Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 5

QUOTE(mintas @ 2015 01 10, 16:45)
Prisipažinsiu, nesijaučiu gerai supratęs šią žinutę, tad sory jei ne į temą.

Siūlai pasidaryti glikolinį ŽŠ apsaugai nuo užšalimo ir statyti plokštelinį. Glikoliniam pagrindinė gal ir brangiausia detalė (kooperuojant su ŠS vamzdynas atkrenta) yra vandeninis kaloriferis, plius dar kelios pajungimo detalės. Tokios kombinacijos į patalpas tiekiamo oro temperatūra bus pakankamai komfortiška +18C - +19C laipsnių.

Dabar sakykim, yra rotorinis rekuperatorius. Statom tą patį kaloriferį ir jungiam prie šildymo sistemos. Teoriškai išlaidos turėtų būti panašios kaip ir glikolinio ŽŠ atšakos jungiamos prie ŠS lauko kontūro. Taigi, galutiniam rezultate, mano supratimu išleidę panašią sumą, turėsim labai panašią į patalpas tiekiamą temperatūrą.

bet jus jau naudosit kompresoriaus darba... , o mano atveju tik zemes siluma smile.gif
P.S. beto geresnis bus ir NVK su plokstelke smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 10 sausio 2015 - 14:58
QUOTE(zeng @ 2015 01 10, 14:39)

Kažkaip man labai suprantamas Cibulio blaškymasis, gal kad irgi esu prie humanitarų smile.gif. Jei namas pas mane jau stovėtų, galėčiau papasakoti apie panašaus kompleksinio sprendimo veikimą.. Ebay įsigijau tokį:http://www.nilan.dk/en-gb/frontpage/solutions/domestic-solutions/compact-solutions/compact-p-geo. Tiesa ankstesnį modelį, bet ten pas juos keitėsi tik Geo parametrai, pas mane ŠS 3,9kW, dabartiniuose 3,5kW. ŠS ten inverteriniai. Rekupas jame plokštelinis, šilumokaitis Recair. Pas mane jau įrengtas kanalinis compact-p-geo, panašus į Bango. Vandenį ruošia įrenginyje esantis antras šilumos siurblys - panaudojant šalinamo oro šilumą.
Šitie įrenginiai "viskas viename" sulaukia ir nemažai kritikos, bet man kažkaip visada patiko toks bandymas suintegruoti į vieną įrenginį. Aišku, sakysite, kas bus kai kažkas suges tokiame.. Šiuo atveju pirkau už tokią kainą, kad verta rizikuoti.. Čia su tokiu įrenginiu (tiesa ŠS tik 2kw) stebėjimų duomenys. Imu šita už pavyzdį, ką noriu pas save padaryti, namo plotas panašus, tik pas mane bus 2 aukštų.
Papildyta:
Stebėjimo duomenys: http://www.phai.ie/w...f_CPH_Kerry.pdf

viskas gražu, bet nesant ZS reiketu statyti papildomą šildytuvą - patys Nilan apie tai rašo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 10 sausio 2015 - 15:41
QUOTE(vaikis_ @ 2015 01 10, 00:05)
pas alasca idomi funkcine schema, su dviem silumokaiciais ir dirba iki -25. Nematau jokiu tenu kurie pasildytu is lauko paduodama ora, yra tik i patalpas paduodamo oro sildytuvas.

Dar yra toks su deimanto formos 3 silumokaiciais ,rusai giriasi ,kad prie ju salciu dirba be uzsalimu ,dabar greitai nerandu nuorodos ...
https://www.dropbox.....36.28.jpg?dl=0
p.s.
Arba alasca sudetu panasius silumokaicius http://www.ventishop...lent-p-368.html manau ,kad dirbtu ,be uzsalimu ,na jei pradetu salti prie labai zemu temperaturu tai tenas greitai padeti pataisytu ... nors plastikas ne taip bijo uzsalimo kaip aliuminis silumokaitis ar zeliulize ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 10 sausio 2015 - 16:11
QUOTE(korida @ 2015 01 10, 15:41)
Dar yra toks  su deimanto formos  3 silumokaiciais  ,rusai giriasi ,kad prie ju salciu dirba be uzsalimu  ,dabar greitai nerandu nuorodos ...
https://www.dropbox.....36.28.jpg?dl=0
p.s.
Arba alasca sudetu panasius silumokaicius http://www.ventishop...lent-p-368.html manau ,kad dirbtu ,be uzsalimu  ,na jei pradetu salti prie labai zemu temperaturu tai tenas greitai padeti pataisytu ... nors plastikas ne taip bijo uzsalimo kaip aliuminis silumokaitis  ar zeliulize ...

