Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 5

QUOTE(*** @ 2015 01 14, 16:07)
Visi difuzoriai pas mane ties langais, ties langais nera nera lovu. Manau nuo stiklo betkokiu atveju kazkokia vesa jaustus..

nezinau kokie langai pas jus bet pas mane veka alphaline 3 stiklu su maksimaliai silumos nepraleidzianciom plevelem (saules negaunu ziema tad ir jos pritekejimo neieskojau) tai prie langu visiskai jokios vesumos nei nuo vitrinu nei nuo langu.

Per kaledas vaikai buvo tris sniego gniustes paleide i langus jos kaip prikibo prie laukinio stiklo taip ir kabejo kelias paras kol lauke neatsirado pliuso. Manau tai dar vienas pozimis kad nepraleidzia silumos i lauka, tai ir ventiliacija ties langais nera butina.

Beja plokstelinis per tris dregnas dienas vidue dregme pakele nuo 40 procentu iki 55 proc. Lauke dregmes dabar virs 90 proc rodo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mantesas: 14 sausio 2015 - 16:23
QUOTE(Pupcis @ 2015 01 14, 14:55)
Aš esu užfiksavęs tokius skaičius (Kompakt Rego 700ec su XL rot.):
Oro srautas 320m3/h (paduodamas 45%/ištraukiamas 45%)
Tlauko           7,9   6,3   4,9 -3,7 -10,2 -3,8
Tpaduodamas 17,6 16,8 16,6 15,0 12,7 15,7
Tištraukiamas 18,8 18,5 18,7 19,5 18,8 20,3
NK                 89,0 86,1 84,8 80,6 79,0 80,9

Ar gerai supratau, kad prie -10,2 į namą paduoda 12,7? Kokia paduodama minimali temperatūra yra komfortiška ir kiek reikia elektros pakelti iki komfortiškos temperatūros?

Beje, dar jūsų skaičiuose yra toks dalykas: -3,7 paduoda +15, -3,8 paduoda +15,7? Čia lemia vidaus temperatūra ar klaida?
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2015 01 14, 15:14)
Gaiva tokia su tiek irgi nesijaucia, 50% kitas reikalas ~250m3/h arba puse turio.

Taip išeina, kad norint turėtų gaivų orą, reikia pakeisti apie 50 proc. vidaus oro tūrio? Mano namo vidinis tūris apie 400 kubų. Vadinasi, reikia per valandą pakeisti apie 200 kubų. Taip pat reikia ieškoti įrenginio, kuris prie 200 kubų turėtų didžiausią NVK.

Kita vertus, PHI sako, kad vienam žmogui ant galvos pakanka 35 kubų oro kaitos per val. Tai 4 žmonės išeitų reikia apie 140 kubų. Dėl tų papildomų 60 kubų bus švaistoma vidaus šiluma. Taigi realiai kaip ir reikia atsižvelgti ne į namo vidinį tūrį, o į žmonių skaičių. Įdomu, ką šiuo klausimu sako STR?

Beje, gal turi gaivaus oro prie mažesnio nei 50 proc. oro kaitos neturėjai dėl kitų priežasčių? Gal tai lėmė rekuperatorius, ar kad namas naujas, neišdžiuvęs ir pan.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2015 01 14, 16:07)
Visi difuzoriai pas mane ties langais, ties langais nera nera lovu. Manau nuo stiklo betkokiu atveju kazkokia vesa jaustus..

Šaltis nuo lango + šaltas rekupo oras = ryte garantuota angina ar peršalimas.
Papildyta:
QUOTE(mantesas @ 2015 01 14, 16:22)
Beja plokstelinis per tris dregnas dienas vidue dregme pakele nuo 40 procentu iki 55 proc. Lauke dregmes dabar virs 90 proc rodo

Įdomu kaip jis tai padarė? Kokia drėgmė jums asmeniškai malonesnė?

Aš šiandieną kaip tik du drėgmės matuoklius nupirkau. Vieną palikau name, kitą dabar bute bandau. Vidaus temperatūra +23,2, drėgnumas - 45 proc. Man visai normaliai. Tikrai nėra sausa. Kai kas sako, kad 40 proc. jau labai sausa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 14 sausio 2015 - 20:33
Va cia ir klausimas i kokius kriterijus reikia atsizvelgti, ar i namo turi ar i zmoniu skaiciu.
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2015 01 14, 22:08)
Va cia ir klausimas i kokius kriterijus reikia atsizvelgti, ar i namo turi ar i zmoniu skaiciu.

Tas 30-35 kubai zmogui, būnant 15 kvadratu patalpoje jausis vienaip, o 30 kitaip. As visa šita jau išbandęs praktikoje ir žinau, koks šviežio oro pojūtis, pakeičiant 0.3, 0.5, 1 ar 1.5 tūrio per valanda. 0.5 karto yra minimumas. Mažesnis kiekis tik dėl taupumo.
Atsakyti
QUOTE(Pupcis @ 2015 01 14, 21:38)
Tas 30-35 kubai zmogui, būnant 15 kvadratu  patalpoje jausis vienaip, o 30 kitaip. As visa šita jau išbandęs praktikoje ir žinau, koks šviežio oro pojūtis, pakeičiant 0.3, 0.5, 1 ar 1.5 tūrio per valanda. 0.5 karto yra minimumas. Mažesnis kiekis tik dėl taupumo.

Jei 0,5 minimalus, tai koks optimalus vertinant gaunamą gaivą ir per daug nešvaistant šilumos?

