Na va pasiknisau savo užrašuose ir radau savo prarastąjį "LIEPŽIEDIŲ MEDUOLĮ" reikia:saujos liepžiedžių,1,5 stiklinės vandens,žiupsnelis sodos,8 šaukštai deginto cukraus,2 kiaušiniai,250 gr cukraus,400 gr miltų,šaukštelis kepimo miltelių.2 šaukšteliai meduolių prieskonių.Išverdame liepžiedių arbatą ir įdedame į ją žiupsnį sodos,kam jos reikia nežinau tiesiog toks receptas,Nukošiame turi gautis stiklinė skysčio,degintą cukrų užpilame ta arbata.Cukrų išplakame su kiaušiniais iki baltumo,sudedame miltus prieskonius,kepimo miltelius,supilame arbatą.Tešla turi būti tirštoka,kepti apie 60 min. Šis receptas labai senas jau nežinau ir iš kur aš jį ištraukiau.Jau 3 metai kai bekepiau šiemet tikrai vėl kepsiu.Man jis visada gaunasi.Patinka todėl ,kad jis paprastas.Cukrų reikia išlydyti sausoje keptuvėje padaryti karamelę.Skanaus,gal kam patiks.
Papildyta:
jei ką domintų galėčiau ir meduoliukų su morkom receptuką parašyti
Aš kepu plekšnės suktinukus.Reikia plekšnės file [pavargsite kol išpjausite ] pabarstyti druskyte, pipirais.Įdarui reikia sumalti šaldyta jūros lydeka įdėti česnako, žuvies prieskonių, įmušti kiaušinį.Ant plekšnes filiukės dėti įdara, susukti vilgyti į kiaušinio plakinį ir volioti džiūvėsėliuose.Palaikyti šaldytuve pora valandų. Kepti aliejuje.
nevalgiau skanesnes anties ir zasies keptos su ryziu, razinu ir morku idaru. fantastinis skonis
QUOTE(noir1 @ 2006 11 19, 18:05)
Na va pasiknisau savo užrašuose ir radau savo prarastąjį "LIEPŽIEDIŲ MEDUOLĮ" reikia:saujos liepžiedžių,1,5 stiklinės vandens,žiupsnelis sodos,8 šaukštai deginto cukraus,2 kiaušiniai,250 gr cukraus,400 gr miltų,šaukštelis kepimo miltelių.2 šaukšteliai meduolių prieskonių.Išverdame liepžiedių arbatą ir įdedame į ją žiupsnį sodos,kam jos reikia nežinau tiesiog toks receptas,Nukošiame turi gautis stiklinė skysčio,degintą cukrų užpilame ta arbata.Cukrų išplakame su kiaušiniais iki baltumo,sudedame miltus prieskonius,kepimo miltelius,supilame arbatą.Tešla turi būti tirštoka,kepti apie 60 min. Šis receptas labai senas jau nežinau ir iš kur aš jį ištraukiau.Jau 3 metai kai bekepiau šiemet tikrai vėl kepsiu.Man jis visada gaunasi.Patinka todėl ,kad jis paprastas.Cukrų reikia išlydyti sausoje keptuvėje padaryti karamelę.Skanaus,gal kam patiks.
Papildyta:
jei ką domintų galėčiau ir meduoliukų su morkom receptuką parašyti
Papildyta:
jei ką domintų galėčiau ir meduoliukų su morkom receptuką parašyti
Oi, labai lauksiu meduoliukų su morkom receptuko Būtinai parašyk
Na jie nėra visai tikri meduoliukai nes nėra medaus,bet pakramsnoti visai nieko mano mažiui patinka."MEDUOLIUKAI SU MORKOMIS"500gr morkų,300gr cukraus,500gr miltų,2 šaukšteliai meduolių prieskonių,2 a.š,sodos,50 gr deginto cukraus(aš kepu be jo),50gr apelsinų žievelių virtų sirupe(aš dedu bet kokias cukatas).Į tarkuotas morkas sudedame cukrų ir troškiname kol pasidarys beveik permatomos.Sudedame miltus,prieskonius,sodą,ištirpintądegintą cukrų.cukatas.Užminkome tešlą ir paliekame parai pastovėti(suvynioti į kepimo popierių).Kočiojame ir darome visokių formų meduoliukus.Aš paros nelaikau išsiminkau ir kai turiu laiko ,besitvarkydama kepu.
