QUOTE(Noriukas5 @ 2015 01 18, 21:03)
Geras bajariukas siandien buvo, pasiziuriu rekupo padavimo ir istraukimo tem.
Gal ir buvo, bet praleidau. Primink, koks pas patį rekupas, ką spaudžia prie šalčio, ar patenkintas, kokios elektros sąnaudos?
Papildyta:
QUOTE(Pupcis @ 2015 01 18, 22:28)
1. Šita tavo projektą vertinčiau 5 is 10. Dar reikia padirbėti prie jo.
2. Rotacinio trūkumus tu perdaug uzastrini.
3.Aš nestebiu to Medeinos Paul rekupo darbo. Ar ten yra archyvuojamos temp. reikšmes?
2. Rotacinio trūkumus tu perdaug uzastrini.
3.Aš nestebiu to Medeinos Paul rekupo darbo. Ar ten yra archyvuojamos temp. reikšmes?
1. O kas blogai?
2. Gal ir taip. Aš tik norėjau pasakyti, kad projektuotojai eina lengviausiu keliu: sumeta vėdinimo sistemą vos ne iš akies, siūlo rotacinį ir žino, kad nebus bėdų, nes sistema veiks.
3. Jie nearchyvuoja. Čia yra šiek tiek informacijos.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2015 01 19, 08:43)
Tikrai kad mistiniai skaiciai kai nuo 0 paimto iki +20 pakelia paduodama ora 

Ne taip mane supratai. Jie naudoja Paul Focus 200 rekūpą. Jo NVK - 91 proc. Kai jis pradėjo sukti daug elektros, nusprendė įdėti entalpinį/membraninį šilumokaitį. Paul Focus 200 su F raide, t.y. su entalpiniu/membraniniu šilumokaičiu, PHI netestavo.
Tačiau yra kitos serijos sertifikatai. Paul Novus 300 NVK yra 93 proc. O štai Paul Novus F 300 tik 84 proc. Tai reiškia, kad įdėjus entalpinį/membraninį šilumokaitį Paul Focus F 200 NVK turėjo sumažėti. O čia kaip pučia taip pučia apie 91 proc. NVK, nors dabar jis kartais nukrenta iki 89 proc.
Man jie taip paaiškino, kodėl skaičiai nesutampa:
Efektyvumui paskaiciuoti yra daug skirtingu formule. Pvz energypro.lt mes skaiciuojam pagal tiekiamo oro temperatura, PHI skaiciuoja pagal ismetamo. Taip pat nei viena nei kita formule nevertina entalpijos savo formuleje, kas yra labai svarbu.
Čia panašiai kaip su statistika: kaip nori, taip pasuksiu skaičius ir gausiu rezultatą. Kokio reikia?

Papildyta:
QUOTE(korida @ 2015 01 19, 10:04)
Kodel ? pas mane siuo mertu i rekupa -2,1lC iš namu 21,1lC i namus 18,9lC .Manau ,kad realu su aukstesne vidaus temperatura pvz. +23lC isspausti i vidu +20 lC.
Nakti lauke buvo -5lC ir buvau palikes oro paemima is lauko iki rekupo atejo apie -3 lC (kazkokiu budu pasyla apie 2lC) dirbo be atitrpinimu .
Nakti lauke buvo -5lC ir buvau palikes oro paemima is lauko iki rekupo atejo apie -3 lC (kazkokiu budu pasyla apie 2lC) dirbo be atitrpinimu .
Jei teisingai supratau, tai veikė be ŽŠ. Ar taip? Prie -5 į rekūpą davė -3? Kas pakėlė temperatūrą 2 laipsniais? Gal pamenat, koks prie lauko -5 ateidavo oras į namus, kiek buvo namuose?