QUOTE(Pupcis @ 2015 01 14, 22:47)
Cibuli, taigi n kartu jau kalbėta apie tai buvo. Galėjai mintinai jau išmokti. Marš i "bangų namą" teorijos skaityti, daug laiko neužims
Dar vienas klasikas: buvo N kartų rašyta, skaityk mano, kitų raštus. Čia apie daug ką buvo N kartų rašyta. Ir dar daug bus apie tą patį per tą patį prirašyta. Čia gi ne enciklopedija: užpildžiau ir pardaviau. Nenorit, nerašykit.
Papildyta:
QUOTE(mantesas @ 2015 01 14, 23:20)
Na prasau nevarinet aiskiai rasiau kad dirbo ir ant didesniu apsuku ir ant maksimaliu kazkada dirbo bet pokyciu oro kokybej nematau.
Matai, man vis siūlo pasiskaityti, bet pats pasirodo, kad nė velnio neskaito.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2015 01 15, 09:08)
Mano nuomone irenginys turi buti pajegus pakeisti ora patalpose bent jau 1 karta per valanda, stabiliai dirbti 50% pajegumu del ko manau visokie 300 350 modeliai yra per silpni tavo namui nors teko sutikt konsultantu kurie bando itikinti priesingai..
Skaiciuoti galvas manau yra neteisinga. Nes pvz siuo momentu name nera nieko bet oras jame silpnai vedinant yra nekoks, tai ir pvz duru lakas, grindu alyva, lovos ir tos kazkokia chemija nesa. Kiek ilgai statybines medziagos skleidzia kazka i aplinka neaisku..
Del persalimo tai kaip kam, bute as miegu maziau nei metras nuo balkono duru kurios praviros, nakti buna koks 17C..
Man tikrai įdomu kaip teisingiau būtų: pagal patalpų orą kiekį ar pagal gyventojų skaičių? Praktika (pvz., tavo ar pupcio) sako, kad reikia vertinti patalpos oro kiekį, PHI, STR skaičiuoja oro kiekį ant galvos. O galbūt su rotociniu aparatu reikėtų vertinti pagal patalpų kubatūrą, o su plokšteliniu - pagal žmonių skaičių?
Jei pas mane bute būtų apie +17, tai po dienos kitos - angina garantuota. Arba bent jau peršalimas.
Papildyta:
Kuo toliau, tuo labiau galvoju, kad rotacinis rekūpas - tai kaip kieto kuro katilas. Veža, keičia orą, bet komforto jokio.
1. Daugelio žmonių patirtis rodo, kad rotacinis turi vaikyti didesnius oro kiekius, kad jaustųsi gaiva. Aišku tai gali būti subjektyvus potyris, bet kelių žmonių pavyzdys leidžia daryti tokią prielaidą. Taip greičiausiai yra todėl, kad rotacinis nėra sandarus ir gražiną dalį šalinamo CO2, todėl norint atstatyti gaivą namuose reikia didesnių oro kiekių.
2. Didesnis oro kiekis reiškia tai, kad išmetame daugiau šilumos.
3. Rotacinių NVK nėra aukštas (80-88 proc.), todėl reikia jungti žiemos režimą ir sukti elektrą. Mat jau prie -5 ir žemesnės temperatūros jei į patalpas meta per šaltą orą. Jokio komforto.
4. Įvertinus faktą, kad rotacinis turi pakeisti didesnį patalpų oro kiekį, išmeta daugiau šilumos iš namo, su tenu turime pašildyti tiekiamą orą, tikėtina, kad realiai rotacinis išvaisto tikrai nemažai energijos. Kalbu apie tai, kad rekūpo tenas turi ne tik pašildyti tiekiamą orą, bet dar ir šildymo sistema turi kompensuoti dalį prarastos šilumos.
5. Pridėkime kvapų pamaišymą, greitesnį ir didesnį būsimą išsisandarinimą po metų kitų ir turime su laiku dar didesnį kvapų pamaišymą, daugiau grąžinimo CO2, didesnius vėdinimo nuostolius.
Ką tikrai sugeba rotaciniai, tai neužšaldami veiki iki -25 ar -30 laipsnių. Ir dar grąžina drėgmės. Mano asmeniniai stebėjimai rodo, kad man tikrai nereikia 60 proc. drėgmės. Man patinka 40-50 proc. drėgnumas. Dabar drėgmėmatis rodo 35 proc. ir man tikrai labai komfortiška. Aišku čia gal ir dėl to, kad oras gaivus.