Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 5

QUOTE(cibulis @ 2015 01 19, 14:16)
Ačiū už nuorodą.  4u.gif Gilintis tikrai nesiruošiu, man tik reikia suprasti, kad projektuotojai, pardavėjai neįkištų nesąmonės. Esu įdėjęs savo projektą, bet galiu ir pakartoti: pirmas aukštas ir antras aukštas. Kokios būtų pastabos ir koks galėtų būti greitis sistemoje, ar sistema būtų labai triukšmingą, ką keistumėte?

Vakare namuose peržvelgsiu ir parašysiu savo pastabas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo deadmau5: 19 sausio 2015 - 13:26
QUOTE(*** @ 2015 01 19, 15:21)
Raso šalin.t. ~17.8C (is keletos dienu senumo fotkes) klausimas ar termometras pries silumokaiti ar uz.. Itariu kad pries, vadinas salinamos temp nezinau ir pats. Reiks termometra isigyt.

Tai pas tave viduje apytiksliai apie 18lC (17,8) ar gyveni name ,ar ne per vesu ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 01 19, 14:21)
Raso šalin.t. ~17.8C (is keletos dienu senumo fotkes) klausimas ar termometras pries silumokaiti ar uz.. Itariu kad pries, vadinas salinamos temp nezinau ir pats. Reiks termometra isigyt.

Taip. Prieš.
Atsakyti
[ Esu įdėjęs savo projektą, bet galiu ir pakartoti: pirmas aukštas ir antras aukštas. Kokios būtų pastabos ir koks galėtų būti greitis sistemoje, ar sistema būtų labai triukšmingą, ką keistumėte?

kažkas lyg ir minėjo, pasikartosiu: jei yra galimybė, nedarykit išmetimo į automobolių stoginę - apšalinės stiklai (mano šviežia ir karti praktika sad.gif).
Atsakyti
QUOTE(deadmau5 @ 2015 01 19, 13:51)
Cibuli, ortakių skersmenys parenkami ne iš lempos, yra tam tikri standartai, kurių laikantis normalus projektuotojas parinkinėja ortakių skersmenis. Taip pat, yra toks dalykas per daugelį metų nusistovėjusi praktika vėdinimo sistemose.

Pagrindinis kriterijus parenkant ortakio skersmenį yra oro tėkmės greitis, kuris beabejo priklauso nuo oro kiekio. Per didelis oro greitis dėl trinties į ortakio sieneles ir įvairių susiaurėjimų, išplatėjimų ir alkūnių sukelia sistemoje triukšmą, šniokštimą, kuris girdimas ir kambariuose.

Oro greitis skirsomuosiuose ortakiuose turėtų būti ne didesnis kaip 4 m/s. Prie rekupo ir magistraliniame ortakyje greitis neturėtų viršyti 6 m/s.

Aš asmeniškai kambariuose stengiuosi oro greitį parinkti iki 3,5 m/s, magistralėse - iki 4,5 ar 5 m/s.

Nežinau, nežinau ko bus verti tie tavo patarimai Cibuliui. Jei užsiimi vėdinimu, tai turėtum žinoti, kad
per D100 ortakį iki 60m3/h (arba V=2.1m/s), per D125 ortakį iki 110m3/h (arba V=2.5m/s), per D160 ortakį iki 210m3/h (arba V=2.5m/s), per D200 ortakį iki 385m3/h (arba V=3.4m/s) ir t.t.
Per 100-tinį ortakį kai "pavarysi" srautą ant 4m/s, tai Cibulis miegamajame gulėdamas jausis kaip prie jūros (klausys jūros šniokštimo).
P.S. Cibuli patarimas. Kai ieškosi projektuotojo, paprašyk, kad parodytų galiojantį "švok" atestatą.
Atsakyti
Laba diena,
Gal galetumet pasakyti kiek kainuotu irengti name ( apie 160 kv.m) rekuperacine sistema?
Gal turite kontaktus, kas tai galetu gerai padaryti?
Aciu
Atsakyti
Gal kokie 2.9m/s D160 vamzdyje? Jei dar būtų paminėta, kiek dB tokie srautai generuoja, būtų išvis thumbup.gif
QUOTE(Pupcis @ 2015 01 19, 13:49)
Nežinau, nežinau ko bus verti tie tavo patarimai Cibuliui. Jei užsiimi vėdinimu, tai turėtum žinoti, kad
per D100 ortakį iki 60m3/h (arba V=2.1m/s), per D125 ortakį iki 110m3/h (arba V=2.5m/s), per D160 ortakį iki 210m3/h (arba V=2.5m/s), per D200 ortakį iki 385m3/h (arba V=3.4m/s) ir t.t. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(Pupcis @ 2015 01 19, 14:49)
per D100 ortakį iki 60m3/h (arba V=2.1m/s), per D125 ortakį iki 110m3/h (arba V=2.5m/s), per D160 ortakį iki 210m3/h (arba V=2.5m/s), per D200 ortakį iki 385m3/h (arba V=3.4m/s) ir t.t.
Per 100-tinį ortakį kai "pavarysi" srautą ant 4m/s, tai Cibulis miegamajame gulėdamas jausis kaip prie jūros (klausys jūros šniokštimo).
P.S. Cibuli patarimas. Kai ieškosi projektuotojo, paprašyk, kad parodytų galiojantį "švok" atestatą.

