Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 5

QUOTE(cibulis @ 2015 01 14, 22:31)
Gal būt jie ne taip gerai atgaiviną orą ... Arba čia viską lemia drėgmė.

Čia pagrindinis kriterijus žmogiškasis faktorius.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 01 15, 09:54)
Daugelio žmonių patirtis rodo, kad rotacinis turi vaikyti didesnius oro kiekius, kad jaustųsi gaiva.

Cibuli, tu pastoviai iškreipinėji faktus. Daugelis? Meluoji. tik vienas plokštelinio rekuperatoriaus turėtojas vienoje pusėje, tai jau nedaugelis, o tik vienas. Taip, rotorių turinčių buvo daugiau, net 2 žmonės.

Dabar. Dėl plokštelinio mažesnio kiekio, tai čia konkreti situacija, kur nors ir nustatai didesnį oro srautą, dėl namo sandarumo tik padidėja slėgių skirtumas tarp namo ir lauko, o oro apykaita nepasikeičia, todėl mantesas ir nejaučia skirtumo ar nustatė didelį oro srautą ar mažą. Faktas, kad oro srautų dydžiai pas jį išlieka beveik tie patys tik dėl namo sandarumo.

Tu rekuperatoriaus trūkumus įvardini kaip pliusą. Nu nežinau, nežinau.

Rekuperatoriaus trūkumas, priežužšaliminė apsaugą, kuri veikia disbalansuojant oro srautus ir kaip mes matom iš pavyzdžio su sandariu namu, ji neveikia, nes neįmanoma padidinti oro srautų.
Papildyta:
QUOTE(mantesas @ 2015 01 15, 09:57)
reikia vedinti ne tuscias patalpas o ten kur bezdame.

Labai daug priklauso nuo vėdinimo projekto. Jei oras ištraukiamas toje pačioje patalpoje, kur ir paduodamas, kad jausti gaivų orą reikės kartais didesnio oro srauto nei paduodant švariose patalpose ir ištraukiant "nešvariose". Taip, kad čia ne nuo rekuperatoriaus labiau priklauso. Pas Pupcį kiek pamenu, keliose patalpose yra ir paduodama ir ištraukiama, automatiškai, jam reikia didesnių oro srautų.

Padarei Cibuli vieną klaidingą išvadą, ir visi tolimesni teoriniai išvedžiojimai tampa klaidingi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 15 sausio 2015 - 10:59
QUOTE(mintas @ 2015 01 15, 10:53)
Čia pagrindinis kriterijus žmogiškasis faktorius.
Papildyta:
Cibuli, tu pastoviai iškreipinėji faktus. Daugelis? Meluoji. tik vienas plokštelinio rekuperatoriaus turėtojas vienoje pusėje, tai jau nedaugelis, o tik vienas. Taip, rotorių turinčių buvo daugiau, net 2 žmonės.
Dabar. Dėl plokštelinio mažesnio kiekio, tai čia konkreti situacija, kur nors ir nustatai didesnį oro srautą, dėl namo sandarumo tik padidėja slėgių skirtumas tarp namo ir lauko, o oro apykaita nepasikeičia, todėl mantesas ir nejaučia skirtumo ar nustatė didelį oro srautą ar mažą. Faktas, kad oro srautų dydžiai pas jį išlieka beveik tie patys  tik dėl namo sandarumo.

Tu rekuperatoriaus trūkumus įvardini kaip pliusą. Nu nežinau, nežinau.

Rekuperatoriaus trūkumas, priežužšaliminė apsaugą, kuri veikia disbalansuojant oro srautus ir kaip mes matom iš pavyzdžio su sandariu namu, ji neveikia, nes neįmanoma padidinti oro srautų.

Mintai neiskreipinek oro man paduoda tiek kiek rodo jei nustatau 60 tai ir srautas nera didelis jei paleidziu 180 tai srautas tikrai dideja uztenka prikist ranka prie difuzoriu. Padavimas ir istraukimas name vienodas tai slegiu skirtumo su lauku nesusidaro (kol nepradeda veikti pries uzsalimine apsauga). veikiant normaliom salygom debita as tikrai galiu reguliuoti ir nera kad nustatau max o jis man neduoda kiek nustatyta.

*** mano namo vedinamo ploto yra apie 100 kvadratu lubu aukstis 2.75 m. Chemikalai name? jus kokiu ekologijos istoriju prisiskaite? kokia turi buti medziagos emisija kad ji daugiau chemikalu skleistu kad net 60 kubu sviezio oro per VALANDA negaletu ju isnesti ir justusi kazkoks poveikis ju? Gal dazu dezutej gyvenat?
Atsakyti
QUOTE(mantesas @ 2015 01 15, 11:01)
Gal dazu dezutej gyvenat?

Taiklus palyginimas lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mantesas @ 2015 01 15, 00:20)
Na prasau nevarinet ...

