Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai - 14 tema

QUOTE(pašnekutė @ 2014 12 27, 19:57)
Atsiverčiau norėdama pamatyti ir pasigrožėti būriu Kalėdinių namelių. Ir...? Nieks nieko?  g.gif

Nors ne burys, bet vis paspalvins tema ax.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Albe69 @ 2014 12 28, 17:51)
Nors ne burys, bet vis paspalvins tema

Grazus namukas ir diiidelis.
Atsakyti
QUOTE(Albe69 @ 2014 12 28, 17:51)
Nors ne burys, bet vis paspalvins tema ax.gif

Na va, po vieną, po vieną ir bus būrys biggrin.gif
thumbup.gif Super namukai. Ir nemenkas toks antrasis biggrin.gif pagal vaiką lyginant. Kito dydį sunku numanyt, bet spėju, kad toks pat rolleyes.gif
Iš ko tie žali lietvamzdžiai?

Ir man drąsiau bus pasirodyti biggrin.gif
Niekuo neįpatingi, bet kam dovanojau - tas džiaugėsi ax.gif
Vieni jau 2 metus laiko doh.gif lotuliukas.gif, kiti vienerius. Sakiau - negaus naujo, kol to nesuvalgys doh.gif Bet visvien nulipdžiau biggrin.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 28 gruodžio 2014 - 20:32
QUOTE(AuroraBO @ 2014 12 28, 13:56)
As pirma karta kepiau (su kondensuotu pinu), neturiu su  kuo palyginti, tai man per saldu buvo...
na jei nepatingetumet keliais puslapiais atgal atsiversti , tai galetumet pasigrozeti  lens.gif



Nesu didele smalize. Tad dejau tik 100 gr cukraus vietoj 200 gr. Ir pyliau visa bonkute kondensuoto pieno. Ir butu labai labai skanu. Nebuvo labai saldu.
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2014 12 28, 20:17)
Na va, po vieną, po vieną ir bus būrys  biggrin.gif
thumbup.gif  Super namukai. Ir nemenkas toks antrasis  biggrin.gif pagal vaiką lyginant. Kito dydį sunku numanyt, bet spėju, kad toks pat  rolleyes.gif
Iš ko tie žali lietvamzdžiai?


Deja, tas pirmas maziukas palyginus su antruoju ax.gif Lietvamzdziai is guminuku, kaip ir dauguma papuosimu smile.gif

Labai simpatiski namukai 4u.gif Kas del ju valgymo, tai pas mus panasi situacija. Tiesiog turejau priverst valgyt, grasindama, kad daugiau nebekepsiu jei taip biggrin.gif
Atsakyti
nu namuku grozis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Albe69 @ 2014 12 29, 08:39)
Labai simpatiski namukai 4u.gif Kas del ju valgymo, tai pas mus panasi situacija. Tiesiog turejau priverst valgyt, grasindama, kad daugiau nebekepsiu jei taip  biggrin.gif

Va butent dėl to aš namukų ir nekepu. blush2.gif Man maloniau kept pyragus, meduoliukus.... bigsmile.gif
Atsakyti
noriu paklausti tokio dalyko. Kaip paminkstinti meduoli skirta namukui lipdyti? Nes pirkau jau iskepta ir tik lipinti reikia sieneles, bet jau toks kietas kad nedrysau tokio lipinti. Nes bus tik del grozio , o paragauti irgi norisi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(AlmaJa @ 2014 12 30, 00:17)
noriu paklausti tokio dalyko. Kaip paminkstinti meduoli skirta namukui lipdyti? Nes pirkau jau iskepta ir tik lipinti reikia sieneles, bet jau toks kietas kad nedrysau tokio lipinti. Nes bus tik del grozio , o paragauti irgi norisi  ax.gif

Kodel nedrisot lipinti? Naminiai meduoliai pas mane jau po sav buna minkstesni. O namuka as darau tik del grozio. Jei jis stovi kambary kokias 3 sav, tai apdulka, man kazkaip jau nesinori jo valgyti rolleyes.gif Gal cia tik mano laki vaizduote, bet as metu lauk smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tute28: 30 gruodžio 2014 - 10:57
QUOTE(NiuniaX @ 2014 12 20, 13:58)
Sveikute na situ sudetis daug maz tokia kaip visu tai jie gaunasi kaip sausainiai vadinasi kieti smile.gif
va sitam recepte kitokia sudetis ir gaunasi minstuteliai
Reikės:
300 g margarino (arba sviesto, jei negaila)
1.5 puodelio cukraus
4-5 dideli šaukštai su kaupu medaus (galima ir daugiau, jei negaila)
250 g grietinės
2 a.š. sodos
~6 puodelių miltų
Po 1 a.š. malto cinamono, gvazdikėlių, imbiero, po mažiau kvapniųjų pipirų, muskato riešuto ar pagal skonį
kiaušinių tryniai nebūtini, bet galima sunaudoti tuos, kurie lieka nuo glaisto, apie kurį vėliau.
1 puodelis = 240 ml
1 a.š. = 5 ml
Iš šio kiekio su 12 cm dydžio formele gausite ~60 žmogeliukų, nelygu kaip plonai / storai iškočiosite.
Margariną, medų ir cukrų ištirpinkite kaitinant ant silpnos ugnies. Cukrui ištirpus masę perpilkite į didesnį indą, kur toliau dirbsite su tešla. Atvėsinkite, kad nebebūtų karšta. Nusodinkite sodą visoje grietinėje. Grietinę įmaišykite į masę, taip pat prieskonius, trynius (likusius nuo glaisto jei tokį darysite), galiausiai porcijomis įmaišykite miltus. Tešlą pabaigiu minkyti su rankomis, nes su šaukštu jau sunkoka, ypač jei didesnis kiekis.
Kambario temperatūros tešla turi būti patogi kočioti, bet galima ir atvėsinti šaldytuve. Ji būna kaip plastilinas. Kuo ilgiau su tešla terliositės ant stalo, tuo labiau skirsis riebalai ir meduoliai gausis nebe tokie gražūs. Tad jei dirbsite su vaikais, geriau ją atšaldyti arba naudoti mažiau riebalų.
Meduolius kočioju iki 4-5 mm storio tarp dviejų sviestinio popieriaus lapų. Kepkite 10 minučių 190 C temperatūroje, kol gražiai tolygiai paruduoja. Jei meduoliukai mažesni ar didesni, laiką atitinkamai koreguokite.
P.S as nenaudoju margarino tik sviesta  biggrin.gif

bandykit sita tikrai minksti bus pas mane stovi net neuzdaryti o minkstuciai  4u.gif

dekui uz puiku recepta thumbup.gif isbandziau ir kitu nebeieskosiu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(AlmaJa @ 2014 12 30, 03:17)
noriu paklausti tokio dalyko. Kaip paminkstinti meduoli skirta namukui lipdyti? Nes pirkau jau iskepta ir tik lipinti reikia sieneles, bet jau toks kietas kad nedrysau tokio lipinti. Nes bus tik del grozio , o paragauti irgi norisi  ax.gif

Tokios nameliams lipinti tešlos dažniausiai yra "išlaikomos". T.y. - jas reikia išsikepti prieš kokias 2-3 savaites iki numatomo vartojimo. O kad sulipinti nameliai nesudulkėtų - įvynioju į permatomą popierių.
O išmesti g.gif schmoll.gif Žiauru unsure.gif
Atsakyti
Merginos paprotinkit mane kaip tuos namelius sulipdyt, man jie pastoviai sugriūna doh.gif
Darau glajų pagal receptus - kiaušinio baltymas ir be proto dau pudros
Atsakyti