Atrodo radau tą rusų stebuklą ecoluxe
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2015 01 10, 14:06)
O kaip tu galvoji kiek tau reiktu ,kad uztikrinta gaiva jaustusi  smile.gif

Sako, kad žmogui "ant galvos" reikia 35 litrų. Mūsų yra keturi. Tai reikėtų 140 kubų. Štai šis įrenginys dirbdamas panašiu galingumu (144 kubai) išspaudžia net 94 proc. naudingumą. Geresnio NVK ištestuoto PHI nemačiau.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 01 10, 14:22)
1. Aš tikrai nesiūlau rotorinio, man visai patiktų ir plokštelinis su ŽŠ, man tik klausimų sukėlę tavajį į sąrašą papuolę:

2. Dėti Paul Novus 300 ir sukti 2-3 mėnesius per metus daugiau elektros. Realiai gana daug elektros.
3. Dėti Paul Novus F 300, kuris užšąlinės nuo -7 ir padidintas elektros sąskaitas gauti 1-2 mėn. per metus.

2. Beje, entalpinio šilumokaičio atveju, negana, kad mąstai apie elektrinio teno priežužšaliminę apsaugą, dar reikėtų ir papildomo, į patalpas tiekiamo oro pašildymo, nes jis tieks tik +15.68C o jei pučiamas tokios temperatūros oras, tamstai bus dar diskomfortiška.

1. Aš tik surašiau visus įmanomus variantus. Po svarstymų blogi atkris, liks tik geriausi.

2. Ir man taip atrodo: entalpinis atitolina užšalimą, gražiną dalį drėgmės, bet realiai turi ne itin aukštą NVK. Tokiu atveju gal iš tiesų geriau rotacinis. Tik rotacinis turi vienintelį trūkumą - kvapų grąžinimą. O štai su entalpiniu išvengsime kvapų pamaišymo. Jis užšalimą atitolina iki -7 laipsnių lauke. Todėl galbūt ne taip ir baisiai prisuktų elektros.

Mintis maždaug tokia. Paul Novus F 300 kaina - 12 230 Lt. Amalvos Komfovent Domekt Rego 400 kainuoja 5184 Lt. Kainos skirtumas - 7046 Lt. Čia šiek tiek kitas modelis, bet jo naudingumas tik 78 proc. Paul F 300 naudingumas didesnis - 84 proc. Ar įmanoma, kad atsipirktų Paul Novus F 300 papildoma priemoka - 7046 Lt.

Oro salygos Vilniuje per pastaruosius 10 metų, kai lauke buvo šalčiau nei -7 laipsniai:
2003 m -605 val. - 25 d.
2004 m - 723 val. - 29 d.
2005 m - 690 val. - 29 d.
2006 m - 911 val. - 38 val.
2007 m - 540 val. - 23 d.
2008 m - 151 val. - 6 d.
2009 m - 520 val. - 22 d.
2010 m - 1474 val. - 61 d.
2011 m - 582 val. - 24 d.
2012 m - 912 val - 38 d.
2013 m - 774 val. - 32 d.

Reikia vertinti visus metus? Kas sugebės suskaičiuoti ar jau toks blogas dalykas Paul Novus F 300 palyginti su Amalvos Domekt 400?

Dar vienas uždavinys. Amalvos Kompakt Rego 500 prieš tą patį Paul Novus F 300. Reikia sutarti, koks į vidų pučiamas oras nėra komfortiškas. Tarkime, kad minimali riba yra +17 laipsnių. Amalvos aparatas (žiūrėti nuorodą) nuo 0 laipsnių lauke pučia +16,9. Vadinasi jau nuo -1 reikės teno, kad nebūtų pučiamas šaltas lauko oras. Neturiu Paul Novus F 300 duomenų nuo kokio lauko oro jau pradės pūsti +17 į namą, bet realiai jo naudingumas aukštesnis, todėl turėtų pradėti pūsti +17 nuo žemesnės lauko temperatūros. Blogai su Paul Novus F 300 bus tik tada, kai oro laukas peržengs -7. Tada papildomai reikės šildyti tiekiamą orą, kad neužšalinėtų šilumokaitis. Bet įtariu ir čia nebūtų labai didelis elektros skirtumas skaičiuojant visų metų laikotarpį.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2015 01 10, 14:33)
Iš vis, turint ŠS ir nepasidaryti GŽŠ  manau butų neprotinga ir kvaila (mokinkites iš kitų klaidų - dabar tik taip daryčiau nors turiu ir dabar tam galimybę smile.gif

