Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 5

QUOTE(korida @ 2015 01 10, 18:47)
Jei GŽŠ daryčiau  (ar jei kada darysiu) tik nuo  to pačio gręžinio ar žemės kontūro, atšakojant lygegrečiai .

Akys ne šviesios. Dabar jau matau. 4u.gif O jei rimčiau, tai jūs siūlote daryti atskirą atšaką, t.y. į gręžinį sukišti du zondus - vieną ŠS, kitą GŽŠ? Ar taip? Ir tada vieną zondą/kontūrą paleisti tiesiai į rekūpą ar per ŠS?
Atsakyti
[quote=cibulis,2015 01 10, 18:24]
Kiek kainavo, jei ne paslaptis? Kada žadate paleisti? Tik ten namas Airijoje, kur stebėjimo metu nebuvo minuso. Gal mūsų kraštuose bus liūdniau?

3200 EUR + viskio butelis kolegai, keliavusiam į Olandiją ir pakeliui namo prigriebusiam iš Vokietijos. Vitrininis variantas, niekada nenaudotas. Taigi, yra tikimybė, kad ir neveiks.. smile.gif. Bet pas mane tik pamato plokštė kol kas išlieta, tai tolokai iki paleidimo.. Šiaip tie Nilan Danijoje labai paplitę, bet čia logiška, savus gamintojus linkę remti skandinavai. Danijos klimatas aišku taip pat švelnesnis. Čia įdomus magistro darbas norvego :http://www.diva-portal.org/smash/get/diva2:744070/FULLTEXT01.pdf
Tokį patį Compact P aptarinėja Larvik'o miestui Norvegijoje. Vidutinė oro temp. atitinka Vilnių, aišku ekstremumai mažesni, nes prie jūros.
Beje šitame darbe aptikau įdomias oficialaus Norvegijos standarto NS 3700:2013 formules, skirtas pritaikyti pasyvaus namo reikalavimą 15kwh/m2 Norvegijos klimatui. Taikant tokią formulę Vilniui, kur vid. metinė temperatūra 6.1 C, savo grindų plotui (155m2) aš gavau 20.66 kwh/m2. Kas mano nuomone, arčiau tiesos Lietuvos sąlygoms ir lengviau pasiekiama.
Atsakyti
QUOTE(zeng @ 2015 01 10, 19:41)
1. 3200 EUR + viskio butelis kolegai

2. Beje šitame darbe aptikau įdomias oficialaus Norvegijos standarto  NS 3700:2013 formules, skirtas pritaikyti pasyvaus namo reikalavimą 15kwh/m2 Norvegijos klimatui. Taikant tokią formulę Vilniui, kur vid. metinė temperatūra 6.1 C, savo grindų plotui (155m2) aš gavau 20.66 kwh/m2. Kas mano nuomone, arčiau tiesos Lietuvos sąlygoms ir lengviau pasiekiama.

1. Labai gera kainą. Sveikinu. 4u.gif

2. Man irgi atrodo, kad Lietuvoje turėtų būti daugiau nei 15 kWh, ypač Vilniui. PHI institute dirba tokia lietuvė Evelina. Ji man rašė, kad buvo svarstymų ta tema, bet klausimas liko atviras. Taigi tiesos tame yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 10 sausio 2015 - 19:51
QUOTE(cibulis @ 2015 01 10, 19:28)
Akys ne šviesios. Dabar jau matau.  4u.gif O jei rimčiau, tai jūs siūlote daryti atskirą atšaką, t.y. į gręžinį sukišti du zondus - vieną ŠS, kitą GŽŠ? Ar taip? Ir tada vieną zondą/kontūrą paleisti tiesiai į rekūpą ar per ŠS?

dėjau dvi pajungimo schemas ŽŠ temoje, ten yra pajungimas lygiagrečiai

Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2015 01 10, 16:20)
Atrodo radau tą rusų stebuklą ecoluxe

tai kad baisiai panašus į šitą, o čia gi alasca padalinys Rusijoje
ar tik ne Edas buvo minėjęs kad alasca žada konstruoti su trim entalpiniais šilumokaičiais, ar tik tai ne ta naujiena čia ir bus g.gif
Atsakyti
QUOTE(mariuzs @ 2015 01 10, 20:38)
dėjau dvi pajungimo schemas ŽŠ temoje, ten yra pajungimas lygiagrečiai

Papildyta:
ar tik ne Edas buvo minėjęs kad alasca žada konstruoti su trim entalpiniais šilumokaičiais, ar tik tai ne ta naujiena čia ir bus  g.gif

Man pačiam irgi užkliuvo, nes schemų bei aprašymų braižas nelabai skiriasi nuo alascos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mariuzs @ 2015 01 10, 20:38)

Tikrai geri deklaruoti parametrai:
Температурный диапозон - от -35 до +60 градусов.
КПД возврата влаги - 92%.
Три теплообменные кассеты с температурной эффективностью до 96%.

jei tai būtų tiesa, tai būtų nepalyginamai geriau už visokius Paulus ir Pohodas.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 01 11, 00:03)
Tikrai geri deklaruoti parametrai:
jei tai būtų tiesa, tai būtų nepalyginamai geriau už visokius Paulus ir Pohodas.

