Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 5

Būtent kad esmė. Kiek kWh sudegins tenas pašildydamas tiekamą orą, lygiai tiek kWh sutaupys pagrindinė šildymo sistema. Nėra jokio skirtumo bendrose sąnaudose - šildyti tiekiamą rekuperatoriaus orą, ar nešildyti, jei lyginam kWh. Atsiranda tik € išraiškos skirtumas, jei pagrindinė šildymo sistema ne tiesioginė elektra. Va dėl šio € išreikšto skirtumo ir atsiranda noras ieškoti kompromiso tarp sąnaudų ir komforto. Bet va pvz man tai patinka tokios situacijos, kai pastato sienos, grindys šiltos, šiltumo pojūtį duoda IR spinduliuotė iš visų pusių, ir dvelkia lengvas vėsus vėjelis.
Gal biškį ne į temą, bet prisiminiau vieną atvejį slidinėjant. Maždaug -5C, spigina saulė. Sustojau, kadangi įšilęs, nusprendžiau atsisegti striukę, pravėsti. Po striuke juodi termoapatiniai. Ir ką gi - teko striukę netrukus užsisegti, nes atsisegus pasidarė dar labiau karšta smile.gif
QUOTE(cibulis @ 2015 01 09, 14:19)
5. Ne esmė ką šildai,  bet litai kapsi. Plokštelinis šildys lauko orą, kad aš turėčiau viduje komfortą, rotacinis šildys tiekiamą orą, kad aš turėčiau tą patį komfortą. Skirsis tik piniginė išraiška, bet esmė ta, kad ji bus abiem rekūpams. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2015 01 08, 22:41)
tu tik APYTIKSLIAI(nes neturi vidaus dregmes) bandai suskaiciuot entalpiijos skirtuma tarp is vidaus paimamo ir lauk ismetamo oro.

Visisiškai teisingai, toks ir buvo mano tikslas - be drėgmės lygio matuoklių pabandyti apskaičiuoti tikrąjį šiluminį (entalpinį) nvk, kuris daug realiau atspindėtų šiluminius nuostolius patiriamus dėl ventiliacijos, nei temperatūrinis nvk.

Skaičiuojant tikrai tiksliai, viskas, ką jūs įvardinote yra tiesa, neturiu jokių priekaištų, tik paprastas žmogus niekada taip nepaskaičiuos, nes reikia drėgmės lygio matuoklių, oro srauto matuoklių... galų gale liks prie iškreiptą situaciją rodančio temperatūrinio nvk, kuris iš principo netinkamas rotaciniam rekuperatoriui lyginti su plokšteliniu rekuperatoriumi.

Nesakau, kad mano pasiūlytas būdas labai labai tikslus, bet kur kas geriau atspindi padėtį nei temperatūrinio nvk skaičiavimas.

P.S. ismetamo oro dregme gi irgi ne visa bus 100%. taigi net sezoninio sugrazinto silumos kieko niekaip nesuzinosi, kas yra labai blogai.

Mums aktualus rekuperatoriaus nvk tik tada, kai yra išmetamas 100% RH oras - tik tada, kada lauke šalta. Nekalbu apie iškreiptus apie atvejus, kai patalpose palaikomas 20-30% RH.
Sušilus orui iki +5 ar +10C jau visiškai nesvarbu koks bus rekuperatoriaus nvk, nes gerai apšiltinatame name šildymo sistema išeis vasaros atostogų ir nvk neteks prasmės...

bandai suskaiciuot entalpiijos skirtuma tarp is vidaus paimamo ir lauk ismetAmo oro. Dalis energijos nuteka su pertekliniu kondensatu i kanalizacija, dalis per nesandarumus ir korpusa siaip prapuola.

Kas nuteka į kanalizaciją nesunku įvertinti. Šioje vietoje jau reikėtų tiksliau žinoti patalpų oro drėgmę, sutinku, bet vienas drėgmės matuoklis patalpoje tai kaip ir būtų toleruotina eiliniam vartotojui, nes jis ir taip reikalingas, ne tik dėl nvk skaičiavimo.
Iš palatpų santykinės drėgmės galima paskaičiuoti kiek nuteka kondensato.

Dalis energijos nuteka su pertekliniu kondensatu i kanalizacija, dalis per nesandarumus ir korpusa siaip prapuola.

