Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 5

QUOTE(madwifi @ 2015 01 20, 20:36)
kas cia tokie gudruciai pasiule? ar bent isivaizduoja kokia dregme garaze bus? BangaS garantuoja kad tas ismetamas oras bus 100% santykines dregmes

Mitsubishi elektric.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2015 01 20, 21:04)
Mitsubishi elektric..  4u.gif

cia kas ju inzinieriai, montuotojai ar pardavimu vadybininkai taip patarineja ?
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2015 01 20, 21:10)
cia kas ju inzinieriai, montuotojai ar pardavimu vadybininkai taip patarineja ?

Nezinau, jei idomu tai patikslinsiu informacija..? ax.gif
Atsakyti
Visiškai neprotingas. Net po stogine nerekomenduočiau išmetinėti oro, kaip cibulio atveju. Po rekuperatoriaus, jei be ŽŠ, tas išmetamas oras ne taip jau daug šilumos atneš į garažą, bet drėgmės tai tikrai.
QUOTE(kristinka_2010 @ 2015 01 20, 18:52)
Mano biciuliams toki pasiulyma dave: Rekupo ismetimo ortaki isvesti garaze, kad jis kazkieks sildytu garaza??
Man keistas pasiulymas, bet gal visgi jis protingas??  g.gif <{POST_SNAPBACK}>

Aha, esu, ir aprašęs esu čia. Tik aprašyta pirmoji versija. Dabar tas mažiukas jau išmontuotas, ir vietoj jo padarytas maždaug trigubai didesnis. Beje, kur tuos VGTU tyrimus galima rasti?
QUOTE(Orginalus @ 2015 01 20, 19:02)
Gal kas domejotes ar esat isirenge saules siena vedinimo reikmems? Ar tai efektyvu? Vgtu tyrimu rezultatai labai kuklus, nes jie atliko bandymus ir parase ataskaitas tirdami tik 2 paras. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 01 20, 21:28)
Visiškai neprotingas. Net po stogine nerekomenduočiau išmetinėti oro, kaip cibulio atveju. Po rekuperatoriaus, jei be ŽŠ, tas išmetamas oras ne taip jau daug šilumos atneš į garažą, bet drėgmės tai tikrai.

Aha, esu, ir aprašęs esu čia. Tik aprašyta pirmoji versija. Dabar tas mažiukas jau išmontuotas, ir vietoj jo padarytas maždaug trigubai didesnis. Beje, kur tuos VGTU tyrimus galima rasti?

Ivesk i google: saules siena vgtu ir ismes, vienas pdf formate kaip kinta sienos varza, kitas, kaip veikia vedinimo poreikiams
Papildyta:
QUOTE(Orginalus @ 2015 01 20, 21:37)
Ivesk i google: saules siena vgtu ir ismes, vienas pdf formate kaip kinta sienos varza, kitas, kaip veikia vedinimo poreikiams

Esu skaies apie tavaji, ten truputeli konstruktyvas kitoks,veikimo principas panasus, uk be montavimo 200lt uz1m2 praso, noreciau pabandyt paekspermentuoti, tik abejoniu kelia veikimas prie minuso ne sauleta diena.
Atsakyti
Buvom pasare toki, tik sildymui. Su ventiliatoriumi, su fotorele nuo saules. Veike tik saulei svieciant.
Iseinanti temperatura - iki 35-37 laipsniu. Absorberiai - juodai dazyti AL vamzdziai...
Del vedinimo-nzn.

QUOTE(Orginalus @ 2015 01 20, 20:46)
Papildyta:

Esu skaies apie tavaji, ten truputeli konstruktyvas kitoks,veikimo principas panasus, uk be montavimo 200lt uz1m2 praso, noreciau pabandyt paekspermentuoti, tik abejoniu kelia veikimas prie minuso ne sauleta diena.

Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2015 01 20, 20:36)
ka as zinau, gal uztai kad visas PHI yra suintersuotu verslininku komanda, o va medeinoj malaciaj, supranta kad ismetamam sraute vyksta kondensacija ir visai neaisku kiek tos silumos "issikondesuoja" (gal pasiulysi dar i kondensato kieki realiu laiku matuot?), kiek prapuola o kiek ne, o paduodamam sraute ka matuoji ta ir realiai gauni i patalpas. tai akivizdziai rodo labai nemazas skirtumas tarp (Tpaduodamas-Tlauko) ir (Tvidaus-Tismetamas). nors ir pagal pacios medeinos metodikos aprasyma, jie pateikia abi formules kaip identiskas.
Gal PHI isivaizduoja kad taip is dalies ivertina patalpose vykstanti garavima ir su tuo susijusius silumos nuostolius ? bet tada nereiketu tokiu budu iskaiciuoto NVK vadint TEMPERATURINIU. JIS butu kazkoks iskrypes pseudo net nezinau kas. jei jau nori but kieti tegu entalpija matuoja, resursu tai turi dakuja i biski, tokias babkes lupdami, jim neiko nereikstu visas dregmes matuotis ir tiksliai suskaiciuot ismatama/grazinama energijos kieki.