QUOTE(noir1 @ 2006 11 19, 17:05)
Na va pasiknisau savo užrašuose ir radau savo prarastąjį "LIEPŽIEDIŲ MEDUOLĮ" reikia:saujos liepžiedžių,1,5 stiklinės vandens,žiupsnelis sodos,8 šaukštai deginto cukraus,2 kiaušiniai,250 gr cukraus,400 gr miltų,šaukštelis kepimo miltelių.2 šaukšteliai meduolių prieskonių.Išverdame liepžiedių arbatą ir įdedame į ją žiupsnį sodos,kam jos reikia nežinau tiesiog toks receptas,Nukošiame turi gautis stiklinė skysčio,degintą cukrų užpilame ta arbata.Cukrų išplakame su kiaušiniais iki baltumo,sudedame miltus prieskonius,kepimo miltelius,supilame arbatą.Tešla turi būti tirštoka,kepti apie 60 min. Šis receptas labai senas jau nežinau ir iš kur aš jį ištraukiau.Jau 3 metai kai bekepiau šiemet tikrai vėl kepsiu.Man jis visada gaunasi.Patinka todėl ,kad jis paprastas.Cukrų reikia išlydyti sausoje keptuvėje padaryti karamelę.Skanaus,gal kam patiks.
Papildyta:
jei ką domintų galėčiau ir meduoliukų su morkom receptuką parašyti
Papildyta:
jei ką domintų galėčiau ir meduoliukų su morkom receptuką parašyti
Sugundė mane šis receptukas, bet man neaišku kaip čia su tuo cukrum yra:
1) Kas per "degintas cukrus"? jį parduoda parduotuvėj, ar pačiai tokį pasigaminti reikia?
2) Rašai, kad kiaušinius reikia suplakti su cukrum, o kokią dalį? nes žemiau rašai, kad "Cukrų reikia išlydyti sausoje keptuvėje padaryti karamelę", kur tą karamelę dėti ir iš kurio cukraus ją daryti: iš deginto (kuris lyg ir į arbatą turėjo būt sudėtas) ar iš tų 250 (kurie, kaip aš su[ratau su kiaušiniais turėjo būt suplakti)..
Atleisk už durnus klausimus, kepėja esu nekokia, galbūt kažkam tai elementarūs dalykai, o man - neaišku
Degintą cukrų reikia pačiom pasigaminti keptuvėje iš tų 8 š.cukraus.Reika "kepti" kol paruduos.Tada jis bus maišomas su arbata.250 gr cukraus plakti su kiaušiniais.Tik aš galvoju kad šis receptas labai senas tada dar nebuvo karamelizuoto cukraus parduotuvėse,kažkur tokį mačiau,nebuvo ir to rudo cukraus.Degintas cukrus reikalingas dėl tam tikro skonio.Gal jį galima kuom pakeisti.Čia ne miltai ar cukrus gal dėl to kepinys nenukentėtų.Ir nereikia atsiprašinėti kvaila būtų kažką daryti kas neaišku,o ne paklausti.Bandyk gal patiks bebandant žiūrėk ir gera virėja patapsi
QUOTE(anna @ 2006 11 15, 14:14)
Kažkaip gaila,kad šitoj temoj taip sumaišyti ir kalėdiniai, ir kūčių patiekalai kartais net nesuprantu koks patiekalas kuriai šventei..nes tarkim visokių silkių,žuvų ir pan. aš tikrai nedarau kalėdoms.. mačiau yra tema apie kūčių patiekalus,o čia jau tikrai tikėjausi rasti daugiau kalėdinių receptų..ir bea pasiūlymas, kad pvz.ieškot kalėdinių meduolių saldumynų temoj tai biškį nesąmonė-juk yra šiaip saldumynai, ir yra kur kepi būtent kalėdom
Na matai, jei atidžiau pažiūrėsi, tai saldumynų temoje yra tema "Kalėdiniai kepiniai". tai čia nesąmonė ar vis dėlto ne?
QUOTE(vasaryte @ 2005 12 23, 01:10)
As visad Kaledoms kepu kumpi, galima sprandine, ar mente. Pirmiausia istrinu prieskoniais ir druska. Paimu cesnaka, ji pjaustau siaudeliais, tada su rukytais lasinukais darau ta pati. Reikia visa gabala mesos subadyti ir i skylutes kisti cesnaka, lasinukus, nepamaisytu ir mairunas. Tada susuku i folija ir kepu 180* apie 1h-1,5h priklausomai nuo mesos dydzio. Patiekiu su orkaiteje keptomis bulvemis su lupena.
As taip pat darau,tik bulves taip pat isuku i folija,pries tai pamarinavus prieskoniais,skonis kaip bulvytes ka tik istrauktos is lauzo
Gal kuri nors iš jūsų yra virusi avižinį kisielių Kūčių vakarienei? Kaip jį reiktų gaminti?
QUOTE(Teressa @ 2006 11 30, 08:40)
Gal kuri nors iš jūsų yra virusi avižinį kisielių Kūčių vakarienei? Kaip jį reiktų gaminti?
Gali jį rasti temoje apie Kūčių stalą, čia
O šita tema apie Kalėdas.
Ačiū, Bea, jau radau