QUOTE(mintas @ 2015 01 27, 18:39)
Tai kad bent 1% mano traktatų tau naudos duotų. Ignoruoji juos, sakydamas kad nesamones rašau. Na tai sėkmės pačiam tiesos ieškant.
Skaitau tavo pakankamai dažnas nesamones ir net ranka nekyla daugiau ką parašyti.
Taip, nesidžiaugiu savo rotorium. Ne įpatingas surinkimas, bet esu 100% tikras ir dabar, kad be ŽŠ tai pats geriausias pasirinkimas, o ŽŠ tai papildoma investicija (glikolinio ŽŠ atveju vien kaloriferis kainuoja nepigiai) kuri mano situacijoje finansiškai neapsimoka.
Aš tik sakau, kad neesmė, kur stovi tenas ir kurį orą jis šildo? Esmė, kiek kuris rekūpas prisuka elektros, jei sąlyga tokia, kad į vidų pūstų vienodą oro temperatūra. Taip pat reikia vertinti ne vien kelis žiemos mėnesius, o visus metus. Kiek rotacinis ir kiek plokštelinis per metus prisuktų elektros, jei abiems sąlygos būtų vienodos.
Kad ŽŠ gerai, nesiginčiju. Kad GŠŽ dar geriau - faktas. Bet tai brangūs įrenginiai. Bet galbūt su membraniniais/entalpiniais šilumokaičiais (kurie užšalimą atitolina iki -7 laipsnių), plokšteliniai neprisuka žymiai daugiau elektros žiemą nei rotaciniai? O jei imti šiltąjį metų laiką, tai elektros sąnaudos per metus ir susilygina. Man įdomu, kiek su membrana/entalpiniu gali būti sunaudota elektros žiemos metu. Galbūt tai tėra kokie 300-500 Lt per visą žiemą, todėl neverta daryti jokių GŠŽ.
Mano domina vienas dalykas: ar verta statyti Paul Novus F 300 be GŠŽ?
Papildyta:
QUOTE(darius333 @ 2015 01 27, 18:53)
Idomiai cia diskusija vyksta. Is tiesu galutiniam vartotojui giliai dzin kur kas (sildytuvas, silumokaitis, drenazas,... *** ble *** ir visa kita) rekupa stovi ir kaip veikia. Esminis klausimas kaip ir kelia Cibulis - kokie islaikymo ir komforto kastai esant lauke pvz 0, -5, -10 ir -15 laipsniu, puciant i patalpa +21 ir oro srautas yra tarkim 150 m3/h. Viskas. Jei nera atsakymo i sita klausima, is tiesu teorriniai isvedziojimai yra tuscias pezejimas. Tada Cibulis irgi teisus sakydamas, kad rotorius maiso kvapus, NVK mazesnis, be teno saltesni ora pucia ...
Džiugu, kad nors vienas supranta požiūrio esmę. O tai galvojau, kad vienas likau mūšio lauke.
Čia lygiai tas pats būtų, jei sakyčiau: o kur sumontuotas variklis, priekyje ar gale, kokius ratus suka, priekinius ar galinius? Man visai tai giliai dzin, nes man rūpi tik kiek kuris ryja saliarkos ar benzo.