Nu taip, sutinku. Tokiu būdu matuojant jau ne visai temperatūrinis nvk gaunamas, o labiau link entalpinio.
Gal Feistas šiltesniuose kraštuose užaugęs, kur nėra problemų dėl patalpų oro sausumo žiemą net su paprastu plokšteliniu šilumokaičiu ir apie rotorių nieks ten negalvojo. Temperatūrinis nvk yra bent jau kažkas konkretaus ir sieja visus rekuperatorius, o entalpinis nvk labai priklauso nuo aplinkos bei patalpų drėgmės lygių ir gana sunku lyginti drėgmę grąžinančius ir negrąžinančius įrenginius. Gal nenorėdamas painiavos matuoja tik sauso oro nvk. Nors reikėtų paimti -10C 80% RH lauko, +22C 50% RH patalpoje ir tokiomis sąlygomis pamatuoti visų įrenginių entalpinį COP, tik nežinau kaip reikėtų vertinti natūralius drėgmės šaltinius, nes akivaizdu, kad negalima paduoti tiek pat drėgmės kiek ir ištraukiama. Dar vienas nežinomasis standartizuojant matavimą...
Manau, kad kelių metų eigoje jie pakeis nvk skaičiavimo metodiką, nes per daug kwh apsiskaičiuoja kai vertina vėdinimo nuostolius šaltesnėse šalyse atsižvelgiant tik į temperatūrinį nvk.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 01 20, 23:34)
1. Gal Feistas šiltesniuose kraštuose užaugęs, kur nėra problemų dėl patalpų oro sausumo žiemą net su paprastu plokšteliniu šilumokaičiu ir apie rotorių nieks ten negalvojo.

2. Gal nenorėdamas painiavos matuoja tik sauso oro nvk. Nors reikėtų paimti -10C 80% RH lauko, +22C 50% RH patalpoje ir tokiomis sąlygomis pamatuoti visų įrenginių entalpinį COP, tik nežinau kaip reikėtų vertinti natūralius drėgmės šaltinius, nes akivaizdu, kad negalima paduoti tiek pat drėgmės kiek ir ištraukiama. Dar vienas nežinomasis standartizuojant matavimą...

3. Manau, kad kelių metų eigoje jie pakeis nvk skaičiavimo metodiką, nes per daug kwh apsiskaičiuoja kai vertina vėdinimo nuostolius šaltesnėse šalyse atsižvelgiant tik į temperatūrinį nvk.

1. Gal bavaras?

2. O kas nors pagal mano pateiktas formules galite paskaičiuoti, koks Medeinos namo rekūpo NVK pagal PHI ar ten trūksta duomenų. Aš nežinau kelių dėmenų.

3. Aš irgi taip galvoju. Net ir pasyvaus namo vienas iš reikalavimų - šildymas iki 15 kWh yra labiau vidurio Europos dydis, o ne mūsų šalims. Jie ta tema diskutavo, bet sprendimo nepriėmė. Kita vertus Europoje tuos įsigalios beveik nulinės energijos namų standartai ir niekam bus neįdomus tas pasyvus namas. Arba jie jau ruošia kažkokius standartus link Zero namo.
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 01 20, 21:28)

O tai kaip tada paaiskinti pagrindini rekuperatoriu aprasyma: "Rekuperatoriai ne tik panaudoja energija esancia ore, bet ir sugrazina ventiliuojamame ore esancia dregme"

Juk tai iseitu, kad dregmes neismeta?
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2015 01 21, 15:19)
O tai kaip tada paaiskinti pagrindini rekuperatoriu aprasyma: "Rekuperatoriai ne tik panaudoja energija esancia ore, bet ir sugrazina ventiliuojamame ore esancia dregme"

Juk tai iseitu, kad dregmes neismeta?

Jeigu viską sugrąžintų, tai pas jus dėl skalbinių džiovinimo vis daugėtų drėgmės patalpose, kol galų gale pasidarytų 100% drėgmė. Taip nebūna. Dalis drėgmės yra pastoviai šalinama iš namo. Tie kas nesivėdina - užpelyja dėl padidėjusios drėgmės.
Atsakyti
laba vakara
nusipirkau rego 400 he su C5 instukcija skaiciau ......nerandu kur isjungti oro pasildyma tenu ziema /vasara, padaryt amzina vasara..
gal galit kas zinot paaiskint suprantamiau, ten keliose vietose temp nustatomos , bet kurios kam nevisai aisku
Atsakyti
tikslinu kaip padaryt,kad sildymas tenu neveiktu comfort ir economy rezimuose . o tai visai ne economy gausis biggrin.gif
Atsakyti