Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 5

QUOTE(*** @ 2015 01 20, 11:20)

tokio vaizdo tikrai nėra, tik kai buvo virš -10 kelias dienas, buvo apšalę tik išmetimo grotelės(susidarė varvekliukai žemiau jų)
Atsakyti
Gal pas pati ne plokstelinis, o cia foto butent is pastarojo..

QUOTE(tėtis66 @ 2015 01 20, 10:54)
tokio vaizdo tikrai nėra, tik kai buvo virš -10 kelias dienas, buvo apšalę tik išmetimo grotelės(susidarė varvekliukai žemiau jų)

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 01 20, 10:20)

Vaizdas tikrai ne koks. Aš galiu padaryti ir virš stogo, ir po stogo: toks variantas (virš stogo) arba toks variantas - po stogu. Kuris geresnis?
Papildyta:
QUOTE(deadmau5 @ 2015 01 19, 14:17)
Nežinau kas ir kur tave to išmokė, ir čia jau turbūt tavo asmeninės patirties standartai.

Kažkas žadėjo vakar vakare peržiūrėti projektą.
Papildyta:
QUOTE(tėtis66 @ 2015 01 20, 09:21)
išmetimas po stogine apie 4 metrai aukčio nuo trinkelių, stoginė dviem auto, apie 30 kv.m., vakar ryte lauke buvo -2, abiem auto ant visų stiklų sunkiai grandomas ledas.  Nuotraukų nedariau, apšalę abu vienodai buvo, stoginė labai gerai ventiliuojama, rekuperatorius visą laiką dirba vienodu nustatytu grafiku. Nors šiandien lauke rodė -5, bet mano auto nebuvo apšalęs, kito nepažiūrėjau. Gal čia nesusiję? Bandysiu pastebėti.

Gal tai visai nesusiję su rekuperatoriaus išmetimo oro anga? Aš vakar irgi gramdžiau mašinos langus, nors jie stovi daugiabučio kieme. Šiandieną langai visai neapšalę. Gal tiesiog dėl to, kad lauke buvo labai daug drėgmės ir buvo pliusas, tada pradėjo staigiai šalti, iškrito rūkas, ir dalis drėgmės nusėdo ant mašinų langų. Dabar jau drėgmės perteklius dingo ir nebeapšala langai,
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2015 01 20, 11:12)
Gal pas pati ne plokstelinis, o cia foto butent is pastarojo..

Čia irgi gera pastaba. Gali būti, kad plokštelinis išmeta daugiau drėgmės, todėl ir apšalimas didesnis, o rotacinis išmeta mažiau, todėl ir šerkšno mažiau.
Atsakyti
[quote=cibulis,2015 01 20, 13:37]
Vaizdas tikrai ne koks. Aš galiu padaryti ir virš stogo, ir po stogo: toks variantas (virš stogo) arba toks variantas - po stogu. Kuris geresnis?
Papildyta:

šiandien rinkčiausi variantą virš stogo, ir ne tik dėl galimo langų apšalimo. Greičiausiai vakar ne rekuperatorius kaltas. Rekuperatorius renovent excellent 300, bet tokio šerkšno tikrai nebuvo, tik varvekliukai apačioje.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 01 19, 12:58)
Radau formulę kaip skaičiuoja rekūpų NVK. Pagal šią formulę man Medeinos namo rekūpo NVK išeina 88 proc., kuomet jie rodo 90 proc.

Radau formulę kaip rekūpo NVK skaičiuoja ir PHI. Nežinau iš kur gauti tris duomenis: Pel, V ir C. Būtų galima paskaičiuoti ir pagal kitą formulę.

Madwifi - gal galite paaiškinti kodėl jie vertina išmetamo oro temperatūrą skaičiuodami nvk, kuri, jūsų nuomone, yra nieko nereiškiantis dydis skaičiuojant nvk.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 01 20, 10:20)

Na teisybės dėlei reiktų pridurti, kad tai vaizdas pradėjus šalinti drėgmę iš namo po statybos darbų, t.y. drėgmė šalinama kibirais...
Atsakyti
Didelis ACIU uz atsakyma. Mums siulo uz rotacini rekupa REGO 450VE-B-EC C4plius su
lanksciais ortakiais -14000 lt.

Mano namas mažesnis - apie 136 kv. m.

