Įkraunama...
Įkraunama...

ღღღ Rusų mėlynieji. 38 tema ღღღ

QUOTE(ŽYDROJI FĖJA * LT @ 2016 03 19, 11:00)
Gokusen, ne Silvestras, o Silver (sidabras). wink.gif T

Atsiprašau blush2.gif Tądien per M1 buvo temą "Gyvūnai žmogaus vardu" ar kažkas panašaus. Va man galvoje ir susimaišė, visą dieną bandžiau prisiminti ir suskaičiuoti kiek gyvūnų tokiais vardais žinau: mano Patricija, mano Nyčė (nors ne vardas, o pavardė- užskaityta biggrin.gif ), kaimynų Tomas, draugės Siga..tad Silver'į palaikiau Silvestru ir užskaičiau, kaip dar vienas gyvūnas tame sąraše verysad.gif Atsiprašau dar kartą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Just Mammy @ 2016 03 22, 21:26)
ŽYDROJI FĖJA , iki kelintos vyks paroda 24 d.?

Silver'is grožis neapsakomas!  wub.gif Toks sidabrinis, sidabrinis.

jungiuosi prie klausimo 4u.gif Ir aš labai norėsiu apsilankyti, bet nežinau, kaip išeis.
Kažkada kai buvo Panoramoje kačių paroda, buvo tiek žmonių, kad Žydrosios Fėjos nesugebėjom surast doh.gif

drinks_cheers.gif Tikrai Silverio vardas nepaprastai tinka tokiam sidabru tviskančiam katinėliui wub.gif
Atsakyti

Su šv. Velykom, mielosios wink.gif

user posted image

QUOTE(Just Mammy @ 2016 03 22, 22:26)
ŽYDROJI FĖJA , iki kelintos vyks paroda 24 d.? Noro aplankyti, tikrai, yra... Su galimybėmis... niekad iš anksto nežinai dėl jų.  lotuliukas.gif

Silver'is grožis neapsakomas!  wub.gif Toks sidabrinis, sidabrinis.

Ačiū, Just Mammy. wink.gif

Štai parodos tvarkaraštis abiems dienoms.

user posted image

user posted image

QUOTE(Gokusen @ 2016 03 22, 23:14)
Atsiprašau  blush2.gif

Nieko tokio, vardai panašūs, todėl galima ir susimaišyt. wink.gif

QUOTE(saintlina @ 2016 03 24, 10:26)
jungiuosi prie klausimo  4u.gif  Ir aš labai norėsiu apsilankyti, bet nežinau, kaip išeis.
Kažkada kai buvo Panoramoje kačių paroda, buvo tiek žmonių, kad Žydrosios Fėjos nesugebėjom surast  doh.gif

drinks_cheers.gif  Tikrai Silverio vardas nepaprastai tinka tokiam sidabru tviskančiam katinėliui  wub.gif

Ačiū, Saintlina. wink.gif
Labai lauksiu, susiraskit wink.gif Jei ką, paskambinkit man telefonu, numerį rasite svetainėje. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(ŽYDROJI FĖJA * LT @ 2016 03 27, 23:04)
Su šv. Velykom, mielosios wink.gif

Prisijungiu prie ŽYDROSIOS FĖJOS sveikinimų - su Velykom! 4u.gif Kurios vados tokie nerealiai mieli sidabrėliai Velykų krepšyje? wub.gif

QUOTE(ŽYDROJI FĖJA * LT @ 2016 03 27, 23:04)
Labai lauksiu, susiraskit wink.gif Jei ką, paskambinkit man telefonu, numerį rasite svetainėje. wink.gif

Žadėti kažką bijau, nes ...gyvenimo specifika. :-) Labai stengsiuosi užbėgti, gal ir šeštadienį po darbo pavyks. mirksiukas.gif
Papildyta:
Mūsų uodeguotosios damos atidarė balkono sezoną.