Bandėte su rotaciniu? Gal plokštelinis ir prie mažesnių oro kiekių pagamina gaivesnį orą? Ta prasme, kad rotacinis maišo kvapus. Gal tai viena iš priežasčių? O gal per didelis drėgmės atgaminimas? Aišku sausas oras irgi nėra malonus, bet gal tai labiau rotacinių problema?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 14 sausio 2015 - 21:49
QUOTE(cibulis @ 2015 01 14, 21:47)
Jei  0,5 minimalus, tai koks optimalus vertinant gaunamą gaivą ir per daug nešvaistant šilumos?

Bandėte su rotaciniu? Gal plokštelinis ir prie mažesnių oro kiekių pagamina gaivesnį orą? Ta prasme, kad rotacinis maišo kvapus. Gal tai viena iš priežasčių? O gal per didelis drėgmės atgaminimas? Aišku sausas oras irgi nėra malonus, bet gal tai labiau rotacinių problema?

man dabar i 300 kubu pataalpu pucia 65 kubus oro. esam dviese oro netruksta virtuves kvapu istraukia staigiai. jokio diskomforto. skirtumo tarp 100 padavimo ir 65 nepajutau.

del dregmes, tai is lauko rekupas daugiau dregmes padave i namus ir ji pakilo gi rekupas nedirba kaip 100 proc oro sausintuvas.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 01 14, 21:47)
Jei  0,5 minimalus, tai koks optimalus vertinant gaunamą gaivą ir per daug nešvaistant šilumos?

įdomu kaip veikia rekupai su CO2 ar air quality davikliu, kai parenka oro srautą automatiškai g.gif
Atsakyti
Kas vakarą prieš miegą vedinu natūraliu būdu butą. Ką tik buvo tokia procedūra. Prieš vedinimą aparčiukas rodė: +23, drėgmė 46 proc. Po vedinimo temperatūra nukrito iki 20,3, drėgmė - iki 36 proc. Ką tik dar pažiūrėjau į aparatą: jau rodo 39 proc. Vos uždarius langus drėgmė pakilo 3 proc. - per kokias 1-2 min.

Lauke tirpstant sniegui turime tikrai daug drėgmės, kurią ką tik įleidau į vidų, o drėgmėmatis rodo, kad drėgmė net nukrito. Kaip čia taip?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 14 sausio 2015 - 22:32
QUOTE(cibulis @ 2015 01 14, 22:47)

Nemanau, kad plokstelinio "gaminamas" oras ant tiek gaivesnis, kad jo reiketu per puse mažiau lyginant su rotoriniu. Drėgme namuose apie 50proc. Įtariu, kad oro kiekiai yra subjektyvus dalykas... Čia forume, kažkada dalyvaudavo vedinimo guru iš Klaipėdos - Kirtis. Jo praktine patirtimi paremta nuomone sutampa su mano. Galit paieškot jo pasisakymu.
Atsakyti
QUOTE(mantesas @ 2015 01 14, 22:13)
man dabar i 300 kubu pataalpu pucia 65 kubus oro. esam dviese oro netruksta virtuves kvapu istraukia staigiai. jokio diskomforto. skirtumo tarp 100 padavimo ir 65 nepajutau.

del dregmes, tai is lauko rekupas daugiau dregmes padave i namus ir ji pakilo gi rekupas nedirba kaip 100 proc oro sausintuvas.

Matot su mažesniu oro kiekiu jaučiate didesnę gaivą. O jūsų aparačiukas - plokštelinis. Pupcio ir *** - rotaciniai. Gal būt jie ne taip gerai atgaiviną orą su mažais kiekiais, o plokšteliniai su mažais kiekiais geriau atgamina.

Arba čia viską lemia drėgmė. Gali būti, kad 40 proc. drėgmę jūs jaučiate kaip malonesnę, nei didesnę drėgmę. Man pavyzdžiui, 39 proc. drėgėm daug malonesnė nei buvo prieš vedinimą - 45 proc. Bet subjektyvų dalyką greičiausiai lėmė tiesiog gaivus šviežias oras.
Atsakyti
QUOTE(mariuzs @ 2015 01 14, 23:14)
įdomu kaip veikia rekupai su CO2 ar air quality davikliu, kai parenka oro srautą automatiškai  g.gif

Aišku, kad veikia puikiai t.y. taupiai ir komfortiškai. Tik pasidomėkit kiek kainuoja kokybiškas. Pastačius viena, rekupo įsiurbime is patalpu nieko gero. Reikia statyti kelis ir rekupas turi dirbti pagal to daviklio parodymą, kurio matavimas "blogiausias".
Atsakyti
QUOTE(Pupcis @ 2015 01 14, 22:27)
Įtariu, kad oro kiekiai yra subjektyvus dalykas... Čia forume, kažkada dalyvaudavo vedinimo guru iš Klaipėdos - Kirtis. Jo praktine patirtimi paremta nuomone sutampa su mano. Galit paieškot jo pasisakymu.

Gali būti, kad tikrai subjektyvus dalykas. Tik panašu, kad rotaciniai prasčiau tvarkosi su oro kokybe. Ne tik dėl kvapų pamaišymo, bet ir dėl pačios CO2. O kodėl negali būti, kad rotacinis grąžindamas dalį drėgmės, realiai grąžiną ir dalį CO2. Plokštelinis yra sandaresnis, nemaišo kvapų ir galbūt nemaišo CO2. Jei tai bent šiek tiek tiesa, tai reiškia, kad su plokšteliniu galime namą (ypač pasyvų, sandarų) vėdinti su mažesnia oro kaita. O tai reiškia mažesnius energijos nuostolius, didesnį NVK ir pilnesnę piniginę.
Papildyta:
Po dar kelių minučių (praėjo apie 10 min.) mano drėgmėmatis rodo, kad drėgmė nukrito iki 35 proc. Visai nieko nesuprantu.
Atsakyti