cukruje

Mikseriu išplakti minkštą kambario temperatūros sviestą su cukrumi iki purios baltos masės. Sudėti citrinos žievelę, supilti citrinų sultis ir citrinų ekstraktą, išmaišyti. Suberti spanguoles, pistacijas, imbierą ir tolygiai įmaišyti į sviesto masę. Suberti miltus, persijotus su druska, ir nedideliu greičiu trumpai maišyti, kol gausis tešla.
Iš tešlos suformuokime ritinį (5 cm skersmens), suvynioti i maistinę plevelę ir patalpinkime šaldytuve, kad sustingtų. (Bent porai valandų, bet geriau per naktį). Išimkime iš šaldytuvo sausainių tešlą ir supjaustykime griežinėliais.
Kepti 175C iš abiejų pusių apie 10 min, prižiūrėti, nes jie neturi būti įprastos geltonos spalvos, turi išlikti šviesūs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tute28: 19 gruodžio 2015 - 12:05
QUOTE(tute28 @ 2015 12 19, 12:00)
Prasom. tik pagal sita man miltu daugokai buvo, maziau sudejau. Tai iskart nesudekit visu, palaipsniui, kad nebutu per kieta tesla. Ir gerokai saldoki, nes dziovinti vaisiai saldus, tai as cukraus dedu kiek maziau

385 g miltų
½ a. š. druskos
170 g sviesto
200 g cukraus
2 v. š. citrinų sulčių
1 citrinos tarkuota žievelė
½ a. š. citrinų aliejaus (arba 1 a. š. citrinų ekstrakto)
½ puodelio smulkiai supjaustytų džiovintų spanguolių
½ puodelio smulkiai sukapotų skrudintų pistacijų
½ puodelio smulkiai supjaustyto minkšto imbiero cukruje

Mikseriu išplakti minkštą kambario temperatūros sviestą su cukrumi iki purios baltos masės. Sudėti citrinos žievelę, supilti citrinų sultis ir citrinų ekstraktą, išmaišyti. Suberti spanguoles, pistacijas, imbierą ir tolygiai įmaišyti į sviesto masę. Suberti miltus, persijotus su druska, ir nedideliu greičiu trumpai maišyti, kol gausis tešla.
Iš tešlos suformuokime ritinį (5 cm skersmens), suvynioti i maistinę plevelę ir patalpinkime šaldytuve, kad sustingtų. (Bent porai valandų, bet geriau per naktį). Išimkime iš šaldytuvo sausainių tešlą ir supjaustykime griežinėliais.
Kepti 175C iš abiejų pusių apie 10 min, prižiūrėti, nes jie neturi būti įprastos geltonos spalvos, turi išlikti šviesūs.


aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif o daug iseina is tos normos? ar jau iskart is dvigubos kept biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Twixx @ 2015 12 19, 10:26)
aciu 4u.gif  4u.gif  4u.gif o daug iseina is tos normos? ar jau iskart is dvigubos kept biggrin.gif

As nesismulkinu, is dvigubos kepu biggrin.gif Mazokai is vienos. biggrin.gif
Atsakyti
Merginos gal galit pasufleruot kuri tešla geriausiai nameliams tinka. Tikiu buvo diskutuota, bet nebeturiu lako studijuot, reiukia gamint jau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2015 12 21, 13:03)
Merginos gal galit pasufleruot kuri tešla geriausiai nameliams tinka. Tikiu buvo diskutuota, bet nebeturiu lako studijuot, reiukia gamint jau ax.gif


aš savąjį iškepiau iš imbierinių meduolių tešlos iš Saulėtos virtuvės


https://scontent-ams...391026870_o.jpg
Atsakyti
QUOTE(Nata* @ 2015 12 21, 17:57)
aš savąjį iškepiau iš imbierinių meduolių tešlos iš Saulėtos virtuvės

Ačiū. Labai gražu, tik truputi rudesnės tešlos norisi, prieskonių daugiau šdėsiu, svarbu gerai suliptų ir nesugriūtų ax.gif . Pirmą kart darysiu namuką ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2015 12 21, 17:02)
Ačiū. Labai gražu, tik truputi rudesnės tešlos norisi, prieskonių daugiau šdėsiu, svarbu gerai suliptų ir nesugriūtų ax.gif . Pirmą kart darysiu namuką ax.gif

Cukrų visą rudą dėkit ir bus rudesni rolleyes.gif
Atsakyti
Ar jau visi Kalėdiniai skanumynai suvalgyti?