Kodėl dabar taip darytumėte? Kokį GŽŠ variantą siūlote? Daryti atskirą gręžinį, jungti tik nuo ŠS? Kuo pašildyti orą? Vandeniniu, pvz., Saldos kaloriferiu? Dar kažkokį kitą variantą?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 01 10, 19:40)
Sako, kad žmogui "ant galvos" reikia 35 litrų. Mūsų yra keturi. Tai reikėtų 140 kubų. Štai šis įrenginys dirbdamas panašiu galingumu (144 kubai) išspaudžia net 94 proc. naudingumą. Geresnio NVK ištestuoto PHI nemačiau.

Na jei i sertifikatu skaiciukus tu tik isistebeilijas aklai smile.gif tai teks pasiraitoti rankas ir uz apie 2,9kEur pirti Pauliu biggrin.gif
Arba praregeti ir pasidaryti GŠ ir uz kokia 1,3kEur isigyti pvz. Brink excellent 400 . arba 300-ini uz 1,17kEur . Praktiskai turesi identiska naudinguma .

p.s.Pamastymui
O seip Paul yra Zender grupes nariai ir jie neturi savo silumokaiciu o naudoja Zenderio ko tai kiti stebuklu nepadaro o paul ... neatrodo tau keista ????
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 10 sausio 2015 - 18:22
QUOTE(zeng @ 2015 01 10, 14:39)
Aišku, sakysite, kas bus kai kažkas suges tokiame.. Šiuo atveju pirkau už tokią kainą, kad verta rizikuoti.. Čia su tokiu įrenginiu (tiesa ŠS tik 2kw) stebėjimų duomenys. Imu šita už pavyzdį, ką noriu pas save padaryti, namo plotas panašus, tik pas mane bus 2 aukštų.

Kiek kainavo, jei ne paslaptis? Kada žadate paleisti? Tik ten namas Airijoje, kur stebėjimo metu nebuvo minuso. Gal mūsų kraštuose bus liūdniau?
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2015 01 10, 14:45)
Siūlai pasidaryti glikolinį ŽŠ apsaugai nuo užšalimo ir statyti plokštelinį. Glikoliniam pagrindinė gal ir brangiausia detalė (kooperuojant su ŠS vamzdynas atkrenta) yra vandeninis kaloriferis, plius dar kelios pajungimo detalės. Tokios kombinacijos į patalpas tiekiamo oro temperatūra bus pakankamai komfortiška +18C - +19C laipsnių.

Dabar sakykim, yra rotorinis rekuperatorius. Statom tą patį kaloriferį ir jungiam prie šildymo sistemos. Teoriškai išlaidos turėtų būti panašios kaip ir glikolinio ŽŠ atšakos jungiamos prie ŠS lauko kontūro. Taigi, galutiniam rezultate, mano supratimu išleidę panašią sumą, turėsim labai panašią į patalpas tiekiamą temperatūrą.

Aš tai nieko nesupratau? Jei plokštelinio NVK aukštesnis ir jis neužšąla, tai su juo tikrai turėsi geresnį rezultatą nei su rotaciniu. Mano galva rotacinima nereikia jokio GŠŽ. Jam pakanka ir paprasto el. teno.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2015 01 10, 18:12)
Na jei i sertifikatu skaiciukus tu tik isistebeilijas aklai  smile.gif tai teks pasiraitoti rankas ir uz  apie 2,9kEur pirti Pauliu  biggrin.gif
Arba praregeti ir pasidaryti GŠ ir uz kokia 1,3kEur isigyti pvz. Brink excellent 400 .  Praktiskai turesi identiska naudinguma  .

p.s.Pamastymui
O seip Paul yra Zender grupes nariai ir jie neturi savo silumokaiciu o naudoja Zenderio  ko tai kiti stebuklu nepadaro o paul ... neatrodo tau keista ????

