QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 12 19, 16:09)
Nežinau, kepiau pagal šį receptą, dantis išsiversti galima. Gal storiau kočioti? Bet tada man reikėtų kokių 5-6 normų, nes dariau visą dvarą. Kas keisčiausia, pirmą namą kepant pamiršau padvigubinti kiaušinių, tai tešla buvo plastiška. O antrą vakarą kepant viską sudėjau kaip reikiant, bet tešla labai lipo prie rankų, prie volo. Tik ištepus viską aliejumi galima buvo dirbti.
Sveikute na situ sudetis daug maz tokia kaip visu tai jie gaunasi kaip sausainiai vadinasi kieti
va sitam recepte kitokia sudetis ir gaunasi minstuteliai
Reikės:
300 g margarino (arba sviesto, jei negaila)
1.5 puodelio cukraus
4-5 dideli šaukštai su kaupu medaus (galima ir daugiau, jei negaila)
250 g grietinės
2 a.š. sodos
~6 puodelių miltų
Po 1 a.š. malto cinamono, gvazdikėlių, imbiero, po mažiau kvapniųjų pipirų, muskato riešuto ar pagal skonį
kiaušinių tryniai nebūtini, bet galima sunaudoti tuos, kurie lieka nuo glaisto, apie kurį vėliau.
1 puodelis = 240 ml
1 a.š. = 5 ml
Iš šio kiekio su 12 cm dydžio formele gausite ~60 žmogeliukų, nelygu kaip plonai / storai iškočiosite.
Margariną, medų ir cukrų ištirpinkite kaitinant ant silpnos ugnies. Cukrui ištirpus masę perpilkite į didesnį indą, kur toliau dirbsite su tešla. Atvėsinkite, kad nebebūtų karšta. Nusodinkite sodą visoje grietinėje. Grietinę įmaišykite į masę, taip pat prieskonius, trynius (likusius nuo glaisto jei tokį darysite), galiausiai porcijomis įmaišykite miltus. Tešlą pabaigiu minkyti su rankomis, nes su šaukštu jau sunkoka, ypač jei didesnis kiekis.
Kambario temperatūros tešla turi būti patogi kočioti, bet galima ir atvėsinti šaldytuve. Ji būna kaip plastilinas. Kuo ilgiau su tešla terliositės ant stalo, tuo labiau skirsis riebalai ir meduoliai gausis nebe tokie gražūs. Tad jei dirbsite su vaikais, geriau ją atšaldyti arba naudoti mažiau riebalų.
Meduolius kočioju iki 4-5 mm storio tarp dviejų sviestinio popieriaus lapų. Kepkite 10 minučių 190 C temperatūroje, kol gražiai tolygiai paruduoja. Jei meduoliukai mažesni ar didesni, laiką atitinkamai koreguokite.
P.S as nenaudoju margarino tik sviesta
bandykit sita tikrai minksti bus pas mane stovi net neuzdaryti o minkstuciai