...Net nepajuntu kaip pradeda vėsti ir temti saulė jau senokai pasislėpus už kalnų

Metas ir man grįžti prie mašinos už tokią puikią dieną reikia gi vyrukus pradžiuginti karšta vakariene

Grįždama atgalios dar pasivaikščioju palei šniokščiančią kalnų upę, dar pasižvalgau po sutemom apgaubtus kalnus

Toks nuoširdus baltas pavydas suima begalvojant apie tuos žmones, kurie kas dieną gali užmigti ir pabusti kalnų prieglobstyje

...Vakarienė paruošta

Aš, apsisiautusi šiltu miegmaišiu ir apsikabinusi puodelį karštos arbatos, sėdžiu, kaip mano vyrukai juokauja, kelionės vadovo kėdėj ir laukiu sugrįžtančių savo brangiausiųjų

Sulaukiu... laimingų, patenkintų, energijos perteklių išliejusių kalnuose

Vakarieniaudami maniškiai pareiškia: mamuk, tu nori pyk, nori nepyk, bet mes šiandien darysim nusikaltimą

Suklūstu, kokį dar nusikaltimą

Pasirodo, mūsų nusikaltimas bus nepiktybinis, bet, jei kas pagautų, net neabejoju baudą gautume nemažą

Tiesą sakant, iki pat šios akimirkos maniau, kad šiąnakt, kaip ir per pirmąją kelionę, miegosim mašinoj, bet, pasirodo, sumąstė maniškiai čia pasistatyti palapinę

O aš nesu nei girdėjus, nei regėjus, kad Šveicarijoj būtų galima tai daryti bet kur kalnuose

Širdį šiek tiek nusmelkia nerimas, bet tiek to jei ką, ir susimokėsim tą baudą svarbiausia, būsim įgyvendinę savo seną svajonę

Palapinė netrukus pastatyta: sūnus užsnūsta - matyt pavargo nuo įspūdžių gausos, o mudu su vyru dar ilgai šnekučiuojamės žvelgdami į sutemose paskendusius kalnus ir debesuotą dangų

Niekaip negalim atsidžiaugti likimo mums padovanota tokia nuostabia ir netikėta diena

Kaži kokio sulauksime rytojaus
...Keliaudami galite susibadyti spygliais, bet stovėdami vietoje nepamatysite rožių...