Šiluma niekur neprapuola. Ji arba lieka name, arba išteka į lauką. Visa kita yra įvertinama, todėl abiem atvejais nvk turi sutapti. Jeigu nesutampa, tai reikia ieškoti srautų disbalanso ar dar kitokių veiksnių ir apskaičiuotas nvk neatinka realybės.
Jeigu ir vienu, ir kitu atveju matuojant visus parametrus tik pirmu atveju naudojant tiekiamo srauto skaičius, o antru šalinamo skaičius gautas rezultatas sutampa, tai vadinasi, kad gautas labai teisingas nvk. Jeigu nesutampa tada reikia žiūrėti dėl ko.

QUOTE(mintas @ 2015 01 09, 10:40)
Kadangi kalba eina apie plokštelinius rekuperatorius, kurie dėl apsaugos nuo apledėjimo sukuria minusinį slėgį patalpų viduje, skaičiuojant išmetamą srautą matysi ne tik rekupo paduotą, bet ir per namo nesandarumus į patalpas patekusį oro srautą, be to net ir drenažiniu vamzdeliu nutekėjusią šilumos dalį, nesvarbu, kad BangaS iš to dydžio tik pasijuokė.

Neminėjau, nes teisingai suprojektuotas rekuperatorius nesukuria neigiamo slėgio tam, kad sumažintų ledinio tiekiamo oro srautą per šilumokaitį jo atitirpinimui, o atidaro by-pass ir praleidžia didžiąją dalį ledinio oro už šilumokaičio per by-pass, bet ne per namo plyšius. Tuo metu ir atitirpsta šalinamo oro kanalai, o slėgio skirtumas nesukuriamas.
Visi kiti vėdinimai per namo plyšius ir langų mirkoventiliacijas mažina rekuperatoriaus šiluminį nvk, o temperatūrinis netgi gali klaidingai didėti pvz. tokiais atvejais, kai dalis oro įteka į namą per grindis, o išteka per rekuperatorių. Tai parodo, kad neverta žiūrėti į temperatūrinį nvk.

Šiaip tas bandymas su smilkalais man nepatiko. Jeigu jis pats užkūrė smilkalus ir po to bandė kitame kambaryje užuosti, tai užuosti niekaip nepavyks.
Reikėjo pabūti lauke 15-20min ir įeiti į namus, o kažkas kitas turėjo užkurti smilkalus WC. Jeigu tokiu atveju iš gryno oro atėjęs žmogus neužuostų smilkalų, tada galima sakyti, kad rotorius tikrai nemaišo kvapų. O kai žuvienės virėjas verda sriubą virtuvėje ir tada pabando nueiti į kitą kambarį ir užuosti žuvienę tai jam niekaip nepavyks, nu niekaip, nors visi namai akivaižiai persismelkę žuvimi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BangaS: 09 sausio 2015 - 15:57
QUOTE(cibulis @ 2015 01 09, 13:55)
1. Jeigu aš tik sakau, kad nereikia sudievinti rotacinių ir vardinu jų trūkumus, kuriuos sužinojau internete, tai jau kategoriškas?

Kategoriškas - tai ne ką sakai, o kaip sakai.

Tiesiog kažkur skaičiau internete, kad tikrai nėra komfortiška, jaučiamas šaltukas.

Žinai, internete pilna visokio bredo iš vbs (viena bobutė sakė) kontoros ir tu tai ne tik imi kaip už gryną pinigą, bet ir kitus įtikinėji savo kategoriška teigimo forma, tarsi tai pati tikriausia tiesa iš pačių patikimiausių šaltinių.

taip, šerkšno yra, aš ir nufotografavau šerkšno savo rekuperatoriuje, bet nepamiršk, šiame rekuperatoriuje vaikšto minusinės temperatūros, nieko keisto, kad iškritęs kondensatas užšala.

Bet, šerkšno nėra daug, o tu teigi, kad remiantis faktu, jog ten yra šerkšno, rekuperatorius yra nesandarus. Absurdas. Sandarumo tai absoliučiai neįrodo, tai tik įrodo, minusinių temperatūrų buvimą tame rekuperatoriuje.

Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 01 09, 14:19)
2. Visi apšąlinėja. Aš tik bandžiau paneigti mitą, kad rotaciniai - neapšalinėja. Toks mitas tikrai buvo šioje temoje. Arba buvo specialiai nutylima.

