Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 5

QUOTE(Pupcis @ 2015 01 27, 19:11)
Paskaitinėjau šiek tiek Vokietijos "statybininkų" forumus vėdinimo temomis. Ten irgi vyksta diskusija rotorinis vs plokštelinis. Kiek supratau nemaža dalis Vokiečių naudoja šiuos rotorinius rekupus (atkreipk dėmesį į NVK):

Kokios išvados? Kokius rekūpus visgi dažniau renkasi vokiečiai?
Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2015 01 27, 19:16)
Galutinis vartotojas, kuriam giliai dzin, eina į makaronų parduotuvę ir perka tą į kurį vadzybininkas pirštu durs.

Apie ką jūs čia, gerbiamasis? Kur matėte makaronų parduotuves? Mano žiniomis, makaronus parduoda visuose eilinėse maisto prekių parduotuvėse. Atsidarė kažkokia specializuota?
Atsakyti
Čia rodo, kad su Paul Novus 300 turi apie 50 proc. siekiančią drėgmę. Kažkaip keistai jam neišsausino patalpų oro.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 01 27, 19:01)
Kad ŽŠ gerai, nesiginčiju. Kad GŠŽ dar geriau - faktas. Bet tai brangūs įrenginiai. Bet galbūt su membraniniais/entalpiniais šilumokaičiais (kurie užšalimą atitolina iki -7 laipsnių), plokšteliniai neprisuka žymiai daugiau elektros žiemą nei rotaciniai? O jei imti šiltąjį metų laiką, tai elektros sąnaudos per metus ir susilygina. Man įdomu, kiek su membrana/entalpiniu gali būti sunaudota elektros žiemos metu. Galbūt tai tėra kokie 300-500 Lt per visą žiemą, todėl neverta daryti jokių GŠŽ.

Išdrysiu pasidalinti Tenko Baltic stebėjimų lentele:
http://www.livinproj...emperaturos.png

Cia yra temperaturos ir gal kam nors pavyks suskaiciuoti kiek laiko veiks preheateris, kad susildytu iki -7. Gaima suskaiciuoti ir KWH sakykim prie 160kub.m. oro kiekio. Tada bus aiskiau. Be to realiai matuojant sanaudas reikia atmesti disbalanso funkcija, kuria naudoja daugelis ploksteliniu, kad atsisildytu silumokaiti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ivis: 27 sausio 2015 - 21:46
QUOTE(cibulis @ 2015 01 27, 21:09)
Bent jau kokią savaitę, kai lauke bus minusas didesnis. Kita vertus ir tie, kas turi rotacinius, galėtų daugiau papasakoti apie pinigines išlaidas vėdinimui.

Na padarysiu bandyma ,bet savaite tikrai ne o parai ,nutaikysiu ,kad paros tempratura kinta apie nuo -3-6lCiki -10..-15lC (jei tokiu bus smile.gif ) Empiriskai galima bus nustayti kiek prisuka elektos ...
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2015 01 27, 22:48)
Na padarysiu bandyma  ,bet savaite tikrai ne o parai  ,nutaikysiu ,kad paros tempratura kinta apie nuo -3-6lCiki -10..-15lC (jei tokiu bus  smile.gif ) Empiriskai galima bus nustayti kiek prisuka elektos ...

Tiktų kitos savaitės pirmadienis arba antradienis. O kaip matuosit elektros sąnaudas?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 01 28, 00:52)
Tiktų kitos savaitės pirmadienis arba antradienis. O kaip matuosit elektros sąnaudas?

Su skaitliuku ,tik teks parai atjungti nuo ŠS biggrin.gif , tik,,kad paskui visokie jokseliai prikaišios va tai matuoja tai ne , kaip ,kad buvo tipo malkas,briketus burzuikeje kurenu ... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 27 sausio 2015 - 23:01
QUOTE(Milao @ 2015 01 27, 20:16)
Galutinis vartotojas, kuriam giliai dzin, eina į makaronų parduotuvę ir perka tą į kurį vadzybininkas pirštu durs.

Butent daugum atip ir daro drinks_cheers.gif
Bet Cibulis butent nenori, kad jam makaronus kabintu ir praso faktu - elektros sanaudu, kai lauke minusas (kuo didesnis tuo geriau:) ir i patalpas puciamas +21 oras, kokiu 150 m3/h.
Pasitiketi Raituzu, kai jis susijes su rotoriais matyt irgi galima butu abejoti tai argumenatis, Mintas irgi atvirai pasake, kad nepatenkintas savo rotorium del kokybes, keli kiti rotoriu turetojai puciantys i patalpas ne maziau +20 i men moka apie 150 Lt. Idomi kaip iseitu tokiom paciom salygom su ploksteliniu, jei tik kokie 10-20 Lt daugiau, tai nesuki smegenu per tas keliolika tikrai saltu dienu, jei 50-70 - gali galvoti, o jei 100-150 litu - jau verta mastyti apie GZS ar ZS g.gif
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2015 01 27, 23:48)
Na padarysiu bandyma  ,bet savaite tikrai ne o parai  ,nutaikysiu ,kad paros tempratura kinta apie nuo -3-6lCiki -10..-15lC (jei tokiu bus  smile.gif ) Empiriskai galima bus nustayti kiek prisuka elektos ...

