Įkraunama...
Įkraunama...

ღღღ Rusų mėlynieji. 38 tema ღღღ

vis uzsuku tyliai paskaitinet . o dabar su liudna zinia ateinu. vakar sode palaidojom Nika. isgyveno grazu amzeli 12 metu ir 5 men. pakirto onkologine liga. operavo kovo 16, i katineliu roju iskeliavo birzelio 26. kolkas negaliu patiket...
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2016 06 27, 13:36)
vis uzsuku tyliai paskaitinet . o dabar  su liudna zinia ateinu.  vakar sode palaidojom Nika. isgyveno grazu amzeli 12 metu ir 5 men. pakirto onkologine liga.  operavo kovo 16, i katineliu roju iskeliavo  birzelio 26. kolkas negaliu  patiket...

o varge, užuojauta...
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2016 06 27, 14:36)
vis uzsuku tyliai paskaitinet . o dabar  su liudna zinia ateinu.  vakar sode palaidojom Nika. isgyveno grazu amzeli 12 metu ir 5 men. pakirto onkologine liga.  operavo kovo 16, i katineliu roju iskeliavo  birzelio 26. kolkas negaliu  patiket...

Užuojauta ir visiškas solidarumas: birželio 12 į vaivorykščių šalį iškeliavo mūsų vyresnėlė - ryža nenustygstanti išdaigininkė Lisa. Per tris savaitės ją nualino ūmus inkstų nepakankamumas. Buvo taikomas intensyvus gydymas... Bet kraujukas tik blogėjo... Antradienį, birželio 7 d. vet. gydytojai nutraukė gydymą, kaip neefektyvų, po penkių dienų Lisutės gyvybė užgeso... Iki paskutiniųjų buvo bendraujanti, meili ir mylinti katytė. Nekuo nesiskundė, tik labai greitai silpo užklupta netikėtos ir, kaip dabar suprantu, vyresniems katinėliams labai pavojingos ligos. Palaidojome ją Vilniaus gyvūnų kapinėse. Visi iki šiol neišsakomame šoke: jokių priekaištų sau dėl gyvūnėlio mitybos negalime padaryti... Bet va, įvyko tai, kas įvyko. Likusi katyčių porelė labai sunkiai išgyvena vyresnėlės netektį: vaikšto, ieško Lisos po visus kampus-kampelius... Graudu... Lisutei, kaip ir Nikai, buvo 12 metukų. Tikslios gimimo datos nežinome, bet pagal veterinarus, kurie ją apžiūrėjo ką tik atklydusią į mūsų namus, ji turėtų gimti gegužės pabaigoje - birželio pradžioje...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Just Mammy: 27 birželio 2016 - 14:45
vaje, kokios liudnos naujienos unsure.gif verysad.gif . Visoms po 4u.gif ir po silta tylu miau 4u.gif
Atsakyti
Ačiū, moocho!
Atsakyti
jetau, kaip liūdna.. verysad.gif verysad.gif

Lusasita, Just Mummy console.gif Negaliu patikėti, kad nei Nikutės, nei Lisutės nebėr..

Just Mummy, o kokie požymiai inkstų nepakankamumo? Aš dabar ypatingai stebiu savo senąją kiculę, kad tik ko nepražiopsočiau.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 06 29, 17:36)
jetau, kaip liūdna..  verysad.gif  verysad.gif

Lusasita, Just Mummy  console.gif  Negaliu patikėti, kad nei Nikutės, nei Lisutės nebėr..
Just Mummy, o kokie požymiai inkstų nepakankamumo? Aš dabar ypatingai stebiu savo senąją kiculę, kad tik ko nepražiopsočiau.