Tikra tiesa. Todėl ir reikia kažkokių nepriklausomų laboratorijų duomenų. Kiek suprantu niekas nieko nėra užtikęs. Ar visgi yra kažkas be PHI duombazės?
Atsakyti
Ar kas nors yra naudojasęs Amalvos rotaciniu "Žiemos" režimu bent jau mėnesį žiemą. Įdomu ar daug prisuka elektros, jei nustatai, kad pūstų į patalpas apie +19 laipsnių, o iki rekūpo ateina tarkim kokie +14.

Beje, be Amalvos rotacinių kokie yra dar geri? Aišku kaip lietuvis, jei pirkčiau rotacinį, tai tikrai imčiau lietuvišką produktą. Reikia eurus palikti Lietuvoje.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 01 10, 18:07)

Oro salygos Vilniuje per pastaruosius 10 metų, kai lauke buvo šalčiau nei -7 laipsniai:
2003 m -605 val. - 25 d.
2004 m - 723 val. - 29 d.
2005 m - 690 val. - 29 d.
2006 m - 911 val. - 38 val.
2007 m - 540 val. - 23 d.
2008 m - 151 val. - 6 d.
2009 m - 520 val. - 22 d.
2010 m - 1474 val. - 61 d.
2011 m - 582 val. - 24 d.
2012 m - 912 val - 38 d.
2013 m - 774 val. - 32 d.

Cibuli, o gal turi susitemintus duomenis, kiek laiko per tuos pačius metus buvo šalčiau, nei -10, -15, -20, -25? Arba, jei duomenis apdoroti reikia, gal gali pasidalinti šaltiniu, susisteminsiu ir pateiksiu pats. Čia gal ne prie vėdinimo, bet prie oras-vanduo šildymo aktualiau bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 01 11, 10:22)
Ar kas nors yra naudojasęs Amalvos rotaciniu "Žiemos" režimu bent jau mėnesį žiemą. Įdomu ar daug prisuka elektros, jei nustatai, kad pūstų į patalpas apie +19 laipsnių, o iki rekūpo ateina tarkim kokie +14.

Aš dabar žiemos režimu nustatęs, ir temperatūrą pučia +23C, tai per parą prisuka ~2.5kW, per mėnesį gausis apie 75kW, arba grubiai ~37Lt.

Užkėlęs teperatūrą aukščiau, nes ar taip, ar taip namą šildau elektros pagalba, tai nėra skirtumo, ar elektriniu tenu už rekuperatoriaus, ar radiatoriumi jau kambariuose, vis tiek visa sunaudota elektros energija lieka namuose kaip šiluma. Tik tiek, kad naktinio tarifo šita dalis neišnaudoja.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 01 11, 17:38)
Aš dabar žiemos režimu nustatęs, ir temperatūrą pučia +23C

Truputi ne į temą, o naudojat C4/C4 plius pultelius ar tinklinį PING modulį valdymui?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 01 11, 16:38)
Aš dabar žiemos režimu nustatęs, ir temperatūrą pučia +23C, tai per parą prisuka ~2.5kW, per mėnesį gausis apie 75kW, arba grubiai ~37Lt.

Užkėlęs teperatūrą aukščiau, nes ar taip, ar taip namą šildau elektros pagalba, tai nėra skirtumo, ar elektriniu tenu už rekuperatoriaus, ar radiatoriumi jau kambariuose, vis tiek visa sunaudota elektros energija lieka namuose kaip šiluma. Tik tiek, kad naktinio tarifo šita dalis neišnaudoja.

O kiek įprastai prisuka elektros?

Be to jei teisingai suprantu, kad rekūpas veikia tik antrame aukšte. Vadinasi turėtų būti dvigubai didesnės išlaidos. Aišku +23 daugoka, realiai pūstum kokius +20/+21. Taip reikia įvertinti, kad gruodis gana šiltas. O tai reiškia, kad žiemos režimu per mėnesį galima prisukti apie 100 Lt. Didesniame name ir 150 Lt.
Atsakyti