sveikos. bandau rinktis orkaitę... tikras galvos skausmas
Skaitinėjau šią ir buvusias temas, čia daugiau konkrečius modelius aptarinėjat, o man reik labiau pradinės informacijos "žaliems". turiu prisipažinti, kad mano patirtis su orkaitėm labai ribota: sovietinė dujinė ir sena sena elektrinė vokiška mini orkaitė. Tai rinkdamasi iš šiuolaikiniu elektrinių jaučiuos, kai aklasis spalvas derindamas :Dtai jau dovanokit, jei klausimai kvaili bus
1.Greitas įkaitimas praktikoje kiek skiriasi nuo negreito? per kiek min įkaista vienu ir kitu atveju?
2. Ar turi reikšmės orkaičių galingumo skirtumai (pvz., 2 ar 3kW) ? ką tas galingumas duoda apart elektros sąnaudų? gal pvz greičiau kaista ar dar kas...
3. teleskopiniai bėgeliai atrodė gėris, kol nesusimąsčiau apie jų valymą. jie labai tepasi? sunkiai valosi? nes tikrai nesu mėgėja su dantų šepetėliu šveisti
(o per visas pirolizes ir kitus stebuklus, juos gi nepalieki viduj? )
4. Grilis ir viršutinis kaitinimo elementas - ne tas pats? Kokia nauda iš grilio? jis skrudinimui tinka, ar ne? Ar būna orkaičių be grilio, ar kan jis išsiimtų visai? (aš šiaip lauke tikrą grilį turiu, tai svarstau ar man orkaitei iš vis toks reikalingas - juk tai dar viena vieta nešvarumams kauptis) ir dar, kas tas yr VARIO grilis? kuo jis nuo paprasto skiriasi?
5. Man norėtųsi naujojoj orkaitėj daug ką pasidžiovinti - ir vaisių, ir pomidorų, ir t.t. Kaip su minimalios temperatūros nustatymu? ar yra kokios ribos? kažkur parduotuvėse radau paminėta apie 50 laipsnių tikslų temp. nustatymą. tai reiškia, kad mažesnė temp. nenusistato ar kad nusistato netiksliai?
6. mėsos termometras patogiau prijungtas prie orkaitės ar atskiras?
7. nekaistantis stiklas. kiek jis įšyla? gamintojai skirtingai aprašinėja, skirtingai matuoja, o gal aš neįsigilinau. bet iš praktikos - būna "šiltesnių" ar "šaltesnių" iš nekaistančių?