Visą dieną namie tyla ir ramybė - gaudo kiekvieną saulės spindulėlį ir mėgaujasi gyvenimu. Kažkaip po žiemos šiemet visos trys meta svorį. Aišku, Akvulė galėtų ir likti kiek suapvalėjusi per žiemą (kūda, kad ir kokį gerą apetitą turi - matyt paveldimas tas jos kūdumas). O dėl Monti svorio metimo visi labai džiaugiamės. Iš karto pagyvėjo katytė ir šoklumas sugrįžo, ir pažaidžia aktyviausiai iš visų... Vienžo, mūsų namuose katiniškas vaikų darželis. Dvyliktųjų gyvenimo metų ryžoji bestija nei trupučiu nenusileidžia jaunimui - laksto, dūksta ir dar paauklėja... savo nuožiūra... lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Just Mammy: 29 kovo 2016 - 07:56
QUOTE(Just Mammy @ 2016 03 29, 07:55)
Dvyliktųjų gyvenimo metų ryžoji bestija nei trupučiu nenusileidžia jaunimui - laksto, dūksta ir dar paauklėja... savo nuožiūra...  lotuliukas.gif

mūsų Katia vienvaldė namų šeimininkė, ką jau ten jaunimas biggrin.gif Kūdena visiška irgi. Nors nuo bliūdo nenueina.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 03 29, 15:29)
mūsų Katia vienvaldė namų šeimininkė, ką jau ten jaunimas  biggrin.gif  Kūdena visiška irgi. Nors nuo bliūdo nenueina.

Saintlina, Just Mammy, jūsų žodžiai apie kačių svorio metimą man kaip balzamas ant dušies. Jau kelintą dieną svarstau važiuot su Faraonu pas veterinarą ar dar ne laikas blush2.gif Lyg ir apetitu nesiskundžia, lyg ir viskas gerai ir jaučiasi jis, matau, kaip visada, ale chidziulka pasidarė (ne laikas vaistams nukirminti). O gal tiesiog vaikiškas apvalumas pradingo g.gif Jam tuoj 20 mėnesių. Ką manote?
Atsakyti
QUOTE(Gokusen @ 2016 03 29, 16:24)
Ką manote?

o jeigu pasvertum ir pažiūrėtum, kiek turi sverti šios veislės suaugęs katinas? Jei matysi, kad svorio trūksta, nuvežk parodyt vetui.
Šiaip šios veislės katės ir yra labai gracingos ir lieknos.

Man mano senoji irgi kažkaip per daug kūda dabar atrodo, bet kaip tokio amžiaus lyg ir puiku viskas - apetitas oho koks (tiesa, pagrinde dabar jau konservus ėda), žvali, laksto, murkia.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 03 29, 20:13)
o jeigu pasvertum ir pažiūrėtum, kiek turi sverti šios veislės suaugęs katinas? Jei matysi, kad svorio trūksta, nuvežk parodyt vetui.
Šiaip šios veislės katės ir yra labai gracingos ir lieknos.

Man mano senoji irgi kažkaip per daug kūda dabar atrodo, bet kaip tokio amžiaus lyg ir puiku viskas - apetitas oho koks (tiesa, pagrinde dabar jau konservus ėda), žvali, laksto, murkia.

Veisėja sakė, jos katės apie 2,5 kg sveria, kai mano kleckiukas svėrė, būdamas 12 mėn., 4 kg. Todėl man ir neramu, kad suplonėjo. Bet užtat mažiau "skūra" papilvėj kabalojasi thumbup.gif Šiaip berniuko elgsena nepasikeitus, žvalus kaip visada, tik daugiau miega, kaip ir visa šaiką-leika. O jūsiškiai?

Kartą su kate važiavau pas veterinarą, nes tikrai po pirmo mano katuko mirties ji paplonėjo. O vetas pasakė, jai dar reiktų numesti lotuliukas.gif Ir pabandyk su mano bandytais dietos laikytis verysad.gif Nyčė naktimis pradeda tuščią "merką" mėtyt nuo lentynos arba tampyti po butą kibirą su maistelių. Keliuosi ir impilu ėdalo. O ką daryt? Nei aš miegu, nei kaimynai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gokusen @ 2016 03 30, 21:16)
Veisėja sakė, jos katės apie 2,5 kg sveria, kai mano kleckiukas svėrė, būdamas 12 mėn., 4 kg.