Nihrena ne visi, iki plokštelinių minusas nedaleidžiamas, jei jie užšaltų jiems butų kapec.

O dėl rotorinių užšalimo, tai ir vėl neteisingai viską supratai. Niekad nebuvo teigiama, kad juose nesikaupia žerkšnas. Apie tai šioje temoje dar prieš kokius du metus Tomas rašė sakydamas, kam rotoriniame rekuperatoriuje šepetėliai.

Bet esmė tame, kad tai jiems efektyviai dirbti netrukdo. Ir taip grubiai iki -26C temperatūros. Taigi, iki šios temperatūros jiems užšalimas nebaisus. Nereikia papildomai rūpintis priežužšalimine apsauga. Tiesa čia Lietuvoje, sibire sako ir rotoriniams reikalinga apsauga nuo užšalimo.

3. Internete pilna prieštaringos informacijos.

Tai kodėl paimi vienos pusės teiginius ir teigi, kad tik jie teisingi absoliučiai, o kiti absoliučiai neteisingi? Tai gal išsaiškink tiesą, prieš darydamas kategoriškas išvadas.

4. Matai, jau pradeda susikalbėti. Tu tik pasakei, kad oras vėsus. O ar tau problema, ar ne, - čia jau tavo reikalas. Man nepatiktų.

O kada mano rašliavoje buvo rašyta ne 14C temperatūra? Aš ją visada rašiau, be to 14C man tikrai šalta, bet tai nereiškia, kad paduodant iš rekuperatoriaus 14C temperatūrą, patalpose bus šalta. Tu čia ir vėl kažką maišai.

5.  Ne esmė ką šildai,  bet litai kapsi. Plokštelinis šildys lauko orą, kad aš turėčiau viduje komfortą, rotacinis šildys tiekiamą orą, kad aš turėčiau tą patį komfortą. Skirsis tik piniginė išraiška, bet esmė ta, kad ji bus abiem rekūpams.

Tai kam tu gridinį šildyma namuose darai, vamzdelius kieme išvedžiok. Na ką aš tau galiu daugiau šiuo klausimu pasakyti doh.gif . Priežužšaliminės apsaugos atveju, tai vamzdeliai išvedžioti lauke, šildo kiemą, kad kiemo nuo sniego nukasinėti nereikėtų.

6. Pilna nuotraukų su užšąlusiai Amalvos rotoriukais. Gal tu suinteresuotas, kad taip rotorius gini?

Nuotraukose matosi tik užšalęs kondensatas rekuperatoriaus viduje. Rekuperatorius veikia, jis neužšalo, jo atšildyti nereikia.
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2015 01 09, 15:50)
Neminėjau, nes teisingai suprojektuotas rekuperatorius nesukuria neigiamo slėgio tam, kad sumažintų ledinio tiekiamo oro srautą per šilumokaitį jo atitirpinimui, o atidaro by-pass ir praleidžia didžiąją dalį ledinio oro už šilumokaičio per by-pass, bet ne per namo plyšius.

Tokiu aveju ir temperatūrinis NVK nedžiugins, oi kaip nedžiugins. Bet matai, kadangi madwifi įsikibęs laikosi aukštos įpučiamos ~19C temperatūros, esu garantuotas, kad jis turi omenį rekuperatorių kuris disbalansuoja srautus, kur slėgių skirtumai kompensuojami per namo nesandarumus.

Tai parodo, kad neverta žiūrėti į temperatūrinį nvk.

thumbup.gif

Šiaip tas bandymas su smilkalais man nepatiko. Jeigu jis pats užkūrė smilkalus ir po to bandė kitame kambaryje užuosti, tai užuosti niekaip nepavyks.
Reikėjo pabūti lauke 15-20min ir įeiti į namus, o kažkas kitas turėjo užkurti smilkalus WC. Jeigu tokiu atveju iš gryno oro atėjęs žmogus neužuostų smilkalų, tada galima sakyti, kad rotorius tikrai nemaišo kvapų. O kai žuvienės virėjas verda sriubą virtuvėje ir tada pabando nueiti į kitą kambarį ir užuosti žuvienę tai jam niekaip nepavyks, nu niekaip, nors visi namai akivaižiai persismelkę žuvimi.

