QUOTE(*** @ 2015 01 26, 14:02)
Kam tu man rodai nuoroda kurioje elektra sildomas kiemo oras? Tu man geriau parodyk kokius skaicius jis rodys be elektros ir ZS?
Šildo kiemą, bet į namus pučia +21, kai tavo rekūpas šildo namus, bet sugeba išbezdėti tik +14. Skirtumą jauti? Šiuo atveju akivaizdu, kad plokštė jokio kiemo nešildo ir dirba daug efektyviau nei tavo rotorius. Ir plokštė su membrana dirbs daug efektyviau už rotorių iki -11 lauko temperatūros. Ir ne esmė, kas ką šildys, bet iki -11 abu vienodai sunaudos elektros, kad į namus pripūstų tą pačią oro temperatūrą.
Todėl kai žiema bus tokia kaip ši, kai daugiau nei -11 turėjo gal tik 2-3 diena, tai plokštė bus daug efektyvesnė. Ir būtent tai puikiai parodo šis elementarus pavyzdys. O mėnesis ar du daugiau už elektrą nėra pasaulio pabaiga, nes per likusius 10-11 mėnesių plokštė bus efektyvesnis ir atstatys prarastą pusiausvyrą.
Norint baigti svaigti reikia paimti metines išlaidas elektrai, o ne žiūrėti tik į žiemos šalčius. Be to plokštė tikrai komfortiškesnis daiktas.
Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2015 01 26, 13:55)
1. Tokia logika vadovaujantis, toliau galima daryti išvadas, kad ir radiatorius sustatyti neesmė kur - viduje ar lauke. Juk jei lauke bus šilta, vadinasi ir viduj bus šilta.
2. O įrengimas bent jau man atsieis panašiai kiek kainuotų ir elektrinis tenas.
3. Dėl pravalymo poreikio ir dažnumo kol kas gal nebursiu. Gal korida papasakos, ar teko tokiais reikalais užsiimti.
1. Dar kartą kartoju: ne esmė, kur stori tenas, jis gali šildyti ir kaimynų garažą. Man dzin, ir tau turėtų būti dzin. Esmė labai paprasta: kiek plokštė ir kiek rotorius man kainuoja per metus, jei nustatome, kad abu į namą pūstų vienodą temperatūrą: +20? Ar yra metiniai skaičiai, ne svaičiojimas apie kelis žiemos mėnesius, o metiniai skaičiai? Dar įtraukiame ir drėgmę. Štai ir viskas. Gali šildyti ir Aliaskos pingvinus, esmė, kiek kainuos vienas ir kiek kitas per metus.
2. O kokia konkreti suma litais?
3. Ne veltui jis dabar buria, kad daryti ne triūbą po žeme, o darytų pašildymą nuo geotermos. Higiena, komfortas ir jokių gyvūnų plaučiuose.