[quote=cibulis,2015 01 10, 18:24]
Kiek kainavo, jei ne paslaptis? Kada žadate paleisti? Tik ten namas Airijoje, kur stebėjimo metu nebuvo minuso. Gal mūsų kraštuose bus liūdniau?
3200 EUR + viskio butelis kolegai, keliavusiam į Olandiją ir pakeliui namo prigriebusiam iš Vokietijos. Vitrininis variantas, niekada nenaudotas. Taigi, yra tikimybė, kad ir neveiks..

. Bet pas mane tik pamato plokštė kol kas išlieta, tai tolokai iki paleidimo.. Šiaip tie Nilan Danijoje labai paplitę, bet čia logiška, savus gamintojus linkę remti skandinavai. Danijos klimatas aišku taip pat švelnesnis. Čia įdomus magistro darbas norvego :http://www.diva-portal.org/smash/get/diva2:744070/FULLTEXT01.pdf
Tokį patį Compact P aptarinėja Larvik'o miestui Norvegijoje. Vidutinė oro temp. atitinka Vilnių, aišku ekstremumai mažesni, nes prie jūros.
Beje šitame darbe aptikau įdomias oficialaus Norvegijos standarto NS 3700:2013 formules, skirtas pritaikyti pasyvaus namo reikalavimą 15kwh/m2 Norvegijos klimatui. Taikant tokią formulę Vilniui, kur vid. metinė temperatūra 6.1 C, savo grindų plotui (155m2) aš gavau 20.66 kwh/m2. Kas mano nuomone, arčiau tiesos Lietuvos sąlygoms ir lengviau pasiekiama.