Marinčik, o aš neprieštaraučiau, jeigu man kas nors pasiūlytų paruoštą Kalėdinį meniu...
Gerai aš pasistengsiu galiu keleta receptų salotų pasiūlyti ,bet jeigu ką ............
1.Kalmarų salotos(Kalmarus įtrinti druska,10g česnako ir palaikyti 2- 3 val.Išvirti pasūdytame vandenyje 5- 6min.Atvėsinti ir užpilti citrinų sultimis.Kalmarus supjaustome juostelėmis,pievagrybius supjaustome griežinėliais ir apkepiname aliejuje.Kiaušinius supjaustome juostelėmis.Viską užpilame majonezu ,beriame susmulkintus krapus ir išmaišome.(galima naudoti konservuotus kalmarus)
2.Rūkytos žuvies salotos (Marinuoti agurkai,virtos morkos,virti kiaušiniai,majonezas,Kar/rūkyta skumbrė,salotų lapai,viską supjaustyti griežinėliais ir užpilti majonezu.)
3.Daržovių salotos su lašiša Salotų lapai,pomidorai,mėlyni svogūnai,agurkai,kepta lašiša,alyvuogės papuošimui,citrinos skiltelė papuošimui
Užpilas:
1 šaukštelis medaus
1 šaukštelis garstyčių
1/4 šaukštelio trintio imbiero
Citrinos sulčių
Alyvų aliejus
Salotų lapus supjaustome stambiai,pomidorus- skiltelėmis,agurkus griežinėliais,svogūną - šiaudeliais ,Viską gražiai sudedame į lėkštę,lašišą supjaustome nedideliais gabalėliais ir kepame aliejuje 3 min. Medų,garstyčias,aliejų,citrinos sultys,trintą imbierą sumaišome ir užpilame anr salotų
Papuošiame alyvuogių ir citrinos griežinėlius
Tai va manau tiktu farširuotas karpis ,bet tikslaus recepto neturiu
Aš tiesiog galvuoju ,kad iki švenčiu ne tiek ir daug liko noretusi išmeginti receptus ,kad per šventes nepadaryti gėdos
,jeigu kartais nepavyktu patiekalas