Nusiimk rozinius akinius ir paziūrėk kaip pasaulis be jų atrodo. Gal todėl kai kurie tavo pasisakymai absurdiški, kaip antai:
per kalėdas prie lauko pusės stiklo prilipusios trys sniego gniūžtės apie nėra joks požymis įrodantis stiklo paketo šiltumą. Vaikystėje į langus su vienu oro tarpu mediniais rėmais mėtydavau sniego gniūžtes ir jos prilipę sėkmingai laikydavosi, kol lauke neatsirasdavo pliusas.
Išsikepk kiaušinienę, tuomet išeik į lauką, pastovėk 5min. ir sugrįžęs patikrink, kaip kvapai "akimirksniu" buvo ištraukti su 65 kubais ant viso namo.
Tas teiginys apie židinio dūmų kvapo pašalinimą per 1 minutę (čia su tais pačiais 65 kubais?), kaip pačiam skamba dar kartą paskaičius?
Atsakyti
QUOTE(Pupcis @ 2015 01 15, 12:45)
Nusiimk rozinius akinius ir paziūrėk kaip pasaulis be jų atrodo. Gal todėl kai kurie tavo pasisakymai absurdiški, kaip antai:
per kalėdas prie lauko pusės stiklo prilipusios trys sniego gniūžtės apie nėra joks požymis įrodantis stiklo paketo šiltumą. Vaikystėje į langus su vienu oro tarpu mediniais rėmais mėtydavau sniego gniūžtes ir jos prilipę sėkmingai laikydavosi, kol lauke neatsirasdavo pliusas.
Išsikepk kiaušinienę, tuomet išeik į lauką, pastovėk 5min. ir sugrįžęs patikrink, kaip kvapai "akimirksniu" buvo ištraukti su 65 kubais ant viso namo.
Tas teiginys apie židinio dūmų kvapo pašalinimą per 1 minutę (čia su tais pačiais 65 kubais?), kaip pačiam skamba dar kartą paskaičius?

Skamba gerai nes tokia relybe ir ji mane tenkina. Baigiau diskusijas varau slidinet prasivedinsiu galva ir uosle kad gryzes namo suprasciau visu teiginius teisingai kad pas mane smirda, nes gi taip visi sako. O jum palinkesiu kad galva neskaudetu nuo per daug gryno oro nes gi buna kai didmiesciu gyventojai papuola prie juros nebesupranta kas darosi ir nori kuo greiciau atgal i miesta.
Atsakyti
Tik nepamiršk adresą paskelbti, prieš išvažiuodamas savaitei... smile.gif
QUOTE(mantesas @ 2015 01 15, 12:59)
Baigiau diskusijas varau slidinet <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 01 15, 11:58)

Labai daug priklauso nuo vėdinimo projekto. Jei oras ištraukiamas toje pačioje patalpoje, kur ir paduodamas, kad jausti gaivų orą reikės kartais didesnio oro srauto nei paduodant švariose patalpose ir ištraukiant "nešvariose". Taip, kad čia ne nuo rekuperatoriaus labiau priklauso. Pas Pupcį kiek pamenu, keliose patalpose yra ir paduodama ir ištraukiama, automatiškai, jam reikia didesnių oro srautų.

Padarei Cibuli vieną klaidingą išvadą, ir visi tolimesni teoriniai išvedžiojimai tampa klaidingi.

Pas mane vėdinimo schema mišri. Rusys-padavimas poilsio ir darbo kambariuose, ištraukimas skalbykloje. Pirmas aukštas- padavimas svetainėje ir svečių kambaryje, ištraukimas virtuvėje ir san. mazge. Antras aukštas- padavimas ir dalinis ištraukimas miegamuosiuose, likusi dalis ištraukiama san. mazge. Va tokia situacija ir dabar darydamas vėdinimą iš naujo nieko šioje konfigūracijoje nekeisčiau. Aš stačiau ne ekonomiškiausią namą ant svieto, o komfortišką. Už komfortą reikia papildomai mokėti. Ar daug? Čia jau kiekvienam individualiai tas "daug".
Papildyta:
QUOTE(mantesas @ 2015 01 15, 13:59)
Skamba gerai nes tokia relybe ir ji mane tenkina.  Baigiau diskusijas varau slidinet prasivedinsiu galva ir uosle kad gryzes namo suprasciau visu teiginius teisingai kad pas mane smirda, nes gi taip visi sako. O jum palinkesiu kad galva neskaudetu nuo per daug gryno oro nes gi buna kai didmiesciu gyventojai papuola prie juros nebesupranta kas darosi ir nori kuo greiciau atgal i miesta.