Užskaitau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 09 sausio 2015 - 16:34
QUOTE(BangaS @ 2015 01 09, 15:50)
1. Neminėjau, nes teisingai suprojektuotas rekuperatorius nesukuria neigiamo slėgio tam, kad sumažintų ledinio tiekiamo oro srautą per šilumokaitį jo atitirpinimui, o atidaro by-pass ir praleidžia didžiąją dalį ledinio oro už šilumokaičio per by-pass, bet ne per namo plyšius. 

2. Šiaip tas bandymas su smilkalais man nepatiko. Jeigu jis pats užkūrė smilkalus ir po to bandė kitame kambaryje užuosti, tai užuosti niekaip nepavyks.
Reikėjo pabūti lauke 15-20min ir įeiti į namus, o kažkas kitas turėjo užkurti smilkalus WC. Jeigu tokiu atveju iš gryno oro atėjęs žmogus neužuostų smilkalų, tada galima sakyti, kad rotorius tikrai nemaišo kvapų.

1. O kaip žinoti, kad sistema suprojektuota teisingai? Arba kaip teisingai ją projektuoti?

2. drinks_cheers.gif 100 proc. sutinku. Aš dažnai vedinu butą. Kartais nueinu pas kaimyną, tai jo bute, kai tik įeini, jaučiasi ne itin švarus, grynas oras. Bet kai ilgiau pabūnu jo bute, tai nieko nejaučiu. Priprantu.

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 01 09, 16:32)
Užskaitau.

Mintai, dėl tų rotorinio kvapų maišymo. Dabar pats turi veikiantį rekupą, gal gali pakartot Raituzo bandymą su smilkalais, kai juos kažkas kitas užkuria prie ištraukimo, o pats stovi ties padavimu kitame kambaryje? Rezultatas būt įdomus visiems tikintiems ir netikintiems kvapų pamaišymais rotoriniame rekupe...
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 01 09, 16:32)
1. Kategoriškas - tai ne ką sakai, o kaip sakai.

2. taip, šerkšno yra, aš ir nufotografavau šerkšno savo rekuperatoriuje, bet nepamiršk, šiame rekuperatoriuje vaikšto minusinės temperatūros, nieko keisto, kad iškritęs kondensatas užšala.

3. O kada mano rašliavoje buvo rašyta ne 14C temperatūra? Aš ją visada rašiau, be to 14C man tikrai šalta, bet tai nereiškia, kad paduodant iš rekuperatoriaus 14C temperatūrą, patalpose bus šalta. Tu čia ir vėl kažką maišai.

1. Kategoriškai kalbu? Gali būti? Iš šalies geriau matyti. Jei taip, tai nieko pikto neturiu. Būdas toks. O su juo sunku kovoti.

2. Čia truputį nesusikalbėjome, nes aš ne tą žodį pavartojau. Taip, rotacinis neužšąla, o apšerkšnija, apšarmoja. Ne taip išsireiškiau.

3. Tai rekupe oras yra +14, jis praeina per 10-20 metrų namo vamzdyną ir iki difuzoriaus jau ateis sušilęs? Netikiu. Gal +1 laipsnį per tuos 10-20 metrų jis ir paima. Vadinasi, ties difuzoriais turėtų išpūsti apie +15 geriausiu atveju. O tai irgi joks komfortas. Ir čia tik tuo atveju, jei lauke -10. O jei lauke -22 kaip buvo Vilniuje šį trečiadienį, tai tada be teno iki kambarių ateis dar žemesnė temperatūra. Pagal daugelio žmonių, kurie naudoja rotacinius duomenis nuo -10 lauko temperatūros iki rekūpo ateina apie +14, pridėjus tą +1 per vamzdžius turėsime apie +15. Vadinasi nuo -10 rotaciniam reikia teno. Aiškų temperatūrą name užkels pečius, ŽŠ ar dujos, bet ties difuzoriais bus tikrai nemalonu. Orą reikėtų pašildyti bent iki +18/+19.
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2015 01 09, 17:01)
Mintai, dėl tų rotorinio kvapų maišymo. Dabar pats turi veikiantį rekupą, gal gali pakartot Raituzo bandymą su smilkalais, kai juos kažkas kitas užkuria prie ištraukimo, o pats stovi ties padavimu kitame kambaryje? Rezultatas būt įdomus visiems tikintiems ir netikintiems kvapų pamaišymais rotoriniame rekupe...

