QUOTE(ivis @ 2015 01 26, 19:31)
Mes labai daug gaminam, todėl manau kad pusė eina rekupui, pusė bendromis reikmėms
Prie 16 išpučiamo jau jaučiasi nemalonus dvelksmas, kai maikutė trumpomis rankovėmis.
Amalvos, bent maniškio, kontrukcija atrodo labai netobula. Klebančios detalės, kodensatas ten kur mano manymu jis turėtų nepatekti.
Ortakiai plastikiniai lankstūs iš KWL (PAUL prekiauja)
Jūs jau ne pirmas, kuris sako, kad Amalvos rotorius apšarmoja, pavandenyje ir turi kitų problemų su drėgmė, kondensatu, konstrukciniu nesandarumu. Taip pat jau ne pirmas žmogus, kuris sako, kad minimali komfortiška išpučiama temperatūra turėtų būti apie +17. O kodėl rinkotės plastikinius, lanksčius ortakius? Sako, kad juose didesnis oro judėjimo pasipriešinimas, todėl bus daugiau sunaudota elektros gainioti orą. O koks jų privalumas?
Papildyta:
QUOTE(ivis @ 2015 01 26, 19:53)
Manau iki 10k apie 140kv.m. namui
Panašiai man gavosi su lanksčiais ortakiais ir mano paties vargu:) Čia detalesnė sąmata:
http://www.livinproj...s-siltame-name/
Žiauriai pigiai prasisukot, bet čia todėl, kad pats darėt. Man tokia situacija nesišviečia.
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2015 01 26, 21:36)
o tu 100% isitikines jog rekupas paduoda maksimaliai 1.5 kw galia i tena, bent nuo 2014 rudens Paul pradejo montuoti pulsinius PTC kaitinimo elementus kurie budavo naudojami ju "ISO defrost box". Ten galia atitinkamai turi butu reguliuojama atsizvelgiant i temperatura.
Mano supratimu rekūpas nereguliuoja teno galios. Jis arba veikia arba neveikia. O jo galia - konstanta. Paul Focus (toks Medeinos) turi 1,5 kW galios teną, Paul Novus F 300 turi 2 kW galios teną. Ar jų galia moduliuojama - nežinau. Mane tikrai domina tenų veikimo grafikas, dažnis. Geriausiai tai praktika.
Su rotoriukais (ypač Amalvos) mes jau daugiau nei reikiant išsiaiškinome. Turime daugybę pavyzdžių ir jų NVK tikrai vos vos siekia 80 proc., o realiai tėra apie 76 proc., ką ir parodė PHI tyrimas. O gamintojas giriasi, kad yra virš 90 proc. Bullshit.
Trūksta plokščių pavyzdžių. Korida turi Renoventą, bet jį maitina vamzdis. Mantesas gyvena su tuo pačiu Renoventu, bet kažkur prie jūros. Taigi prie pilno vaizdo reikia plokščių ir bus daugiau nei aišku. O Paulas vis dar mane domina.
Jei atvirai, tai labiausiai linkstu link to, kad padarysiu geoterminį pašildytuvą Paului. Bet vis dar noriu info, kaip dirba rotaciniai, Air Pohoda, ir Paul be geoterminio pašildymo. Gal visgi Paulas su membrana nėra jau taip blogai kaip laikraščiai rašo.