"Užlėkdamas už akių" pasakysiu, kad niekas nesmirdės. Aš taip pat išvažiuodamas atostogauti savaitėliai, kitai išjungiu vėdinimą. Ir grįžęs nieko blogo nerandu. Oro kokybę vertinčiau 8 iš 10 (8 gal dėl tos minėtos emisijos nuo medžiagų).
Atsakyti
QUOTE(Pupcis @ 2015 01 15, 13:20)
Pas mane vėdinimo schema mišri. Rusys-padavimas poilsio ir darbo kambariuose, ištraukimas skalbykloje. Pirmas aukštas- padavimas svetainėje ir svečių kambaryje, ištraukimas virtuvėje ir san. mazge. Antras aukštas- padavimas ir dalinis ištraukimas miegamuosiuose, likusi dalis ištraukiama san. mazge. Va tokia situacija ir dabar darydamas vėdinimą iš naujo nieko šioje konfigūracijoje nekeisčiau. Aš stačiau ne ekonomiškiausią namą ant svieto, o komfortišką. Už komfortą reikia papildomai mokėti. Ar daug? Čia jau kiekvienam individualiai tas "daug".
Papildyta:
"Užlėkdamas už akių" pasakysiu, kad niekas nesmirdės. Aš taip pat išvažiuodamas atostogauti savaitėliai, kitai išjungiu vėdinimą. Ir grįžęs nieko blogo nerandu. Oro kokybę vertinčiau 8 iš 10 (8 gal dėl tos minėtos emisijos nuo medžiagų).

Tai tame ir skirtumai debitu ir taip toliau vedinat vos ne tris aukstus begale atsaku ir atsakeliu skirtingi debitai vamzdziu skersmenis ir kitokie niuansai. Daug ploto vedinat be reikalo skirtingu paros metu.

O pas mane lankstus ortakiai kiekvienas ortakis paduoda daug maz vienoda turi kuri gali prisukt difuzoriais. Padavimas koncentruotas vienam namo gale nes yra svetaine miegamieji o istraukimas koncentruotas kitam gale Wc, virtuve virs gartraukio. Todel as name puikiai jauciu oro judejima ir prie mazu debitu ir todel kad yra koncentruotos svarios zonos ir purvinos tai vedinimo manau reik zymiai maziau kad uztikrint gera apykaita.
Atsakyti
Vis tu apie ta jura.. Gi ne metrais atstuma skaiciuoji..

QUOTE(mantesas @ 2015 01 15, 12:59)
Skamba gerai nes tokia relybe ir ji mane tenkina.  Baigiau diskusijas varau slidinet prasivedinsiu galva ir uosle kad gryzes namo suprasciau visu teiginius teisingai kad pas mane smirda, nes gi taip visi sako. O jum palinkesiu kad galva neskaudetu nuo per daug gryno oro nes gi buna kai didmiesciu gyventojai papuola prie juros nebesupranta kas darosi ir nori kuo greiciau atgal i miesta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 15 sausio 2015 - 13:57
Turiu klausima. Namas 2 aukstu. I-ame svetaine bendra su virtuve, tech patalpa, WC, rubine ir koridorius. Kadangi virtuve bendra su svetaine ir valgomuoju, tai kaip suprantu i sia erdve reiktu tik padavineti sviezia ora, o istraukineti WC ir koridoriuje. Klausimas kaip su tech patalpa (ten rekupas ir bus patalpintas) ir su rubine kur rubai visi bus - verta/reikia istraukineti ?
II-ame auskte 2 miegamieji, rubine, vonia ir koridorius. I miegamuosisu paduodame, vonioj ir koridoriuj istraukiam, o kaip su rubine ? Ar vonioj nereiktu ir padavimo palei langa, kad oras gaivesnis butu kai vonioj guli g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo darius33: 15 sausio 2015 - 14:05
QUOTE(darius33 @ 2015 01 15, 13:59)
Turiu klausima. Namas 2 aukstu. I-ame svetaine bendra su virtuve, tech patalpa, WC, rubine ir koridorius. Kadangi virtuve bendra su svetaine ir valgomuoju, tai kaip suprantu i sia erdve reiktu tik padavineti sviezia ora, o istraukineti WC ir koridoriuje. Klausimas kaip su tech patalpa (ten rekupas ir bus patalpintas) ir su rubine kur rubai visi bus - verta/reikia istraukineti ?
II-ame auskte 2 miegamieji, rubine, vonia ir koridorius. I miegamuosisu paduodame, vonioj ir koridoriuj istraukiam, o kaip su rubine ? Ar vonioj nereiktu ir padavimo palei langa, kad oras gaivesnis butu kai vonioj guli  g.gif

virtuve purvina zona as dariausi istraukima salia gartraukio (kurio dar nera) tai istraukima virtuvej manau reikia daryt ir man jis pasiteisina. Virtuve pagrindinis kvapu saltinis (virykle siuksline spinteles ir t.t) kam tuos kvapus nesti per kambari iki koridoriaus.

Dusas pas mane wc ir duso patalpa vienoj erdvej tik dusas atskirtas sienele tia dariau du istraukimus virs wc ir virs duso galvos. O paduodamo wc nedaryciau nes ten ir taip gera cirkuliacija gaunasi del prinesamo is kitu kambariu
Atsakyti
QUOTE(mantesas @ 2015 01 15, 11:01)
kol nepradeda veikti pries uzsalimine apsauga

O tai iš kur gaunasi neigiamas slėgis name? Būtent iš priešužšaliminės apsaugos. Būtent apie tą laikotarpį, kai veikia priešužšaliminė apsauga aš ir kalbėjau.
Atsakyti