Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 5

QUOTE(arkava @ 2015 01 09, 13:01)
Link pavasario, visi persimesim i sekancias stogo siltinimo  aktualijas nuo pradziu...

Nenori, neskaityk. Kiekvienas čia ieško sau naudos. Mintas dabar vedinimą daro, tai ir dalyvauja diskusijose, nes jam tai aktualu. Apie stogus jis nenori kalbėti. Kitiems žmonėms, kiti dalykai aktualūs. Man liko aktualūs tik du dalykai: vėdinimas ir stogas. Gal dar ŠS iš dalies, bet čia jau viskas aišku.

Apie vėdinimą anksčiau per daug nesidomėjau ir nesigilinau. Karts nuo karto paskaitydamas temą susidariau nuomonę, kad rotacinis - gėris. Jis ir tik jis. Bet kai labiau pasigilinau, tai pasirodo, kad ne viskas taip gražu. Apie plokštelinių blogybes daugiau prirašyta nei apie rotacinių.

O kadangi temą tiek daug žmonių skaito, vadinasi, kad visiems buvo atsibodę teorinės kalbos. Daugelį domina realūs skaičiai. Bet kam ko reikia. Aišku ir tai, kad be teorijos nebus ir praktikos. Bet šioje temoje teorijos buvo per daug.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2015 01 09, 12:38)
o kur rotorius visa "vandenuka" padeda, turbut sugeria taip ?

Dalį išmeta su išmetamu lauk oru, o dalį gražina atgal į patalpas, todėl ir sakoma, kad jis gražina drėgmę, ir kaip mes matom iš pavyzdžių, kai plokšteliniai su entalpiniais vis tiek drenuoja vandenį, tai rotorinis rekuperatorius drėgmę gražina keleriopai efektyviau, nes asmeniškai pats žiūrėjau prie -21C temperatūros rotoriniame rekuperatoriuje nė vienos balutės. Drenažo taipogi nėra.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 01 09, 13:13)
Absoliutus briedas. Tenas už rekuperatoriaus šildo patalpų orą, o ne išmetamas lauk, kaip atitirpinimo atveju.

Kur čia briedas. Aš sakau, kad manęs netenkina, kai rotacinis į vidų pučia +14. Man šalta, nekomofortiška. Todėl aš junkčiau teną, o tai reiškia, kad jis suktų elektrą ir rotacinį nuo tam tikro lauko minuso reikia vertinti panašiai kaip plokštelinį, kuris irgi prisuka papildomai elektros. Štai apie ką aš.

O kur jis ten šildo: už/prieš, iš/į man neįdomu.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2015 01 09, 13:16)
Dalį išmeta su išmetamu lauk oru, o dalį gražina atgal į patalpas, todėl ir sakoma, kad jis gražina drėgmę

Taip taip. Matėm, kur jis tą drėgmę padeda. Apšąla visas ir tiek. Dalį drėgmės grąžina į vidų, dalį išmeta į lauką, bet dalis gražiai apšąla. O kai tai reiškia, tai reiškia, kad jis nėra sandarus. Iš to seka, kad ir kvapus pamaišo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 09 sausio 2015 - 13:19
O turėtų būti įdomu. Visgi yra šioks toks skirtumas ką šildyti - lauką ar vidų.
QUOTE(cibulis @ 2015 01 09, 13:19)
O kur jis ten šildo: už/prieš, iš/į man neįdomu.<{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Milao: 09 sausio 2015 - 13:21
QUOTE(cibulis @ 2015 01 09, 12:14)
O kadangi temą tiek daug žmonių skaito, vadinasi, kad visiems buvo atsibodę teorinės kalbos. Daugelį domina realūs skaičiai. Bet kam ko reikia. Aišku ir tai, kad be teorijos nebus ir praktikos. Bet šioje temoje teorijos buvo per daug.