Klausei, kiek oro galvai reikia. Tai aš ir pasakiau - 35 kubų. Paul nėra tas, kurio man žūtbūt reikia. Aš tik žiūriu vienos bendrovės ištestuotus daugybę rekūpų. O jų testai rodo, kad Paul turi aukščiausią NVK. Todėl būtų įdomu pamatyti kitų šalių, laboratorijų panašius testus. O kol jų nėra lieka vadovauti, kuo lieka.

O dėl to, kad kiti nesukuria. Tai gal čia panašiai kaip su Air Pohoda. Tas irgi nesertifikuotas, bet ko tai kiti nenaudoja. Gal dėl to, kad nemato naudos. O gal Paul kažką protingiau sukūrė.

Aišku aš už kuo pigesnį, bet kur rasti dar kažkokių nepriklausomų testų, vertinimų?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 01 10, 20:07)
Kodėl dabar taip darytumėte? Kokį GŽŠ variantą siūlote? Daryti atskirą gręžinį, jungti tik nuo ŠS? Kuo pašildyti orą? Vandeniniu, pvz., Saldos kaloriferiu? Dar kažkokį kitą variantą?

Prie GŠ laisvai lengviau prieini aptarnauti o su ŽŠ jau sunkiau įlysti į žemę ...
Varianto jokio jums nesiūlau, siulau ji iš vis pasidaryti biggrin.gif
Šilumokaičių pilna įvairių gamintojų ... kas čia aš jums konsultacinė firma viska surašyti ,padaryti projektą smile.gif ...
Jei GŽŠ daryčiau (ar jei kada darysiu) tik nuo to pačio gręžinio ar žemės kontūro, atšakojant lygegrečiai .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 10 sausio 2015 - 18:58
QUOTE(cibulis @ 2015 01 10, 18:24)
Aš tai nieko nesupratau? Jei plokštelinio NVK aukštesnis ir jis neužšąla, tai su juo tikrai turėsi geresnį rezultatą nei su rotaciniu. Mano galva rotacinima nereikia jokio GŠŽ. Jam pakanka ir paprasto el. teno.

Mano pasiūlytų variantu būtų ne rekupas šildomas, o užkeliama iki norimos temperatūros iš rekuperatoriaus išėjęs oras iki komfortiškų temperatūrų tik ne su elektriniu tenu, o su ŠS pagaminta šiluma.
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2015 01 10, 18:47)
1. Prie GŠ laisvai lengviau prieini aptarnauti o su ŽŠ  jau sunkiau įlysti į žemę ...

2. Varianto jokio jums nesiūlau, siulau ji iš vis pasidaryti  biggrin.gif

3. Šilumokaičių pilna įvairių gamintojų ... kas čia aš jums konsultacinė firma viska surašyti  ,padaryti projektą  smile.gif ...

4. Jei GŽŠ daryčiau  (ar jei kada darysiu) tik nuo  to pačio gręžinio ar žemės kontūro, atšakojant lygegrečiai .

1. Dar pridėkime - atrodo sveikesnis, nes yra uždara sistema. Kalbu apie glikolinį. Tas po žeme gali turėti visokių gyventojų po kurio laiko.

2. Svarstau.

3. Jei pasiūlėte mokytis iš kitų klaidų, tai ir klausiu.

4. Ta prasme bus atskiras kontūras nuo gręžinio iki rekūpo? Ar bus atšaka nuo ŠS iki rekūpo?

Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2015 01 10, 18:49)
Mano pasiūlytų variantu  būtų ne rekupas šildomas, o užkeliama iki norimos temperatūros iš rekuperatoriaus išėjęs oras iki komfortiškų temperatūrų tik ne su elektriniu tenu, o su ŠS pagaminta šiluma.

Bet kam rotoriui ŽŠ, kurio kaina keli tūkst. Lt. Geriau jau su elektra tiesiogiai.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 01 10, 20:56)
Ta prasme bus atskiras kontūras nuo gręžinio iki rekūpo? Ar bus atšaka nuo ŠS iki rekūpo?

[

Skaityti mano ankstesnę žinutę dar kartą laaaabai atidžiai . doh.gif
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 01 10, 20:56)
1. Dar pridėkime - atrodo sveikesnis, nes yra uždara sistema. Kalbu apie glikolinį. Tas po žeme gali turėti visokių gyventojų po kurio laiko.

Būtent, taip pat reikia aptarnauti ir GŠ ir ŽŠ nuo kenkejų ,tik , kaip minėjau, lengviau tai padaryti glikolinio atvėju .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 10 sausio 2015 - 19:06