Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 5

QUOTE(mintas @ 2015 01 28, 00:41)
Aš pučiu į patalpas +23C, per parą man prisuka 2.8kW (čia 6 dienų monitoringo vidurkis, daugiau netesiau monitoringo, nes skaičiai nesikeitė), per mėnesį gaunasi 84kW, arba grubiai ~40Lt per mėnesį. Čia absoliučiai visos su vėdinimu ir tiekiamo oro pašildymu susijusios elektros sąnaudos.

Jei palaikyčiau kokią 500m3/h oro kaitą spėju ir man panašiai kainuotų, bet man ir mano palaikomos oro kaitos per akis. Gaivaus oro trūkumo nejaučiu, ant langų kondensato nėra.

Gali priminti 90 kubu ant kokio ploto (antro auksto plotas)? Esant tokiam srautui prie lauko, tarkim -15 kondensato ant langu taip pat nera? Ant vonios lango kondensato niekada nebuna? O pirmame aukste, kur kol kas nera vedinimo, kondensato per salcius taip pat nera?
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2015 01 27, 23:48)
Na padarysiu bandyma  ,bet savaite tikrai ne o parai  ,nutaikysiu ,kad paros tempratura kinta apie nuo -3-6lCiki -10..-15lC (jei tokiu bus   smile.gif ) Empiriskai galima bus nustayti kiek prisuka elektos ...

Tuo paciu zvilgtelk i act. val. reiksmes, turetum matyti, kad disbalansuoja srautus ir tik prie didesnio minuso "kala" tena.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupcis: 28 sausio 2015 - 00:57
QUOTE(ivis @ 2015 01 27, 21:38)
Išdrysiu pasidalinti Tenko Baltic stebėjimų lentele:
http://www.livinproj...emperaturos.png

Cia yra temperaturos ir gal kam nors pavyks suskaiciuoti kiek laiko veiks preheateris, kad susildytu iki -7. Gaima suskaiciuoti ir KWH sakykim prie 160kub.m. oro kiekio. Tada bus aiskiau. Be to realiai matuojant sanaudas reikia atmesti disbalanso funkcija, kuria naudoja daugelis ploksteliniu, kad atsisildytu silumokaiti.

Sveiki, Laurynai,
preheater'is šildantis tiksliai iki -7C sunaudos 280kWh per sezoną prie 160m3/h. Čia tiks tik difuziniams ("membraniniams", "celiulioziniams", "entalpiniams") plokšteliniams šilumokaičiams.
Aliumininiams ir plastmasiniams šilumokaičiams reiks pašildyti beveiki iki 0C (3 kartus daugiau kWh).

Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 01 28, 10:31)
Preheater'is šildantis tiksliai iki -7C sunaudos 280kWh per sezoną prie 160m3/h.  Čia tiks tik difuziniams ("membraniniams", "celiulioziniams", "entalpiniams") plokšteliniams šilumokaičiams. 
Aliumininiams ir plastmasiniams šilumokaičiams reiks pašildyti beveiki iki 0C (3 kartus daugiau kWh).

Įspūdingai maži skaičiai. 280x0,129 = 36,12 eurai arba apie 125 Lt. Panašiai ir Medeina minėjo apie 150 Lt per sezoną.

Aš su Paul gamykla susirašinėju. Štai kokį atsakymą gavau:
An average novus 300 for a single family house with appr. 180 m³/h with ca. 100 Pa external pressure drop needs 36W. à315kWh/year
A preheater needs in Germany electrical energy between 20…30 Euro per season.
I hope, this will help you.

Labai panašūs skaičiai į jūsų suskaičiuotus. Net jei ir būtų apie 100 eurų per metus už pašildymą, tai realiai geoterminis pašildytuvas tikrai neapsimoka. Pigiausiai jis kainuotų apie 1000 eurų. Atsipirkimas kaip sakiau būtų apie 10 metų. Vienintelis pašildytuvo privalumas tas, kad galima vėsinti namus vasarą. Tada jau kita kalba.

Vienintelis klausimas dėl GŠŽ yra toks: ar daryti Saldos/Systemair už maždaug tuos 1000 eurų ar imti latvių pilnai gamyklinį už 1700 eurų. Su pajungimu latviukų kainuotų apie 2000 eurų. Kiek papildomai GŠŽ reikia gręžinio gylio? Čia latvių duomenys ir antras lapas. Saldos pašildytuvas.

Man įdomu ar su 120 m gylio gręžiniu pamaitinsiu kokių 5-6 kW šilumos siurblį ir GŠŽ? Gruntas mano sklype ne itin geras. Papildomą 40-50 gręžinį daryti būtų kvaila. Ar daryti du gręžinius, bet vanduo kažkur tarp 90-100 metrų. Todėl du gręžiniai būtų net 200 metrų gylio. Irgi brangu.

Sako, kad kai skaičiuoji ŠS galia, kuri tarkim yra 5 kW, tai 1 kW reikia atmesti, nes jam reikės 1 kW elektros galios, kad dirbtų tais 5 kW galingumu. Ar čia nesąmonė?