Kai jis tai darys, reikia nepriklauso stebėtojo. Norėčiau sudalyvauti, kad tyrimas būtų nešališkas.
Papildyta:
QUOTE(pasiutes @ 2015 01 09, 12:05)
salto oro nejauciu ir po difuzoriumi stovedamas, tai ne tas pats kaip langa atverti mikroventiliacijos rezimu iskart pasijaucia tarsi kas i kojas pustu

O tai kokį orą pučia ir kokiu atstumu stovite nuo difuzoriaus, kad nesijaučia šaltas oras? Bandėte su tenu gyventi? Kiek rekūpas pūtė į namus antradienį, kai lauke buvo -22? Ar naudojate teną?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 09 sausio 2015 - 17:04
Kazkoks marazmas. Dabar gyvenu bute ir kovoju su pelesiu, ziauriai palyja. Man visi aiskina nepakankamai vedini. Na ok vedinam orlaidem, tada sakys per orlaides pinigai metami lauk, reikia siluma taupyt. OK dedam mechanini vedinima uz n litu, ne **** jis uzsala - neveikia kada **** pelyja sienos.. Ar gali kas buti absurdiskiau?

Su nulis pastangu rotorius pucia +14 prie -17 (domekt su kumscio dydzio silumokaiciu), bet pasak nekuriuos uzsales, neveikiantis, slapias yra geriau biggrin.gif jam matai reikia ora pasildyt kad jis veiktu..

O pvz tokia mintis nekyla niekam kad taspac rotorius paduotu daug siltesni ora jai jam kas paduotu ora is ZS arba pasildytu vandeniu?

QUOTE(cibulis @ 2015 01 09, 12:35)
Nieko nepučia, nes užšąla. Todėl ir deda tenus, kad atšildytų. Paulas - 2 kW, Renovetas - 1 kW. Amalva irgi lyg 1 kW deda. Kaip rodo Pasiutusio duomenys, tai rotacinis šąlant orui, pučia vis šaltesnį orą, todėl realiai nuo -10 lauko temperatūros tikrai reikia teno, kad pašildytų orą. Paprastam plokšteliniam reikia teno nuo 0/-1, su membrana (entalpiniam) reikia nuo -7.

Mintas teigia, kad jam nepatinka, kad plokštelis pašildo tiekamą orą ir jį išmeta laukant. Atsieit nenaudingas. Gal ir taip. Mano mintis paprasta: palyginam litus/eurus. Kiek konkrečiai kainuoja eksploatacija, o ne buriam apie teorija.

Medeinos paprastas plokštelinis, kai lauke šalta, elektros per mėnesį gali prisukti apie 260 Lt.

Man įdomu, kiek elektros gali prisukti tas pats Paul su entalpinu. Turėtų būti tikrai mažiau nei 260 Lt.

Rotacinius irgi reikėtų vertinti su pašildytuvais, nes nuo tam tikro minuso, jie peržengia komforto ribas.

Viskas labai paprasta: išlaidos litais, juntamas komfortas, kvapai ir drėgmės atstatymas/neatstatymas. Visą kitą tik teorija.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 01 09, 20:11)

mintis nekyla niekam kad taspac rotorius paduotu daug siltesni ora jai jam kas paduotu ora is ZS arba pasildytu vandeniu?

Jei jau kuo tai pasildom ora pries rekupa tai vienareiksmiskai tik plokstelinis su priespriesiniu kryzminiu srautu silumokaiciu .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 09 sausio 2015 - 18:36
As pries tavo iranga tikrai nieko pries neturiu. Jai ne aukstas gruntinis vanduo gal ir pats buciau prakases ZS, tokiu atveju ir rekupa plokstelini buciau dejes gi minejau anksciau jog domejaus wolf, zender.. Bet oro pasildymas pries rekupa naudojant geotermini, dujas ar elektra mano manymu briedas del ko manau rotorius geriausias pasirinkimas bent jau man.. Netgi buvo tokia mintis kilus jog ZS galetu but pakastas lietaus ziedinis nuotakynas smile.gif

Tiesa visgi neaisku ar tavo vaikams neatsiras plauciu problemos gaunant ora plastikiniais vamzdziais pakastais po zeme biggrin.gif

