Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai - 14 tema

QUOTE(Ypatinga @ 2014 12 19, 00:30)
Dekui už patarimus 4u.gif
Aguonų pyragą esu kepus, man jis nerealus, kas nebande-pabandykit būtinai. Tai rinksiuosi tarp riešutu ir ministolenu, viliojantis abu biggrin.gif
O nameliai ant puodeliu nuostabus thumbup.gif  Vienais metais bandžiau, bet ne su mano kantrybe doh.gif

As jau siandien issikepiau Sveicariska riesutu pyraga. Labai daug blogeriu yra ji kepusi ir be proto isgirtas sis kepinys. O ir SM atrodo, laaabai seniai kazkada isdiskutuotas.
Manau, kad ir tuos Stollen'us kepsiu. Nezinau kodel, bet kazkaip tas kepimas is anksto, man, kazkodel ne prie sirdies. Bet kai Kuciom ir Kaledom reikia priruosti n patiekalu ir n kepiniu, tai toks dalykas - ankstyvas kepimas, tikrai gelbeja. bigsmile.gif
Atsakyti
Valgyti negaila, bet skonis torto visada geresnis, vaikų tik akys nori. Manau dovanoti, kas labiausiai grožėsis. Jau mažai ir likę.
O meduolinės žvakidės niekam nepatiko?
Atsakyti
Pas mus jie valgomi iš didelio bado. Bet vaikai priperka daugybę saldainių, prilipina kur tik įmanoma, paskui turi darbo tuos saldainius nukrapštyti. Taip nuo Naujųjų nameliai plinka, kol lieka griaučiai biggrin.gif Man pačiai gražiau tik glajumi puošti, bet gi ne dėl savęs tie džiaugsmai.
Šiemetiniai darbeliai
user posted image

Kalėdoms visada kepu Beatos aguoninį pyragą. Pirmiausia dėl to, kad vienu metu prireikia daugybės aguonų, tai vienas plikymas ir malimas. Kiek valymo po tų aguonų doh.gif
Atsakyti
user posted image
dar dalis Cipsiuko meduoliu skirtu dovanelems artimiesiems ir draugams smile.gif dalis puosta aisingu,dalis dengti pastilazu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rasaru @ 2014 12 19, 22:47)
O meduolinės žvakidės niekam nepatiko?

Aišku, kad patiko. Tikrai. Bet kai šalia buvo stebuklingi namukai, tai juos ir gyrėm.
Žvakidės - labai išradinga. Ir gražu. manau nuo žvalės šilumos meduoliukai dar labiau kvepia.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 12 19, 16:09)
Nežinau, kepiau pagal šį receptą, dantis išsiversti galima. Gal storiau kočioti? Bet tada man reikėtų kokių 5-6 normų, nes dariau visą dvarą. Kas keisčiausia, pirmą namą kepant pamiršau padvigubinti kiaušinių, tai tešla buvo plastiška. O antrą vakarą kepant viską sudėjau kaip reikiant, bet tešla labai lipo prie rankų, prie volo. Tik ištepus viską aliejumi galima buvo dirbti.

