QUOTE(madwifi @ 2015 01 07, 11:36)
Auksciau pacituotas tavo teginys yra visiskai neteisingas. nes del iseinancio srauto kondenscijos, simetrijos gali ir nebuti.
Gali jeigu tiekiamame sraute bus tiek pat garavimo ant plokštelių, kiek vyksta kondensacijos šalinamame sraute.
Praktiškai taip nenutinka, nes šalinama daugiau drėgmės, nei paduodama ir entalpinis nvk yra mažesnis už temperatūrinį, todėl rekuperatoriai ir nepriartėja prie 100% entalpinio nvk, skirtingai nei temperatūrinio nvk.
Tai tu man paaiskink kam matuoti iskreipta iseinancio tau nebenaudingo srauto tempratura, jei gali matuoti tau naudinga ieinancio srauto T
Nes naudinga įeinančio srauto T dar ne viską pasako. Kaip ir pats sakėte reikia matuoti T ir santykinį drėgnumą, kad būtų galima kažką pasakyti.
Aš remiuosi tuo, kad tiekiamo oro srautas atšaldo namą tiek, tiek šalinamo oro srautas pašildo lauką. Abu dydžiai yra vienodi ir galima matuoti bet kurį iš jų.
Šalinamo srauto matavimas pasidaro tikslesniu, nes ten srautų drėgmės lygiai panašus, skirtingai nei tiekiamo oro srautas lyginant su patalpų drėgme.
Belieka pamatuoti T.
Tai tu man paaiskink kam matuoti iskreipta iseinancio tau nebenaudingo srauto tempratura
kokio b. uzsispyrus reikia matuoti nebenaudinga salinama ora?
Tam kad tai yra šiluminiai nuostoliai, kuriuos lengviau apskaičiuoti be drėgmės matuoklių, ko niekaip nepadarysi matuojant tiekiamo oro temperatūrą.
Ką reiškia iškreipta?
Kaip tik įeinančio srauto temperatūra yra iškreipta (temperatūrinė išraiška skiriasi nuo energinės išraiškos). Ją iškreipia drėgmės trūkumas.
Lauko ir šalinamo oro drėgmė maždaug sutampa, todėl išeinančio srauto temperatūra bus kaip tik mažiausiai "iškreipta"
Negi jūs nesutinkate, kad ir vienoje pusėje ir kitoje bus tie patys kW? Kiek šildo lauką, tiek šaldo patalpas.
Kai kW tie patys, tai tiek patalpų, tiek lauko pusės matavimai turi sutapti. Prastesnis tempepratūrinis nvk gaunamas matuojant T lauko pusėje ir tai paprasta paaiškinti drėgmės stygiumi tiekiamame ore.
Tai tu man paaiskink kam matuoti iskreipta iseinancio tau nebenaudingo srauto tempratura, jei gali matuoti tau naudinga ieinancio srauto T, kuri visiskai realiai atspinti temperatuini NVK santykyje su Tvidaus ir Tlauko. pagal apibrezima NVK parodo NAUDOS santyki su islaidom - tai ir matuok ta srauta, kuris ta NAUDA atnesa. t.y ienancio oro temperatura.
NAUDĄ atneša:
oro temperatūra + tiekimo oro drėgnumas
1. nusako temperatūrinis nvk ir tai galime nesunkiai įvertinti.
2. nusako kiek papildomai vandens patalpose reiks išgarinti, kad atstatyti drėgmės lygį
.... ko pasekoje sumazinamas nemazai energijos sunaudojantis garavimas patalose
To išmatuoti be drėgmės daviklių nepavyks.
Matuoti tik vieną dedamąją (temperatūrinį nvk) nelogiška, reikia įverinti ir drėgmės įtaką.
Jeigu sutiktumėte su teiginiu, kad šalinamo oro išmetama šiluma yra lygi tiekiamo oro atnešam šalčiui, tada šį dydį galima matuoti ir lauko pusėje, kur tą padaryti yra paprasčiau dėl to, kad temperatūrinis ir entalpinis nvk ten yra beveik identiški.