Gal kas turit ir žinot apie ką aš kalbu, man reikia recepto, iš rusiško puslapio, sausainių "Apsnigtos eglutės", ar kažkaip panašiai skamba, su riešutiniu įdaru. Na niekaip nerandu...
QUOTE(rugiagele26 @ 2015 12 17, 08:49)
Gal kas turit ir žinot apie ką aš kalbu, man reikia recepto, iš rusiško puslapio, sausainių "Apsnigtos eglutės", ar kažkaip panašiai skamba, su riešutiniu įdaru. Na niekaip nerandu...
As turiu si recepta! Mano vieni skaniausiu sausainiu!
Pamenu, kad jis buvo is say7 forumo. Parasysiu recepta cia, bet jis pas mane isverstas (ne originalo kalba).
Sausainiai Apsnigtos eglutes
Repetuoju pries sventes! Skubu su jumis pasidalinti labai skaniais, svelniais ir lengvai pagaminamais sausainiais. Rekomenduoju visiems!
Teslai: 220 gr cukraus pudros, 100 gr maltu riesutu (pas mane anakardziu), ziupsnis druskos, 150 gr sviesto arba margarino, 2 kiausiniai, ~2 st. miltu.
Idarui: 0,5 st. maltu zemes riesutu, 3 v.s. skysto medaus, 1 v.s. kakavos.
Papildomai: cukraus pudra papuosimui.
Riesutus pries tai apkepti. Cukraus pudra, kiausinius ir maltus riesutus sudeti i bliuda. Ismaisyti ir sudeti, gabaliukais supjaustyta, salta sviesta (margarina).
Ant virsaus issijoti miltus. Greitai uzminkyti tesla. Tesla turi buti minksta ir elastinga.
Miltu gali prireikti ir maziau. Todel is pradziu, geriausiai ideti 1,5 stiklines ir pabandyti minkyti tesla. Jeigu prireiks tada prideti papildomai.
Tesla deti i saldytuva 30 minuciu.
Tesla iskocioti 2 3 mm storio. Ispjaustyti eglutes formele.
Eglutes isdelioti skardoje, istiestoje kep. popieriumi. Kepti ikatintoje iki 180C orkaiteje, ~ 10 12 min., iki vos auksines spalvos. Perdeti i bliuduka ir atvesinti.
Apskritai, tokie sausainiai jau yra skanus, galima apibarstyti sukraus pudra ir pasigardziuojant suvalgyti. Bet mes padarysime juos dar skanesnius!!!
Idarui smulkiai susmulkinti zemes riesutus (pries tai apkepti). Juos sumaisyti su medumi ir kakava.
Sausainius pertepti idaru. Labai patogu tai padaryti peiliuku skirtu tepti sviesta. Is virsaus prispausti kitu sausainiu.
Pries patiekiant, sausainius gausiai apibarstyti cukraus pudra. Is viso man gavosi 80 vnt., t.y. 40 poru sausainiu egluciu.
Ačiū vieną kart esu kepusi, skanūs labai
QUOTE(pašnekutė @ 2015 12 05, 21:02)
Pirmas mano bandymas pagal šį receptą buvo didžiausia neviltis, nes kepiau prieš pat šventes ir, žinoma, jų valgyti buvo neįmanoma. Neviltis . Nukišau į tolimiausią spintelės kampą ir ... tūnojo jie ten, kol man piktumas ir produktų gailestis praėjo (kokį mėnesį). Tada sugalvojau, kad jau laikas mest juos lauk. Bet Paragavus supratau, kad niekur aš jų nemesiu Kad čia būtent TIE sausainukai, kuriuos reika išlaikyti, išlaukti (o žurnaliuke apie tai - nė mur-mur )
Taigi, siūlau pabandyti.
Taigi, siūlau pabandyti.
Labai skanus, patiko man Meduolius dariau pries savaite ir tik kelias dienas jie buvo kieti Bet vaikams tai netrukde, gerai tiko ir pagrauzti
Tik vietoj paprasto cukraus, as dejau ruda, del spalvos ir skonio
QUOTE(velnio_nešta @ 2015 12 18, 11:09)
Labai skanus, patiko man Meduolius dariau pries savaite ir tik kelias dienas jie buvo kieti Bet vaikams tai netrukde, gerai tiko ir pagrauzti
atrodo, tokie paprastučiai, bet kaip gražiai žiūrisi
QUOTE(alioska @ 2015 12 18, 17:09)
labai gražus namelis . O iš ko tas seneliukas?
kalėdinis meduolis su citrininiu imbieriniu kremu.
receptas ir dar daugiau - Duonos ir žaidimų žurnale.
receptas ir dar daugiau - Duonos ir žaidimų žurnale.
QUOTE(velnio_nešta @ 2015 12 18, 12:09)
Labai skanus, patiko man Meduolius dariau pries savaite ir tik kelias dienas jie buvo kieti Bet vaikams tai netrukde, gerai tiko ir pagrauzti
Tik vietoj paprasto cukraus, as dejau ruda, del spalvos ir skonio
Tik vietoj paprasto cukraus, as dejau ruda, del spalvos ir skonio
Labai džiaugiuosi, kad patiko Ir šauniai atrodo!
Sveikos, turiu klausimeli... Ar kuri esat kepus imbierinius sausainius su grikiu miltais? Noreciau Kaledoms iskept, tik nezinau, ar verta bandyt, ar nesugadinsiu produktu pasirinkus siuos miltus vietoj kvietiniu?