QUOTE(missg @ 2015 12 02, 23:43)
Aciu labai. O gal dar kuri pagelbetu ir pasidalintu atrastu geriausiu meduolinio namelio teslos receptu?
Kadangi visai netikėtai apturėjau laisvą vakarą, tai nepatingėsiu ir nurašysiu savo patį, patį mylimiausią receptą, pagal kurį kepu jau begalę metų. Šiuos meduolius reikia išsikepti gerokai iš anksto, bet rytoj dar, manau, būtų visai laikas. Aš kepiau jau prieš pora sav., bet gal labiau dėl to nekantraus Kalėdų laukimo, nei kad iš būtinybės
Kepsiu dar truputį ir rytoj, nes sugalvojau, kad man dar mažoka
Taigi, žurnaliukas "Paragaukite" 1996m. 12 nr. 82psl.
Meduoliukai
2 stiklinės miltų
1 kiaušinis + 1 aptepimui
3/4 stiklinės cukraus,
šaukštas sviesto
2 šaukštai medaus
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. prieskonių meduoliams (kartais naudoju gatavą mišinį, kartais pati pamiksuoju, kartais - viską sumaišau ir dadedu, ko norisi)
Pas mane stiklinė 200 ml. Šaukštus irgi dedu be precizikos, nesinervindama del +- gramų. Ir nebuvo, kad nepavyktų Dar - jei vietoj cukraus imsit cukraus pudrą, greičiau ir lengviau išsimaišys. Bet šiemet dėjau paprastą ir viskas buvo gerai.
Į persijotus miltus supilti išlydytą karštą medų ir užmaišyti tešlą. Sudėti cukrų, kep. miltelius, prieskonius, o kai masė šiek tiek atauš - sviestą ir vieną kiaušinį. Kruopščiai išminkyti. Kočioti sausainukams ploniau, nameliui - storiau, net iki 0,5 cm ar net daugiau storio, jei didelį ketinat statyti.
Žurnaliuke rašo apie sausainukus, tai rekomenduoja kept 15 min, bet temperatūra nenurodyta. Aš kepu kol skaniai parunda. Ir jei kepsit storesnius, be abejo, reikės kept ilgiau. Kai iškepa siūlau dar karštus kuo greičiau ištraukti ant lygutėlio paviršiaus kad atauštų. Kai ataušta būna tokio kietumo, kad vinis galima kalt
Pirmas mano bandymas pagal šį receptą buvo didžiausia neviltis, nes kepiau prieš pat šventes ir, žinoma, jų valgyti buvo neįmanoma. Neviltis
. Nukišau į tolimiausią spintelės kampą ir ... tūnojo jie ten, kol man piktumas ir produktų gailestis praėjo (kokį mėnesį). Tada sugalvojau, kad jau laikas mest juos lauk. Bet
Paragavus supratau, kad niekur aš jų nemesiu
Kad čia būtent TIE sausainukai, kuriuos reika išlaikyti, išlaukti (o žurnaliuke apie tai - nė mur-mur
)
Taigi, siūlau pabandyti.