O kad daugeli domina realybe, tai cia teisingai, nes kaip as daugeliui sakau, 70 proc. statybininkus ir 80 proc. pardavimo vadzzzzybininkus ant triju raidziu siusti.
Atsakyti
Na as ir vedinima tarpusventy issivedziojau, pasiskaites (nenorom) visa tema, atsirinkau , kas aktualu.
Aisku, laipsniu daliu, ar vandens gramu neskaiciavau, nes gyvenimas per trumpas, kad kreipt i ta demesi. Nenustebciau, jei po metu kitu Jusu rekupas bus isjungtas, arba nepateisines vilciu.
Is kitos puses, ar turi lemiamos itakos tas 20 lt/men abonentinis uz tena/el, kai gyveni 600-700T-800 name biggrin.gif

QUOTE(cibulis @ 2015 01 09, 12:14)
Nenori, neskaityk. Kiekvienas čia ieško sau naudos. Mintas dabar vedinimą daro, tai ir dalyvauja diskusijose, nes jam tai aktualu. Apie stogus jis nenori kalbėti. Kitiems žmonėms, kiti dalykai aktualūs. Man liko aktualūs tik du dalykai: vėdinimas ir stogas. Gal dar ŠS iš dalies, bet čia jau viskas aišku.

Apie vėdinimą anksčiau per daug nesidomėjau ir nesigilinau. Karts nuo karto paskaitydamas temą susidariau nuomonę, kad rotacinis - gėris. Jis ir tik jis. Bet kai labiau pasigilinau, tai pasirodo, kad ne viskas taip gražu. Apie plokštelinių blogybes daugiau prirašyta nei apie rotacinių.

Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2015 01 09, 13:10)
Galima diskutuoti n kartu, bet nereikia buti, taip kategoriskam, dabar nepamenu kazkas parase apie tuos sertifikatus, kaip imones daro, siaip gaminancios imones ivairiausiu marketinginiu fokusu prigalvoja, kaip Mindaugui su langu profiliu gavosi, na apie rotacinius is blogosios puses maziau kalbama, kad tu blogybiu maziau, o ploksteliniai musu klimato zonai nelabai tinkami, reikalingi papildomi sprendimai. Nei vieno produkto nera idelaus, kaip ir zmoniu.

Ačiū, kad tiek daug dėmesio man, bet geriau arčiau prie temos. Gal ir keičiu nuomonę, bet kaip sako kinai: nieko nėra šiame pasaulyje pastovesnio kaip nepastovumas.
Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2015 01 09, 13:20)
O turėtų būti įdomu. Visgi yra šioks toks skirtumas ką šildyti - lauką ar vidų.

Iš tiesų tai žinau ir domiuosi. Tik šiaip pasakiau. Nes esmė tai tokia, kad rotaciniam reikia pašildytuvo, nes nuo tam tikro lauko minuso jis pučia per vėsų orą į vidų. Štai apie ką aš. Aišku rotacinio atveju tas oras lieka viduje, plokštelinio išgaruoja į lauką, bet tada reikia jau žiūrėti išlaidas per mėnesį. O jos jau gali būtų ne tokios drastiškos. Nes įprasta mąstyti taip: rotacinis prisuka elektros už 30 Lt, plokštelinis - už 200-250 Lt. Bet pasirodo, kad tai nėra tiesa, nes žmonės su rotaciniu kenčia šaltą orą ir nejungia tenų. Jei jungtų tenus (žiemos režimą), tai ir sąskaita būtų ne 30 Lt, o daugiau. Štai man ir įdomu, kiek daugiau.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 01 09, 12:58)
1. Nieko kategoriško nebuvo.

Ir dabar visi teiginiai labai kategoriški. Cibuli, toks vaizdas, kad kitaip nemoki.

ką daugelis nutyli,

Tai čia kas antras žingsnis statybose toks.