Su rotaciniu rekūpu ir skardiniais ortakiais: nuo 13 000 iki 16 000 Lt.
Su lanksčiais ortakiais ir hibridiniu Air Pohoda/Paul rekuperatoriumi - apie 15 000 - 16 000 Lt.
Su plokšteliniu rekūpu ir skardiniais Lindab ortakiais - apie 26 000 Lt.
[/quote]
Atsakyti
QUOTE(samantas @ 2015 01 20, 13:55)
Didelis ACIU uz atsakyma. Mums siulo uz rotacini rekupa REGO 450VE-B-EC C4plius su
lanksciais ortakiais -14000 lt.

Gera kaina, jei kažkur nepataupė. Kodėl renkatės lanksčius ortakius? Čia visi sako, kad iš jų nieko gero: juose susidaro didesnis slėgis, todėl variklis turi sunaudoti daugiau elektros, varinėdamas orą, jei brangesni ir pan. Kaip suprantu, tai lanksčių ortakių realiai tik keli privalumai: sutaupo erdvės po pakabinamomis lubomis, galbūt dar garantuoja didesnį sistemos sandarumą, su jais lengviau balansuoti sistemą. O gal aš kažką praleidau?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 01 20, 15:08)
Gera kaina, jei kažkur nepataupė. Kodėl renkatės lanksčius ortakius? Čia visi sako, kad iš jų nieko gero: juose susidaro didesnis slėgis, todėl variklis turi sunaudoti daugiau elektros, varinėdamas orą, jei brangesni ir pan. Kaip suprantu, tai lanksčių ortakių realiai tik keli privalumai: sutaupo erdvės po pakabinamomis lubomis, galbūt dar garantuoja didesnį sistemos sandarumą, su jais lengviau balansuoti sistemą. O gal aš kažką praleidau?

Renkomes tik del erdves taupimo. Tiesa dar galvojame, kaina su cinkuotais ortakiais-11500 lt.

Atsakyti
Mano biciuliams toki pasiulyma dave: Rekupo ismetimo ortaki isvesti garaze, kad jis kazkieks sildytu garaza??

Man keistas pasiulymas, bet gal visgi jis protingas?? g.gif
Atsakyti
Gal kas domejotes ar esat isirenge saules siena vedinimo reikmems? Ar tai efektyvu? Vgtu tyrimu rezultatai labai kuklus, nes jie atliko bandymus ir parase ataskaitas tirdami tik 2 paras.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 01 20, 13:34)
Madwifi - gal galite paaiškinti kodėl jie vertina išmetamo oro temperatūrą skaičiuodami nvk, kuri, jūsų nuomone, yra nieko nereiškiantis dydis skaičiuojant nvk.

ka as zinau, gal uztai kad visas PHI yra suintersuotu verslininku komanda, o va medeinoj malaciaj, supranta kad ismetamam sraute vyksta kondensacija ir visai neaisku kiek tos silumos "issikondesuoja" (gal pasiulysi dar i kondensato kieki realiu laiku matuot?), kiek prapuola o kiek ne, o paduodamam sraute ka matuoji ta ir realiai gauni i patalpas. tai akivizdziai rodo labai nemazas skirtumas tarp (Tpaduodamas-Tlauko) ir (Tvidaus-Tismetamas). nors ir pagal pacios medeinos metodikos aprasyma, jie pateikia abi formules kaip identiskas.
Gal PHI isivaizduoja kad taip is dalies ivertina patalpose vykstanti garavima ir su tuo susijusius silumos nuostolius ? bet tada nereiketu tokiu budu iskaiciuoto NVK vadint TEMPERATURINIU. JIS butu kazkoks iskrypes pseudo net nezinau kas. jei jau nori but kieti tegu entalpija matuoja, resursu tai turi dakuja i biski, tokias babkes lupdami, jim neiko nereikstu visas dregmes matuotis ir tiksliai suskaiciuot ismatama/grazinama energijos kieki.
Papildyta:
QUOTE(kristinka_2010 @ 2015 01 20, 18:52)
Mano biciuliams toki pasiulyma dave: Rekupo ismetimo ortaki isvesti garaze, kad jis kazkieks sildytu garaza??

Man keistas pasiulymas, bet gal visgi jis protingas??  g.gif

kas cia tokie gudruciai pasiule? ar bent isivaizduoja kokia dregme garaze bus? BangaS garantuoja kad tas ismetamas oras bus 100% santykines dregmes
Atsakyti