Tai teks vel i svecius ne tusciom uzsukti, kad bent dalinai kompensuoti visuomens labui patiriamus nuostolius mirksiukas.gif
drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 01 27, 20:09)
Čia rodo, kad su Paul Novus 300 turi apie 50 proc. siekiančią drėgmę. Kažkaip keistai jam neišsausino patalpų oro.

Absoliučiai nieko keisto. Anglijoje palmės auga. Sniego žiemą ten beveik nebūna. Sausas oras patalpų vduje būne tik tada, kai už lango rimtesnis minusas. Tad Anglijos pavyzdžiai, kaip beje ir Vokietijos, Lietuvai netinka.
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2015 01 27, 23:26)
Idomi kaip iseitu tokiom paciom salygom su ploksteliniu, jei tik kokie 10-20 Lt daugiau, tai nesuki smegenu per tas keliolika tikrai saltu dienu, jei 50-70 - gali galvoti, o jei 100-150 litu - jau verta mastyti apie GZS ar ZS g.gif

Savadarbis (Saldos ar Systemair šilumokaitis su visais pribumbasais) GŠŽ kainuotų apie 3500 Lt. Čia tuo atveju, jei dar pavyktų jį užmaitinti nuo vieno gręžinio, kuriuo naudotųsi ir geoterminis. Jei ne, tai jo kaina vien dėl gręžinio išaugs iki kokių 8000 Lt. Jei imti firminius, tai kaina apie 5800 Lt. Dar pajungimas ir išeina apie 7000 Lt. Čia jei pakanka vieno gręžinio, jei reikia atskirto, tai kaina pasieks ir 12 000 Lt.

10-20 Lt daugiau atrodo keistokai. Aš galvočiau, kad per visą žiemą turėtų būti gal kokiais 300-500 Lt daugiau. Taigi pigiausias variantas atsipirktų per 7-12 metų arba vidutiniškai per kokius 10 metų. Įvertinus gedimus ir pan. gal ir nelabai apsimoka.

Vienintelis GŠŽ privalumas, kad jis gali vasarą vėsinti orą. Tai jau visai kitas dalykas.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2015 01 27, 23:33)
Absoliučiai nieko keisto. Anglijoje palmės auga. Sniego žiemą ten beveik nebūna. Sausas oras patalpų vduje būne tik tada, kai už lango rimtesnis minusas. Tad Anglijos pavyzdžiai, kaip beje ir Vokietijos,  Lietuvai netinka.

Aš paskui radau, kad šitas rekūpas maitinamas gruntiniu ŽŠ. Tai irgi daug ką pasako apie drėgmę.
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2015 01 27, 23:26)
keli kiti rotoriu turetojai puciantys i patalpas ne maziau +20 i men moka apie 150 Lt.

Aš pučiu į patalpas +23C, per parą man prisuka 2.8kW (čia 6 dienų monitoringo vidurkis, daugiau netesiau monitoringo, nes skaičiai nesikeitė), per mėnesį gaunasi 84kW, arba grubiai ~40Lt per mėnesį. Čia absoliučiai visos su vėdinimu ir tiekiamo oro pašildymu susijusios elektros sąnaudos.

Jei palaikyčiau kokią 500m3/h oro kaitą spėju ir man panašiai kainuotų, bet man ir mano palaikomos oro kaitos per akis. Gaivaus oro trūkumo nejaučiu, ant langų kondensato nėra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 27 sausio 2015 - 23:50
QUOTE(mintas @ 2015 01 27, 23:41)
Aš pučiu į patalpas +23C, per parą man prisuka 2.8kW, per mėnesį gaunasi 84kW, arba grubiai ~40Lt per mėnesį. Čia absoliučiai visos su vėdinimu ir tiekiamo oro pašildymu susijusios elektros sąnaudos.

Jei palaikyčiau kokią 500m3/h oro kaitą spėju ir man panašiai kainuotų, bet man ir mano palaikomos oro kaitos per akis. Gaivaus oro trūkumo nejaučiu, ant langų kondensato nėra.

Sakei, kad lygtai tik antrame aukšte veikia sistema. Pirmame dar neįrengta ar nepaleista. Tai gal suma turėtų būti dviguba? Beje, kokį oro kiekį pūtei?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 01 27, 23:48)
Sakei, kad lygtai tik antrame aukšte veikia sistema. Pirmame dar neįrengta ar nepaleista. Tai gal suma turėtų būti dviguba? Beje, kokį oro kiekį pūtei?

Paprasčiausiai antrame aukšte dabar dvigubai intensyvesnis vėdinimas, nei laikysiu, kai bus paleista visam name, tai kaip tik sąnaudos nukris, nes ortakių pasipriešinimas kris.

Palaikau 20% našumą. Sunku pasakyti koks tai oro srautas, nes kuo mažesnis oro srautas, tuo ortakyno pralaidumas didesnis. Manau, bus kažkas apie 90m3/h. Dviem žmonėms tai daugiau nei reikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 27 sausio 2015 - 23:55