QUOTE(cibulis @ 2015 01 09, 11:37)
Tu vėl apie teorijas, o aš tik apie pinigus.
Ne, teorijas tamsta išvedinėjat, o aš apie pinigus kalbu, tik ne tiesiogiai, o jei nesupranti iš mano aiškinimų, tai konkretūs skaičiai.
Mano atveju, kai rekupo tenas šildo tiekiamą į patalpas orą, tai iš esmės šildo mano namą. Tai yra elektrinis šildytuvas šildantis namą, taip kad mano minėtas mano namo šildymas elektra su visomis vėdinimo išlaidomis ~350Lt, tai čia su tuo pačiu elektriniu tenu rekuperatoriuje.
Jei būtų plokštelinis, tai elektrinis tenas tiktai saugotų rekuperatorių nuo užšalimo, tai būtų prie tokių orų, remdamasis medeinos patirtimi, primetu apie 150Lt, taigi, mano namo elektros sąnaudos išaugtų dar 150Lt, ir mokėčiau už namo šildymą bei ventiliaciją jau nebe 350Lt, o ~500Lt.
Tavo atveju, jei šildysies namą geoterminiu, ir šildymas kainuos tik ~80Lt, tai dar reikėtų pridėti ~150Lt, rekuperatoriaus apsaugai nuo užšalimo ir bendra šildymo ir vėdinimo kaina jau gautūsi ~250Lt (80Lt namo šildymas, 20 Lt rekuperatoriaus varikliai, 150 Lt rekuperatoriaus apsauga.
Arba iš vis 360Lt, jei žiemos laikotarpis bus toks, kaip tuomet, kai medeinos priešužšaliminis tenas prisuko 260 Lt