QUOTE(korida @ 2015 01 09, 18:35)
Jei jau kuo tai pasildom ora pries rekupa  tai vienareiksmiskai tik   plokstelinis  su priespriesiniu kryzminiu srautu silumokaiciu .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 09 sausio 2015 - 18:55
Nors ir esu labai užsiėmęs, tačiau kartais atrandu minutę kitą paskaityti supermamų statybų "blogą". Cibulio "perliukai" pakelia nuotaiką visam vakarui smile.gif. Gerai, kad čia tik forumas (o ne KK2 penktadienis su aukštu reitingo koeficientų) ir tik nedidelė dalis tautiečių skaito komentarus- kitaip bankrutuotų visi rotacinių rekupų pardavėjai! smile.gif
Cibuli, jei nori, skirsiu laiko aprodyti tau savo namo vėdinimo sistemą. Jei ką kreipkis per PM. Trumpai čia išdėstysiu komplektaciją ir kai kurias mintis. Vėdinamas namo plotas apie 250m2. Vėdinimo schema mišri- kai kur padavimas/ištraukimas toje pačioje patalpoje, kai kur atskirai. Rekupas Rego Kompakt 700ec-hw (rotacinis, ec motorai, paruoštas darbui su vandeniniu šilumokaičiu). Žiemą dažniausiai dirba 350m3/h. Man tai minimumas su kuriuo užtikrinamas +-gaivus oras namuose. Labai teisingai Cibuli mąstai, kad +14 tau yra ribinė komforto zona. Man ši zona grubiai +16-17. Esant šaltesniam padavimui, "kerta" per gerklę. Kažkas galbūt replikuos "mažink oro srautą", tačiau 350m3/h (0,5h-1 oro kaita) mano name yra RIBINIS našumas užtikrinantis, kaip rašiau, +-gaivą namuose (nei aš, nei žmona nemėgstam "pripersto oro"). Už rekupo stovi Saldos AVS (skirtas šildymui, ne šaldymui) vanduo/oras šilumokaitis. Per šilumokaitį cirkuliuoja glikolio/vandens tirpalas (užšalimas -33C), padavime +25 iki +30 temperatūros ir dašildo paduodamą orą iki +20...+21C. Rekupo viduje ledo niekada nemačiau, kondensato kartais būna, tačiau labai mažai. Vienintelis trūkumas, kartais jaučiamas kvapų pamaišymas. Ne visų, pvz. kai kurių šampūnų. Š*do kvapo pasinaudojus tualetu niekada nesijaučia (gal tas š prisotintas oras sunkesnis ir nusėda ant grindų ?). Tačiau šis trūkumas man gyventi netrukdo.
Nesu prieš plokštelinius rekupus, tačiau jei nebus imtasi priemonių, oro pašildymui prieš rekupą iš plokštelinio bus mažiau naudos nei iš rotacinio. Prie neigiamų temperatūrų plokštelinio šilumokaitis užšalinėja. Užšalimas vyksta ir tai yra nuolatinis procesas žiemą, kai vėdinimo labiausiai reikia! Jeigu atitirpinimas realizuotas disbalansuojant srautus- namo viduje neigiamas slėgis- nevyksta normalus vėdinimas. Jeigu yra bypass sklendė į namus gauni ledinio oro dozes. Jeigu stovi elektrinis tenas prieš šilumokaiti- bus brangi jo eksploatacija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupcis: 09 sausio 2015 - 19:19
QUOTE(Pupcis @ 2015 01 09, 19:13)
1. Gerai, kad čia tik forumas (o ne KK2 penktadienis su aukštu reitingo koeficientų) ir tik nedidelė dalis tautiečių skaito komentarus- kitaip bankrutuotų visi rotacinių rekupų pardavėjai! smile.gif

2. Cibuli, jei nori, skirsiu laiko aprodyti tau savo namo vėdinimo sistemą. Jei ką kreipkis per PM.

3. Labai teisingai Cibuli mąstai, kad +14 tau yra ribinė komforto zona. Man ši zona grubiai +16-17. Esant šaltesniam padavimui, "kerta" per gerklę.

4. Už rekupo stovi Saldos AVS (skirtas šildymui, ne šaldymui) vanduo/oras šilumokaitis. Per šilumokaitį cirkuliuoja glikolio/vandens tirpalas (užšalimas -33C), padavime +25 iki +30 temperatūros ir dašildo paduodamą orą iki +20...+21C.

