Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdų patiekalai

QUOTE(filifjonka @ 2005 12 23, 09:00)
klausykitės mergaitės kur gauti tų kviečių  g.gif
tipo paprastose pardose "sveikas pradas" ar ne?
bais man užsireikė šitos sriubikės  tongue.gif

Turguje tikrai bobulės pardavinėt turėtų.
Atsakyti
QUOTE(babuska @ 2004 12 18, 01:34)
ZINAU TIK TIEK, KAD KALAKUTA REIKIA KEPTI TIEK VALANDU, KIEK JIS SVERE KG. newyear.gif


Oho, tai turės maniškis kepti 5 val blink.gif blink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Enija @ 2005 12 23, 08:49)
Ar tikrai turi kūčioms būti dvylika patiekalų?



Taip smile.gif as tai skaiciuoju ir obuolius, mandarinus... Gali buti patiekalu ir daugiau, bet ne maziau, nes yra prietaras, kad kiti visi metai butu geri, todel kiekvienam menesiui po patiekala mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos! ax.gif
Arteja Kaledos (nors pamazu, bet tas laikas dazniausiai labai greitai prabega). mirksiukas.gif
Ka ketinate gaminti siais metais? Gal jau galvojote? 4u.gif
Man tai galva pradeda suktis pagalvojus apie visus tuos skanestus, kvapus ir t.t. wub.gif
Atsakyti
Is tikruju, Kaledos jau ne uz kalnu bigsmile.gif Pernai dareme karstam uzkandziui idarytus pievagrybius.
Imi dideles (kuo didesne, tuo geriau) pievagrybiu galvutes, ispjaunu kotuka. Idarui: susmulkintus kotukus pakepini aliejuje su svoguniukais, paprika (zodziu kas ka megsta, ta galima ir deti - morkas, cesnaka ir t.t). Idedi prieskoniu. As dejau tiek, kad truputi suriau butu, nes pievgrybiai be jokiu prieskoniu. Dedi galvutes i skarda, idedi idaro ir uzdedi tarkuoto surio ziupsneli. Ir i orkaite, kol suris issilydys 10-15 min kokiu. Kas visai sausai laikosi pasniko, gali surio nedeti. Skanaus newyear.gif
Atsakyti
QUOTE(Rudnosiene @ 2006 11 06, 16:58)
Is tikruju, Kaledos jau ne uz kalnu  bigsmile.gif Pernai dareme karstam uzkandziui idarytus pievagrybius.
Imi dideles (kuo didesne, tuo geriau) pievagrybiu galvutes, ispjaunu kotuka. Idarui: susmulkintus kotukus pakepini aliejuje su svoguniukais, paprika (zodziu kas ka megsta, ta galima ir deti - morkas, cesnaka ir t.t). Idedi prieskoniu. As dejau tiek, kad truputi suriau butu, nes pievgrybiai be jokiu prieskoniu. Dedi galvutes i skarda, idedi idaro ir uzdedi tarkuoto surio ziupsneli. Ir i orkaite, kol suris issilydys 10-15 min kokiu. Kas visai sausai laikosi pasniko, gali surio nedeti. Skanaus newyear.gif


Reiks butinai pabandyt, tikrai idomus receptas ir, atrodo, visai lengvas ax.gif
As pernai kepiau pievagrybius ir krabu lazdeles tesloje. Kadangi svenciam su tevais, tai patiekalu visada gaunasi daugiau nei dvylika, o siemet noriu kuo nors nustebinti. Bet metams praejus po Kaledu, ir vel ruosiantis puse receptu kazkaip isgaruoja is galvos. doh.gif
Atsakyti
cia mano mamos firminis, jei per Kucias yra siu grybu (o stengiames, kad ju visada butu ), beveik nieko kito nevalgau. nejauciu saiko juos valgydama
dziovinti grybai padaze
dziovintus grybus nuplauti, pamirkyti bent 2 valandas, nuplauti per kelis vandenis. grybus det i puoda, uzpilt vandeniu (kad apsemtu), virti 30-40 min. verdant idet druskos, prieskoniu (pipiru, lauro lapeliu), svoguno (butinai!). kai isvirs, svoguna isgriebti, atsipilti vandens (kokius 2 samtelius), tegu tas vanduo atvesta. i likusi vandeni smulkiai pripjaustyti svoguno, pridet prieskoniu (grybu sultinio kubeliu), sviesto ar margarino, tada apie 10-15 min patroskinti (kol isverda svogunas). 1 sauksta miltu issukti tam vandeny, kuri atpylem, supilti i grybus, maisyti, virti, kol sutirstes.
valgom su mamos keptu baltu senovisku pyragu (cia tokia duona) (galima ir su bulvem) ir burokeliais (isvirti burokelius, sutarkuoti, pilti aliejaus, deti svoguno, druskos rugsteles, cukraus, pipiru ir patroskinti maisant.
cia toki recepta mama padiktavo. jai, kaip prityrusiai seimininkei, viskas atspejama pagal skoni, as to nelabai moku...
bet man sis patiekalas yra pats skaniausias pasaulyje!
Atsakyti
QUOTE(dianute @ 2006 11 07, 11:14)
cia mano mamos firminis, jei per Kucias yra siu grybu (o stengiames, kad ju visada butu  ), beveik nieko kito nevalgau. nejauciu saiko juos valgydama 
dziovinti grybai padaze
dziovintus grybus nuplauti, pamirkyti bent 2 valandas, nuplauti per kelis vandenis. grybus det i puoda, uzpilt vandeniu (kad apsemtu), virti 30-40 min. verdant idet druskos, prieskoniu (pipiru, lauro lapeliu), svoguno (butinai!). kai isvirs, svoguna isgriebti, atsipilti vandens (kokius 2 samtelius), tegu tas vanduo atvesta. i likusi vandeni smulkiai pripjaustyti svoguno, pridet prieskoniu (grybu sultinio kubeliu), sviesto ar margarino, tada apie 10-15 min patroskinti (kol isverda svogunas). 1 sauksta miltu issukti tam vandeny, kuri atpylem, supilti i grybus, maisyti, virti, kol sutirstes.
valgom su mamos keptu baltu senovisku pyragu (cia tokia duona) (galima ir su bulvem) ir burokeliais (isvirti burokelius, sutarkuoti, pilti aliejaus, deti svoguno, druskos rugsteles, cukraus, pipiru ir patroskinti maisant.
cia toki recepta mama padiktavo. jai, kaip prityrusiai seimininkei, viskas atspejama pagal skoni, as to nelabai moku... 
bet man sis patiekalas yra pats skaniausias pasaulyje!