Požymiai pačioje pradžioje labai panašūs į apsinuodijimą/nesuvirškinimą: vėmimas, atsisakymas nuo įprasto maisto. Labai greitai atsiranda grėsmingas požymis - nenumalšinamas troškulys. Lėtinio inkstų nepakankamumo atveju, viskas gali būti daug lengviau: su visiško (atseit) pasveikimo laikotarpiais. Šiaip, vyresnio amžiaus katės svorio kritimas, specialiai neribojant ir nekeičiant maisto - pats metas pas veterinarus, kad ir kaip gerai jaučiasi gybūnas. Geriau persidrausti, negu pavėluoti... O Lisa matomai sukudo po žiemos.
Atsakyti
QUOTE(Just Mammy @ 2016 06 29, 17:43)
Šiaip, vyresnio amžiaus katės svorio kritimas, specialiai neribojant ir nekeičiant maisto - pats metas pas veterinarus, kad ir kaip gerai jaučiasi gybūnas.

pavasarį ir maniškė atrodė pakūdus, nors apetitas labai geras. Dabar šiek tiek priaugo svorio, lyg nieko negero nematau. Po padidinamuoju stiklu ji dabar pas mane.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 06 29, 18:50)
pavasarį ir maniškė atrodė pakūdus, nors apetitas labai geras. Dabar šiek tiek priaugo svorio, lyg nieko negero nematau. Po padidinamuoju stiklu ji dabar pas mane.

thumbup.gif
Bastutės irgi nepamirškite...
Mes dabar reaguojame į viską uodeguotojų elgesyje. Šokas buvo labai stiprus. Matomai, Akvulė pradėjo naudotis tuo... :-)

Stiprios sveikatytės Jūsų augintinėms! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Just Mammy @ 2016 06 29, 22:31)
Bastutės irgi nepamirškite...
Mes dabar reaguojame į viską uodeguotojų elgesyje.

kur jau ją pamirši smile.gif Perėjo Basta prie pelių dietos. Namuose tik sausiako truputį užkremta, į konservus net nežiūri, o kieme vis matau pelę besinešančią. Anksčiau parnešdavo ir numesdavo. Dabar ėda unsure.gif Išvis medžiotoja pasidariusi, be pelių, kurmių, dabar jau ir paukščius gaudo, kažkada genį parnešė. Pas kaimynus šeškus išgaudė blink.gif Žvėris, ne kiculė. O namuose tokia meilutė, tokia švelnutė smile.gif

Reaguoju ir aš. Ir anksčiau sunerimdavau, vos tik kas. O kai sužinojau apie Lusasitos Nikutės ligą, labai jautriai sureagavau. Ji man kažkaip tokia panaši į mano Katią buvo, tokia artima senosios kartos katytė. Labai džiaugiausi, kai po operacijos Nika sveiko. Tai šita žinia kaip perkūnas trinktelėjo..

Lisa irgi man nesvetima buvo - juk buvom susitikusios wub.gif Et.. verysad.gif

Gal tas 12 metų katėms koks nors tartum slenkstis? Juk ir mano Katia tokių metų baisiai sirgo, jau ir mes, ir vetai buvom viltį praradę. Stebuklas, kad atgaudė.
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2016 06 27, 13:36)

Užjaučiu.

Aš pati užmigdžiau savo Diną (gal kas mus dar prisimins) kovo 22 d. operacijos metu. Auglys žarnyne. Jau buvo per vėlu. Dinai buvo 11 metų.
Ir viskas įvyko labai greitai. Nuo diagnozės pradžios iki operacijos buvo praėjus vos savaitė. Bet tą visą savaitę ji labai kankinosi. šiek tiek pavalgydavo tik po nuskausminamųjų.. Kraujo tyraimai buvo geri.

Reiktų atkreipti dėmesį į pasikeitusį katės elgėsi. Aš viską nurašiau senatvei, o reikėjo jau tada vežti pas veterinarus. Nes ji pradėjo mažiau valgyti, vengdavo aukštai šokti, daug miegodavo. Ir svarbiausia nebekeldavo 5 ryto (čia buvo jos ritualas beveik 11 metų). Aišku, mūsų atveju, vargu ar ankstyvesnė diagnozė būtų ką pakeitus.

Atsakyti
QUOTE(fenddi @ 2016 06 30, 09:48)
Užjaučiu.

Aš pati užmigdžiau savo Diną (gal kas mus dar prisimins) ....

prisimenu. Taip gaila, kad ir Jūs su liūdna žinia..
Atsakyti