Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 5

QUOTE(arkava @ 2015 01 26, 23:01)
Paul  tiketina sumontuoti cia (bent pirmam name tikrai stovi (kur LR rase). Kituose nzn. Jei vystytojai nepersigalvojo, turetu buti.

pasyvus

Persigalvojo, sumontuotas Amalvos rotacinis. Žmogus pasakojo, kad praeitų metų pabaigoje darė eksperimentą. Visą lapkritį rekuperatorių laikė žiemos režimų, o gruodį - vasaros režimu. Atskirų skaitiklių neturi, bet pagal bendrą elektros suvartojimą spėja, kad žiemos režimu rekūpas prisuko apie 300 kWh, t.y. apie 150 Lt. Žiemos režimu buvo nustatęs, kad į namą pūstų +23 laipsnius.

Man tai vis keista, bet tiek Dagys, tiek šito puslapio administratorius sako, kad Paul su membraną prisuka daugiau elektros per visus metus už maždaug 150 Lt. Prašiau, kad atsiųstų praeitos žiemos elektros sąnaudų duomenis sakė, kad ištrynė. Gal būnant Kaune reikės realiai užvažiuoti ir su gyventojais pakalbėti. Kažkaip man čia galai nesueina.
Atsakyti
su Arvydu kalbejai? Pas ji tikrai Paul buvo, dar man siule. Ar su kitu, Povilas berodz

QUOTE(cibulis @ 2015 01 27, 13:57)
Persigalvojo, sumontuotas Amalvos rotacinis. Žmogus pasakojo, kad praeitų metų pabaigoje darė eksperimentą. Visą lapkritį rekuperatorių laikė žiemos režimų, o gruodį - vasaros režimu. Atskirų skaitiklių neturi, bet pagal bendrą elektros suvartojimą spėja, kad žiemos režimu rekūpas prisuko apie 300 kWh, t.y. apie 150 Lt. Žiemos režimu buvo nustatęs, kad į namą pūstų +23 laipsnius.

Man tai vis keista, bet tiek Dagys, tiek šito puslapio administratorius sako, kad Paul su membraną prisuka daugiau elektros per visus metus už maždaug 150 Lt. Prašiau, kad atsiųstų praeitos žiemos elektros sąnaudų duomenis sakė, kad ištrynė. Gal būnant Kaune reikės realiai užvažiuoti ir su gyventojais pakalbėti. Kažkaip man čia galai nesueina.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 01 27, 15:09)
su Arvydu kalbejai? Pas ji tikrai Paul buvo, dar man siule. Ar su kitu, Povilas berodz

Kalbėjau su vieno namo gyventoju. Pasirodo, kad Povilas lyg ir Paul rekupą turi. Sakė, kad dabar ne Lietuvoje, kai grįš papasakos daugiau.
Atsakyti
Pas Arvyda Paul. Kur LR rase. Kito - nzn ka ji turi, tik sklypus jis stumde...

http://bustas.lrytas...ente-vienas.htm

QUOTE(cibulis @ 2015 01 27, 14:17)
Kalbėjau su vieno namo gyventoju. Pasirodo, kad Povilas lyg ir Paul rekupą turi. Sakė, kad dabar ne Lietuvoje, kai grįš papasakos daugiau.

Atsakyti
kaip tokia utopine ideja panaudoti saules siena kuri butu pakabinta ant pietinio fasado plokstelinio rekuperatoriaus apsaugai nuo uzsalimo ? Atstumas nuo saules sienos iki rekuperatoriaus butu ~10m, sujungimas gerai izoliuotu vamzdziu kuris butu patalpintas namo viduje tarp apsiltinto stogo ir gipsiniu lubu ?
"Saules sienos" panele: http://www.hess-shop...tkollektor.html
Atsakyti
tai jai nereikia nei rekuperatoriaus. Tiesiai gausis kokie 35 laipsniai puciami i patalpa

QUOTE(vaikis_ @ 2015 01 27, 15:12)
kaip tokia utopine ideja panaudoti saules siena kuri butu pakabinta ant pietinio fasado plokstelinio rekuperatoriaus apsaugai nuo uzsalimo ? Atstumas nuo saules sienos iki rekuperatoriaus butu ~10m, sujungimas gerai izoliuotu vamzdziu kuris butu patalpintas namo viduje tarp apsiltinto stogo ir gipsiniu lubu ?
"Saules sienos" panele: http://www.hess-shop...tkollektor.html

Atsakyti
Paul rekūpo monitoringas. Austras (ar vokietis) sakė, kad dabar žmonės atostogauja, todėl pučia tokią žemą temperatūrą. Bet šiaip tai man vis tiek čia galai nesueina. O šiaip tai kosminis namukas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 27 sausio 2015 - 16:42
QUOTE(arkava @ 2015 01 27, 16:24)
tai jai nereikia nei rekuperatoriaus. Tiesiai gausis kokie 35 laipsniai puciami i patalpa

nesigaus tiek i vidu, pagal testus isgaunama nuo 15.3 iki 25.8 ° C priklausomai nuo paneles dydzio. O reikia, nereikia rekuperatoriaus cia jau kiekvieno pasirinkimas.

Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 01 27, 16:41)
Paul rekūpo monitoringas. Austras (ar vokietis) sakė, kad dabar žmonės atostogauja, todėl pučia tokią žemą temperatūrą. Bet šiaip tai man vis tiek čia galai nesueina. O šiaip tai kosminis namukas.

tai kad cia dar papildomai naudojamas ZS.... dabartiniai skaiciai tokie nes viduje salciau nei paduodamas oras smile.gif Namas kosminis, bet turbut kiauras.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 27 sausio 2015 - 16:59
QUOTE(vaikis_ @ 2015 01 27, 16:57)
tai kad cia dar papildomai naudojamas ZS.... dabartiniai skaiciai tokie nes viduje salciau nei paduodamas oras smile.gif  Namas kosminis, bet turbut kiauras.

Kad naudojamas ŽŠ aš matau, bet skaičiai man vis tiek nesueina.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 01 25, 09:57)
Bet juk kaloriferio pašildomas oras nemetamas iš karto į lauką, jis ateiną į rekūpą ir tada į namą.

Cibuli, aš niekad nekalbėjau apie orą, aš kalbėjau apie šilumą ir kuo rekuperatorius efektyvesnis, tuo daugiau šilumos liks lauke.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 01 25, 09:57)
Todėl jei jau taip kalbi, tai vertinti reikia visumą.

Pilnai pritariu.

Vertini į patalpas tiekiamo oro kiekį, šilumą, drėgmės lygį ir kiek tam sunaudota elektros energijos. Visi tie NVK, COP iš tikrūjų yra tik techninė terminologija. Eiliniam vartotojui turėtų rūpėti tiktai kiek jam reikės mokėti už elektrą reikalingą gerai veikiančiai vėdinimo sistemai išlaikyti.

Be to, jei jau galvoti, kaip tu galvoji, tai lygiai tokie patys pašildytuvai yra ir žemės šilumokaičiai: ar vamzdinis, ar glikolinis. Juk jie irgi stovi prieš rekūpą ir skirti tik tam, kad pakeltų orą iki rekūpo. Ar tau neatrodo tavo paties mintys absurdiškos.

Tu visiškai teisus. Skirtumas tik išlaikymo kainoje.

žmogus su rotaciniu į namo vidų pučia apie +20/+22 orą ir per mėnesį prisuka apie 250 Lt.

Čia svarbiausias niuansas, ne tiekiamo oro temperatūra, o oro kiekis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 27 sausio 2015 - 17:32
Idėja saulės sieną panaudoti, tai be abejo gera, bet tik ne rekuperatoriaus apsaugai nuo užšąlimo. Kai saulė nešvies, naudos iš tokios sienos nulis, o kai saulė švies, tai jau nuodėmė žiemą iki pvz. 40C įkaitintą orą leisti per rekuperatorių.
QUOTE(vaikis_ @ 2015 01 27, 16:12)
"Saules sienos" panele: http://www.hess-shop...tkollektor.html <{POST_SNAPBACK}>

Gal tokios išvados iš VGTU tyrimo? Peržiūrėjau 80psl Miežėno magistrinį darbą. Afigienas darbas, skaičiuota, matuota, modeliuota, o naudos nulis. Jei tai įrenginys skirtas šilumai gaminti, tai logiška kad reiktų įvertinti bent jau pagrindinį šildymo prietaiso parametrą - galią. NĖRA. Aparatūros matavimams pristatęs už n tūkstančių, tyrinėjo metus, gal net ilgiau, o vienintelio svarbaus parametro taip ir neišmatavo. Tik procentai, koeficientai, saulės energijos srauto matavimai ir panaši fignia. Kadangi magistriniame darbe reikalingas ir ekonominis vertinimas, tai tą vertinimą tesugebėjo sumodeliuoti su programa, teoriškai.
Pas save matuodamas galią iš 2m2 saulės sienos išgavau 45C, ir tai buvo matuota ne pačią tinkamiausią dieną. Buvo užkilę virš 50C prie minuso lauke. Negaliu pasakyti kiek, nes termometro skalė tik iki 50.
QUOTE(vaikis_ @ 2015 01 27, 16:57)
nesigaus tiek i vidu, pagal testus isgaunama nuo 15.3 iki 25.8 ° C priklausomai nuo paneles dydzio. O reikia, nereikia rekuperatoriaus cia jau kiekvieno pasirinkimas. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 01 27, 17:28)
Vertini į patalpas tiekiamo oro kiekį, šilumą, drėgmės lygį ir kiek tam sunaudota elektros energijos. Visi tie NVK, COP iš tikrūjų yra tik techninė terminologija. Eiliniam vartotojui turėtų rūpėti tiktai kiek jam reikės mokėti už elektrą reikalingą gerai veikiančiai vėdinimo sistemai išlaikyti.

Būtent. Aš dabar tai ir bandau sužinoti. Kas įdomiausia, tai rotacinių įrenginių duomenų tikrai pilna, bet informacija prieštaringa. Vieni sako, kad moka apie 35-50 Lt per mėnesį, kiti prisuka ir iki 150 Lt. Pirmi greičiausiai žiemą naudoja vasaros režimą, antri paduoda šiltesnį orą ir todėl prisuka daugiau elektros. Įtariu, kad su rotaciniu pučiant komfortišką orą (ne mažiau +17), išlaidos per mėnesį turėtų būti apie 100 Lt.

Su plokšteliniais informacijos trūksta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 27 sausio 2015 - 18:03