Nežinau kas ir kur tave to išmokė, ir čia jau turbūt tavo asmeninės patirties standartai.
Kalbu apie greičius skirstomajame ortakyne, o ne pajungimuose į difuzorius ir pačiuose difuzoriuose.
Kiekvienu atveju reikia taikytis prie konkretaus projekto. Esant reikalui (tarkim, mažam lubų aukštingumui) tinkamose vietose panaudotas keletas lanksčių triukšmo slopintuvų gali sudėlioti visus taškus ant i.
Nieks nesako, kad būtinai 4 m/s turi pūsti, nes tada taip, cibulis jausis kaip prie jūros. Aš tiesiog paaiškinau ortakių parinkimo principą ir absoliučiai maksimalias greičių vertes
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 01 19, 15:03)
Gal kokie 2.9m/s D160 vamzdyje? Jei dar būtų paminėta, kiek dB tokie srautai generuoja, būtų išvis  thumbup.gif

Na taip 2.9. Čia juk viešai prieinama informacija, pagal ją apie 30dB
Papildyta:
QUOTE(deadmau5 @ 2015 01 19, 15:17)
Nežinau kas ir kur tave to išmokė, ir čia jau turbūt tavo asmeninės patirties standartai.
Kalbu apie greičius skirstomajame ortakyne, o ne pajungimuose į difuzorius ir pačiuose difuzoriuose.
Kiekvienu atveju reikia taikytis prie konkretaus projekto. Esant reikalui (tarkim, mažam lubų aukštingumui) tinkamose vietose panaudotas keletas lanksčių triukšmo slopintuvų gali sudėlioti visus taškus ant i.
Nieks nesako, kad būtinai 4 m/s turi pūsti, nes tada taip, cibulis jausis kaip prie jūros. Aš tiesiog paaiškinau ortakių parinkimo principą ir absoliučiai maksimalias greičių vertes

Niekas nemokė. Tai aišku, kad čia greičiai ortakiuose (ne per difuzorius). Paprastai prieš difuzorius (ypač padavimo, nes ten triukšmas didesnis) dedama redukcija į vienu numeriu didesnį diametrą ir jungiamas metras lankstaus ortakio (tipo "sonodec"), kuris ir atlieka slopintuvo funkciją. Ir gaunasi tie Minto "išgirti" 20dB per difuzorių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupcis: 19 sausio 2015 - 14:48
QUOTE(tėtis66 @ 2015 01 19, 13:42)
kažkas lyg ir minėjo, pasikartosiu: jei yra galimybė, nedarykit išmetimo į automobolių stoginę - apšalinės stiklai (mano šviežia ir karti praktika sad.gif).

Pas jus, kiek suprantu išmetimas po stogine. Apšalinėja tik automobilių stikliai ar ir stoginės stogas? Kokiu atstumu nuo išmetimo stovi mašina? Apšalinėja tik tie stiklai, kurie nukreipti į išpūtimo angą ar apima didesnį mašinos plotą? O gal nuotraukų turite?
Papildyta:
QUOTE(Pupcis @ 2015 01 19, 13:49)
Cibuli patarimas. Kai ieškosi projektuotojo, paprašyk, kad parodytų galiojantį "švok" atestatą.

Būtinai paprašysiu. Ačiū už pastabą. 4u.gif O kodėl mano projektas vertas tik 5 balų iš 10 taip ir nesulaukiau pastabų. Arba kokios esminės gero projekto vietos? Į ką labiausiai atkreipti dėmesį, kur galimos didžiausios klaidos, kaip atskirti gerą projektą nuo blogo?
Papildyta:
QUOTE(samantas @ 2015 01 19, 14:00)
Gal galetumet pasakyti kiek kainuotu irengti name ( apie 160 kv.m) rekuperacine sistema?
Gal turite kontaktus, kas tai galetu gerai padaryti?

Mano namas mažesnis - apie 136 kv. m.

Su rotaciniu rekūpu ir skardiniais ortakiais: nuo 13 000 iki 16 000 Lt.
Su lanksčiais ortakiais ir hibridiniu Air Pohoda/Paul rekuperatoriumi - apie 15 000 - 16 000 Lt.
Su plokšteliniu rekūpu ir skardiniais Lindab ortakiais - apie 26 000 Lt.
Atsakyti
[quote=cibulis,2015 01 19, 20:35]
Pas jus, kiek suprantu išmetimas po stogine. Apšalinėja tik automobilių stikliai ar ir stoginės stogas? Kokiu atstumu nuo išmetimo stovi mašina? Apšalinėja tik tie stiklai, kurie nukreipti į išpūtimo angą ar apima didesnį mašinos plotą? O gal nuotraukų turite?
Papildyta:

išmetimas po stogine apie 4 metrai aukčio nuo trinkelių, stoginė dviem auto, apie 30 kv.m., vakar ryte lauke buvo -2, abiem auto ant visų stiklų sunkiai grandomas ledas. Nuotraukų nedariau, apšalę abu vienodai buvo, stoginė labai gerai ventiliuojama, rekuperatorius visą laiką dirba vienodu nustatytu grafiku. Nors šiandien lauke rodė -5, bet mano auto nebuvo apšalęs, kito nepažiūrėjau. Gal čia nesusiję? Bandysiu pastebėti.
Atsakyti
Manau mintis tikrai nekokia
https://vvnamas.file...erkc5a1nas1.jpg

QUOTE(cibulis @ 2015 01 19, 19:35)
Papildyta:

Atsakyti