Sveikute na situ sudetis daug maz tokia kaip visu tai jie gaunasi kaip sausainiai vadinasi kieti smile.gif
va sitam recepte kitokia sudetis ir gaunasi minstuteliai
Reikės:
300 g margarino (arba sviesto, jei negaila)
1.5 puodelio cukraus
4-5 dideli šaukštai su kaupu medaus (galima ir daugiau, jei negaila)
250 g grietinės
2 a.š. sodos
~6 puodelių miltų
Po 1 a.š. malto cinamono, gvazdikėlių, imbiero, po mažiau kvapniųjų pipirų, muskato riešuto ar pagal skonį
kiaušinių tryniai nebūtini, bet galima sunaudoti tuos, kurie lieka nuo glaisto, apie kurį vėliau.
1 puodelis = 240 ml
1 a.š. = 5 ml
Iš šio kiekio su 12 cm dydžio formele gausite ~60 žmogeliukų, nelygu kaip plonai / storai iškočiosite.
Margariną, medų ir cukrų ištirpinkite kaitinant ant silpnos ugnies. Cukrui ištirpus masę perpilkite į didesnį indą, kur toliau dirbsite su tešla. Atvėsinkite, kad nebebūtų karšta. Nusodinkite sodą visoje grietinėje. Grietinę įmaišykite į masę, taip pat prieskonius, trynius (likusius nuo glaisto jei tokį darysite), galiausiai porcijomis įmaišykite miltus. Tešlą pabaigiu minkyti su rankomis, nes su šaukštu jau sunkoka, ypač jei didesnis kiekis.
Kambario temperatūros tešla turi būti patogi kočioti, bet galima ir atvėsinti šaldytuve. Ji būna kaip plastilinas. Kuo ilgiau su tešla terliositės ant stalo, tuo labiau skirsis riebalai ir meduoliai gausis nebe tokie gražūs. Tad jei dirbsite su vaikais, geriau ją atšaldyti arba naudoti mažiau riebalų.
Meduolius kočioju iki 4-5 mm storio tarp dviejų sviestinio popieriaus lapų. Kepkite 10 minučių 190 C temperatūroje, kol gražiai tolygiai paruduoja. Jei meduoliukai mažesni ar didesni, laiką atitinkamai koreguokite.
P.S as nenaudoju margarino tik sviesta biggrin.gif

bandykit sita tikrai minksti bus pas mane stovi net neuzdaryti o minkstuciai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NiuniaX: 20 gruodžio 2014 - 12:02
O pas mane pastaruoju metu kvepia Kalėdomis - imbieras, cinamonas, gvazdikėliai smile.gif Šiandien gaminau Baltas Kalėdas (receptas: http://skanusrecepta...tosios-kaledos/ )
Gaila šeimyna sušlamštė anksčiau nei spėjau nufotografuoti. Teks kartoti pačiom Kalėdom, kad būtų svečiams smile.gif
Atsakyti
NiuniaX, ačiū. Pabandysim. Aš irgi tik sviestą naudoju. Tiesa, į vieną porciją dėjau kakavos ir truputį šokolado, kad spalva intensyvesnė būtų.
Atsakyti
QUOTE(AuroraBO @ 2014 12 18, 09:28)
Galima aguonų tortą kepti

drinks_cheers.gif aguonini kepu kaledoms ir as jau keli metai thumbup.gif kepsiu ir sioms kaledoms
Papildyta:
QUOTE(rasaru @ 2014 12 19, 01:44)
Sveiki. Čia mano šiemetiniai:
user posted image

Nerealus thumbup.gif
Atsakyti
Labas rytas,
Mergaites ieskau recepto,arba bent jau pavadinimo pyrago,kur daug daug riesutu dedasi si biskvitu.Pernai kepiau,o siemet per velai nubudau,bet vistiek noreciau issikepti,bet niekaip neatgaminu nei pavadinimo,nei recepto doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Agniska @ 2014 12 21, 10:06)
Labas rytas,
Mergaites ieskau recepto,arba bent jau pavadinimo pyrago,kur daug daug riesutu dedasi si biskvitu.Pernai kepiau,o siemet per velai nubudau,bet vistiek noreciau issikepti,bet niekaip neatgaminu nei pavadinimo,nei recepto doh.gif


Toks http://www.forellesr...riesutu-pyragas g.gif
Atsakyti
QUOTE(AuroraBO @ 2014 12 21, 12:08)

Dekoju,bet ne schmoll.gif tas kuri kepiau,buvo apacia biskvitas,o ant virsaus riesutu mase lyg su medum grietinele g.gif Pameu,kad labai saldus,ir lyg brandinti reikejo 4u.gif
Atsakyti