QUOTE(ed@ @ 2014 12 05, 17:58)
Mintai, o kodėl jums toktelėjo, kad 1.4kw turėtų užtekti viso namo šildymui?
Vien per langų nesandarumus, kokie langai bebūtų geri, prie -15С prarandama 1-1.5kW šilumos.
Vien per langų nesandarumus, kokie langai bebūtų geri, prie -15С prarandama 1-1.5kW šilumos.
Galiu užtikrinti, kad klystat. Per mano lango nesandarumus netenkama mažiausiai dešimtis kartų mažiau energijos, nes po atliktų mano viso namo sandarumo testo, prie 50Pa slėgių skirtumo nustatyta tik 0,08570 kartų oro kaita per valandą. Taip, kad langams tenkantis nesandarumo dydis bus dar mažesnis . Patikėk, visas namas pakankamai šiltas. Kol nebuvau paleidęs ventilecijos, jo beveik šildyti nereikėjo, vos ne kiek pravėdinus atvėsdavo namas, tereikėdavo kompensuoti. Tiesa, su drėgme jau antri metai drėgmės surinkėjas nesusitvarkydavo, nors jau virš metų, imlių vandeniui "šlapių" darbų nedarėm.
Ir kodėl jus nusprendėte, kad iš rekupas gali pašildyti net iki kambario temperatūros?
Jei kalbame apie rotorinį, tai esant skirtumui -15/+19C normalų jei sušildo iki +12С. Ok, jei sumažinti apsukas iki minimumo, galima ištempti iki maksimalaus efektyvumo koeficiento, bet ir tada gausite tiktai +14.5С išėjime (aiškų, jei nejungsite el. teno).
Jei kalbame apie rotorinį, tai esant skirtumui -15/+19C normalų jei sušildo iki +12С. Ok, jei sumažinti apsukas iki minimumo, galima ištempti iki maksimalaus efektyvumo koeficiento, bet ir tada gausite tiktai +14.5С išėjime (aiškų, jei nejungsite el. teno).
Dėkui, turėsiu omenį.
Yra būdas gauti didesnę temperatūrą rekupo išėjime,
Patikėk, tai ne mano name, o priežastį paminėjau aukščiau.
Tiesa, jei kalba eina apie 60m3/h, galima į tai ne kreipti jokio dėmesio. Jūsų namuko tūris yra ~320m3. Net jei pavyko pasiekti neblogo sandarumo lygio, spėju, kad esant nedideliam vėjaliui, natūralus pritekėjimas per plyšius, siekia bent 30%, o tai yra ~100m3/h. Tokių būdu, jūsų rekupas tiekia dvigubai mažesnį kiekį, nei prasibrauna per plyšius ir tikrai nedaro įtakos, ar ten ateina pora laipsnių šiltesnis, ar šaltesnis oras.
Tik įjungiau rekupą ant 20% ir iškart visam name pasijuto ženkliai gaivesnis oras, nei buvo iki tol, vieną-du kart per parą stipriai pravėdinant visą namą. Tai dar kartą patvirtina, kad Jūsų teiginiai, nors ir tinka didžiajai daliai Lietuvos namų, netinka manajam .
Na gal, tik prie lango yra kažkoks judėjimas, nes prisiliečiant prie šalto stiklo, oras atvėsta ir slenka žemyn.
Užtikrinu - nėra. Miegu po langu, šalimais nėra jokio radiatoriaus, jokio oro judėjimo po lango nepajutau net ir prie tos pačios laukio -15C temperatūros.
Susikaupusią palubėje šiluma puikiai susiranda kur dingti - šildant masyvias perdangos bei sienų konstrukcijas, išeinant per begalę mikroplyšiu stoge bei daugiau atiduodant į lauką dėl padidėjusios perdangos temperatūros.
Jei tame name nebūčiau buvęs iki rekupo įjungimo, tai patikėčiau, bet kai buvau pastoviai jau beveik metai ir žinau su kuo lyginti, tai žinau, kad mano namui, Jūsų čia išsakyta pastaba - netinkama.
Šildymui, paprastai, reikia kur kas didesnio oro srauto nei vėdinimui
Labai teisinga pastaba - "paprastai". Būtent, kad skaičiavau, tai ir žinau ką kalbėjau. Beje. Dabar pas mane rekuperatorius pučia +30C laipsnių orą, name vėl šilta kaip ir būdavo ankščiau, be rekuperatoriaus, tik oras gaivesnis. Nedarau dabar klaidos. Nestatau radiatoriaus po ištraukimo ortakiu. Kadangi ortakynas išvedžiotas tiktai antrame aukšte, elektrinį radiatorių naktimis įjungiu tiktai pirmame aukšte.
Kokia prasmė didinti tiekiamą iš lauko oro kiekį (ir pirkti didesnį ir žiauriai brangesnį rekuperatorių), jei galima tiesiog įrengti papildomą nedidelį ventiliatorių su radiatoriumi (kanalinį kondicionierių), kuris pašildys/atšaldys orą iki norimos temperatūros ir paskirstys jį po visas patalpas?
Kaip manai, jei padidinčiau oro srautą nuo 20% iki 40% palikdamas oro pašildymą iki +30C laipsnių reikėtų man radiatoriaus iki -10C lauko temperatūros ? Neskaičiavau, bet iš akies žinok turiu įtarimą, kad gal ir užtektų. Gaila, kad komfovento rekuperatoriai tik iki +30C laipsnių šildo. Jei šildytų iki +50C, tai tikrai jokio papildomo šildytuvo nereikėtų, per akis užtektų visam namui prišildyti, net ir esant didesniam šaltukui.