Pyragas su spanguolių džemu, riešutais (pagal rec pekano, bet negavau, dejau graikinius).

user posted image


Trapus aguonų vyniotinis

user posted image
Atsakyti
jau kaip skaniai atrodo rolleyes.gif noreciau aguonu vyniotinio recepto smile.gif
Atsakyti
Dovanėlės: meduolinis namelis ir meduolinė eglutė
user posted image
Meduolinės rogutės, viduje - kakaviniai popsiukai. (pirmą kart gyvenime dengiau, naudojau kažkokią maxėj pirktą masę... kas ir matosi doh.gif Kitam kartui pamoka - tokiems darbams naudot šviesią tešlą doh.gif )
user posted image
Ir dar vienos rogutės su keleiviais biggrin.gif
user posted image
Morkų saldainiai Kūčioms
user posted image
Ilgai brandintas džiovintų vaisių, riešutų pyragas. Pirmą kart bandžiau dengt marshmellows saldainių mase. Ir be reikalo. Ant šio pyrago ji visai netiko. Geriau jau būčiau kokiu šokoladu apliejus. Ir dažai maximiniai nuvylė. Supyliau buteliuką ir dar gelinių pridėjau į trečdalį dengimo masės normos, o kas gavosi? Kur graži Kalėdinė raudona?
O pats pyragas nusisekė kaip niekad ir sulaukė pagyrų blush2.gif (kiti pyragai nuotraukoje - ne mano kūrybos biggrin.gif )
user posted image
Ir paskutinis, bet ne prasčiausias - brandinamas šveicariškas riešutų pyragas. Asmeniškai man jis - pats skaniausias iš viso šiumetinio plaaataus asortimento biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Pasnekute, kaip viskas skaniai grazu wub.gif O kodel popsus mase denget, ne sokoladu? Man rodos lengviau ir skaniau.


Aguonu pyrago receptas

Tešlai reikia:
200 g miltų
100 g kambario temperatūros sviesto arba kepinių margarino
25 g cukraus
2 a.š. vanilinio cukraus
1 kiaušinio trynys
90 g grietinės
1 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. citrinos žievelės

Aguonų įdarui reikia:
100 g maltų aguonų
3 v.š. karšto pieno
2 šaukštai romo (vietoj jo dėjau keleta lašų romo esencijos)
50 g cukraus
2 a.š. vanilinio cukraus
80 g. razinų
1 kiaušinio trynys
likusi citrinos žievelė arba visos citrinos nutarkuota žievelė

cukraus pudros pyrago apibarstymui

Pasigaminti tešlą. Sviestą išsukti su cukrumi (nepamiršti ir vanilinio) ir kiaušinio tryniu. Supilti grietinę ir citrinos žievelę. Berti persijotus miltus ir kepimo miltelius. Užminkyti tešlą. Suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą 30 min.
Į dubenį berti maltas aguonas, užpilti ant jų karštą pieną, suberti razinas, cukrų (paprastą ir vanilinį), citrinų žieveles, pilti romą ir kiaušinio trynį. Viską pamaišyti.
Įkaitinti orkaitę iki 200 C. Ant stalo paviršiaus pabarstyti miltų. Iškočioti tešlą, dėti aguonų įdarą, paskleisti jį per visą plotą. Susukti atsargiai į ritinėlį, gražiai užspausti abu galus ir dėti į orkaitę (šiaip rekomenduojama daryti ne vieną, o du ritinėlius, galbūt gražiau iškepa, bet kuriuo atveju kaip pasirinksit - skonio nesugadinsit:)). Kepti 25 - 30 minučių. Ataušinti ir apibarstyti cukraus pudra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tute28: 29 gruodžio 2015 - 00:00
QUOTE(tute28 @ 2015 12 29, 00:47)
Pasnekute, kaip viskas skaniai grazu  wub.gif O kodel popsus mase denget, ne sokoladu? Man rodos lengviau ir skaniau.

Dėkui, dėkui! blush2.gif Toli gražu nuo tobulumo, bet su meile ax.gif
Gal ne taip įvardinau tą dalyką, nes pakelį išmečiau. Kažkokį iš maxės man parnešė, gatavai spalvotą, kur su pakeliu reik pašildyti ir užpilti. Aš jį be pakelio šildžiau vandens "vonelėje" ir jame apvoliojau popsiukus. Labai spontaniškas buvo sperndimas, žadėjau dėti meduolinius "keleivius", bet sužinojau, kad kai kas ten meduolių nevalgo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 29 gruodžio 2015 - 07:10