Rusiukių mergaičių 2,5 kg svoris yra normos ribose. Berniukai būna kiek sunkesni, bet šosi veislės gvūnėliai atrodo it manekenai...
Vetai, kaip pediatrai, į tėvelių-močiučių nusiskundimus "krito svoris" atsako panašiai: valgo gerai, miega ramiai, judrus, laka pakankamai, gamtinius reikalus atlieka reguliariai? - nesugalvokite sau problemų, kurių nėra. :-D
Mūsų trijulėje realiai su viršsvoriu buvo jaunesnioji Monti. Jai, tikrai reikėjo numesti. Numėtė gerokai, suaktyvėjo. Daug laksto ir žaidžia, o vienai gi neįdomu! Turi ji tokią savybę - kviesti kitas kates prisijungti prie savo žaidimų. Ir prisijungia. Žmonės, reguliariai sportuojantys, vizualiai sumažėja apimtyse.. Taip ir katės: imame ant rankų - tokios raumenukų rinkinukai visos trys. lotuliukas.gif Sverti nesvėrėme. Kai katės serga (apsaugok Dieve!), tikrai matosi. Tegu sau sportuoja toliau. O pamiegoti visos katiniškos esybės mėgsta. Jie pagal prigimtį prilygsta itin trumpųjų distancijų bėgikams su ilgais tarpais tarp distancijų, kurių metu atstato jėgas: suaugę katinai gali miegoti iki 20 val./parą.
Atsakyti
QUOTE(Just Mammy @ 2016 03 31, 07:15)
Rusiukių mergaičių 2,5 kg svoris yra normos ribose. Berniukai būna kiek sunkesni, bet šosi veislės gvūnėliai atrodo it manekenai...

4u.gif Apraminote. Faraonas tikras grakštuolis manekenas palyginus su Nyče thumbup.gif Pastarasis tai milžiniškas mužikas, orientalės benkartas.
Atsakyti
Gokusen, rusiukui katinui 4 kg yra tikrai pats tas. Suaugęs rusiukas gali sverti iki 5 kg. Vėlgi, vienas gali sverti 4 kg ir atrodys nutukęs, o kitas svers 5 kg ir atrodys lieknas. Čia kaip su žmonėms, reikia atsižvelgt į ūgį ir proporcijas. Jei po pilvu nukarus tik oda (dažniausiai po kastracijos), tuomet nereikia baimintis, o jei po pilvu lašinukas ir katinas atrodo apvalokas, tuomet reiktų dietos. Aš visada siūlau pirkti kastruotiems skirtą maistą, jis mažiau kaloringas. Taip pat nelepinti konservais, skanėstais ir t.t
Kaip pavyzdys, abu katinai sveria po 5 kg. Skirtumas akivaizdus, ar ne?

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(ŽYDROJI FĖJA * LT @ 2016 03 31, 08:48)
Gokusen, rusiukui katinui 4 kg yra tikrai pats tas. Suaugęs rusiukas gali sverti iki 5 kg. Vėlgi, vienas gali sverti 4 kg ir atrodys nutukęs, o kitas svers 5 kg ir atrodys lieknas. Čia kaip su žmonėms, reikia atsižvelgt į ūgį ir proporcijas. Jei po pilvu nukarus tik oda (dažniausiai po kastracijos), tuomet nereikia baimintis, o jei po pilvu lašinukas ir katinas atrodo apvalokas, tuomet reiktų dietos. Aš visada siūlau pirkti kastruotiems skirtą maistą, jis mažiau kaloringas. Taip pat nelepinti konservais, skanėstais ir t.t

Visi katukai gauna tik kastruotiems katinams skirtą maistą. Čia jau šventa! O konservo gauna kiekvienas po 21 gr kasryt. Ir psio, Faraonas ir Nyčė jokio kito maisto neėda ir nenori, net žalios mėsos. Retkarčiais virtą vištieną ar kalakutieną dar gauna (be jokių prieskonių!).

Ne, vistiek važiuosiu pas veterinarą. Neramu dėl savo švelnaus grožio. Jokio lašiuko nėra, man net atrodo galiu kauliukus paskaičiuot. Ot kvaila, kitiems katinams irgi čiupinėju palyginimui blush2.gif Bet visi, tikrai, palyginus su Faraonu storuliukai.

Fėja, ką Jūs duodat papildomai dėl inkstų (?) profilaktiškai? Pamiršau pavadinimą. Kažkoks Royal iš vet. linijos. Jau laikas ir mano katukams? g.gif Ir kaip dažnai nuparazitinate katinus? Kas 3 mėn.?

P.S. didelio skirtumo tarp Jūsų katukų nematau g.gif Abu vaikinai pilname žydėjime smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gokusen: 31 kovo 2016 - 09:16