QUOTE(cibulis @ 2015 01 18, 19:51)
Ar tikrai taip?
Štai 7.2. punktas:
Mikroklimato ir oro kokybės parametrų palaikymo tikslumas nustatomas pagal aplinkos kokybės patalpoje kategoriją, kuri gali būti aukšta (A), vidutinė ( B ) arba pakankama ( C ) [5.30]. Šios kategorijos gali skirtis šiltuoju ir šaltuoju metų laiku.
11 lentelėje yra būtent nurodyta: A, B ir C. Aš suskaičiavau A reikšmes, t.y. aukščiausias. Ar tik minimalios aukščiausios? Net jei ir taip, tai jos labai didelės, nes mano 136 kv. m namui, kurio tūris apie 400 kubų siūlo šalinti apie 250 kubus oro, t.y. maždaug apie 0,6 karto. Pagal šalinamą orą reikia parinkti ir paduodamą orą. Vadinasi turėsime įpūsti tuos pačius 250 kubų. Gana didelė oro kaita mažame name.
PN rekomenduojama, kad oro kaita dėl higienos normų nebūtų mažesnė nei 0,3 namo tūrio. Labai didinti irgi nerekomenduoja dėl šilumos nuostolių. PHPP skaičiavimuose kaip konstanta naudojama 0,4 oro kaita. Vienam asmeniui oro kiekis - 30 kubų. Jei pagal PHI rekomendacijas mano namo oro kaita turėtų būti maždaug 160 kubų. Pagal lietuvišką STR oro kiekiai didesni.
Kuriais vadovautis? Viduriuku - 0,5?
Štai 7.2. punktas:
Mikroklimato ir oro kokybės parametrų palaikymo tikslumas nustatomas pagal aplinkos kokybės patalpoje kategoriją, kuri gali būti aukšta (A), vidutinė ( B ) arba pakankama ( C ) [5.30]. Šios kategorijos gali skirtis šiltuoju ir šaltuoju metų laiku.
11 lentelėje yra būtent nurodyta: A, B ir C. Aš suskaičiavau A reikšmes, t.y. aukščiausias. Ar tik minimalios aukščiausios? Net jei ir taip, tai jos labai didelės, nes mano 136 kv. m namui, kurio tūris apie 400 kubų siūlo šalinti apie 250 kubus oro, t.y. maždaug apie 0,6 karto. Pagal šalinamą orą reikia parinkti ir paduodamą orą. Vadinasi turėsime įpūsti tuos pačius 250 kubų. Gana didelė oro kaita mažame name.
PN rekomenduojama, kad oro kaita dėl higienos normų nebūtų mažesnė nei 0,3 namo tūrio. Labai didinti irgi nerekomenduoja dėl šilumos nuostolių. PHPP skaičiavimuose kaip konstanta naudojama 0,4 oro kaita. Vienam asmeniui oro kiekis - 30 kubų. Jei pagal PHI rekomendacijas mano namo oro kaita turėtų būti maždaug 160 kubų. Pagal lietuvišką STR oro kiekiai didesni.
Kuriais vadovautis? Viduriuku - 0,5?
daktarui Feistui is PN instituto, ar kaip jis ten, yra nusisvilpt ant tavo ir tavo seimos sveikatos, jie rupinasi silumos nuostoliais. o laikyti tuos 250m3/h niekas neprivers - noresi ir ant 60m3 galesi gyvent. cia tavo asmeninis reikalas. bet kalba gi ne apie tai, bet kodel visgi tokie auksti reikalavimai virsijantys deguonies ir CO2 poreiki. As manau kad visgi higienistai nera visiski idiotai ir pagristai tokias normas nustate. juolab kad netik musiskiai, bet kaip suprantu cia ir ES normos perkeltos.
P.S. tu suskaiciavai minimalius kiekius tinkancius auskciausiai A kategorijai, bet ziurek jei imtum ne aukciausia, o B kategorija, tai visai graziai sutaptu ir su PN kiekiais, bet ar tu to nori?
P.P.S.S. PN reikalavimai nera joks istatymo galia turintis popierius, todel ka jie ten nuo lempos surase, turetu but vertinama atsargiai. STR-ai kita kalba.