3. Manai, kad per tuos 10-20 metrų +14 pašils iki +19? Nesąmonė. Žmonės, kurių rekūpai rodo, kad pučia +13/+14 ir stovi šalia sako, kad juntamas šaltis.

Žinai, aš asmeniškai stovėjau patalpoje, kurioje buvo tiekiamas +14C temperatūros oras ir pakankamai dideliu oro srautu. Išskyrus tikrai gaivų orą, diskomforto dėl šalčio tikrai nejaučiau.

Susidaro vaizdas, kad varai dezinformacija tarsi būtum tuo suinteresuotas, o jei jau taip teigi, būk malonus, paviešink šaltinį kuriuo remiesi. Mielai su juo pasiginčyčiau, kad nesąmones varo.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 01 09, 13:21)
1. Aisku, laipsniu daliu, ar vandens gramu neskaiciavau, nes gyvenimas per trumpas, kad kreipt i ta demesi.

2. Nenustebciau, jei po metu kitu Jusu rekupas bus isjungtas, arba nepateisines vilciu.

3. Is kitos puses,  ar turi lemiamos itakos tas 20 lt/men abonentinis uz tena/el, kai gyveni 600-700T-800 name   biggrin.gif

1. Teisingai, neverta skaičiuoti. Aš tik domiuosi ir bandau apsispręsti. O kol svarstau galiu ir gramus pasverti.

2. Pasyviame name nelabai įmanoma, nors aišku, kad galima.

3. drinks_cheers.gif Būtent aš apie tai ir kalbu. Šildytis su elektra nėra blogis, bet už rekūpo elektrą mokėti šiek tiek daugiau - jau blogis. Nekalbu būtinai apie plokštelinį, bet rotacinį žiemą reikia jungti į žiemos režimą ir pakelti orą nuo +14 iki +18 ar pan. Nenoriu diskomforto. Tuos 20 Lt kamšiuose stovėdamas ištratini.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 09 sausio 2015 - 13:43
QUOTE(cibulis @ 2015 01 09, 13:04)
Mintai, bet tai ta pati teorija tik išreikšta litais. Aš sakau, kad papasakok, kiek tau elektros realiai prisuko, koks garsas, kaip su kvapais, kaip su drėgme? Aš noriu realių atsiliepimų, o ne teorinių pasvarstymų.

Kiek kartų aš tau aiškinau? Kokį dešimt kartų kaip minimum. Jau atsibodo, nes tu vis tiek savo. Sakiau, atvažiuok, pats pasižiūrėsi

Po truputį aiškėja, kad rotaciniai apšalinėja, maišo kvapus ir nuo tam tikro lauko minuso paduoda gana vėsų orą į namą.

Apšalinėja - taip. Bet pateik nors vieną rekuperatorių, kuris neapšalinėja. Ai tiesa, tas, kuriame upeliai bėga užšalt negali, nes jam iškart kapec būtų lotuliukas.gif

Maišo kvapus - absurdas.

Vėsus oras faktas - bet tai ne problema. Tai absoliučiai neturi įtakos komfortui.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 01 09, 13:19)
Kur čia briedas.

Tenas lauke šildo lauką, tenas viduje šildo namus, taip kad kalbant apie namo šildymą, tenas lauke absoliučiai nesulyginamas su tenu namuose. Štai kur briedas, kai pradedi lyginti du nesulyginamus dalykus.

Taip taip. Matėm, kur jis tą drėgmę padeda. Apšąla visas ir tiek. Dalį drėgmės grąžina į vidų, dalį išmeta į lauką, bet dalis gražiai apšąla. O kai tai reiškia, tai reiškia, kad jis nėra sandarus. Iš to seka, kad ir kvapus pamaišo.

Nu čia nekategoriška viską žinančio žmogaus išvada?

Užšala net sandariame inde etvėsus orui iškritęs kondensatas. Pagal šerkšno kiekį, kaip tik galima teigti, kad oro srautų maišymosi nėra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 09 sausio 2015 - 13:57
QUOTE(mintas @ 2015 01 09, 13:27)
1. Ir dabar visi teiginiai labai kategoriški. Cibuli, toks vaizdas, kad kitaip nemoki.

