Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai - 14 tema

QUOTE(canbera @ 2015 12 01, 11:18)
imbiriniai sausainiai

kokie linksmučiai thumbup.gif
Atsakyti
Del sausauniu dekoravimo, tai viskas daroma su konditeriniais maisais. Glajus - kiausinio baltymas, cukrus pudra, biski citrinos sulciu. Plius maistiniai dazai.
Atsakyti
QUOTE(missg @ 2015 12 03, 00:43)
Aciu labai. O gal dar kuri pagelbetu ir pasidalintu atrastu geriausiu meduolinio namelio teslos receptu?

as kepiau pagal Beatos kaledinio namelio recepta! tikrai labai skanus meduoliai gavos! smile.gif
Atsakyti
Nuosirdziai dekoju, geru jums svenciu!

QUOTE(Meggi @ 2015 12 04, 21:12)
as kepiau pagal Beatos kaledinio namelio recepta! tikrai labai skanus meduoliai gavos! smile.gif

Atsakyti
QUOTE(missg @ 2015 12 02, 23:43)
Aciu labai. O gal dar kuri pagelbetu ir pasidalintu atrastu geriausiu meduolinio namelio teslos receptu?

Kadangi visai netikėtai apturėjau laisvą vakarą, tai nepatingėsiu ir nurašysiu savo patį, patį mylimiausią receptą, pagal kurį kepu jau begalę metų. Šiuos meduolius reikia išsikepti gerokai iš anksto, bet rytoj dar, manau, būtų visai laikas. Aš kepiau jau prieš pora sav., bet gal labiau dėl to nekantraus Kalėdų laukimo, nei kad iš būtinybės biggrin.gif santa2.gif biggrin.gif Kepsiu dar truputį ir rytoj, nes sugalvojau, kad man dar mažoka biggrin.gif

Taigi, žurnaliukas "Paragaukite" 1996m. 12 nr. 82psl.
Meduoliukai
2 stiklinės miltų
1 kiaušinis + 1 aptepimui
3/4 stiklinės cukraus,
šaukštas sviesto
2 šaukštai medaus
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. prieskonių meduoliams (kartais naudoju gatavą mišinį, kartais pati pamiksuoju, kartais - viską sumaišau ir dadedu, ko norisi)
Pas mane stiklinė 200 ml. Šaukštus irgi dedu be precizikos, nesinervindama del +- gramų. Ir nebuvo, kad nepavyktų Dar - jei vietoj cukraus imsit cukraus pudrą, greičiau ir lengviau išsimaišys. Bet šiemet dėjau paprastą ir viskas buvo gerai.

Į persijotus miltus supilti išlydytą karštą medų ir užmaišyti tešlą. Sudėti cukrų, kep. miltelius, prieskonius, o kai masė šiek tiek atauš - sviestą ir vieną kiaušinį. Kruopščiai išminkyti. Kočioti sausainukams ploniau, nameliui - storiau, net iki 0,5 cm ar net daugiau storio, jei didelį ketinat statyti.
Žurnaliuke rašo apie sausainukus, tai rekomenduoja kept 15 min, bet temperatūra nenurodyta. Aš kepu kol skaniai parunda. Ir jei kepsit storesnius, be abejo, reikės kept ilgiau. Kai iškepa siūlau dar karštus kuo greičiau ištraukti ant lygutėlio paviršiaus kad atauštų. Kai ataušta būna tokio kietumo, kad vinis galima kalt biggrin.gif

Pirmas mano bandymas pagal šį receptą buvo didžiausia neviltis, nes kepiau prieš pat šventes ir, žinoma, jų valgyti buvo neįmanoma. Neviltis verysad.gif . Nukišau į tolimiausią spintelės kampą ir ... tūnojo jie ten, kol man piktumas ir produktų gailestis praėjo (kokį mėnesį). Tada sugalvojau, kad jau laikas mest juos lauk. Bet bigsmile.gif Paragavus supratau, kad niekur aš jų nemesiu thumbup.gif Kad čia būtent TIE sausainukai, kuriuos reika išlaikyti, išlaukti (o žurnaliuke apie tai - nė mur-mur g.gif )
Taigi, siūlau pabandyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 05 gruodžio 2015 - 20:05
QUOTE(pašnekutė @ 2015 12 05, 20:02)
Kadangi visai netikėtai apturėjau laisvą vakarą, tai nepatingėsiu ir nurašysiu savo patį, patį mylimiausią receptą, pagal kurį kepu jau begalę metų. Šiuos meduolius reikia išsikepti gerokai iš anksto, bet rytoj dar, manau, būtų visai laikas. Aš kepiau jau prieš pora sav., bet gal labiau dėl to nekantraus Kalėdų laukimo, nei kad iš būtinybės  biggrin.gif santa2.gif  biggrin.gif  Kepsiu dar truputį ir rytoj, nes sugalvojau, kad man dar mažoka  biggrin.gif

Taigi, siūlau pabandyti.