Idomus receptas thumbup.gif tik reikia grybais apsirupinti is anksto ax.gif
Atsakyti
QUOTE(filifjonka @ 2005 12 23, 10:00)
klausykitės mergaitės kur gauti tų kviečių  g.gif
tipo paprastose pardose "sveikas pradas" ar ne?
bais man užsireikė šitos sriubikės  tongue.gif



Žiūrėkit, nenusipirkit kokių beicuotų kviečuų su chemikalais, gal ne visai skirtų valgymui. Aš bijočiau iš bobučių pirkti.. g.gif
Atsakyti
Kalėdoms.ne Kūčioms.aš jau kokius5 metus iš eilės kepu kiaulienos nugarinės kepsnį su medumi ir cinamonu.Tiesiog pamarinuoju prieš kokią parą su druskike,pipiriukais,medumi,soja,česnakaisir tt.Ir kepu kokią valandą rankovėje.Kol karštas nuostabus,kai atšąla skanu.Kai jį kepu pakvimpa šventėmis. newyear.gif Seniau kepdavau meduolį iš liepžiedžių arbatos,bet pamečiau receptą verysad.gif visai kalėdinis buvo ir receptas paprastas.
Atsakyti
QUOTE
Marinčik, o aš neprieštaraučiau, jeigu man kas nors pasiūlytų paruoštą Kalėdinį meniu... 


Gerai aš pasistengsiu galiu keleta receptų salotų pasiūlyti ,bet jeigu ką ............ rolleyes.gif

1.Kalmarų salotos
(Kalmarus įtrinti druska,10g česnako ir palaikyti 2- 3 val.Išvirti pasūdytame vandenyje 5- 6min.Atvėsinti ir užpilti citrinų sultimis.Kalmarus supjaustome juostelėmis,pievagrybius supjaustome griežinėliais ir apkepiname aliejuje.Kiaušinius supjaustome juostelėmis.Viską užpilame majonezu ,beriame susmulkintus krapus ir išmaišome.(galima naudoti konservuotus kalmarus)
2.Rūkytos žuvies salotos
(Marinuoti agurkai,virtos morkos,virti kiaušiniai,majonezas,Kar/rūkyta skumbrė,salotų lapai,viską supjaustyti griežinėliais ir užpilti majonezu.)
3.Daržovių salotos su lašiša
Salotų lapai,pomidorai,mėlyni svogūnai,agurkai,kepta lašiša,alyvuogės papuošimui,citrinos skiltelė papuošimui
Užpilas:
1 šaukštelis medaus
1 šaukštelis garstyčių
1/4 šaukštelio trintio imbiero
Citrinos sulčių
Alyvų aliejus
Salotų lapus supjaustome stambiai,pomidorus- skiltelėmis,agurkus griežinėliais,svogūną - šiaudeliais ,Viską gražiai sudedame į lėkštę,lašišą supjaustome nedideliais gabalėliais ir kepame aliejuje 3 min. Medų,garstyčias,aliejų,citrinos sultys,trintą imbierą sumaišome ir užpilame anr salotų
Papuošiame alyvuogių ir citrinos griežinėlius
Tai va manau tiktu farširuotas karpis ,bet tikslaus recepto neturiu unsure.gif
Aš tiesiog galvuoju ,kad iki švenčiu ne tiek ir daug liko noretusi išmeginti receptus ,kad per šventes nepadaryti gėdos blush2.gif ,jeigu kartais nepavyktu patiekalas blink.gif





Atsakyti
Kažkaip gaila,kad šitoj temoj taip sumaišyti ir kalėdiniai, ir kūčių patiekalai verysad.gif kartais net nesuprantu koks patiekalas kuriai šventei..nes tarkim visokių silkių,žuvų ir pan. aš tikrai nedarau kalėdoms.. g.gif mačiau yra tema apie kūčių patiekalus,o čia jau tikrai tikėjausi rasti daugiau kalėdinių receptų..ir bea pasiūlymas, kad pvz.ieškot kalėdinių meduolių saldumynų temoj tai biškį nesąmonė-juk yra šiaip saldumynai, ir yra kur kepi būtent kalėdom tongue.gif
Atsakyti