Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 5

QUOTE(korida @ 2015 01 13, 15:32)
1. Cia , kad su kainomis susipazintum http://www.ventilati...t-excellent-300 man teko isigyti 400-ini uz nedaug didesne kaina ir papildomai  investaves 11EUR, padirbes su lituokliu 10min, pasidariau Plius versija .

2. Cia naiviems zmogeliukams , kurie tiki graziais paveiksliukais ... smile.gif

1. Kad užsienyje pigiau, tai gerai. Bet reikia įvertinti atvežimą, gal dar PVM skirtumą ar kitus niuansus. Nežinau, nors tikėtina, kad didesnėje rinkoje jis kainuoja pigiau. Nesiginčysiu. Bet lituoti, kombinuoti - ne man. O jei pats pasidarei, tai sveikinu, bet čia ne man.

2. O daugiau galima? Nes dabar pasakymas labai juokingas: maždaug lietuviškas šūdas, ką tie lietuviai gali pagaminti. O kur argumentai? Rimti faktai, o ne iš piršto laužti tauzalai.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 01 13, 17:45)
1. Kad užsienyje pigiau, tai gerai. Bet reikia įvertinti atvežimą, gal dar PVM skirtumą ar kitus niuansus. Nežinau, nors tikėtina, kad didesnėje rinkoje jis kainuoja pigiau. Nesiginčysiu. Bet lituoti, kombinuoti - ne man. O jei pats pasidarei, tai sveikinu, bet čia ne man.

moki 150- 200Eur daugiau ir turi Plus varianta, jei tau jo reikia .

QUOTE(cibulis @ 2015 01 13, 17:45)

O daugiau galima? Nes dabar pasakymas labai juokingas: maždaug lietuviškas šūdas, ką tie lietuviai gali pagaminti. O kur argumentai? Rimti faktai, o ne iš piršto laužti tauzalai.

Buvau jau rases ir Viliene pries mane kokius metus buvo rases...
Nemegstu daug tauzyti...kaip neka t ,kaip pvz. 3men ta pati per ta pati apie stogo siltinima biggrin.gif ...
Teko būti ju gamybos vietoje ... ,meginti nustatyti ju vieno is produktu NVK .... nepasakosiu... biggrin.gif
Ir su paciu savininku,direktorium teko gana daug pabendrauti... tiesiai sviesiai pasake imk ... excellent nes tai isdirbtas produktas, ideta produktui meiles ,jei taip ne pazodziui galima issireiksti .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 13 sausio 2015 - 16:43
QUOTE(korida @ 2015 01 13, 16:19)
Buvau jau rases ir Viliene  pries mane  kokius metus buvo rases...
Nemegstu daug tauzyti...kaip neka t ,kaip pvz. 3men ta pati per ta pati apie stogo siltinima  biggrin.gif ...
Teko būti ju gamybos vietoje ... ,meginti nustatyti ju  vieno is produktu NVK .... nepasakosiu...  biggrin.gif 
Ir su paciu savininku,direktorium teko gana daug pabendrauti...  tiesiai sviesiai pasake imk ... excellent nes tai isdirbtas produktas, ideta produktui meiles ,jei taip ne pazodziui galima issireiksti .

Tai man dabar paties ir Vilienės postus skaityti kaip gyvų klasikų raštus? Ieškoti, knistis? Neskaičiau prieš metus ar kelis, nes buvo neaktualu, bet klausiu dabar, nes dabar aktualu.

O paties elgesys tai "auksinis". Užsimena pusę lūpos apie kas, ką sakė apie Alasca, kokia buvo patirtis ir pan. ir įdomiausioje vietoje - tyla. Nenori, nepasakok. Mes čia tam ir susirinkę, kad bendrautumėme, rašytumėme, dalintumėmės informacija.
Atsakyti
O zehnder comfoair 350 nesvarstei? Man ji anksciau siule uz 3800 be pvm. Entalpinis jam +2300lt

QUOTE(cibulis @ 2015 01 12, 22:36)
Pupcis asmeniškai labai šauniai išaiškino apie lygegriačiai jungiamą glikolinį ŽŠ. Noriu pabandyti palyginti sistemas. Ortakius ir jų išvedžiojimą atmetame, nes visiems palygininams būtų vienodai. Imsiu tik skirtumus.

1. Rotacinis. Amalvos Domekt 400 kainuotų apie 5600 Lt. Jį daryčiau be jokio GŽŠ. Naudingumas - 78 proc., maišo kvapus.

2. Plokštelinis entalpinis  + GŠŽ. Glikolinio GŠŽ kaina apie 3500 Lt. Paul Novus F 300 kainuotų apie 12 200 Lt. Jo NVK - 84 proc., sistema nemaišo kvapų ir veiktų iki -30. Papildoma kaina - 10 000 Lt, bet turime apie 6 proc. didesnį NVK nei rotacinio. Atsiperkamumas (tų 6 proc. didesnio NVK) - kitame amžiuje.

