QUOTE(cibulis @ 2015 01 09, 13:55)
1. Jeigu aš tik sakau, kad nereikia sudievinti rotacinių ir vardinu jų trūkumus, kuriuos sužinojau internete, tai jau kategoriškas?
Kategoriškas - tai ne ką sakai, o kaip sakai.
Tiesiog kažkur skaičiau internete, kad tikrai nėra komfortiška, jaučiamas šaltukas.
Žinai, internete pilna visokio bredo iš vbs (viena bobutė sakė) kontoros ir tu tai ne tik imi kaip už gryną pinigą, bet ir kitus įtikinėji savo kategoriška teigimo forma, tarsi tai pati tikriausia tiesa iš pačių patikimiausių šaltinių.
taip, šerkšno yra, aš ir nufotografavau šerkšno savo rekuperatoriuje, bet nepamiršk, šiame rekuperatoriuje vaikšto minusinės temperatūros, nieko keisto, kad iškritęs kondensatas užšala.
Bet, šerkšno nėra daug, o tu teigi, kad remiantis faktu, jog ten yra šerkšno, rekuperatorius yra nesandarus. Absurdas. Sandarumo tai absoliučiai neįrodo, tai tik įrodo, minusinių temperatūrų buvimą tame rekuperatoriuje.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 01 09, 14:19)
2. Visi apšąlinėja. Aš tik bandžiau paneigti mitą, kad rotaciniai - neapšalinėja. Toks mitas tikrai buvo šioje temoje. Arba buvo specialiai nutylima.
Nihrena ne visi, iki plokštelinių minusas nedaleidžiamas, jei jie užšaltų jiems butų kapec.
O dėl rotorinių užšalimo, tai ir vėl neteisingai viską supratai. Niekad nebuvo teigiama, kad juose nesikaupia žerkšnas. Apie tai šioje temoje dar prieš kokius du metus Tomas rašė sakydamas, kam rotoriniame rekuperatoriuje šepetėliai.
Bet esmė tame, kad tai jiems efektyviai dirbti netrukdo. Ir taip grubiai iki -26C temperatūros. Taigi, iki šios temperatūros jiems užšalimas nebaisus. Nereikia papildomai rūpintis priežužšalimine apsauga. Tiesa čia Lietuvoje, sibire sako ir rotoriniams reikalinga apsauga nuo užšalimo.
3. Internete pilna prieštaringos informacijos.
Tai kodėl paimi vienos pusės teiginius ir teigi, kad tik jie teisingi absoliučiai, o kiti absoliučiai neteisingi? Tai gal išsaiškink tiesą, prieš darydamas kategoriškas išvadas.
4. Matai, jau pradeda susikalbėti. Tu tik pasakei, kad oras vėsus. O ar tau problema, ar ne, - čia jau tavo reikalas. Man nepatiktų.
O kada mano rašliavoje buvo rašyta ne 14C temperatūra? Aš ją visada rašiau, be to 14C man tikrai šalta, bet tai nereiškia, kad paduodant iš rekuperatoriaus 14C temperatūrą, patalpose bus šalta. Tu čia ir vėl kažką maišai.
5. Ne esmė ką šildai, bet litai kapsi. Plokštelinis šildys lauko orą, kad aš turėčiau viduje komfortą, rotacinis šildys tiekiamą orą, kad aš turėčiau tą patį komfortą. Skirsis tik piniginė išraiška, bet esmė ta, kad ji bus abiem rekūpams.
Tai kam tu gridinį šildyma namuose darai, vamzdelius kieme išvedžiok. Na ką aš tau galiu daugiau šiuo klausimu pasakyti

. Priežužšaliminės apsaugos atveju, tai vamzdeliai išvedžioti lauke, šildo kiemą, kad kiemo nuo sniego nukasinėti nereikėtų.
6. Pilna nuotraukų su užšąlusiai Amalvos rotoriukais. Gal tu suinteresuotas, kad taip rotorius gini?
Nuotraukose matosi tik užšalęs kondensatas rekuperatoriaus viduje.
Rekuperatorius veikia, jis neužšalo, jo atšildyti nereikia.
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2015 01 09, 15:50)
Neminėjau, nes teisingai suprojektuotas rekuperatorius nesukuria neigiamo slėgio tam, kad sumažintų ledinio tiekiamo oro srautą per šilumokaitį jo atitirpinimui, o atidaro by-pass ir praleidžia didžiąją dalį ledinio oro už šilumokaičio per by-pass, bet ne per namo plyšius.
Tokiu aveju ir temperatūrinis NVK nedžiugins, oi kaip nedžiugins. Bet matai, kadangi madwifi įsikibęs laikosi aukštos įpučiamos ~19C temperatūros, esu garantuotas, kad jis turi omenį rekuperatorių kuris disbalansuoja srautus, kur slėgių skirtumai kompensuojami per namo nesandarumus.
Tai parodo, kad neverta žiūrėti į temperatūrinį nvk.
Šiaip tas bandymas su smilkalais man nepatiko. Jeigu jis pats užkūrė smilkalus ir po to bandė kitame kambaryje užuosti, tai užuosti niekaip nepavyks.
Reikėjo pabūti lauke 15-20min ir įeiti į namus, o kažkas kitas turėjo užkurti smilkalus WC. Jeigu tokiu atveju iš gryno oro atėjęs žmogus neužuostų smilkalų, tada galima sakyti, kad rotorius tikrai nemaišo kvapų. O kai žuvienės virėjas verda sriubą virtuvėje ir tada pabando nueiti į kitą kambarį ir užuosti žuvienę tai jam niekaip nepavyks, nu niekaip, nors visi namai akivaižiai persismelkę žuvimi.
Užskaitau.