2. Žinai, aš asmeniškai stovėjau patalpoje, kurioje buvo tiekiamas +14C temperatūros oras ir pakankamai dideliu oro srautu. Išskyrus tikrai gaivų orą, diskomforto dėl šalčio tikrai nejaučiau.

3. Susidaro vaizdas, kad varai dezinformacija tarsi būtum tuo suinteresuotas, o jei jau taip teigi, būk malonus, paviešink šaltinį kuriuo remiesi. Mielai su juo pasiginčyčiau, kad nesąmones varo.

1. Jeigu aš tik sakau, kad nereikia sudievinti rotacinių ir vardinu jų trūkumus, kuriuos sužinojau internete, tai jau kategoriškas? Jei faktai gali būti kategoriški, tai ir aš ketogoriškas. Man keisčiau, kad pats nenori pripažinti akivaizdžių faktų. O tai jau yra užsispyrimas, t.y. kategoriškumas iš kitos pusės.

2. Viskas tvarkoje. Tavo patirtis sako, kad buvo nešalta. Koks oras buvo lauke, koks atėjo iki rekuperatoriaus, buvo-nebuvo įjungtas tenas, kiek išpūtinėjo ties difuzoriais. Ir net jei tau tikrai nebuvo šalta (tuo tikiu), tai kitiems tokios pačios sąlygos galėjo būti kaip šaltis. Čia kaip ir su kvapais.

3. Kaip galiu būti suinteresuotas? Man kas nors dėl to rekūpą duos? Ar dar ką nors padarys? Nieko panašaus. Tiesiog kažkur skaičiau internete, kad tikrai nėra komfortiška, jaučiamas šaltukas.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 01 09, 13:55)
1. Jau atsibodo, nes tu vis tiek savo. Sakiau, atvažiuok, pats pasižiūrėsi

2. Apšalinėja - taip. Bet pateik nors vieną rekuperatorių, kuris neapšalinėja. Ai tiesa, tas, kuriame upeliai bėga užšalt negali, nes jam iškart kapec būtų  lotuliukas.gif

3. Maišo kvapus - absurdas.

4. Vėsus oras faktas - bet tai ne problema. Tai absoliučiai neturi įtakos komfortui.

5. Tenas lauke šildo lauką, tenas viduje šildo namus, taip kad kalbant apie namo šildymą, tenas lauke absoliučiai nesulyginamas su tenu namuose. Štai kur briedas, kai pradedi lyginti du nesulyginamus dalykus.

6. Nu čia nekategoriška viską žinančio žmogaus išvada?

1. Ok. Atvažiuosiu.

2. Visi apšąlinėja. Aš tik bandžiau paneigti mitą, kad rotaciniai - neapšalinėja. Toks mitas tikrai buvo šioje temoje. Arba buvo specialiai nutylima.

3. Tu sakai absurdas, bet nei aš, nei tu - negali įrodyti. Internetas dar kvapų neperduoda. Milao, pvz., sako, kad jautė rotacinio kvapus. Internete pilna prieštaringos informacijos.

4. Matai, jau pradeda susikalbėti. Tu tik pasakei, kad oras vėsus. O ar tau problema, ar ne, - čia jau tavo reikalas. Man nepatiktų.

5. Ne esmė ką šildai, bet litai kapsi. Plokštelinis šildys lauko orą, kad aš turėčiau viduje komfortą, rotacinis šildys tiekiamą orą, kad aš turėčiau tą patį komfortą. Skirsis tik piniginė išraiška, bet esmė ta, kad ji bus abiem rekūpams.

6. Pilna nuotraukų su užšąlusiai Amalvos rotoriukais. Gal tu suinteresuotas, kad taip rotorius gini?
Atsakyti