Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 5

Sako 10L i savaite tai 40L i menesi, kiek tada i sezona? Toks didziulis vandens kiekis tures but galimai atitirpintas, permirkes slapias visas silumokaitis. Amalva netgi rekomenduoja maziausiai karta metuose ploksteliiu silumokaicius plauti. Kazkaip man visiskai nehigieniskai atrodo sitas visas reikalas. Ar pelesiu niekas nesiskundzia su ploksteliniais? smile.gif

QUOTE(cibulis @ 2015 01 09, 11:11)
1. Labai teisingai. Bent jau aš toje vietoje, kurioje bus rekūpas, numačiau drenažinį vamzdį. Visa drėgmė bėgs tiesiai į nuotekas. Jokio kvapo, jokių kibirų ir jokio nepatogumo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 09 sausio 2015 - 12:26
QUOTE(*** @ 2015 01 09, 12:25)
Sako 10L i savaite tai 40L i menesi, kiek tada i sezona? Toks didziulis vandens kiekis tures but galimai atitirpintas, permirkes slapias visas silumokaitis. Amalva netgi rekomenduoja maziausiai karta metuose ploksteliiu silumokaicius plauti. Kazkaip man visiskai nehigieniskai atrodo sitas visas reikalas. Ar pelesiu niekas nesiskundzia su ploksteliniais? smile.gif

Vanduo susidaro ir prie teigiamu temperaturu. Tokia jau ta fizika. Pelesi tikrinsim rudeni po metu eksploatacijos.

Kiek pucia i kambarius prie didziuju salciu nematavau bet prie -5 kambary buvo 21-22 padavinejo 20 ora
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 01 09, 12:21)
Nu tai gerai o koki ora pucia plokstelinis be ZS ir visokiu pasildytuvu?

Nieko nepučia, nes užšąla. Todėl ir deda tenus, kad atšildytų. Paulas - 2 kW, Renovetas - 1 kW. Amalva irgi lyg 1 kW deda. Kaip rodo Pasiutusio duomenys, tai rotacinis šąlant orui, pučia vis šaltesnį orą, todėl realiai nuo -10 lauko temperatūros tikrai reikia teno, kad pašildytų orą. Paprastam plokšteliniam reikia teno nuo 0/-1, su membrana (entalpiniam) reikia nuo -7.

Mintas teigia, kad jam nepatinka, kad plokštelis pašildo tiekamą orą ir jį išmeta laukant. Atsieit nenaudingas. Gal ir taip. Mano mintis paprasta: palyginam litus/eurus. Kiek konkrečiai kainuoja eksploatacija, o ne buriam apie teorija.

Medeinos paprastas plokštelinis, kai lauke šalta, elektros per mėnesį gali prisukti apie 260 Lt.

Man įdomu, kiek elektros gali prisukti tas pats Paul su entalpinu. Turėtų būti tikrai mažiau nei 260 Lt.

Rotacinius irgi reikėtų vertinti su pašildytuvais, nes nuo tam tikro minuso, jie peržengia komforto ribas.

Viskas labai paprasta: išlaidos litais, juntamas komfortas, kvapai ir drėgmės atstatymas/neatstatymas. Visą kitą tik teorija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 09 sausio 2015 - 12:37

o kur rotorius visa "vandenuka" padeda, turbut sugeria taip ?
Atsakyti
Kad gerb. Mindaugas keicia savo nuomone ir tai sakydamas "kategoriskai" mes visi tai zinome. Prisiminkime apie namo projekta, kai buvo sakoma, kad reikia gero projekto ir konstruktyvo, statybu metu nereiketu statybininkams improvizuoti ir t.t. zinome, ka siuo metu turime apie stogo apsiltinima, aukscio trukuma tam tikrose vietose ir t.t.Kategoriskai buvo atmesta apsiltinimas PU putomis, nes tai labai brangu, siuo metu vel svarsto siltinti jomis, aisku galima argumentuoti, kad buvo atmesta, nes riuosiamasi buvo siltinti saltuoju metu, o dabar atidedama pavasariui. Galima keisti nuomone, bet nereikia sumalti pries tai i suda, o po to vel svarstyti apie tai. Dabar apie vedinima. Koks atstumas yra tarp rekupo ir difuzoriau 10-20 metru, jie ivedzioti tarp apsiltinimo ir apdailos, kokia ten temperatura? kol pasieks oras galutini taska jisai susils, buvau ikises i difuzoriu termometra jisai rode apie 18 name yra 21, ir kaip pasakoma, kad uz nugaros pus saltas oras, jeigu per minute pavarytut 10 kub. tai pajaustumet, o dabar smegenu ieskojimas kur ju nera.
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2015 01 09, 12:49)
1. Kad gerb. Mindaugas keicia savo nuomone ir tai sakydamas "kategoriskai" mes visi tai zinome. Prisiminkime apie namo projekta, kai buvo sakoma, kad reikia gero projekto ir konstruktyvo, statybu metu nereiketu statybininkams improvizuoti ir t.t. zinome, ka siuo metu turime apie stogo apsiltinima, aukscio trukuma tam tikrose vietose ir t.t.Kategoriskai buvo atmesta apsiltinimas PU putomis, nes tai labai brangu, siuo metu vel svarsto siltinti jomis, aisku galima argumentuoti, kad buvo atmesta, nes riuosiamasi buvo siltinti saltuoju metu, o dabar atidedama pavasariui.