5. Vienintelis trūkumas, kartais jaučiamas kvapų pamaišymas. Ne visų, pvz. kai kurių šampūnų. Š*do kvapo pasinaudojus tualetu niekada nesijaučia (gal tas š prisotintas oras sunkesnis ir nusėda ant grindų ?). Tačiau šis trūkumas man gyventi netrukdo.

6. Nesu prieš plokštelinius rekupus, tačiau jei nebus imtasi priemonių, oro pašildymui prieš rekupą iš plokštelinio bus mažiau naudos nei iš rotacinio.

7. Prie neigiamų temperatūrų plokštelinio šilumokaitis užšalinėja. Užšalimas vyksta ir tai yra nuolatinis procesas žiemą, kai vėdinimo labiausiai reikia!

8. Jeigu atitirpinimas realizuotas disbalansuojant srautus- namo viduje neigiamas slėgis- nevyksta normalus vėdinimas. Jeigu yra bypass sklendė į namus gauni ledinio oro dozes.

9. Jeigu stovi elektrinis tenas prieš šilumokaiti- bus brangi jo eksploatacija.

1. Nežinojau, kad aš toks galingas, jog galiu Lietuvos vėdinimo pramonę sugriauti. Ačiū už komplimentą.

2. Pagalvosiu.

3. Tai teisingai mąstau, tai nusišneku. Apsispręskite vieną kartą. Aš turiu neišoperuotą anginą, todėl komfortiško oro ribą pakelčiau aukščiau. Bet tiek to.

4. Kas maitina jūsų rekuperatoriaus pečių nesupratau arba praleidau? Gal patikslinsite. Kodėl statėte už rekupo? Juk tuos kelis laipsnius gali pakelti elektrinis tenas? Jūs gi turite rotacinį. Beje, kieka kainavo šitas radiatorius. O šiaip tai gyvename išmanioje eroje: vienas išmanaus ekrano bakstelėjimas, vietų, kur galima dalintis foto - apstu, ir visi mato, supranta. Efektas stipresnis, nes čia dažnai nesusikalbėjimas ir vyksta dėl vaizdo trūkumo, tingėjimo viską iki paskutinio žodelio aprašyti.

5. Būna sąžiningų žmonių. Užskaitau. 4u.gif

6. Žinoma. Aš visą šią diskusiją užkūriau vien ta, kad praplėsti akis dėl rotoriukų. O tai buvo sukurtas vos ne mitas apie juos: nemaišo kvapų, pučia labai karštą orą, atstato drėgmę, ir net namus sutvarko, kai šeimininkė tingi. Aišku, jie daug ką daro, bet buvo per daug suabsoliutinti.

7. Negaliu nesutinkti. 100 proc. tiesa.

8. Kai kas naudoja Renovent Excelent 180, kuris atsitirpina išbalansuodas srautus, bet sakė kad dėl slėgio skirtumo ausų bugneliai vietoje.

9. Aišku, kad brangi. Bet mes turime realiai tik vieną Medeinos pavyzdį. O vienas lauke ne karys. Todėl ir noriu sužinoti daugiau apie plokštelinius iš realybės, o ne teorijos. Po realybės daug įdomių dalykų išlenda apie rotacinius. Galbūt išlįstu ir apie plokštelinius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 09 sausio 2015 - 19:45
Aukštas vanduo tai kiek? Man taip atrodo, kad ŽŠ aukštas vanduo kaip tik gerai, mažiau kastis reikia. Ar būna, kad įšalas nusileidžia žemiau vaterlinijos?
Lietaus nuotakynas kaip ŽŠ - įdomi mintis, bet kaip užtikrinti, kad oras būtų imamas iš kuo tolesnio taško, t.y. kad kuo ilgiau paklaidžiotų vamzdžiais... Tokia nuojauta, didžioji srauto dalis būtų paimama iš artimiausio stovo, esančio už kokių 3m.
QUOTE(*** @ 2015 01 09, 18:51)
As pries tavo iranga tikrai nieko pries neturiu. Jai ne aukstas gruntinis vanduo gal ir pats buciau prakases ZS ... Netgi buvo tokia mintis kilus jog ZS galetu but pakastas lietaus ziedinis nuotakynas smile.gif <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti