Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 5

QUOTE(balbiesas @ 2015 01 09, 10:59)
Ar turit kas atsiliepimų apie DOMEKT REGO 400VE  ?

Pas mane toks. Jo apšiltinimas labai silpnas, tik 5cm apšiltinimo. Bet manau, kad ne apšiltinimo sluoksnis kelia problemas, o šilumos tiltai eliminuojantys visą apšiltinimą. Visas korpusas juk iš metalo.

O šeip tai veikia, daugiau siūlau pas raituzą bloge paskaityti. Jis jį seniau eksploatuoja.
Atsakyti
QUOTE(mantesas @ 2015 01 09, 09:06)
1. nu *** cia is suskeliai. Kokie trapai kokios smarves jei labai nori paprasta kriaukles sifona idejai ir gali sienoj montuot (grazus baltas lankstas) smarves jokios. tas pats kas kriaukle.

2. Reikalinga pliusine temperatura? netiesa sugeba pats atsitirpinti nenaudojant teno tik sumazinant padaviam is lauko. Taip name susidaro neigiamas slegis kurio metu atidarius duris ir per nesandarumus eina saltas oras i nama ir jis susildomas sildymo saltiniu. Tai daug geriau nei kaskart is rekupo gauti +13 vesu ora

1. Labai teisingai. Bent jau aš toje vietoje, kurioje bus rekūpas, numačiau drenažinį vamzdį. Visa drėgmė bėgs tiesiai į nuotekas. Jokio kvapo, jokių kibirų ir jokio nepatogumo.

2. O tai langus atidarinėji, kai plokštelinis atsitirpina? Beje, tavo plokštelinis neturi kažkokių programų, kurios rodytų, kokias temperatūras paduoda? O tai, kad +14 ir mažiau yra šalta aš tikrai sutinku. Net +16 ar +17 yra vėsu. Komfortiška temperatūra yra kažkur nuo +19.
Papildyta:
QUOTE(mantesas @ 2015 01 09, 09:06)
1. nu *** cia is suskeliai. Kokie trapai kokios smarves jei labai nori paprasta kriaukles sifona idejai ir gali sienoj montuot (grazus baltas lankstas) smarves jokios. tas pats kas kriaukle.

2. Reikalinga pliusine temperatura? netiesa sugeba pats atsitirpinti nenaudojant teno tik sumazinant padaviam is lauko. Taip name susidaro neigiamas slegis kurio metu atidarius duris ir per nesandarumus eina saltas oras i nama ir jis susildomas sildymo saltiniu. Tai daug geriau nei kaskart is rekupo gauti +13 vesu ora

1. Labai teisingai. Bent jau aš toje vietoje, kurioje bus rekūpas, numačiau drenažinį vamzdį. Visa drėgmė bėgs tiesiai į nuotekas. Jokio kvapo, jokių kibirų ir jokio nepatogumo.

2. O tai langus atidarinėji, kai plokštelinis atsitirpina? Beje, tavo plokštelinis neturi kažkokių programų, kurios rodytų, kokias temperatūras paduoda? O tai, kad +14 ir mažiau yra šalta aš tikrai sutinku. Net +16 ar +17 yra vėsu. Komfortiška temperatūra yra kažkur nuo +19.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 01 09, 12:04)
Pas mane toks. Jo apšiltinimas labai silpnas, tik 5cm apšiltinimo. Bet manau, kad ne apšiltinimo sluoksnis kelia problemas, o šilumos tiltai eliminuojantys visą apšiltinimą. Visas korpusas juk iš metalo.

O šeip tai veikia, daugiau siūlau pas raituzą bloge paskaityti. Jis jį seniau eksploatuoja.

Lyg ir galvojau tokį imti, bet vat vieni iš kitų gamintojų atstovų pradėjo varyti kad būtent šis amalvos modelis yra nevykęs smile.gif
Dėl apšilitinimo - jeigu jis pas mane stovės katilinėje, tai kaip ir neturėtų čia būti kažkokių bėdų?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 01 09, 11:11)

kam atidarinet langus. tas neigiamas slegis tikrai nesijaucia gyvenant. jis pasijaucia atidarius lauko duris tada buna didesne nei iprastai prietaka is lauko i tambura. Rekupas rodo tik istraukiamo is kambario ir is lauko i rekuperatoriu paduodamas temperaturas. Daugiau davikliu neturi
Atsakyti
QUOTE(mantesas @ 2015 01 09, 11:19)
Rekupas rodo tik istraukiamo is kambario ir is lauko i rekuperatoriu paduodamas temperaturas. Daugiau davikliu neturi

Kokias temperatūras rodė, kai buvo minusas?
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2015 01 09, 09:57)
Skirtumas yra teno vietoje. Plokštelinio atveju tenas šildo lauko orą iki rekuperatoriaus ir visa šildymuis sunaudota energija be naudos (išskyrus šilumokaičio apsaugą) išmetama lauk. Rotoriaus atveju elektra šildo jau į patalpas pučiamą orą, tad visa sunaudota elektros energija, kaip šiluma lieka name, o kai ištraukiama, dar rekuperatoriaus NVK procentu ir vėl išsaugoma. O tiksliau šeip tai "pasiutes" atsakė <{POST_SNAPBACK}>.

Tu vėl apie teorijas, o aš tik apie pinigus. Kažkodėl daugiau mokėti už namo šildymą elektra sutinki, bet daugiau mokėti už rekūpą - nesutinki. Aišku, kad plokštelinis prisuks daugiau elektros. Ir mes net šį bei tą žinome, kad Medeinos name praeitą žiemą prisukdavo iki 260 Lt. O kiek tokiomis oro sąlygomis prisukti rotacinis, kuris veiktų ne vasaros, o žiemos režimu? Įdomu kiek prisuktų entalpinis? Nes tada Medeinoje buvo paprastas plokštelinis, o vėliau įdėjo entalpinį. Tik kažkodėl, kai prieš savaitę buvo šalčiai Medeinos online režimas nebeveikė. Greičiausiai kažkiek mažiau prisuka elektros, bet vis tiek prisuka.

Geriau papasakok apie savo rekūpo eksploataciją. Aišku jis dar veikia tik antrame aukšte, bet pasirodo, kad ir tavo aparatas apledėja. Neginu nei vieno rekūpo. Tik noriu protingai išsirinkti, nes gamintojai, pardavėjai labai daug ką nutyli. O Amalva su Raitūzu ir panašiais veikėjais kuria mitą, kad rotacinis - idealus rekūpas. Nėra jis idealus, bet nėra ir blogas. Man tik keista, kad dalis tiesos nutylima, o apie plokštelinius varoma, kad tai visiškas blogis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 09 sausio 2015 - 11:37
O tai kaip buvo su REHAU?
Nėr idealiu prietaisu, paprasciausiai NĖR. Visi turi minusu - gamintojai juos slepia, nutyli, konkurentai viesina. Rinka biggrin.gif
Man tik keista, kaip to nesuvokiama.

Man tik keista, kad dalis tiesos nutylima, o apie plokštelinius varoma, kad tai visiškas blogis.
[/quote]
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 01 09, 11:43)
O tai kaip buvo su REHAU?
Nėr idealiu prietaisu, paprasciausiai NĖR. Visi turi minusu - gamintojai juos slepia, nutyli, konkurentai viesina. Rinka  biggrin.gif
Man tik keista, kaip to nesuvokiama.

Idealių nėra ir tokio aš neiškau. Aš tik iš visų netobulų noriu išsirinkti optimalų pagal kainą ir kokybę. Imčiau Paulą, bet jis užšąla ir nežinau ar membraninis šilumokaitis išspręstų reikalą. Medeina slepia duomenis su entalpiniu.

Rotacinis nėra labai blogi, bet tik per žmones, kurie juos eksploatuoja sužinojau jų trūkumus. O jų tikrai yra tik kai kas rotacinius per daug gerai vertina.
Atsakyti
[quote=cibulis,2015 01 09, 11:37]
Kokias temperatūras rodė, kai buvo minusas?
Papildyta:

T

Kokios buvo tokias ir rode istraukiamo is namo 20-22 paduodamo is lauko i rekupa iki -10.. Kai buvo didesnis minusas skyre tik srautai pavyzdziui istraukiamas 100 paduodamas 60 kubu. kai debita laikiau 60 kubu tai prie -10 lauke srautai nesiskyre
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 01 09, 11:01)
1. Aš visiškai neignoruoju plokštelinių. Aš juo labai puikiai suprantu: užšalimas, didelis elektros prisukimas, prastas drėgmės atstatymas.

Tiesiog vakar perskaičiau daugybę blogų ir aiškiai suvokiau, kad didžioji dalis tiesos apie rotacinius specialiai nutylima. Amlava ir kiti rotacininkai specialiai pučia burbulą, kad plokšteliniai blogis, o gėris - tik rotacinis.

Tačiau nepasakomi esminiai dalykai. Rotacinis neprisuka daug elektros veikdamas tik vasaros režimu. Tačiau veikdamas vasaros režimu, kai lauke didelis minusas, jis į patalpas pučia šaltą orą. Tai nėra komfortiška. Didžioji dalis tikriausiai visą žiemą ir pragyvena su vasaros režimu taupydami pinigus, bet ne savo sveikatą ir nejausdami komforto. Arba vaikščiodamas, būdamas namuose turi atsiminti, kur yra difuzoriai ir stovėti nuo jų per metrą kitą.

Tačiau yra ir kitas būdas: įjungti žiemos režimą. Tokiu atveju jau karts nuo karto jungsis tenas, kuris prisuks tikrai daug daugiau elektros nei visi pagražinę kalba, kad neprisuka.

Todėl ir sakau, kad rotaciniai irgi nėra tokie geri, kaip kai kas bando nupiešti. Rotaciniams žiemos režimu reikalingas tenas, nes jie pučia per vėsų, nekofortišką orą, todėl jie žiemos metu turėtų prisukti daugiau elektros nei už 30 Lt. Rotaciniai tikrai pamaišo kvapus. Vieni juos labiau jaučia, kiti mažiau jaučia (skirtingas uosles gamta davė, skirtgi gamybos būdai name ir t.t.), bet faktas, kad pamaišo. Rotacinių NVK mažesnis ir nesu matęs, kad viršytų 90 proc. Taip, daug kas giria, kad rotaciniai atstato drėgmę, todėl realiai dėl entalpijos jie atsieit yra naudingesni nei orą išsausinantys plokšteliniai. Čia gal ir yra tiesos, bet norėčiau faktų, skaičių, relaybės, o ne teorinių pasvarstymų.

Gal kas gali pasakyti, kokį orą be teno į namą pučia jų rotaciniai, kai lauke -10 laipsnių buvo? Kai lauke -5, kai lauke -15, -20 ir t.t. Pakaktų ir prie -10 laipsnių.

2. Štai tokių duomenų mums ir trūksta. Labai laukiam.

Prasom REGO400VE ~170m3/h (pastovus) vidaus t +22 (+-2'C) HR~40-70%
Lauko t - ipuciam t
Dabar 0 - 19.2
-5 ~18
-10 ~16
-17 ~14
jokiu spec salygu, rekupas katilinej trumpi pajungimai i lauka per siena angos i rytus ir siaure
Namie 4zm + 25kg suo, namui 2metai, rekupa staciau po metu(pinigu stygius), isbandziau gyvenimo salygas su vedinimu ir be, nelyginami dalykai niekas nepriverstu atisakyti vedinimo.
salto oro nejauciu ir po difuzoriumi stovedamas, tai ne tas pats kaip langa atverti mikroventiliacijos rezimu iskart pasijaucia tarsi kas i kojas pustu
Atsakyti
QUOTE(mantesas @ 2015 01 09, 12:04)
Kokios buvo tokias ir rode istraukiamo is namo 20-22 paduodamo is lauko i rekupa iki -10.. Kai buvo didesnis minusas skyre tik srautai pavyzdziui istraukiamas 100 paduodamas 60 kubu.  kai debita laikiau 60 kubu tai prie -10 lauke srautai nesiskyre

O tai kiek į namą įpučia nerodė? Kai lauke tam tikras minusas, o viduje pliusas, kiek pūtė į namo vidų?
Atsakyti
Nu tai gerai o koki ora pucia plokstelinis be ZS ir visokiu pasildytuvu?

QUOTE(cibulis @ 2015 01 09, 11:01)
Tačiau nepasakomi esminiai dalykai. Rotacinis neprisuka daug elektros veikdamas tik vasaros režimu. Tačiau veikdamas vasaros režimu, kai lauke didelis minusas, jis į patalpas pučia šaltą orą. Tai nėra komfortiška. Didžioji dalis tikriausiai visą žiemą ir pragyvena su vasaros režimu taupydami pinigus, bet ne savo sveikatą ir nejausdami komforto. Arba vaikščiodamas, būdamas namuose turi atsiminti, kur yra difuzoriai ir stovėti nuo jų per metrą kitą.

Atsakyti
QUOTE(pasiutes @ 2015 01 09, 12:05)
Prasom REGO400VE ~170m3/h (pastovus) vidaus t +22 (+-2'C) HR~40-70%
Lauko t  -  ipuciam t
Dabar 0 - 19.2
-5  ~18
-10 ~16
-17 ~14
jokiu spec salygu, rekupas katilinej trumpi pajungimai i lauka per siena angos i rytus ir siaure
Namie 4zm + 25kg suo, namui 2metai.

Puikūs skaičiai. Ačiū. O kiek elektros maždaug per mėnesį prisuka vasarą ir žiemą? Kaip su kvapais? Teno, t.y. žiemos režimo, nei karto nebuvot įjungęs? Jei buvot, kokie rezultatai?
Atsakyti