pyragas jau kepa
QUOTE(Debesuota @ 2014 12 03, 13:06)
As jau keleta metu kepu toki pyraga. Is puses nomos kepu avalioj 16cm diametro skardoj. Man jis toks aukstas gaunasi 7cm. Tai jei is visos normos kepsit, tai daryciau 25cm skardoj, butu truputi zemesnis arba 27cm, butu dar zemesnis.
O del kepimo laiko as savo 16cm skarda apsuku ir iskloju dugna bent kokiais 6 sluoksniais kepimo popieriaus, o antvirsaus ir dar daugiau. Perku pati pigiausia arba esu dariusi isorinius soksnius su tuo rudu pakavimo popierium. Tada 150 laipsniu 2,5 val. Gal galima ir nevynioti ir trumpiau kepti, bet man cia Airijoje, kur situos pyragus tradiciskai nuo senoves kepa, sake, kad taip reikia daryti
O del kepimo laiko as savo 16cm skarda apsuku ir iskloju dugna bent kokiais 6 sluoksniais kepimo popieriaus, o antvirsaus ir dar daugiau. Perku pati pigiausia arba esu dariusi isorinius soksnius su tuo rudu pakavimo popierium. Tada 150 laipsniu 2,5 val. Gal galima ir nevynioti ir trumpiau kepti, bet man cia Airijoje, kur situos pyragus tradiciskai nuo senoves kepa, sake, kad taip reikia daryti
Tikrai taip Šie pyragai turi lėtai (150 C) ir ilgai kepti (2.5 val).
Debesuota, koks idomus kepimo budas.
Kepiau vakar: Kad dauiau kada daryciau dvigubą porciją . Man labiau patiko kepti pailgose formose (kaip duonos kepimui) šitose kepiau apie valanda ir 20min. 170laipsnių ir dar palikau karštoj orkaitėj nakčiai, tik pridengiau folija. Dabar suvyniojau ir lauksiu kokias dvi savaite, kad galėčiau paragauti.
Kepiau vakar: Kad dauiau kada daryciau dvigubą porciją . Man labiau patiko kepti pailgose formose (kaip duonos kepimui) šitose kepiau apie valanda ir 20min. 170laipsnių ir dar palikau karštoj orkaitėj nakčiai, tik pridengiau folija. Dabar suvyniojau ir lauksiu kokias dvi savaite, kad galėčiau paragauti.
QUOTE(sigita @ 2014 12 03, 19:52)
Debesuota, koks idomus kepimo budas.
Kepiau vakar: Kad dauiau kada daryciau dvigubą porciją
Kepiau vakar: Kad dauiau kada daryciau dvigubą porciją
Iskepiau diena, atveso , paslaksciau bendziu ir suvyniojau i folija ir lauks kaledu
, galvojau, kad daugiau pyrago bus, kita karta irgi kepsiu dviguba.
QUOTE(sigita @ 2014 12 03, 18:52)
Debesuota, koks idomus kepimo budas.
Kepiau vakar: Kad dauiau kada daryciau dvigubą porciją . Man labiau patiko kepti pailgose formose (kaip duonos kepimui) šitose kepiau apie valanda ir 20min. 170laipsnių ir dar palikau karštoj orkaitėj nakčiai, tik pridengiau folija. Dabar suvyniojau ir lauksiu kokias dvi savaite, kad galėčiau paragauti.
Kepiau vakar: Kad dauiau kada daryciau dvigubą porciją . Man labiau patiko kepti pailgose formose (kaip duonos kepimui) šitose kepiau apie valanda ir 20min. 170laipsnių ir dar palikau karštoj orkaitėj nakčiai, tik pridengiau folija. Dabar suvyniojau ir lauksiu kokias dvi savaite, kad galėčiau paragauti.
Na cia ne as sugalvojau Bet man taip skaniausia
QUOTE(AJIRA @ 2014 12 03, 20:54)
Iskepiau diena, atveso , paslaksciau bendziu ir suvyniojau i folija ir lauks kaledu
, galvojau, kad daugiau pyrago bus, kita karta irgi kepsiu dviguba.
