Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai - 14 tema

O man iskilo klausimas:meduolius su glaistu kaip saugot?
Mes su dukra pripuosem,sudejom i maiseli(nesluoksniavau su popierium)ir....viskas sulipo.Ar reikejo sviestiniu popierium viska persluoksniuot,kad nesuliptu?
Atsakyti
QUOTE(akula2000 @ 2015 12 13, 16:18)
O man iskilo klausimas:meduolius su glaistu kaip saugot?
Mes su dukra pripuosem,sudejom i maiseli(nesluoksniavau su popierium)ir....viskas sulipo.Ar reikejo sviestiniu popierium viska persluoksniuot,kad nesuliptu?

Gal per skysta glaju padaret, ar nepalaiket, kol sudzius g.gif Dedu i dezute, vienus ant kitu, nesulimpa schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tute28: 13 gruodžio 2015 - 18:32
Nu lyg palaikiau apie para.Vadinasi per skystas glaistas g.gif
Bandysiu vel.
Aciu ax.gif
Atsakyti
Pasidžiaugsiu ir aš, pagaliau ryžausi pabandyti iškepti riešutinį pyragą. Atrodo, pavyko, dabar laukia savo progos. Kepiau pagal šį receptą: Šveicariškas riešutų pyragas smile.gif
Atsakyti
Merginos, pagalbos!
gal turite išsisaugoję meduoliukų su apelsinais receptą? skaniausias iš skaniausių! ir pamečiau sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Nata* @ 2015 12 11, 12:20)
štai ir žadėtasis originalus receptas.

MINKŠTAS MEDUOLIS iš Lietuviškų patiekalų knygos

300-400 g kvietinių miltų arba 300-400 stambiai maltų ruginių miltų
3 kiaušiniai
1 stiklinė rūgusio pieno
1 stiklinė grietinės (vietoj pieno galima dėti 1 stiklinę geros varškės)
2 stiklinės medaus
100 g cukraus
2 šaukšteliai prieskonių mišinio
1 šaukštelis sodos.

Medus pavirinamas ir atvėsinamas. Kiaušiniai išplakami su cukrumi, supilamas rūgusis pienas (arba ištrinta varškė), giretinė, prieskoniai, soda, sumaišyta su nedideliu kiekiu rūgštaus vandens ir miltai. Tešla gerai išplakama, ji turi būti geros rūgščios grietinės tirštumo.
Paruošta tešla išpilama į pergamentiniu popieriumi išklotą skardą ir kepama nekarštoje krosnyje 30-40 minučių.

MANO PATEBĖJIMAI:
1. aš dėjau pilno grūdo Malsenos kvietinius miltus
2. sodą gesinau grietinėje
3. pravėsusį medų sudėjau kartu su miltais
4. kepiau maždaug 175 laipsnių karštumo orkaitėje


Galvoju kokį receptą pasirinkti kepimui į vienkartines formeles nedideles pyragams. Dovanėlėms. Gal toks receptas tiktų, ar pasirinkt galima kad ir įprastą kepamą keksą?
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2015 12 15, 16:02)
Galvoju kokį receptą pasirinkti kepimui į vienkartines formeles nedideles pyragams. Dovanėlėms. Gal toks receptas tiktų, ar pasirinkt galima kad ir įprastą kepamą keksą?


aš kepiau didelėje stačiakampėje formoje. Bet manau, kad ir mažesnėse formytėse iškeps gerai. Tik neperkepkit.

Savaitgalį pirmą kartą išbandžiau panettone. Receptą radau angliškame bloge, bet nelabai patiko man rezultatas.
Dabar gi dar prisiklausinėjau, prisižiūrėjau video, tada palyginau, kokius receptus siūlo google lietuviškai, tai visi tie mano rasti lietuviški ir angliškas toli nuo originalo... Jei užteks laiko, bandysiu dar kartą ateinantį savaitgalį iškept, dabar jau pagal tikrus italus...
Bet jei kas turite atradę gerą receptą, pasidalinkite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2015 12 15, 10:33)
Merginos, pagalbos!
gal turite išsisaugoję meduoliukų su apelsinais receptą? skaniausias iš skaniausių! ir pamečiau sad.gif

Gal šitas:
APELSININIAI SAUSAINIAI
Teslai: 125g margarino, 75g cukraus, 2 tryniai, 2 sauksteliai tarkuotos apelsino zieves, saukstas apelsinu sulciu, ziupsnelis druskos, 250g miltu, ziupsnelis kepimo milteliu.
Glajui: 100g cukraus pudros, saukstelis trintos apelsino zieves, 1-2 saukstai apelsinu sulciu.
Suminkom vientisa tesla, palaikom 30min saldytuve, iskociojam 3mm storumo laksta, formuojam sausainius, kepam 10-12min 200 karstumo orkaiteje.
Glaju tepam ant siltu sausainiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kami_: 15 gruodžio 2015 - 17:43
ten buvo be glajaus, bet reiks išbandyti ir šiuos. Dideliausias dėkui biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Spurgita @ 2015 12 14, 11:08)
Pasidžiaugsiu ir aš, pagaliau ryžausi pabandyti iškepti riešutinį pyragą. Atrodo, pavyko, dabar laukia savo progos. Kepiau pagal šį receptą: Šveicariškas riešutų pyragas  smile.gif


Ar pyragą dar brandinat? Ar jau valgėt? Aš irgi užvakar kepiau tą patį pyragą, bet dabar suvyniojau į popierių ir laikau kartoninėj dėžutėj. Man toks kietas lyg ir gavosi.
Atsakyti
QUOTE(guruguru @ 2015 12 15, 20:45)
Ar pyragą dar brandinat? Ar jau valgėt? Aš irgi užvakar kepiau tą patį pyragą, bet dabar suvyniojau į popierių ir laikau kartoninėj dėžutėj. Man toks kietas lyg ir gavosi.

Pyragas laukia kalėdų. Įkišau į maišelį ir padėjau, gal negerai, reikėjo į popierių sukt. Dėl kietumo kaip ir ne kietas gavosi, tik viršus paskrudo, neįvertinau savo orkaitės.
Atsakyti
Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas

user posted image

Laistytas brendžiu, brandintas 2 mėnesius
Atsakyti