Šiuo atveju vietoje Paulo galima dėti Renovent Execellent 300 - 6000 Lt. Entalpinis - dar apie 3300 Lt ir GŠŽ - apie 3500 Lt. Papildoma priemoka apie 7200 Lt. Koks olandų NVK su entalpiniu neaišku. Bet Paulo pavyzdys rodo, kad su entalpiniu NVK krenta apie 10 proc. Kadangi paprasto NVK 84 proc., tai tikėtina, kad entalpinio bus apie 74 proc. Nieko gero. Ir jokio atsiperkamumo.

3. Paprastas plokštelinis + GŠŽ. Šiuo atveju kalbu apie Paul F 300. Paskutiniame sertifikato psl. rašoma, kad jis užšalinėja nuo -0,5C. Systemair VBC 160-3 kaloriferis lauke esant -8 laipsniams į rekupą pūs apie 0 laipsnių (sąlygos: oro kiekis - 140 kubų, įeinanti T - 5C, išeinanti - 2C, galite šiuos duomenis įvesti į skaičiuoklę). -1C į rekūpą pūs kai lauke bus -9C/-11C. Vadinasi su šituo pašildytuvu paprastas Paul rekūpas neužšaltų iki kažkur -10 laipsnių. Rekūpo kaina - 10 000 Lt. Su GŠŽ šitas daikčiukas už rotacinį brangiau kainuotų apie 8000 Lt.

Kai Vilniuje lauke daugiau nei -9 buvo:
2003 m - 444 val. - 19 d.
2004 m - 518 val. - 22 d.
2005 m  - 462 val. - 19 d.
2006 m - 637 val. - 27 d.
2007 m - 376 val. - 16 d.
2008 m - 92 val. - 4 d.
2009 m - 426 val. - 18 d.
2010 m - 1055 val. - 44 d.
2011 m - 465 val. - 20 d.
2012 m - 737 val. - 31 d.
2013 m - 517 val. - 22 d.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 13 sausio 2015 - 21:43
QUOTE(*** @ 2015 01 13, 21:42)
O zehnder comfoair 350 nesvarstei? Man ji anksciau siule uz 3800 be pvm. Entalpinis jam +2300lt

Ne, tokio net nesu girdėjęs. Atrodo jis baisiai - kaip degalų kanistra. Tavo siūlomo rekupo NVK nėra didelis - tik 84 proc. Beje, paskaityk patį paskutinį šito sertifikato puslapį apie apsaugą nuo užšalimo. Ten rašoma:
In order to protect the heat exchanger from freezing, the unit could be equipped optionally with an electrical preheater if no ground heat exchanger is installed. The standard internal frost protection strategy without a preheating coil is based on defrosting by imbalance and therefore is not suitable for passive houses. For operation in passive houses an electrical preheater is necessary. Alternatively a ground or brine heat exchanger is recommended.

Matai, jis atsitirpindamas išbalansuoja srautus, todėl nėra tinkamas pasyviam namui, kuris yra labai sandarus ir dėl susidarusio slėgių skirtumo per nesandarumas pritekės daug šalto lauko oro. Todėl jam būtinas papildomas pašildyvumas, t.y. žemės šilumokaitis. Ten labai aiškiai parašyta. Žodžiu, kanistra nėra tinkama. Jie turi su didesniu NVK - 92 proc., bet jis maks. pučia tik 150 kubų. Dar užšalinėja. Irgi nieko gero.

Gal jau gali pasidalinti savo rotoriuko eksploatacija?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 13 sausio 2015 - 22:03
QUOTE(cibulis @ 2015 01 14, 00:01)
Ne, tokio net nesu girdėjęs. Atrodo jis baisiai - kaip degalų kanistra. Tavo siūlomo rekupo NVK nėra didelis - tik 84 proc. Beje, paskaityk patį paskutinį šito sertifikato puslapį apie apsaugą nuo užšalimo. Ten rašoma:
In order to protect the heat exchanger from freezing, the unit could be equipped optionally with an electrical preheater if no ground heat exchanger is installed. The standard internal frost protection strategy without a preheating coil is based on defrosting by imbalance and therefore is not suitable for passive houses. For operation in passive houses an electrical preheater is necessary. Alternatively a ground or brine heat exchanger is recommended.

Matai, jis atsitirpindamas išbalansuoja srautus, todėl nėra tinkamas pasyviam namui, kuris yra labai sandarus ir dėl susidarusio slėgių skirtumo per nesandarumas pritekės daug šalto lauko oro. Todėl jam būtinas papildomas pašildyvumas, t.y. žemės šilumokaitis. Ten labai aiškiai parašyta. Žodžiu, kanistra nėra tinkama. Jie turi su didesniu NVK - 92 proc., bet jis maks. pučia tik 150 kubų. Dar užšalinėja. Irgi nieko gero.