, galvojau, kad daugiau pyrago bus, kita karta irgi kepsiu dviguba.
Nu zinok neapsigauk, kad nedidelis atrodo, bet ten tikra cukraus ir kaloriju bomba Maziuko gabaliuko uztenka ir jau sotus
QUOTE(Debesuota @ 2014 12 03, 22:41)
Na cia ne as sugalvojau Bet man taip skaniausia
Nu zinok neapsigauk, kad nedidelis atrodo, bet ten tikra cukraus ir kaloriju bomba Maziuko gabaliuko uztenka ir jau sotus
Nu zinok neapsigauk, kad nedidelis atrodo, bet ten tikra cukraus ir kaloriju bomba Maziuko gabaliuko uztenka ir jau sotus
tikiu
as panasu kepdavau su dziovintais vaisiais, riesutais tik dar obuoliai ieina ir be brendzio. Bet iskeptas taip pat atrodo, tai irgi labai sotus. Ziuresiu ar skoniu skirsis
QUOTE(Terroriste @ 2014 12 03, 16:53)
gal turit recepta sausainiu, kur ivairuom formom galima "ispjauti", tik, kad nebutu medaus, imbiero ir visko is egzotikos. Na, kuo paprastesnio recepto
as kepu is sviestines teslos, cia imetu viena is variantu
http://kristinooshke...ainiai-290.html
Kalediniai sausainiai:
Man skaniausi ir pagal si recepta:
90 g. sveisto, 80-90 g. cukraus (kaip kas megsta saldziau ar ne), 1 kiaušinis, 225 miltu, 1 saukstelis kepimo milteliu.
Sviesta su cukrupu isplakti, imusti kiausini isplakti. palaipsniui sudeti i mase miltus ir uzminkyti tesla. Tesla ideti i saldytuva minimum 30 min. As padalinu i kelis gabaliukus, kad patogiau butu kocioti. Atsalusios teslos gabaliukus imam ir iskociojas (man kuo ploniau, tuo skaniau) ir darome figureles is formeliu. Kepu 5 min. 180 laipsniu, tada padidinu iki 190, kai pagelsta isimti. Visada darau is dvigubos porcijos. Labai grazu papuosti spalvotais glaistais, kartais perku, kartais pati pasigaminu - cukraus pudra+slakelis vandens ar citrinos ar kitu sulciu, del spalvos idedu kokios uogienos.
Man skaniausi ir pagal si recepta:
90 g. sveisto, 80-90 g. cukraus (kaip kas megsta saldziau ar ne), 1 kiaušinis, 225 miltu, 1 saukstelis kepimo milteliu.
Sviesta su cukrupu isplakti, imusti kiausini isplakti. palaipsniui sudeti i mase miltus ir uzminkyti tesla. Tesla ideti i saldytuva minimum 30 min. As padalinu i kelis gabaliukus, kad patogiau butu kocioti. Atsalusios teslos gabaliukus imam ir iskociojas (man kuo ploniau, tuo skaniau) ir darome figureles is formeliu. Kepu 5 min. 180 laipsniu, tada padidinu iki 190, kai pagelsta isimti. Visada darau is dvigubos porcijos. Labai grazu papuosti spalvotais glaistais, kartais perku, kartais pati pasigaminu - cukraus pudra+slakelis vandens ar citrinos ar kitu sulciu, del spalvos idedu kokios uogienos.
QUOTE(norvegija @ 2014 12 04, 15:44)
Ir mūsų namai šiandien pakvipo Kaledomis Receptas ištestuotas, sausainukai tikras skanumelis
kokie grazuciai koks receptas gal ir mes isbandysium
QUOTE(AJIRA @ 2014 12 04, 17:09)
kokie grazuciai koks receptas gal ir mes isbandysium
Aciu aciu
Kepiau pagal si recepta: http://viskodara.blo...-meduoliai.html
Tik dejau 1 kiausini vietoje 2, o puosiau: puses citrinos sultys + cukraus pudra + valgomi dazai.