AČIŪ, kad daliniesi patirtimi.
Mano irgi didžiausia neviltis, kad sausainiai būna kieti, kad per stogą galėtum mėtyti. Kokį receptą bebandyčiau. Todėl iki šiol kepdavau tik džiovintų vaisių pyragą, kuris pasiseka ir turi paklausą. Net sūnums į užsienį siunčiu po pyragą.

Kaip supakuotus meduoliukus laikai, kol jie susistovi ir "prinoksta"?
Atsakyti
ne manes klauset, bet pabandysiu ir as padet. Meduoliai po iskepimo is karto buna kieti. Ypac jei naudoji naturalu medu. As sudedu i dezute, turiu metaline arba plastikine is ikejos ir jie po kazkiek dienu pasidaro normalus. O jeigu reikia greiciau tai i dezute idekit skiltele obuolio. Meduolliai tada pritraukia dregnumo is vaisiaus.

QUOTE(Aurute @ 2015 12 06, 13:28)
AČIŪ, kad daliniesi patirtimi.
Mano irgi didžiausia neviltis, kad sausainiai būna kieti, kad per stogą galėtum mėtyti. Kokį receptą bebandyčiau. Todėl iki šiol kepdavau tik džiovintų vaisių pyragą, kuris pasiseka ir turi paklausą. Net sūnums į užsienį siunčiu po pyragą.

Kaip supakuotus meduoliukus laikai, kol jie susistovi ir "prinoksta"?

Atsakyti
QUOTE(canbera @ 2015 12 06, 13:49)
ne manes klauset, bet pabandysiu ir as padet. Meduoliai po iskepimo is karto buna kieti. Ypac jei naudoji naturalu medu. As sudedu i dezute, turiu metaline arba plastikine is ikejos ir jie po kazkiek dienu pasidaro normalus. O jeigu reikia greiciau tai i dezute idekit skiltele obuolio. Meduolliai tada pritraukia dregnumo is vaisiaus.

Taip, taip biggrin.gif Laikau paprastoje dėžutėje (nuo kompiuterio blush2.gif ) perdengusi tuo pačiu kepimo popieriumi, ant kurio ir kepė.
Atsakyti
QUOTE(canbera @ 2015 12 06, 12:49)
ne manes klauset, bet pabandysiu ir as padet. Meduoliai po iskepimo is karto buna kieti. Ypac jei naudoji naturalu medu. As sudedu i dezute, turiu metaline arba plastikine is ikejos ir jie po kazkiek dienu pasidaro normalus. O jeigu reikia greiciau tai i dezute idekit skiltele obuolio. Meduolliai tada pritraukia dregnumo is vaisiaus.

QUOTE(pašnekutė @ 2015 12 06, 17:33)
Taip, taip  biggrin.gif  Laikau paprastoje dėžutėje (nuo kompiuterio  blush2.gif ) perdengusi tuo pačiu kepimo popieriumi, ant kurio ir kepė.

AČIŪ, merginos už patarimus.
Šį savaitgalį "repetavau" tortą. Tai kitą savaitgalį kepsiu meduolius. Labai tikiuosi, kad nebus labai kieti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aurute: 06 gruodžio 2015 - 20:40
Sveikos, gal atsiras,kas turi Darbstuoles zurnalo Kalediniu valgiu prieda,isleistas gal pries kokius 5 metus ar daugiau.Kepiau kazkada Kaledoms sausainius su spanguolem,lazdyno riesutais ir sokoladu.Reiktu to recepto,nes zurnalo deja nebeturiu,o skonis sausainiu pasakiskas 😋
Atsakyti
QUOTE(Aurute @ 2015 12 06, 21:40)
AČIŪ, merginos už patarimus.
Šį savaitgalį "repetavau" tortą. Tai kitą savaitgalį kepsiu meduolius. Labai tikiuosi, kad nebus labai kieti.

Oi, gali būt jau ir vėloka, bent jau pagal mano receptą g.gif Na, gal obuolys padės g.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2015 12 08, 20:03)
Oi, gali būt jau ir vėloka, bent jau pagal mano receptą  g.gif  Na, gal obuolys padės  g.gif

Vadinas reiks ką nors kita sugalvot, jei jau pavėlavau.
Atsakyti