Atsakyti
Del saltuko i kupra. 2 a pamatavau, pucia +18c is difuzoriu prie 100m3/h. Vidaus temp siuo metu +19.5c
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 01 28, 14:15)
Del saltuko i kupra. 2 a pamatavau, pucia +18c is difuzoriu prie 100m3/h. Vidaus temp siuo metu +19.5c

o už lango kiek ?
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2015 01 28, 12:21)
o už lango  kiek ?

Vienas ar pora plius.

Norejau paties paklaust kiek m3/h laikai?
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 01 28, 12:15)

Rodo, kad Klaipėdoje apie 0 buvo 11 val. ryto. Todėl tokie ir geri skaičiai. Nepamiršk, pasidalinti, kai labiau atšals. Rodo, kad ateinantį pirmadienį-antradienį naktį bus apie -8. Tada pažiūrėk, bus daug įdomiau. Kaune plokštė pučia +20, kai lauke irgi panašios sąlygos. Didelio skirtumo nėra, bet plokštelinis šiek tiek efektyvesnis. Įdomu kaip būtų prie didesnių šalčių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 28 sausio 2015 - 12:30
Kai nieko nera namie 100m3 o kai kas yra 150-250 kai miegam 150 .Tik dabar galvoju padaryti automatine sklende nakciai uzsukti ar prisukti oro padavima i svetaine ,priejima dar turiu ... Kazin ar verta?
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2015 01 28, 14:24)
Vienas ar pora plius.

Cia dabartiniu metu?
Geresnis NVK negu Medeinoje 91pr. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 28 sausio 2015 - 12:44
O gal kas LT mate sklende, kuria galima permetinet srautus ortakiuose T formos jungtyse?
Atsakyti
Po ranka termometro neturiu, bet masinoi rode +2c
http://www.gismeteo....ity/daily/4150/

Man irgi buvo kilusi mintis kad nakti galetu vedintis tik 2a..

QUOTE(korida @ 2015 01 28, 12:31)
Kai nieko nera namie 100m3  o kai kas yra 150-250 kai miegam 150 .Tik dabar galvoju padaryti automatine sklende nakciai uzsukti  ar prisukti oro padavima i svetaine ,priejima dar turiu ... Kazin ar verta?
Papildyta:

Cia dabartiniu metu?
Geresnis NVK negu Medeinoje  91pr.  biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 01 28, 14:47)
O gal kas LT mate sklende, kuria galima permetinet srautus ortakiuose T formos  jungtyse?

Taigi buvau daves B .f. nuoroda ,parsiunciau is lenku ,nes lietuviam montuotojam,bent kaunieciams kiek pazystu ,parodziau , prisifotografavo kaip stebukla smile.gif
P.S.
Ziuriu ir kituose bloguose jau kas tai info platina ,saunu smile.gif o ju lenkuose ne viena firma gamina...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 28 sausio 2015 - 12:55
Esu siektiek nepatenkintas amalvos termometrais, itariu kad nelabai teisingus duomenis rodo. Pas mane oro paemimas yra 250diametro ~3m ilgio. Siltintas 5cm vata. Duju katilas rodo kieme 0 arba +1 o rekupas rodo +4+5. Sprendziant is sito to gal ir is patalpu metama ora rodo neteisingai..

Nors jai Cibulis sako kad
http://energypro.lt/...dinimo-sistema/
apsauga nuo uzsalimo nedirba ir oras vamzdyje pasyla 2c gal taip ir turi buti..

Beje isigyjau toki termometra su davikliu, lankscioi gofroi prie rekupo skyles daryt nenorejau tai kuo arciau priglaudziau ir aplijavau sandariai vata su folija kokia 10cm toi vietoi. Ismetima rode ~7-8c. Kazkada buvau mastes ismetima mest i garaza, kaip matau dabar is 7c naudos butu jokios.

QUOTE(korida @ 2015 01 28, 12:31)
Cia dabartiniu metu?
Geresnis NVK negu Medeinoje  91pr.  biggrin.gif

Papildyta:
Man irgi labai idomu kaip bus prie salciu. Bet asmeniskai as esu labiau linkes kad i kambarius tiekiamas oras pasiltu zidiniu, dujomis arba oras/oras nei elektra kieme.

QUOTE(cibulis @ 2015 01 28, 12:29)
Rodo, kad Klaipėdoje apie 0 buvo 11 val. ryto. Todėl tokie ir geri skaičiai. Nepamiršk, pasidalinti, kai labiau atšals. Rodo, kad ateinantį pirmadienį-antradienį naktį bus apie -8. Tada pažiūrėk, bus daug įdomiau. Kaune plokštė pučia +20, kai lauke irgi panašios sąlygos. Didelio skirtumo nėra, bet plokštelinis šiek tiek efektyvesnis. Įdomu kaip būtų prie didesnių šalčių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 28 sausio 2015 - 13:00