Eksperte ,net nesupranti apie ka kalbi ,nespjauk ,nes gali gerti smile.gif http://zehnderameric...r-Novus-300.pdf
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2015 01 13, 22:12)
Eksperte ,net nesupranti apie ka kalbi ,nespjauk ,nes gali gerti smile.gif http://zehnderameric...r-Novus-300.pdf

Tai paaiškink, jei jau toks ekspertas esi. Be to, *** nurodė visai kitą modelį nei tu čia švaistaisi. Jei aš gerai suprantu, tai čia tas pats Paul Novus F 300 tik pakištas po kita etikete.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 13 sausio 2015 - 22:27
Limpi prie Paul kaip muse prie barsciu o barciai -zehnder alia ,,kanistra'' . O jie naudoja ta pati Zehnder gamybos silumokaiti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 13 sausio 2015 - 22:31
Siandien paleido, ura! smile.gif rytoi galesiu imest duomenu, kolkas pievas termometrai rodo..

QUOTE(cibulis @ 2015 01 13, 22:01)

Papildyta:
Koks tau skirtumas kokia etikete jai sudetis tapati? smile.gif
Renovent prekiauja po wolf etikete
CWL-400 Excellent 4/0R siule uz 5390.00 be pvm.

QUOTE(cibulis @ 2015 01 13, 22:22)
Tai paaiškink, jei jau toks ekspertas esi. Be to, *** nurodė visai kitą modelį nei tu čia švaistaisi. Jei aš gerai suprantu, tai čia tas pats Paul Novus F 300 tik pakištas po kita etikete.

Papildyta:
Kaip ir visiems ploksteliniams.

QUOTE(cibulis @ 2015 01 13, 22:01)

Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2015 01 13, 07:35)
O kur apskritai rast SystemAir NK koeficientus? Kiek žiūrėjau, ant greitųjų neradau paprastoje dokumentacijoje...

Viskas ten yra. Pvz. pasirenkam rotacini pakabinama ant sienos VR 400 DCV/B. Jis turi "constant flow control", elektrini tena oro pasildymui iki komfortines temp. ir kt.
Va visi reikalingi duomenys, kai iseities skaiciai tokie: srautas 140, slegis 100, lauko -5, dregme 80, istraukiama is namu 22, dregme 40, pageidaujama i patalpas 22. Gamintojas teigia, kad NK siuo atveju bus 88proc., tiekiama i patalpas 19 ir bus dasildoma iki uzduotu 22 elektriniu tenu, kuris veiks 9.5 proc. nasumu, kai tuo tarpu jo maks. galia 1.67kW.
http://www.systemair...12309-ensg.aspx
Prie lauko minus 20, NK bus 87, rekupas tieks plius 17. Tenas dasildys iki uzduotu 22 su 15,1 proc. nasumu.
http://www.systemair...12309-ensg.aspx
Kaip matot viskas viesai prieinama, tik reikia netinget pavartyti.
SystemAir Suomiu kompanija. Suomijoje ziema buna ir minus 40, jeigu ka. Per naujus metus buvau pas Joulupukki, tai dabar jauciu nostalgija siai saliai, todel ir reklamuoju SystemAir smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 01 13, 22:45)
Koks tau skirtumas kokia etikete jai sudetis tapati? smile.gif
Renovent prekiauja po wolf etikete
CWL-400 Excellent 4/0R siule uz 5390.00 be pvm.

Ar tikrai, kad sudėtis ta pati? Gal tai visgi šiek tiek paprastesnis modelis, todėl ir pigesnis? Tarkime Goodyear pirklauso Sava padangos, bet Goodyear iš esmės geriau testuose pasirodo nei Sava, todėl Goodyear geresnės padangos. Pavyzdžių galima rasti ir daugiau.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2015 01 13, 22:27)
Limpi prie Paul kaip muse prie barsciu o barciai -zehnder alia  ,,kanistra'' . O jie naudoja ta pati Zehnder gamybos  silumokaiti  smile.gif

Tai Paulas naudoja Zenderio ar Zenderis naudoja Paulo?
Atsakyti
QUOTE(Pupcis @ 2015 01 14, 00:48)
SystemAir Suomiu kompanija. Suomijoje ziema buna ir minus 40, jeigu ka. Per naujus metus buvau pas Joulupukki, tai dabar jauciu nostalgija siai saliai, todel ir reklamuoju SystemAir smile.gif

Man tai galai nesueina. Matematika tokia. Štai čia Systemair Save VTC 300 rekūpas. Nustatymus dariau tokius: 140 m3/h, lauke -20, name +21, lauko drėgnumas 90 proc., vidaus - 40, slėgis - 100 Pa. Gamintojas rašo, kad esant tokioms sąlygoms, jis į namą pūs +19, o jo temperatūrinis efektyvumas bus 95 proc. Tuo tarpi PHI sertifikatas sako, kad šito įrengini naudingumas tik 78 proc. Kaip visą tai suprasti?

Man vienas žmogus, susidūręs su vėdinimu, t.y. lyg ir tokius mokslus baigęs, sakė, kad nuo gamintojo skelbiamų duomenų reikia nubraukti apie 10 proc. naudingumo. Tada bus maždaug panašu į tiesą. Gal jis čia vadovavosi PHI duombaze, kurią lygino su gamintojų duomenimis?
Atsakyti