2. Galima keisti nuomone, bet  nereikia sumalti pries tai i suda, o po to vel svarstyti apie tai.

3. Dabar apie vedinima.  Koks atstumas yra tarp rekupo ir difuzoriau 10-20 metru, jie ivedzioti tarp apsiltinimo ir apdailos,  kokia ten temperatura? kol pasieks oras galutini taska jisai susils, buvau ikises i difuzoriu termometra jisai rode apie 18 name yra 21, ir kaip pasakoma, kad uz nugaros pus saltas oras, jeigu per minute pavarytut 10 kub. tai pajaustumet, o dabar smegenu ieskojimas kur ju nera.

1. Nieko kategoriško nebuvo. Aš tik sakiau, kaip turėtų būti, t.y. statant pasyvų namą reikia laikytis suprojektuotų dalykų. Tik problema, kad kai projektavo buvau per daug žalias ir projekte buvo klaidų. Kai kurias pavyko ištaisyti, kai kurios vis dar kaba. O sprendimas dėl stogo nebuvo priimtas, buvo ir yra tik ilgas galvojimas, nes yra daug sprendimų ir visi turi problemų. O jei nebūtų projektinių klaidų, nebūtų ir vargo. O reikėjo tiek nedaug: ant stogo uždėti MPP ir iš karto pasidaryti vėdinimo angas.

2. Aš nemalu į šūdą, bet jei paskaitytum visą diskusiją, tai apie rotacinius yra labai daug kas sąmoningai nutylima. Gal kiek per aštriai pasakiau, bet pasakiau tiesą, ką daugelis nutyli, meluoja, nežino ar pan.

3. Manai, kad per tuos 10-20 metrų +14 pašils iki +19? Nesąmonė. Žmonės, kurių rekūpai rodo, kad pučia +13/+14 ir stovi šalia sako, kad juntamas šaltis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 09 sausio 2015 - 12:59
QUOTE(cibulis @ 2015 01 09, 11:37)
Tu vėl apie teorijas, o aš tik apie pinigus.

Ne, teorijas tamsta išvedinėjat, o aš apie pinigus kalbu, tik ne tiesiogiai, o jei nesupranti iš mano aiškinimų, tai konkretūs skaičiai.

Mano atveju, kai rekupo tenas šildo tiekiamą į patalpas orą, tai iš esmės šildo mano namą. Tai yra elektrinis šildytuvas šildantis namą, taip kad mano minėtas mano namo šildymas elektra su visomis vėdinimo išlaidomis ~350Lt, tai čia su tuo pačiu elektriniu tenu rekuperatoriuje.

Jei būtų plokštelinis, tai elektrinis tenas tiktai saugotų rekuperatorių nuo užšalimo, tai būtų prie tokių orų, remdamasis medeinos patirtimi, primetu apie 150Lt, taigi, mano namo elektros sąnaudos išaugtų dar 150Lt, ir mokėčiau už namo šildymą bei ventiliaciją jau nebe 350Lt, o ~500Lt.

Tavo atveju, jei šildysies namą geoterminiu, ir šildymas kainuos tik ~80Lt, tai dar reikėtų pridėti ~150Lt, rekuperatoriaus apsaugai nuo užšalimo ir bendra šildymo ir vėdinimo kaina jau gautūsi ~250Lt (80Lt namo šildymas, 20 Lt rekuperatoriaus varikliai, 150 Lt rekuperatoriaus apsauga.

Arba iš vis 360Lt, jei žiemos laikotarpis bus toks, kaip tuomet, kai medeinos priešužšaliminis tenas prisuko 260 Lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 09 sausio 2015 - 12:59
Pries kokias dvi dienas norejosi taip parasyti drinks_cheers.gif
Tema, aktualija pasikeite, projektai padaryti, babkes geriausiem expertam ir konstruktoriam sumoketos - o viskas svarstoma is naujo. doh.gif
Link pavasario, visi persimesim i sekancias stogo siltinimo aktualijas nuo pradziu...
Zmones, eksploatuojasi irgi, su metais ju charakteristikos prasteja - o ko noret is medziagu, gelezu biggrin.gif

QUOTE(Noriukas5 @ 2015 01 09, 11:49)
Kad gerb. Mindaugas keicia savo nuomone ir tai sakydamas "kategoriskai" mes visi tai zinome. Prisiminkime apie namo projekta, kai buvo sakoma, kad reikia gero projekto ir konstruktyvo, statybu metu nereiketu statybininkams improvizuoti ir t.t. zinome, ka siuo metu turime apie stogo apsiltinima, aukscio trukuma tam tikrose vietose ir t.t.Kategoriskai buvo atmesta apsiltinimas PU putomis, nes tai labai brangu, siuo metu vel svarsto siltinti jomis, aisku galima argumentuoti, kad buvo atmesta, nes riuosiamasi buvo siltinti saltuoju metu, o dabar atidedama pavasariui. Galima keisti nuomone, bet  nereikia sumalti pries tai i suda, o po to vel svarstyti apie tai. Dabar apie vedinima.  Koks atstumas yra tarp rekupo ir difuzoriau 10-20 metru, jie ivedzioti tarp apsiltinimo ir apdailos,  kokia ten temperatura? kol pasieks oras galutini taska jisai susils, buvau ikises i difuzoriu termometra jisai rode apie 18 name yra 21, ir kaip pasakoma, kad uz nugaros pus saltas oras, jeigu per minute pavarytut 10 kub. tai pajaustumet, o dabar smegenu ieskojimas kur ju nera.

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 01 09, 12:58)
Ne, teorijas tamsta išvedinėjat, o aš apie pinigus kalbu, tik ne tiesiogiai, o jei nesupranti iš mano aiškinimų, tai konkretūs skaičiai.

Mintai, bet tai ta pati teorija tik išreikšta litais. Aš sakau, kad papasakok, kiek tau elektros realiai prisuko, koks garsas, kaip su kvapais, kaip su drėgme? Aš noriu realių atsiliepimų, o ne teorinių pasvarstymų.

Po truputį aiškėja, kad rotaciniai apšalinėja, maišo kvapus ir nuo tam tikro lauko minuso paduoda gana vėsų orą į namą.
Atsakyti
Galima diskutuoti n kartu, bet nereikia buti, taip kategoriskam, dabar nepamenu kazkas parase apie tuos sertifikatus, kaip imones daro, siaip gaminancios imones ivairiausiu marketinginiu fokusu prigalvoja, kaip Mindaugui su langu profiliu gavosi, na apie rotacinius is blogosios puses maziau kalbama, kad tu blogybiu maziau, o ploksteliniai musu klimato zonai nelabai tinkami, reikalingi papildomi sprendimai. Nei vieno produkto nera idelaus, kaip ir zmoniu.
Atsakyti
Klasikiniame plokšteliniame pelėsio problema man neatrodo kaip labai baisi. Pelėsis gali tik ant išmetimo kanalo susidaryti, kur drėgmė kondensuojasi. Kad ir susidarys, jo sporos bus metamos į lauką, ne į vidų. Rotoriuje pelėsio susidarymo tikimybė gal ir mažesnė, bet jei jau susidarys, tai juo tikrai reiks kvėpuoti.
Kazkaip man visiskai nehigieniskai atrodo sitas visas reikalas. Ar pelesiu niekas nesiskundzia su ploksteliniais? smile.gif <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 01 09, 12:35)
Rotacinius irgi reikėtų vertinti su pašildytuvais, nes nuo tam tikro minuso, jie peržengia komforto ribas.

Absoliutus briedas. Tenas už rekuperatoriaus šildo patalpų orą, o ne išmetamas lauk, kaip atitirpinimo atveju.
Atsakyti